:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
Bron: Lumière - Datum: 2007-08-27 - Geplaatst door: Werner
SALVADOR

In begin van de jaren '70 pleegt de MIL (Movimento Ibérico de Liberacion), een linkse groep van zeer jonge Spaanse en Franse militanten, een reeks overvallen in Catalonië om fondsen bijeen te brengen voor de arbeidersbeweging. Eén van de leiders van de beweging was de charismatische Salvador Puig Antich. Wanneer de politie een val spant om de leden in te rekenen, sterft een jonge politie-inspecteur. Salvador wordt – als het gezicht van de MIL – opgevoerd als publieke vijand nummer één. Maar na een aanslag van de ETA op Carrero Blanco, voorzitter van de Franco regering, wordt hij ter dood veroordeeld.

Salvador brengt op accurate wijze opwindende, militante, maar ook intrieste Spaanse geschiedenis: Salvador Puig Antich was de laatste ter dood veroordeelde die onder het Franco-regime geëxecuteerde werd. We zien in de film Daniel Brühl die met veel verve de rol van Salvador op zich neemt. Hij en zijn kompanen maken van Salvador een ontroerende film over jeugdig idealisme en engagement.

Regie: Manuel Huerga
Met: Daniel Brühl, Tristan Ulloa, Leonnor Watling, Ingrid Rubio, e.a.
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 138 min.
Release: begin september overal verkrijgbaar

Extra's:
• Gesprek met Manuel Huerga & Daniel Brühl (20 min.) + TrailerHENNING MANKELL'S WALLANDER - VOLUME 2
Een must voor de Henning Mankellfans
7 x 90 min. suspense van de bovenste plank

Kurt Wallander, de melancholische en cynische inspecteur, heeft net als zijn geestelijke vader, Henning Mankell, een voorliefde voor Italiaanse opera's. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zaken op te lossen. Zijn dochter Linda, die net afgestudeerd is aan de politieschool, komt het politiecorps in Ystad vervoegen. Dit is niet altijd naar de zin van Kurt, maar het geeft een extra dimensie en spanning aan de vader-dochter relatie. Alle episodes zijn stuk voor stuk originele verhalen geschreven door de bestsellerauteur Henning Mankell en bewerkt door de gekende Zweedse scenarioschrijvers.

Om deze topreeks te missen, moet u wel een heel goed alibi hebben.
"De beste televisieserie van 2006." - Jef Geeraerts

Gebaseerd op de boeken van Henning Mankell
Regie: Jonas Grimas / Anders Engstrom / Stephan Apelgren
Met: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 7 x 90 min.
Release: begin september overal verkrijgbaarTHE LAST HANGMAN
Onuitgegeven in de bioscoop, nu verkrijgbaar op dvd.

Albert Pierrepoint is een gerespecteerd burger en liefdevolle echtgenoot. Daarnaast is hij ook een talentvolle beul, na zijn vader en oom, de derde generatie in de familie. Hij wordt één van de meest gerespecteerde en gevreesde beulen van Engeland. In zijn obsessie om de nummer 1 te worden, brengt hij meer dan 500 mensen ter dood waaronder Engelands meest beruchte Nazi-oorlogsmisdadigers. In 1950 verandert de publieke opinie en is er openlijk protest tegen de doodstraf. Gekweld door zijn beruchtheid, plicht en geweten wil Pierrepoint alles opgeven. Maar, het lot heeft andere plannen voor hem in petto. The Last Hangman is het waargebeurde verhaal van Engelands meest beruchte beul, Albert Pierrepoint. Thimothy Spall neemt de rol van beul met gewetenscrisis voor zijn rekening. Een beklemmende film over misdaad, straf en verlossing.

Regie: Adrian Shergold
Met: Thimothy Spall, Juliet Stevenson, Eddie Marsan
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 92'
Release: begin september overal verkrijgbaar


A FEW DAYS IN SEPTEMBER

5 september 2001. Aan de vooravond van de 9/11 aanslagen verdwijnt Elliot, een Amerikaanse spion die cruciale informatie bezit. Hij wil zijn dochter Orlando terugzien die hij tien jaar geleden achterliet. De Franse agente Irène en Elliot’s geadopteerde zoon David moeten in Venetië de ontmoeting tussen vader en dochter organiseren. Dat is wel buiten William Pound gerekend, een meedogenloze huurmoordenaar en aartsrivaal van Elliot en Irène. A Few Days In September is een spannende spionagethriller in het romantische en mooie Venetië. Juliette Binoche geeft gestalte aan de vrijgevochten Irène en John Turturro zet op een geniale wijze William Pound neer.

Regie: Santiago Amigorena
Met: Juliette Binoche, John Turturro, e.a.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 110'
Release: begin september overal verkrijgbaar