:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: THE BOONDOCKS SEIZOEN 1
PERSBERICHT: THE BOONDOCKS SEIZOEN 1
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2007-09-10 - Geplaatst door: Werner
THE BOONDOCKS SEIZOEN 1

Waar nog geen enkele animatiereeks eerder durfde te gaan...
- "The Boondocks takes over where The Simpsons and South Park leave off" - Alessandra Stanley, The New York Times -

Synopsis
Van McDonalds tot pedofiele rappers, van "pimp my ride" over een alternatief kerstverhaal tot zelfs de verrijzenis van Martin Luther King. Dat voor The Boondocks geen enkel thema te gek is, is alles behalve een understatement. Deze grensverleggende animatieserie voor volwassenen van Aaron McGruder is dan ook gebaseerd op zijn gelijknamige provocerende comic strip.

Net als in de comic doorbreekt The Boondocks met een stevige portie humor taboes als discriminatie, hiphop en roddelblaadjes. Niet alleen krijg je een grote portie racisme jegens alle rassen op je bord, ook komt er heel wat zwarte (en blanke) zelfkritiek bij kijken. Twee zwarte jongetjes die met hun opa in een chique blanke buurt komen wonen zijn de aanleiding tot erg spitsvondige, bijtende observaties waarin de vooroordelen van blank n zwart op de korrel worden genomen. De reeks was een grote hit op Cartoon Network en werd genomineerd voor de NAACP's Image Award 2006 voor 'Outstanding Comedy Series'.

The Boondocks vertelt het verhaal van Robert "Granddad" Freeman die de voogdij krijgt over zijn twee kleinzoons Huey en Riley waarna ze verhuizen van de South Side van Chicago naar de Boondocks, een rustigere en veiligere buitenwijk. Daar hoopt hij zijn dagen in alle rust te kunnen slijten. Helaas voor Granddad blijken zijn kleinzonen geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken en wordt hij al gauw door hen geterroriseerd.

The Boondocks is benvloed door McGruders voorliefde voor Japanse animatie, wat merkbaar is in de fraaie tekeningen. Ook de ingenieuze scenario's en de muziek - fijne jazz en hiphop van onder andere Kanye West - houden je blik zonder moeite vast. Regina King, John Witherspoon, Mike Epps en Charles Q. Murphy zorgen in deze animatieserie voor het betere stemmenwerk. En als je weet dat de reeks heel wat controverse heeft veroorzaakt door gewaagde onderwerpen en uitspraken, hoeft het niet gezegd te worden dat de liefhebbers hun vingers kunnen aflikken met dit ongecensureerde en onverkorte eerste seizoen van The Boondocks.

Fris je gangsta-talk al maar op. Want vanaf 20 september kan ook jij je in de wereld van The Boondocks begeven dankzij de DVD-box die het volledige eerste seizoen bevat. Deze 3 discs bevatten naast de 15 ongecensureerde en onverkorte episodes ook heel wat extra's. Verwijderde scenes, achter de schermen, storyboards, audiocommentaar,... het kan niet op!

Regisseur: Aaron McGruder
Acteurs: Regina King (Miss Congeniality 2, Ray, Daddy Day Care), John Witherspoon (Boomerang, Friday, The Ladies Man, Soul Plane), Mike Eppis (Roll Bounce, Gues Who), Charles Q. Murphy (Chapelle's Show)

Genre: Animatie
Release DVD koop: 20 september 2007

Extra op DVD:
Audio- en videocommentaar bij aflevering 1 en 2
Audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 4, 6 en 9
Audiocommentaar van Uncle Ruckus bij afleveringen 4 en 9
Verwijderde scenes
Animatics
Behind the Scenes
Storyboards
Trailers