:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: DELICATESSEN UIT EEN KLEINE WERELD
PERSBERICHT: DELICATESSEN UIT EEN KLEINE WERELD
Bron: Lumière - Datum: 2007-11-13 - Geplaatst door: Werner
DELICATESSEN UIT EEN KLEINE WERELD
Lumière stelt voor in het kader van de Week van de smaak, die op 15 november officieel wordt ingezet en Italië als gastland heeft,

Delicatessen Uit Een Kleine Wereld vertelt het verhaal van Erminio en Attilia, een bejaard koppel dat in een klein dorp in de Aosta vallei (Italië) woont. Zij delen dezelfde passie: de traditionele bergkeuken. Voor het eerst in hun leven verlaten Erminio en Attilia hun vallei om aanwezig te zijn in Kortrijk bij de voorstelling van Delicatessen Uit Een Kleine Wereld. Ook regisseur Joseph Péaquin zal op deze presentatie aanwezig zijn.

Filmfestival Locarno - Beste documentaire

Agnes Goyvaerts over Delicatessen Uit Een Kleine Wereld in De Morgen: "Het is een aandoenlijk en instinctief document dat ons – laat ik maar geen grote woorden sparen – er met de neus op drukt hoe vervreemd we zijn geraakt van ons dagelijks voedsel."

Allround chef-kok Jeroen Meeus over Delicatessen Uit Een Kleine Wereld:
"Eerlijker kan een film de dag van vandaag niet meer gemaakt worden. Pech voor allen die zitten te wachten op special effects want dit is puur natuur!"
"Gelukkig zijn met wie je bent, je rijk voelen met wat je hebt. De film toont dat het bestaat. Het boek geeft er uitleg bij. Geniet er van en leef er naar."