:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: 24 SEIZOEN 6
PERSBERICHT: 24 SEIZOEN 6
Bron: Fox - Datum: 2007-11-15 - Geplaatst door: Werner
24 SEIZOEN 6
Bereid je voor op het meest opwindende seizoen!
Verkrijgbaar vanaf 21 november

Opnieuw tikt de klok in 24 de minuten weg in één nagelbijtende dag waarin spanning en angst regeren... In dit zesde seizoen is Jack Bauer scherper en gedrevener dan ooit, duidelijk getekend door zijn verblijf in een Chinese gevangenis... De dreiging ligt om elke hoek, het tempo is ijzingwekkend snel, de spanning in CTU ondragelijk. Voor de kijkers is dit fantastische zesde seizoen weer een hypnotiserende, verslavende kijkervaring. Beleef de angst van 24, van minuut tot minuut, uur tot uur, tot de druk te groot wordt...

Het verhaal
Seizoen 6 pakt de draad weer op twintig maanden na de schokkende finale van het vorige seizoen. Daarin werd Jack Bauer door Chinese geheimagenten gevangen genomen en geboeid afgevoerd naar een onbekende bestemming. Wayne Palmer, de vastberaden broer van de vroegere president David Palmer is nu president van de Verenigde Staten, een taak waarin hij wordt geholpen door Sandra Palmer, een invloedrijke advocate. Na een reeks van gruwelijke terroristische aanslagen begint een angstaanjagende, zenuwslopende dag voor Palmer en zijn adviseurs - Karen Hayes en Thomas Lennox - en de collega's van de Counter Terrorist Unit - Chloe O' Brian, Curtis Manning en Bill Buchanan ...

Cast
De uitstraling van Kiefer Sutherland als Jack Bauer is en blijft fenomenaal. Zijn karakter is duidelijk getekend door wat hij heeft meegemaakt en nog moet verwerken. Mary Lynn Rajskub speelt als Chloe O'Brian een grote hoofdrol aan de zijde van Jack in dit seizoen. Ze demonstreerde recent ook haar talent in films als Little Miss Sunshine en Gilmore Girls. De nieuwe president in seizoen zes is D.B> Woodside (JAG, Buffy, Murder One), als Wayne Palmer broer van David Palmer voor de kijkers welbekend uit het derde seizoen. Nog bekenden uit vorige seizoenen zijn Bill Buchanan (Jarhead, Point Pleasant) en Karen Hayes (Jarhead, Syriana). Nieuwkomers zijn Thomas Lennox (Boston Legal, Ally McBeal) en Sandra Palmer (Miss Congeniality 2, Legally Blonde 2).

Bekroningen en nominaties
Dat de serie van zeer hoge kwaliteit is en de kijker blijft verrassen blijkt wel uit het feit dat 24 nu al bekroond is met zestien Emmy Awards en 53 Emmy nominaties, twee Golden Globes en tien Golden Globe nominaties. In totaal won de serie 35 bekroningen en ontving ze 120 nominaties. Een absolute topprestatie!

Trendsettende televisie
De serie werd voor het eerst uitgezonden op 6 november 2001, vlak na de '9/11' aanslagen in New York en schildert de strijd van de VS tegen het internationale terrorisme. 24 werd opgezet volgens het 'real time'-principe, waar elke minuut in een aflevering overeenkomt met een minuut in het leven van de personages. Een centrale, digitale aftelklok op het scherm en split-screens voor de verschillende verhaallijnen maken de tijd zelf een centrale speler in deze razendsnelle, complexe thrillerserie.

De toekomst van 24
In januari 2008 zal het zevende seizoen van 24 van start gaan in de Verenigde Staten. Kiefer Sutherland zou ook al hebben toegezegd om aan een achtste seizoen mee te werken. Daarnaast gonst het ook van de geruchten omtrent een speelfilm rond 24. Dit is nog niet officieel bevestigd, maar het zou zeker een mooi vervolg zijn op de sterke televisieserie. En de vraag is natuurlijk hoe de schrijvers, die aflevering na aflevering de tv-kijkers willen verrassen met aangrijpende plotwendingen, dit op het grote scherm invulling zullen geven.

Het spannendste cadeau voor de feestdagen!
Met deze mooie dvd-box van het zesde seizoen doe je elke liefhebber van drama en actie een plezier. Bovendien is de box al verkrijgbaar terwijl de reeks nog loopt op Kanaal Twee en al verkrijgbaar voor de feestdagen en lange winteravonden! DVD-kijkers kunnen lekker het hele seizoen bekijken wanneer ze willen, zo lang ze willen, en zonder onderbrekingen!

Seizoen 1 tot en met 5 in prachtige verzamelbox
Voor de échte fans of beginners verschijnen de seizoenen 1 tot en met 5 in één prachtige verzamelbox. De ultieme collectie, alles op een rij, goed voor vijf keer 24 x 24 afleveringen. Gevaarlijk verslavend, meeslepend goed!

24 een must-have op dvd!
24 is een topsucces op koop-dvd. In de Benelux gingen meer dan 250.000 exemplaren over de toonbank. Even opmerkelijk is dat het aantal wekelijkse kijkers seizoen na seizoen zelfs toeneemt. De fans zijn trouw en gelijk hebben ze: 24 blijft verrassen en vernieuwen!

Productinformatie
Titel: 24 Season 6 - 7 disc
Releasedatum: 21 november 2007
Genre: tv-serie
Geluid: Engels, 5.1 Surround
Beeld: 16 x 9 (DVD-9)
Menu: Nederlands, Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's dvd:
• Meer dan 20 verwijderde en verlengde scénes
• Audiocommentaar op diverse afleveringen
• Mobisodes 24
• De 21 online dagboeken van 24
• 3 featurettes
- De special van 24 – de illusies
- Een kijkje in de geheime kamer van de schijvers
- 24 seizoen 6 – een knallende opening
• Prison Break seizoen 2 - aflevering: Manhunt


Recent nieuws van dezelfde bron