:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
Bron: Warner - Datum: 2007-08-30 - Geplaatst door: Werner
BLOOD DIAMOND (HD-DVD)
HD-DVD met uniek bonusmateriaal

Blood Diamondneemt je mee op een aangrijpende reis naar het bikkelharde, maar betoverend mooieWest-Afrika, waar de diamanthandel een zware tol eist in het door oorlog verscheurde Sierra Leone. De film is vanaf 12 september ook op HD DVD verkrijgbaar, voorzien van een schat aan bonusmateriaal, waarvan een deel exclusief voor de HD-DVD werd voorbehouden. De HD DVD versie van Blood Diamond bijt de spits af op het gebied van internetgestuurde bonusitems. Deze laten toe om via de speler verbinding te maken met het web om er online van mening te wisselen en toegang te krijgen tot een waaier aan extra informatie, onder meer wetenswaardigheden over conflictgebieden in Afrika en landkaarten waarop deze gesitueerd worden. De Blood Diamond HD DVD werd bovendien voorzien van de In-Movie Experience (IME). Deze biedt de kijker een nieuwe interactieve manier om toegang te krijgen tot achtergrondmateriaal in de vorm van tekst, pop-ups of screen-in-screen videofragmenten zonder dat hij de film hoeft te onderbreken. Bij Blood Diamond werd dit gegeven ook nog eens aangevuld met het Focus Points item, dat je onderdompelt in diepgaande documentaires en productiedagboeken. Op die manier voert de IME-ervaring de kijker aan de hand van regisseur Edward Zwick mee op een onvergetelijke trip langsheen de emotionele en praktische uitdagingen die het maken van Blood Diamond met zich meebracht.

Een ex-huursoldaat die smokkelaar geworden is. Een visser uit het Mende-volk.In de chaotische burgeroorlog die in 1999 uitbreekt in Sierra Leone,voeren deze mannen samen twee wanhopige missies uit: een zeldzame, immens waardevolle roze diamant terugvinden en de zoon van de visser redden. Deze is als kindsoldaat ingelijfd bij het wrede rebellenleger dat een spoor van marteling en bloedvergieten trekt door het prachtige, maar geteisterde landschap. Dit belangwekkende, intens ontroerende avontuur, geregisseerd door Edward Zwick (Glory, The Last Samurai), combineert aangrijpende menselijke verhalen en adembenemende actie in een modern epos, dat een diepe indruk achterlaat.

De film mocht rekenenop 5 Oscarnominaties:
- Beste montage
- Beste Geluidsmontage
- Beste Geluidsmix
- Beste mannelijke hoofdrol
- Beste mannelijke bijrol

Technische fiche:
Regie: Edward Zwick
Cast: Leonardo Dicaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, Benu Mabhena, Anointing Lukola, David Harewood, Basil Wallace, Jimi Mistry, Michael Sheen, Marius Weyers, Stephen Collins, Ntare Mwine
Film:
Taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital Plus 5.1: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Spaans, Zweeds
Extra's:
Taalkeuze in Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Spaans, Zweeds, Deens, Noors (kan bij bepaalde extra's ontbreken).
Speelduur: ca. 143 min.
Releasedatum: 12 september 2007

Extra's:
• In-Movie experience: vergezel regisseur Edward Zwick op een epische reis waarbij hij de emotionele en filmische uitdagingen van Blood Diamond in kaart brengt
• Audiocommentaar van regisseur Edward Zwick
• "Bloed aan de steen": volg de weg die een diamant aflegt vanuit de grond tot in de winkel
• "In de huid van Archer": het profiel van Leonardo DiCaprio
• "Frontjournalisten": Jennifer Connelly over vrouwelijke journalisten in de oorlog
• "Het beleg van Freetown": Edward Zwick over een van de spilscènes uit de film
• Vvideoclip: Nas "Shine on 'em"
• Bioscooptrailer
• Gebruik de internetverbinding van uw toestel om toegang te krijgen tot de kaarten van het conflict en je mening te geven in onze online pollWE ARE MARSHALL

American Football is een keihard spel, waarbij je steeds weer overeind moet krabbelen. De stad Huntington in West Virginia en de Marshall Universiteit kregen het nog zwaarder te verduren. Dit op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal laat zien hoe een dit stadje na een immens verlies overeind krabbelt en zich herstelt van één van de grootste rampen in de Amerikaanse sportgeschiedenis. We Are Marshall herdenkt niet alleen deze tragedie, maar brengt ook hulde aan de menselijke veerkracht en generositeit.

Op de avond van 14 november 1970 keerde een chartervlucht terug vanuit North Carolina. Aan boord: de 37 spelers van het Marshall University Football Team op de terugweg van een match, 8 coaches en universiteitsmedewerkers, de vliegtuigbemanning en 25 bewoners van Huntington die bij elke match meegingen om te supporteren. Minder dan een minuut voor de voorziene landing, crashte het vliegtuig in de Appalachen en liet geen enkele overlevende. Op basis van deze tragedie, schortte het hoofd van de universiteit onmiddellijk het hele footballprogramma op en assistentcoach Red Dawson, die de onheilsvlucht op het nippertje gemist had, kon zich er niet toe brengen nog een voet op het veld te zetten. Maar in Huntington had football altijd een prominente rol gespeeld... Toen verscheen Jack Lengyel om ze weer op de been te helpen. Hij nam de baan aan die niemand wilde: het team van Marshall weer opbouwen, luttele maanden na de vreselijke ramp. Minder dan een jaar later maakten de nieuw samengestelde Thundering Herds hun comeback: een ongepolijste en onervaren groep spelers, bijeengesprokkeld onder begeleiding van Lengyel en Dawson. Zij betraden op 18 september 1971 met opgeheven hoofd opnieuw het veld voor de eerste wedstrijd sinds het hartverscheurende verlies.

Matthew McConaughey speelt Lengyel, de energieke, meelevende coach van onervaren spelers die maar een hele kleine kans op de overwinning hebben.Maar ze grijpen die kans. En hun levensechte verhaal van gevoel,genezing en Amerikaans voetbal zal je aangrijpen en inspireren.Vandaag is de wedstrijd. Ze spelen tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Winnen of verliezen is niet van belang... enkel dàt ze spelen.

Technische fiche:
Regie: McG
Cast: Matthew Mcconaughey, Matthew Fox, Anthony Mackie, David Strathairn, Ian Mcshane, Kate Mara, January Jones, Kimberly Williams, Arlen Escarpeta, Robert Patrick, Brian Geraghty, Tommy Cresswell, Christian Kanupke, Nina Jones, Kevin Atkins
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Duits, Grieks, IJslands, Noors, Zweeds, Deens, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 126 min.
Releasedatum: 19 september 2007

Extra's:
• Legendary coaches: Hoe coaches omgaan met tegenslag
• Marshall now
• BioscooptrailerTAXI 4

Taxi is terug... met loeiharde achtervolgingen en spannende stunts! Een "transfer" vanuit Parijs naar Marseille zorgt voor heel wat verwarring bij de voetbalgekke agenten uit Marseille die denken dat één of andere wereldvoetballer hun favoriete team komt versterken. In werkelijkheid gaat het om een zware crimineel uit de Belgische maffiawereld die de nodige bewaking vergt en... uiteraard probeert te ontsnappen. Met Taxi 4 gaat het weer "back to the roots"! Klik uw gordel dus goed vast en zet u alvast op het puntje van uw stoel want Taxi 4 zorgt voor een spectaculaire rit, met ook enkele wereldbekende voetballers die hun opwachting maken!

Technische fiche:
Regie: Gérard Krawczyk
Cast: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Emma Sjöberg, Edouard Montoute, Jean-Luc Couchard, Jean-C€hristophe Bouvet, François Damiens, Mourade Zeguendi, Driss Spinosa, Mermoz Melchior, Frédérique Tirmont
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1/DTS/Dolby Surround 2.0: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Vlaams
Speelduur: ca. 91 min.
Releasedatum: 19 september 2007

Extra's:
• Making of: Music of Taxi 4KICKS

Een blanke politieman schiet een Nederlands-Marokkaanse jongen neer. Is het een tragisch ongeluk of een racistisch incident? Kicks geeft een uitdagende kijk op de hedendaagse multiculturele samenleving, waarbij het schietincident de levens van diverse mensen op heftige, hilarische, maar ook confronterende wijze met elkaar in aanraking brengt. Schrijver-regisseur Albert ter Heerdt en de ijzersterke cast, onder meer bekend van de bioscoophit Shouf Shouf Habibi! , maken van Kicks een aangrijpende en warmbloedige film, die verschillen tussen mensen signaleert, maar vooral hun overeenkomsten benadrukt.

Technische fiche:
Creatie: Albert ter Heerdt
Cast: Mimoun Oaïssa, Maryam Hassouni, Mohammed Chaara, Dyllan Debord, Roeland Fernhout, Hadewych Minis, Mimoun Ouled Radi, Marcel Musters, Eva Duijvestein, Jack Wouterse, Iliass Ojja, Ilias Addab, Chantal Janzen, Fransje Boelen
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Speelduur: ca. 106 min.
Releasedatum: 12 september 2007

Extra's:
• Korte film: Blondje
• BioscooptrailerWIRE IN THE BLOOD SERIE 4, 4-disc

Seriemoordenaars, verkrachters, een zelfmoordsekte... Dr.Tony Hill wordt als profiler dag in dag uit geconfronteerd met de donkerste kantjes van de mensheid.
Maar ook op persoonlijk vlak heeft hij het niet makkelijk.

Time To Murder And Create
De vrijlating van een verkrachter die op basis van Tony's profiel werd veroordeeld, brengt diens expertise in opspraak. Carol verlaat bovendien de politie en vertrekt zonder verder bericht naar Zuid-Afrika. Ze wordt vervangen door de mooie en jonge Alex, maar zij wil Tony absoluut niet in de buurt van haar werk. Tony besluit dan maar op eigen houtje achter een seriemoordenaar aan te gaan.

Torment
Verbijstering bij de politie wanneer de moord op een prostituee tot in de kleinste details overeenstemt met de signatuur van de gearresteerde en veroordeelde moordenaar Derek Tyler, terwijl een copycat bij lustmoorden nagenoeg uitgesloten is. Maar als dit niet iemand is die Dereks wreedheden imiteert, hoe kunnen die moorden dan überhaupt plaatsvinden? Als klap op de vuurpijl komt Alex' aanpak in discrediet en loopt het inzetten van Paula als lokaas nefast af als ze ontvoerd wordt en spoorloos verdwijnt.

Hole In The Heart
Tony verijdelt de zelfmoordpoging van de student Kurt en wil hem helpen weer zin te krijgen in het leven. Maar Kurt vindt nieuwe 'vrienden' en staat niet langer open voor therapie. Kort daarop wordt Bradfield geteisterd door bizarre duomoorden, die gepaard gaan met een ingewikkelde symboliek. De wijze waarop elk slachtofferpaar stierf, lijkt verdacht veel op de dood van christelijke heiligen en Tony komt tot de conclusie dat het om een zelfmoordcultus moet gaan. En het is hoogstwaarschijnlijk deze sekte die ook grip gekregen heeft op Kurt, die zich toelegde op biochemie...

Wounded Surgeon
Jason Eglee, als dader ontmaskerd door Tony bij de eerste zaak waarvoor hij de politie bijstond, lijkt tot inkeer te zijn gekomen op basis van therapie in de gevangenis en komt in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating. Maar Tony weet dat een oude vos zijn streken niet verliest en doet er alles aan om dit te voorkomen. Jammer genoeg met de dood van Jasons' moeder tot gevolg, waardoor Tony voor pers en publiek heeft afgedaan. Als Eglee toch wordt vrijgelaten en een moord gepleegd wordt volgens diens werkwijze, blijkt hij een waterdicht alibi te hebben.Als op de koop toe een oude geliefde van Tony hun relatie een nieuwe kans wil geven, maar niet bestand is tegen Tony's afwijzing, begint deze te langen leste aan zichzelf en zijn empathisch vermogen te twijfelen. Tot de klik komt en Tony beseft wat er aan de hand is. Alleen moet hij ook Alex nog van zijn inzichten weten te overtuigen.

Technische fiche:
Creatie: Val McDermid (boekenreeks)
Regie: Andy Goddard, Declan O'Dwyer, AJ Quinn, Peter Hoar
Cast: Robson Green, Simone Lahbib, Mark Letheren, Emma Handy, Peter Sullivan, Mark Penfold
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 341 min.
Releasedatum: 19 september 2007MIJN BROER IS EEN HONDJE

Marietta (Maria Ehrich) wil dolgraag een eigen hondje. Een prettig gestoord Maar omdat haar broertje allergisch is voor dierenharen, familieavontuur. zal ze van haar ouders nooit een hond krijgen. Op haar 10e verjaardag krijgt ze een mysterieus pakje uit Afrika met een magische steen erin. Een steen die je hartenwens schijnt te vervullen. Ze wrijft over de steen en een piepklein lief hondje komt onder het bed vandaan gekropen. Maar waar is nu haar broertje?

Technische fiche:
Creatie: Peter Timm
Cast: Maria Ehrich, Irm Hermann, Christine Neubauer, Martin Lindow, Hans-Laurin Beyerling, Gustl Vom Hause Holzhauer, Ellen Ten Damme, Gary Lewis, Julia Ferch, Kai Ivo Baulitz, Renate Hiltl
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 93 min.
Releasedatum: 19 september 2007Overige releases

12 september 2007:
• The Getaway (Blu-Ray)
• Bullit (Blu-Ray)
• Under Siege (Blu-Ray)
• Under Siege 2 (Blu-Ray)
• Blood Diamond (HD-DVD)
• The Matrix Reloaded (HD-DVD)
• The Getaway (HD-DVD)
• Bullit (HD-DVD)
• Under Siege (HD-DVD)
• Under Siege 2 (HD-DVD)

10 oktober 2007:
*• Zodiac
• The Departed (1-disc)
• Troy Extended S.E. (2-disc)
• Deliverance D.E.
• Everybody Loves Raymond, serie 9 (4-disc)
• Nip/Tuck, serie 4 (5-disc)
• Supernatural, serie 2 (3-disc)
• E.R., serie 9 (3-disc)
• Fawlty Towers, serie 1
• Fawlty Towers, serie 2
• Happy Feet (Blu-Ray)
• Happy Feet (HD-DVD)
• The Matrix Trilogy Box Set (HD-DVD)
• The Matrix Revolutions (HD-DVD)

24 oktober 2007:
*• The Reaping
• Friends Complete Collection (30-disc)
• The Reaping (Blu-Ray)
• The Reaping (HD-DVD)


Recent nieuws van dezelfde bron