:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE NAMESAKE
PERSBERICHT: THE NAMESAKE
Bron: Fox - Datum: 2007-11-15 - Geplaatst door: Werner
THE NAMESAKE
Verkrijgbaar op koop-dvd vanaf 11 december
"...een diep ontroerende familiefilm die je als kijker niet koud kán laten..." – Veronica Magazine

Het verhaal
Vlak na hun gearrangeerde huwelijk vertrekken Ashoke (een wetenschapper) en Ashima Ganguli naar New York om een nieuw leven te starten en krijgen een zoon: Gogol. De Indiase tradities van de familie Ganguli in deze westerse cultuur zorgen voor de nodige conflicten binnen het gezin en hebben uiteindelijk een diepe impact op de vele aspecten van Gogol zijn leven. Hij mag zich dan wel gedragen als een perfect geďntegreerde Amerikaanse tiener (hij rookt jointjes, wordt verliefd op een rijke Amerikaanse en gaat aan Yale studeren), toch wordt hij steeds opnieuw geconfronteerd met zijn Indiase roots.

Knappe cast met de beste Bollywoodacteurs
Bollywood, de naam is een samentrekking van Hollywood en Bombay, produceert meer dan 800 films per jaar, drie keer meer dan zijn Amerikaanse tegenhanger Hollywood. The Namesake is het overtuigende bewijs dat in die gigantische productie soms prachtige films zitten. Zo kunnen we in The Namesake genieten van de uitzonderlijke acteerprestaties van Tabu, een van de beste Indische actrices, die gelauwerd werd met tal van awards en nominaties. Aan haar zijde leveren Irfan Khan (The Warrior) en Kal Penn (Epic Movie, Van Wilder, Superman Returns) ijzersterke acteerprestaties.

Sterke regie
De regie van deze film is het werk van Mira Nair. Zij liet zich al opmerken als een van de beste Indische regisseurs met topfilms als Monsoon Wedding, die een Gouden Leeuw won in Venetië en Salaam Bombay, in Cannes bekroond met een Gouden Camera en de Publieksprijs. Ook haar films Vanity Fair en Mississippi Masala werden in Venetië genomineerd voor een Gouden Leeuw.

Bijzondere cinefiele kwaliteit
Deze kunstzinnige film is over de hele lijn een pareltje, niet alleen omwille van het knappe acteerwerk en de prachtige beelden, maar ook dankzij het ijzersterke verhaal. De kijkers worden meegevoerd in de dilemma's waarmee een liefde wordt geconfronteerd die verschillen in cultuur en levensstijl tracht te overbruggen. Het verhaal is gebaseerd op het boek van Jhumpa Lahiri, een Indisch-Amerikaanse schrijfster die voor haar grote literaire talent al werd beloond met de prestigieuze Pulitzerprijs. In de film duikt ze trouwens even op in een cameorolletje.

Productinformatie
Titel: The Namesake
Releasedatum: 12 december 2007
Genre: drama
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 117 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 1.85 LB
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch

Extra's dvd:
• Commentaar van de regisseur
• Verwijderde scčnes
• 2 featurettes
• Videoclip "Kolkata Love Poem"
• Trailer

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron