:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: MOEDER, WAAROM LEVEN WIJ?
PERSBERICHT: MOEDER, WAAROM LEVEN WIJ?
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2007-11-09 - Geplaatst door: Werner
MOEDER, WAAROM LEVEN WIJ?

In 1993 zond VTM de zesdelige serie Moeder, Waarom Leven Wij? uit, naar het gelijknamige boek van Lode Zielens uit 1932. Het is misschien wel de meest dramatische vraag die men kan stellen, maar de kleine Netje uit een Antwerps arbeidersmilieu heeft dan ook geen makkelijk leven. Zo wordt geboren als vierde kind in een gezin dat alle monden eigenlijk niet kan voeden, maar is desondanks vaders oogappel. De schok is dan ook groot als hij komt te overlijden als Netje nog maar heel jong is.

In deze prachtige en indringende serie werden belangrijke rollen onder meer vertolkt door Koen de Bouw, Els Dottermans, Hilde van Mieghem, Marie Vinck, Dora van der Groen, Chris Lomme en Jan Decleir. De muziek werd door Arno geschreven.

De drie delen zijn samen goed voor 325 minuten kijkplezier.
De DVD - box is vanaf 20 november verkrijgbaar in de reguliere handel.

Moeder, Waarom Leven Wij? werd in 1993 uitgezonden door VTM.

Guido Henderickx (zie ook Koning Van De Wereld) regisseerde deze succesvolle en kwalitatief sterke televisiereeks, waar menig Vlaams talent een rol vertolkte. Zo was de serie het debuut voor Marie Vinck, speelde Koen De Bouw één van zijn eerste belangrijke rollen en maakte het publiek ook voor de eerste maal kennis met Wim Opbrouck.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron