:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VTC-Media >> PERSBERICHT: CHINA: GESCHIEDENIS, MYSTERIES EN CULTUUR
PERSBERICHT: CHINA: GESCHIEDENIS, MYSTERIES EN CULTUUR
Bron: VTC-Media - Datum: 2007-11-01 - Geplaatst door: Werner
CHINA: GESCHIEDENIS, MYSTERIES EN CULTUUR

Strengholt MultiMedia presenteert op 1 november 2007, onder het label DocuLine, een zeer complete box genaamd China - Geschiedenis, Mysteries en Cultuur. Deze 5 DVD box geeft een compleet beeld van diverse gebeurtenissen en iconen uit de Chinese cultuur en geschiedenis.

De 5 DVD box bevat de volgende onderwerpen:
The Chinese Armada (De Chinese Armada)
Aan het eind van de 14e eeuw gaf de Ming-keizer Zhu Di opdracht tot de bouw van een gigantische vloot. De schepen, die geladen waren met zijde, porselein en andere kostbaarheden, waren bestemd voor het exporteren van rijkdommen van de verfijnde Chinese cultuur naar de voornamelijk onbekende wereld aan de overkant van de Chinese Zee. Admiraal Zheng He gaf leiding aan deze uitdagende opdracht en slaagde erin om tot in Afrika te komen.

China's Secret Of The Emperor's Tomb - Zhao Ling (Het Geheim Van Het Keizerlijke
Graf - Zhao Ling)

Dit prachtige programma geeft u op een boeiende manier inzicht in een verbazingwekkende heerser, keizer Taizong. Toen keizer Taizong in 649 n. C. overleed, liet hij het machtigste keizerrijk ter wereld achter. De keizer werd begraven in een ondergronds paleis diep in de berg Zhao Ling. Na de val van de Tang-dynastie werd de buitenkant vernietigd. Vandaag de dag weet niemand waar de ingang van het mausoleum is... Of toch wel?

China's Great Wall (De Chinese Muur)
In het jaar 160 v.C. hadden strijdlustige nomaden uit het noorden al eeuwenlang Chinese nederzettingen overvallen en geplunderd. China's "verzoeningsstrategie", de "barbaren" op een afstand te houden met gulle giften, bleek kostbaar en zinloos en het bracht de stabiliteit van het keizerrijk en het bestuur van de Hankeizers zelfs in gevaar. Na een campagne tegen de "razende barbaren" besloot keizer Wu het advies van zijn generaals op te volgen en een muur tegen de vijand op te werpen. De muur van de Han-dynastie verging uiteindelijk tot stof en volgende dynastieën bouwden hun eigen muren, tot de stenen muur die een icoon voor China werd.

China's First Emperor (De Eerste Chinese Keizer)
Hij was een tiran, maar ook een man met een ongeëvenaarde visie. Hij slaagde erin om het grootste keizerrijk van de oudheid te maken en offerde daarbij het leven van honderdduizenden onderdanen op. Zijn naam was Qin Shi Huangdi – "De Eerste Grote Keizer van Qin" – de man waarnaar China is vernoemd.

China's Forbidden City (De Verboden Stad Van China)
Het symbool van het Chinese keizerrijk en de grootste toeristische attractie van het moderne China is de Verboden Stad van Peking, de zetel van twee grote dynastieën en 24 keizers, van honderdduizenden eunuchen, concubines en functionarissen. Als het centrum van de wereld, was de Verboden Stad ooit getuige van de luisterrijke tentoonspreiding van keizerlijke macht, de grootste triomfen en uiteindelijk van de vernederende ondergang.

DVD-Specificaties:
Genre: Documentaire Taal: Engels / Nederlands ondertiteld
Systeem Pal
Regio: Vrij
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 4 x 16:9 / 1 x 4:3
Speelduur: ca. 370 min.

UIT HET ARCHIEF