:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2008
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2008
Bron: Homescreen - Datum: 2007-12-14 - Geplaatst door: Werner
MILAREPA
Neten Chockling

Milarepa vertelt het intrigerende verhaal van de man die ooit Tibets grootste spirituele leraar zou worden. Op jonge leeftijd verliest Milarepa zijn vader, waarna zijn oom en tante het familiefortuinafpakken. Teleurgesteld en woedend leert hij zwarte magie om zich te wreken. Als hij zich realiseert dat zijn acties dood en verderf voor zijn eigen familie brengen, komt hij tot inzicht. Milarepa, de tweede Bhutaanse speelfilm ooit, is een kroniek van het 11e eeuwse Tibet. Neten Chokling Rinpoche (die eerder te zien was in The Cup) toont in zijn debuutfilm, opgenomen in de adembenemende landschappen van de Spiti vallei op de grens van India en Bhutan, hoe Milarepa (1052-1135) op jonge leeftijd de eerste stappen zette naar zijn spirituele rijkdom. Waargebeurd en gebaseerd op eeuwenoude Boeddhistische en Tibetaanse tradities; negen honderd jaar na zijn dood blijft Milarepa - een visionair, tovenaar, heilige en dichter – Tibets grootste mysticus.

"I cry, weep and feel a strong sense of faith each time I read or hear the story of Milarepa, the great yogi of Tibet" - The Dalai Lama.

Regie: Neten Chockling (The Cup)
Cast: Orgyen Tobgyal, Kelsang Chukie Tethtong, Jamyang Lodro, Jamyang Nyima
Ondertiteling: Nederlands
Land: India/ Bhutan 2006
Beeld: kleur 16:9: anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital
Genre: Innergy
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 15-01-2008ONE: THE MOVIE
Ward Powers

Wat is het doel van het leven? Een man van middelbare leeftijd besluit het leven van alledag achter zich te laten om antwoord op deze vraag te vinden. Gewapend met een videocamera en een lijst met twintig vragen gaat hij op pad. Wonderbaarlijk genoeg wordt hij op zijn zoektocht geholpen door de meest bekende spirituele leiders, schrijvers, denkers en iconen van onze tijd, zoals Deepak Chopra, Barbara Marx Hubbard, Ram Dass, Thich Nhat Hahn en de Dalai Lama. One: The Movie geeft antwoorden op vragen die van alle tijden en culturen zijn én neemt je mee op een spannend avontuur dat de manier waarop je de wereld ziet voorgoed kan veranderen.

Met: Deepak Chopra, Barbara Marx Hubbard, Ram Dass, Tich Nhat Hahn, Father Thomas Keating, Richard Rohr, Riane Eisler, Robert Thurman, Sadhguru Jaggi Vasudev, The Dalai Lama, Llewellyn Vaughan-Lee, En Vele Anderen...
Regie: Ward Powers
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Land: VS 2005
Beeld: kleur 16:9: anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital
Genre: Innergy
Speelduur: 79 minuten
Releasedatum: 15-01-2008ETERNAL SUMMER
Leste Chen

Drie jongeren zoeken hun plek in liefde en leven. Sinds de lagere school zijn de jongens Jonathan en Shane boezemvrienden, waar hun onderwijzer bewust de intelligente, wat stille Jonathan aan de wilde Shane koppelde. Het stel is sindsdien onafscheidelijk. Jonathan is vaste supporter bij de basketbalwedstrijden van Shane. En Shane kan niet buiten Jonathan maar hij weet niet waarom, terwijl Jonathan wel weet dat zijn gevoel voor Shane verder gaat dan alleen maar vriendschap. De relatie tussen de twee jongens komt op scherp te staan als Jonathan Carrie ontmoet. Zij valt als een blok voor hem, ze belanden met elkaar in bed, maar Jonathans gevoelens zijn niet wederzijds. Voor Jonathan wordt het steeds moeilijker zijn gevoelens voor Shane te verbergen en tot overmaat van ramp begint Shane een relatie met Carrie...

Regie: Leste Chen
Cast: Bryant Chang, Hsiao-Chuan Chang, Kate Yeung
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Land: Taiwan 2006
Beeld: kleur 16:9: anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital
Genre: Drama, Gay
Speelduur: 105 minuten
Releasedatum: 15-01-2008