:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: MARIA SPEERMALIE
PERSBERICHT: MARIA SPEERMALIE
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2007-11-09 - Geplaatst door: Werner
MARIA SPEERMALIE
Geraffineerde en succesvolle dramareeks Maria Speermalie naar de gelijknamige roman van Herman Teirlinck (1940) komt op 20 november uit op 2-delige dvd - box.

Maria Speermalie is een barok, vitalistisch en geraffineerd verhaal over een tragisch generatieconflict tussen een vereenzaamde en levensmoeŽ edelman en zijn eigengereide en passionele dochter.

Zuid-Oost-Vlaanderen, 1875. Na de dood van haar moeder wordt de levenslustige Maria Speermalie (Tessy Moerenhout) door haar stugge en verbitterde vader Mattheas (Senne Rouffaer) naar de kostschool gestuurd. Daar wordt haar levenslust geknakt maar niet gebroken. Ze loopt weg en begint een onstuimige relatie met stroper Ruige (Luk De Koninck). Maar wanneer het familiedomein door financiŽle problemen dreigt te verbrokkelen, bewijst Maria een Speermalie van het zuiverste bloed te zijn: alles en iedereen moet wijken voor die erfelijke drift om het familiebezit te vrijwaren.

Het kruim van de Vlaamse acteurs speelde mee in Maria Speermalie: Dora Van der Groen, Gaston Vandermeulen, Alex Wilequet, Denise De Weerdt, Emmy Leemans, Romain Deconinck, Hilde Uitterlinden, Jenny Tanghe, Jackie Morel, Leo Dewals, Ward De Ravet, Karel Vingerhoets, Ludo Busschots, Dries Wieme, Chris Lomme, e.v.a.

De regie werd gevoerd door de Tsjechische regisseur Antonin Moskalyk, die eerder al vijf andere BRT-producties realiseerde. Maria Speermalie was een coproductie van BRT en AVRO en werd voor het eerst uitgezonden vanaf zondag 18 maart 1979. In 2004 werd de serie herhaald op Eťn en dit naar aanleiding van 50 jaar televisie.

De dvd-box Maria Speermalie is vanaf 20 november verkrijgbaar in de reguliere handel. Uren kijkplezier voor de ganse familie

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron