:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: AMASIA WAVE 2
PERSBERICHT: AMASIA WAVE 2
Bron: Fox - Datum: 2007-08-31 - Geplaatst door: Werner
AMASIA - WAVE 2
Actie en amusement met de flair van Tarantino!
De beste Koreaanse cinema, vanaf 19 september op dvd.

Amasia - voluit Amazing Asia - is de naam waaronder Fox ons laat meegenieten van de beste Koreaanse actiefilms en blockbusters. Topkwaliteit die moeiteloos de vergelijking doorstaat met de beste Westerse kaskrakers. niet te missen voor verzamelaars en filmliefhebbers!

Fox verdeelt beste Koreaanse producties
Doordat Fox vanaf nu de Koreaanse Splendid Film-producties in België en Nederland kan verdelen, krijgen filmliefhebbers de kans met het beste uit de Koreaanse cinema kennis te maken. De voorbije jaren heeft de Zuid-Koreaanse cinema een ongeziene boom gekend. Zuid-Korea, een economische tijger, heeft een filmindustrie die zich laat vergelijken met Hollywood.

Megabudgetten in het Koreaanse Hollywood
Sinds de jaren negentig is het Koreaanse entertainment ontzettend populair geworden in Azië. Elk jaar bezoeken honderdduizenden Aziatische toeristen het land. De Zuid-Koreaane filmsterren behoren tot de best betaalde acteurs buiten Hollywood, en voor de filmproducties zijn miljoenenbudgetten beschikbaar. Koreaanse cinema excelleert niet alleen in flitsende actie. Er is ook oog voor het grote belang van familiebanden, liefde en trouw. De eigen accenten die Koreanen in hun films leggen, vallen ook erg in de smaak bij een West-Europees publiek.

Internationale waardering en remakes
De afgelopen jaren heeft de Koreaanse film internationaal brede erkenning gekregen. In februari won Kim Ki-Duk de prijs voor Beste Regie op het 54ste filmfestival van Berlijn. Hij werd bekroond voor de film Samaria. Op het filmfestival van Cannes won Oldboy van Park Chan-Wook de Grand Prix in 2004, naast tal van andere prijzen. Arahan werd bekroond op het Festival van de Fantastische Film van Puchon in Zuid-Korea. Ook remakes zitten in de pipeline. In 2006 verscheen The Lake House, een remake van Il Mare. Eveneens in 2006 bereikte het succes van de film My Sassy Girl de Verenigde Staten. Een remake onder regie van de Fransman Yann Samuel staat op stapel.

De vier films van Amasia Wave 2

SILK
Het verhaal
Een team van wetenschappers onder leiding van Hashimoto heeft zijn doel bereikt: zij hebben met behulp van hun nieuwe uitvinding, de zogenoemde Menger spons, de energie van een kindergeest gevangen. Het kind, dat geïsoleerd in een eenzaam huis verblijft, vormt woorden met zijn lippen, naar niemand begrijpt wat het wil zeggen. Daarom vraagt Hashimoto geheim agent Ye Qi-Dong, die kan liplezen, om hulp. Hashimoto hoopt via het kind het geheim van het leven en vooral van het leven na de dood te kunnen achterhalen...

Megabudget en geweldige special effects
Silk is de duurste film ooit die in Taiwan werd gedraaid met een lokaal budget goed voor meer dan 6,2 miljoen dollar. Het zal dan ook niet verbazen dat hij, 'hors compétition/out of competition' weliswaar, werd vertoond op het filmfestival van Cannes in 2006. Silk onderscheidt zich door zijn knappe styling, met sterk camerawerk van Arthur Wong en het beklemmende gebruik van koude kleuren. Meest opvallend zijn ongetwijfeld de spetterende special effects die de kijker in zijn stoel genageld houden, topkwaliteit van de meesterhand van het Australische MEG.SUNDAY SEOUL

Sunday Seoul is een aaneenschakeling van drie fascinerende korte films. Ze vormen een mix van sciencefiction, actie, fantasy en martial arts.

Verhalen
De weerwolf
De scholier Do-Yoon Bong (Tae-gyu Bong) zit midden in de puberteit en zijn jeugdproblemen zijn heel herkenbaar: hij is verliefd op zijn beeldschone klasgenote Ji-Yeon (Eun-ah Ko)., maar maakt geen enkele kans. Opeens verloopt zijn leven heel anders dan verwacht - hij verandert in een meedogenloze weerwolf!

De bezoeker
Een onbekende man (Seong-bin Park) zoekt na pech met zijn auto onderdak bij een nabijgelegen huis en wordt hier binnengelaten door de jonge bewoonster. De man ontpopt zich echter al snel als een psychopatische seriemoordenaar.

De jonge avonturier
De jonge Young-ja komt met de doodskist van zijn vader in een stad aan. Hij vraagt een man genaamd Typhoon (So-yeon Kim) om hem de fijne kneepjes van de martial arts te leren, zodat hij de dood van zijn vader kan wreken. De opleiding is zwaar, maar Typhoons dochter helpt de jongen. Is hij klaar voor zijn wraak?FROM BEIJING WITH LOVE

Het verhaal: één van de beste Bond-parodieën
Nadat een gigantische dinosaurusschedel werd gestolen, krijgt de Chinese geheime politie de opdracht om de meest incompetente speurder in te schakelen: een volslagen incompetente plattelandsslager die de hele dag martini's drinkt (shaken, not stirred). Met karrenvrachten vol waanzinnig onbruikbare gadgets en een contactpersoon die hem constant tracht te vermoorden, moet de jonge agent de schedel weten terug te vinden en vaststellen wat er verdraaid aan de hand is!

Twee keer genomineerd
From Beijing With Love - de knipoog naar James Bond zit 'm al in de titel - werd twee keer genomineerd tijdens het filmfestival van Hong Kong. Geen wonder dat de film in aanmerking kwam voor bekroningen, want dit is één van de beste parodieën op 007 die we ooit te zien kregen.SINKING OF JAPAN

Het verhaal
Japan heeft net zijn doodvonnis ontvangen. In minder dan een jaar zal het eiland wegzinken! Aardbevingen, vloedgolven en vulkaanuitbarstingen zullen het land vernietigen en miljoenen dakloos maken en dood achterlaten. Japans enige hoop ligt in één plan en in één man!

Angstaanjagend realisme en geweldige special effects!
Sinking Of Japan biedt een nooit geziene confrontatie met een natuurramp zoals we er nog geen hebben meegemaakt. Het realisme is adembenemend en de uitbeelding van de vernietigende kracht van de natuur heeft grote indruk nagelaten bij het Aziatische publiek. In deze film van topkwaliteit zijn de ultramoderne special effects angstaanjagend echt: een niet te missen filmervaring!