:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: PERSUASION
PERSBERICHT: PERSUASION
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-10-31 - Geplaatst door: Werner
PERSUASION
Klassieke BBC-verfilming (Jane Austen) op DVD

Persuasion is een van de meest geliefde romans van de Britse schrijfster Jane Austen (1775-1817). Deze literaire klassieker is eerder dit jaar op passende wijze voor tv bewerkt door de Britse omroep BBC. De ruim anderhalf uur durende film, in Nederland afgelopen zomer uitgezonden door de NCRV, wordt nu door Just Entertainment op DVD uitgebracht.

Persuasion vertelt het verhaal van Anne, die op haar negentiende vreselijk verliefd wordt op de knappe maar niet bepaald rijke marineofficier Frederick. Helaas: haar familie is tegen de relatie. Zeer tegen haar zin maakt Anne een eind aan de relatie. Acht jaar later heeft ze daar nog spijt van. Als Frederick terugkomt van zee – nu als een man met rijkdom en reputatie – werpt elke ongetrouwde jonge vrouw uit de omgeving zich aan zijn voeten. Is hij Anne vergeten? En kan hij het haar vergeven dat ze destijds naar haar familie luisterde in plaats van naar haar hart?

Zoals alle werken van Jane Austen wordt ook Persuasion gekenmerkt door herkenbare, tijdloze thema's als liefde en plichtsbesef. Juist daardoor is Austen inmiddels al eeuwenlang een fenomeen in de wereldliteratuur. In deze nieuwe bewerking van Persuasion worden de complexe personages van Anne en Frederick op indrukwekkende wijze vertolkt door de Britse topacteurs Sally Hawkins en Rupert Penry-Jones. Zij krijgen ondersteuning van een sterke cast met onder meer comédienne Julia Davis en Anthony Head als Anne's ijdele, snobistische familieleden. Het resultaat is een stijlvolle film die bij de vele liefhebbers van historisch Brits kwaliteitsdrama zeker in de smaak zal vallen.

UIT HET ARCHIEF