:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumičre >> PERSBERICHT: DUITSE FILMS
PERSBERICHT: DUITSE FILMS
Bron: Lumičre - Datum: 2007-10-29 - Geplaatst door: Werner
KNALLHART

Samen met zijn moeder verhuist de vijftienjarige Michael Polischka van een chique buitenwijk naar een volksbuurt. Al snel wordt Michael geconfronteerd met de harde mentaliteit die er heerst en wordt hij het slachtoffer van afpersing. Maar wanneer hij Hamal leert kennen, krijgt de jonge Michael de kans om zich te bewijzen in het echte criminele milieu. Zo kan hij respect afdwingen in de harde buurt die zijn nieuwe biotoop is geworden. Met Knallhart brak regisseur Detlev Buck definitief door. Deze film werd overladen met prijzen op de Duitse Film Awards 2006, o.m. De Gouden Lola voor Beste Duitse Film en Beste Soundtrack. Knallhart deed ook veel stof opwaaien omdat hij een te realistische schets zou geven van enkele Berlijnse buurtscholen. Maar deze film is niet alleen – zoals de titel het doet vermoeden – een rauwe schets van een ghetto. Het is vooral het verhaal van een jongen die zijn eigenheid probeert te vinden in een nieuwe omgeving.

"A big city film"
Fipresci Award - 56 Internationale Filmfestspiele Berlin Panorama - 2006
Golden Lola - Best Soundtrack - 2006
Golden Lola - Best Editing - 2006
Silver Lola - Outstanding Feature Film – 2006

Regie: Detlev Buck
Met: David Kross, Jenny Elvers, Jan Henrik Stahlberg
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 98 min.
Release: vanaf nu overal verkrijgbaar



DER ROTE KAKADU

Onuitgegeven in de bioscoop, nu verkrijgbaar op dvd.

In de lente van 1961 gaat de 20-jarige Siggi naar Dresden om er als decorschilder in een theater aan de slag te gaan. Hij wordt halsoverkop verliefd op de jonge dichteres Luise. Ze brengt hem niet enkel in contact met de beruchte en legendarische dancing "Der Rote Kakadu" maar ook met Wolle, haar onstuimige en impulsieve echtgenoot. Siggi ontdekt een nieuwe en fascinerende wereld in "Der Rote Kakadu". Het groepje vrienden dorst naar vrijheid, rebellie, rock 'n roll en zelfontplooiing. Siggi besluit om zijn lot in eigen handen te nemen en alles op alles te zetten. Dresden 1961, het jaar dat de Berlijnse Muur gebouwd werd. Der Rote Kakadu vertelt een gepassioneerd en authentiek verhaal over het jeugdige protest in het voormalige Oost-Duistland.

56 Internationale Filmfestspiele Berlin Panorama - 2006

Regie: Dominik Graf
Met: Ronald Zehrfeld, Max Riemelt, Jessica Schwarz
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 128'
Release: vanaf eind oktober overal verkrijgbaar



SLUMMING

De gelauwerde Oostenrijkse documentairemaker Michael Glawogger (Workingman's Death, Megacities) heeft een fascinatie voor sociale ongepastheid. Hij bewijst dat met zijn tweede speelfilm Slumming. Slumming betekent "het doelloos ronddolen in stedelijke buitenwijken van rijkeluiskinderen die zonder schroom de ingeving van het moment volgen om hun monotone bestaan op te fleuren."

Sebastian en Alex zijn twee rijkeluiskinderen die weinig voldoening putten uit hun eentonige leventje. Hun nachtelijke slumavonturen vormen voor beiden een welkome uitlaatklep. Zo verzamelen ze digitale foto's van de slipjes van Sebastians internetdates, fantaseren over de levens van onbekenden en trakteren de lokale rockband op een bos rozen. Waar Alex' realiteitsbesef hem nog enigszins in toom weet te houden, gaat Sebastian er prat op te balanceren op de flinterdunne grens tussen kattenkwaad en delinquent gedrag. Zijn onnavolgbare drang nieuwe grenzen af te tasten drijft het duo ertoe een zwerver, die nietsvermoedend zijn roes uitslaapt, naar een dorpje in Tsjechië te transporteren en hem daar voor dood achter te laten. Wanneer Sebastian met enige trots het relaas vertelt aan zijn vriendin Pia, besluit deze verontwaardigd een zoekactie op touw te zetten...

56 Internationale Filmfestspiele Berlin Competition – 2006
Sabam Auteursprijs Beste Scenario - Filmfestival Van Vlaanderen Gent - 2006

Regie: Michael Glawogger
Met: Paulus Manker, Pia Hierzegger, August Diehl
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 100 min.
Release: vanaf eind oktober overal verkrijgbaar


Recent nieuws van dezelfde bron