:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
Bron: Warner - Datum: 2008-02-17 - Geplaatst door: Werner
THE INVASION
Blijf wakker! De invasie is in volle gang.

Nicole Kidman en Daniel Craig verenigen zich in deze ijzingwekkende science-fictionthriller ineen uitputtendestrijd tegeneen emotielozewereld.

Een immense ontploffing verlicht de hemel van Dallas tot Washington DC en verspreidt de ruimtependel Patriot in een regen van brokstukken over de Verenigde Staten. De situatie is snel onder controle, maar onderzoek leidt tot de angstaanjagende ontdekking dat er iets vreemds is meegekomen met de schipbreuk. Iets dat zowel de ijzige ruimtekou als de extreme verbrandingshitte bij het binnenkomen van de atmosfeer doorstond. Zij die ermee in contact komen, veranderen op onheilspellende en onverklaarbare manieren, maar niemand wil paniek zaaien... Psychiater Carol Bennell uit Washington D.C. brengt de vreemde gebeurtenissen en verhalen in haar praktijk aanvankelijk niet in verband met de crash, maar als haar vervreemde ex-man plots ook weer contact zoekt om hun zoon te zien,gaan er belletjes rinkelen. Samen met haar collega Ben Driscoll begint ze een adembenemende race tegen de klok om haar zoon terug te halen, in een nachtmerrieachtige wereld, waarin wakker blijven de enige kans op overleven biedt en haar eigenzoonwel eens desleuteltothetmysterie zou kunnen vormen. Niemand is nog te vertrouwen. Niemand is veilig in deze sterke nieuwe verfilming van Jack Finneys klassieker The Body Snatchers van de hand van producent Joel Silver.

Na de Invasion Of The Body Snatchers-films uit 1956 en 1978, waagt The Invasion zich voor de derde maal aan een verfilming van Jack Finney's sociaal- en politiek-kritische roman The Body Snatchers uit 1955. Ook op vandaag kunnen de thema's weer brandend actueel worden uitgewerkt, met de groeiende angst voor een pandemie en het onrustige sociaal-politieke klimaat. WezienVeronicaCartwright,dieinde versievan 1978 al een belangrijke rol kreeg toebedeeld, opnieuw opduiken als patiente van Carol. Oliver Hirschbiegel, die zijn sporen verdiende met het fenomenale Der Untergang, werd aangesproken voor de regie. Hij draaide de film in een sfeer van beklemmend realisme, wat een gevoelige bijdrage levert tot de impact.

Technische fiche:
Regie: Oliver Hirschbiegel
Cast: Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jackson Bond, Jeffrey Wright, Veronica Cartwright, Josef Sommer, Celia Weston, Roger Rees, Eric Benjamin, Susan Floyd, Stephanie Berry, Alexis Raben, Adam Lefevre, Joanna Merlin
Taalkeuze film
* DVD & BLU in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans
* BLU & HD in Dolby TrueHD: Engels
* BLU in Dolby Digital 5.1: Frans, Duits, Italiaans
* HD in Dolby Digital Plus 5.1: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans
* extra's HD & BLU in stereo
Ondertiteling (kan op Blu en hD bij sommige extra's ontbreken):
* Alle: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds
HD & BLU film en extra's: Frans, Duits, Italiaans, Chinees, Koreaans
Speelduur: DVD: ca. 95 min., BLU & HD: ca. 99 min.
Releasedatum: DVD & BLU: 19 maart 2008, HD: 9 april 2008

Extra's (In high definition voor Blu en HD):
• Documentaire "De snatchers waren hier al eerder", de geschiedenis van Invasion in de media
• 3 Korte films: "The Invasion, een nieuw verhaal", "The invasion, op de set" en "The invasion, Bodysnatchers"THE LAST MIMZY

Een origineel science-fiction verhaal waarin de onschuld op het spel staat.

The Last Mimzy vertelt het verhaal van twee kinderen, Emma en Noah, die tijdens hun vakantie aan zee een raadselachtige aangespoelde kist ontdekken met vreemde spullen, die ze voor speelgoed aanzien. Naarmate de kinderen het vermeende speelgoed gebruiken, bereiken ze een almaar hoger niveau van intelligentie. Hun leraar weet de ouders te melden dat ze regelrecht op het stadium van de genialiteit lijken af te stevenen. Thuis beginnen ze ondertussen ook het vreemde van de gebeurtenissen in te zien. Emma verklapt haar verbaasde moeder dat één van de speeltjes, een knuffelkonijn, blijkbaar Mimzy heet en haar "dingen leert". Hun moeders bezorgdheid stijgt.Als een electriciteitspanne plots een aanzienlijke regio platlegt en de autoriteiten de oorzaak ervan naar hun huis herleiden, raken ze helemaal de pedalen kwijt. De kinderen zijn gebiologeerd door de vreemde objecten en Mimzy en de belangrijke missie die deze blijkbaar meekregen. Volgens Emma brengt Mimzy een uiterst belangrijke boodschap uit de toekomst. Als een scan aantoont dat Mimzy deels uit hypergeavanceerde technologie en deels uit organisch materiaal bestaat, dringt het besef door dat ze betrokken zijn bij een ontzagwekkende gebeurtenis... maar wat voor iets precies?

The Last Mimzy is geïnspireerd op Lewis Padgetts (pseudoniem voor het science-fiction schrijverskoppel Henry Kuttner en C.L. Moore) kortverhaal "Mimsy Were the Borogoves" uit 1943. Het eenvoudige verhaaltje over twee kinderen die een mysterieuze kist met wonderbaarlijk speelgoed ontdekken, werd herwerkt en uitgebreid tot een volwaardige langspeelfilm met alle elementen om zowel jong als oud te bekoren.

Technische fiche:
Regie: Robert shaye
Cast: Chris O'neil, Rhiannon Leigh Wryn, Joely Richardson, Rainn Wilson, Timothy Hutton, Kathryn Hahn, Michael Clarke Duncan, Kirsten Williamson, Irene Snow, Marc Musso, Nicole Muñoz, Scott E. Miller, Megan Mckinnon, Randi Lynne, Tom Heaton
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1 EX: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 92 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra:
• Audiocommentaar door regisseur Bob Shaye
• Beyond the Movie: bekijk hoe The Last Mimzy is gemaakt
• All Access Pass: neem een kijkje achter de schermen van The Last MimzyHOOT

Deze komische familiefilm is gebaseerd op de gelijknamige roman van Carl Hiaasen. Drie scholieren beleven in Florida het avontuur van hun leven wanneer ze de broedplaats van een populatie uilen proberen te beschermen tegen nieuwbouwplannen. Roy Eberhardt is de eeuwige nieuwkomer. Op veertienjarige leeftijd is hij de tel kwijtgeraakt van het aantal scholen dat hij bezocht of het aantal steden waar hij woonde omdat ze voor zijn vaders job met de regelmaat van de klok verhuizen. Wanneer het gezin vanuit Montana naar het ingeslapen gehucht Coconut Cove in Florida verhuist, is het eerste wat Roy doet zijn kledingstijl aanpassen aan de lokale trends, maar dat blijkt niet voldoende om uit het vizier van de lokale pestkop te blijven. Alleen blijkt dat ditmaal een geluk bij een ongeluk, want onrechtstreeks brengt de aanvaring met dit lastpak hem in contact met Mullet Fingers en, nóg belangrijker, diens stiefzusje Beatrice Leep, het stoerste meisje van de school. Zò stoer, dat geen enkele jongen het tegen haar durft opnemen. Via haar ontdekt Roy dat er plannen zijn om in Coconut Cove een filiaal van één van de populairste ketens van Amerika te bouwen: Moeder Paula's All-American Pancake House. Goed nieuws... ware het niet dat de werf pàl op de plek gepland is waar de lokale populatie van de bedreigde konijnuilen zich genesteld heeft, een schattige kleinere uilensoort die haar nest bouwt in verlaten holen in de grond. Chuck Muckle,de overambitieuze PR topman van de keten,en zijn niet bijster snuggere aannemer Curly Branitt kunnen niet wacht en om het nieuwe filiaal uit de grond te zien rijzen, maar dat is buiten Roy gerekend! Samen met zijn gloednieuwe vrienden neemt hij het op tegen de inhalige projectontwikkelaars, corrupte politici en onwetende politieagenten. Vastbesloten om de natuur in zijn nieuwe woonplaats te beschermen, zet Roy alles op alles om te voorkomen dat de volwassenen een afschuwelijke fout maken. Het klassieke verhaal uit Hoot werd voorzien van verrassende plotwendingen, eigenzinnige personages en spitsvondige humor, die maken dat jong en oud er met volle teugen zal kunnen van genieten.

Technische fiche:
Regie: Wil Shriner
Cast: Luke Wilson, Logan Lerman, Brie Larson, Tim Blake Nelson, Cody Linley, Neil Flynn, Clark Gregg, Kiersten Warren, Dean Collins, Jessica Cauffiel, Robert Wagner, Eric Phillips, Jimmy Buffett, John Archie, Robert Donner
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 87 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Bloopers
• Weggelaten scènes
• Hoots Doe-het-zelf habitatproject
• Habitat in je achtertuin
• Dieren in actie
• Maak kennis met de cast, bedenker, filmmaker en regisseur uit Hoot
• Bezoek een dierenopvangcentrum
• BioscooptrailerCHARLIE CHAPLIN
- THE KID ('21)
- A WOMAN OF PARIS ('23)
- THE GOLD RUSH ('25)
- THE CIRCUS ('28)
- CITY LIGHTS ('31)
- MODERN TIMES ('36)
- THE GREAT DICTATOR ('40)
- MONSIEUR VERDOUX ('47)
- LIMELIGHT ('52)
- A KING IN NEW YORK ('57)


Filmlegende Charlie Chaplin poetste zijn bolhoed op en stak tien van de meest gerenommeerde films uit zijn oeuvre in een dun en dus perfect op lenteweer afgestemd handig nieuw jasje om u een onvergetelijk bezoek aan nostalgieland te bezorgen.

The Kid
De ene gooit vensters kapot. De andere passeert toevallig om zijn diensten als glazenier aan te bieden. Een systeem dat werkt, zoals àlles aan deze geliefde filmklassieker werkt. Een komedie waarin Chaplin een lach en een traan zodanig weet te doseren dat hij de grenzen van het genre verlegt. Met deze film waagde Chaplin zich als filmmaker ook voor het eerst aan een speelfilm. Het verhaal draait rond de Tramp (Chaplin),die ondanks vele tegenslagen nooit de moed opgeeft, en zijn onafscheidelijke maatje, een onweerstaanbare schavuit (gespeeld door de zesjarige Jackie Coogan) die als vondeling van jongsafaan door de Tramp is opgevoed in de harde leerschool van het leven. Uitbundige scènes zijn een les in tafelmanieren, een gevecht met een bullebak en de engelachtigedroom van de Tramp.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Carl Miller, Edna Purviance, Jackie Coogan, Charles Chaplin
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens
Speelduur: ca. 50 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono

A Woman Of Paris
Charlie Chaplins A Woman Of Paris zette iedereen op het verkeerde been. Het was niet alleen het eerste drama van de beroemde komiek, het bleek ook een verrijking van de filmkunst van die tijd. Drama's uit die periode gingen vaak gebukt onder een loodzware stijl en Chaplin injecteerde het genre met een dosis subtiliteit. Het gezaghebbende tijdschrift Photoplay schreef: "Mr. Chaplin geeft andere regisseurs een vervolmakingscursus in het gebruik van eenvoud als middel om het gewenste effect te bereiken." Het verhaal speelt zich af in het Parijs van de aristocratie, een milieu dat de filmmaker Chaplin erg raak weet te typeren. Na een misverstand laat een mooie vrouw (Edna Purviance) haar plattelandsverloofde Jean in de steek om de maîtresse van een Parijse playboy (Adolphe Menjou) te worden. Wanneer ze Jean later weer tegen het lijf loopt, komt ze voor een verscheurende keuze te staan. Chaplin zelf is slechts kort te zien in een klein rolletje, waarbij hij een zware koffer door een treindepot moet sleuren.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Edna Purviance, Clarence Geldart, Carl Miller, Lydia Knott, Charles K. French, Adolphe Menjou, Betty Morrissey, Malvina Polo
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Kroatisch, Sloveens
Speelduur: ca. 78 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono
• Inleiding door biograaf David Robinson
• Chaplin Today: A Woman Of Paris
• 3 korte films
• Weggelaten scènes
• Fotogalerij
• Trailers

The Gold Rush
Over The Gold Rush sprak Charlie Chaplin ooit de beroemde woorden: "Als er één film is waarvoor ik herinnerd wil worden, laat het dan deze zijn." Geen loze woorden, zo bleek, want toen gezaghebbende filmcritici en experts in 1998 hun verdict moesten uitbrengen, stemden ze deze weergaloze komedie meteen in de Top-100 American Films van het American Film Institute. In deze tijdloze klassieker gaat Chaplins onstuitbare Little Tramp in het onherbergzame Yukon op zoek naar het fortuin. En wie beter dan de vindingrijke Tramp om uit harde tijden hilarische humor te distilleren? Bij de onvergetelijke scènes: een Thanksgiving-feest met een schoenzool als hoofdgerecht, halsbrekende toeren in een huis dat op de rand van een klif balanceert en een lollige choreografie met vorken en broodjes. The Gold Rush is een pareltje van de cinema. Her(be)leef de herinnering nu.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Charles Chaplin, Mack Swain, Tom Murray, Henry Bergman, Malcolm Waite, Georgia Hale
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Frans voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 69 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono

The Circus
Bij de allereerste Oscaruitreiking in 1929 werd Charlie Chaplin door de Academy geëerd met een speciaal beeldje "Voor veelzijdigheid en geniaal schrijf-, acteer-, regie- en productiewerk voor The Circus. "En zeker voor zijn vermogen om de Amerikaanse filmzalen andermaal met gul gelach te vullen. Chaplins Tramp bevindt zich uiteraard weer in de penarie: blut, hongerig, voorbestemd om verliefd te worden en, hoe kan het ook anders… het meisje te verliezen. Men ziet hem voor een zakkenroller aan. Met de politie op de hielen belandt hij in een circustent. Het publiek denkt dat zijn poging om aan de lange arm der wet te ontsnappen een act is en de Tramp wordt plots een ster. Klassieke hoogtepunten zijn een hectische scène in een miniatuurhuis, de Tramp die een goocheltruc in het honderd stuurt en zijn waggelende wandeling op het slappe koord, met aapjes rond zijn hoofd geklemd. Dit is humor zonder vangnet!

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Al Ernest Garcia, Merna Kennedy, Harry Crocker, George Davis, Henry Bergman, Tiny Sandford, John Rand, Steve Murphy, Charles Chaplin
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens
Speelduur: ca. 69 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono

City Lights
City Lights begint met het hilarisch doorprikken van dikdoenerij en ormaliteit, eindigt met één van de meest bekende slotscènes uit de filmgeschiedenis! Door de gevoelige snaar te rakenen de lachspieren zo te bewerken, werd de film in 1998 opgenomen in de Top-100 American Films van het American Film Institute. Hoewel de geluidsfilm al geruime tijd zijn intrede had gedaan, zwom Charlie Chaplin gezwind tegen het filmtij in met deze tijdloze
stomme klassieker,waaraan enkel muziek en wat geluidseffecten werden toegevoegd. Het verhaal draait rond de pogingen van de Tramp om geld te verzamelen voor een operatie die een blind bloemenmeisje haar zicht moet teruggeven. Een kader waarin de ster sentimentaliteit en humor perfect laat samengaan. De Tramp speelt achtereenvolgens een straatveger, een bokser, een rijke snoeshaan en redder van een miljonair met zelfmoordneigingen. Zijn boodschap mag dan stilzwijgend zijn, hij wordt wel universeel begrepen: liefde is blind.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Virgina Cherrill, Florence Lee, Harry Myers, Al Ernest Garcia, Hank Mann, Charles Chaplin
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Kroatisch, Sloveens
Speelduur: ca. 82 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono

Modern Times
Mens tegen machine! Een gevecht waarbij elke humorliefhebber als winnaar uit het strijdperk treedt. In deze film, die in 1998 door het American Film Institute opgenomen werd in zijn Top-100 American Films, krijgt Charlie Chaplins Trampfiguur het aan de stok met de lopende band en de prikklok. In deze fabriek verslindt een machine niet alleen de arbeiders met huid en haar, zelfs de lunchpauze blijkt niet veilig voor deze geautomatiseerde veelvraat. Wanneer de Little Tramp terug op straat belandt, gaat hij samen met een straatmeisje (Paulette Goddard) op zoek naar een betere toekomst en een loonbriefje. Hij beproeft – tevergeefs – zijn geluk als een rolschaatsende nachtwaker, een zingende ober die een hilarisch nonsenslied ten gehore brengt en een bajesklant. Als de Tramp en het meisje ten slotte arm in arm een onzekere toekomst tegemoet wandelen, weten we dat ze noch een betere toekomst, noch een loonbriefje hebben gevonden, maar wel, en veel belangrijker: elkaar.Het tijdsbeeld en de satire van Modern Times blijven tijdloos.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Tiny Sandford, Chester Conklin, Hank Mann, Al Ernest Garcia, Stanley Blystone, Richard Alexander, Cecil Reynolds, Mira McKinney, Wildred Lucas, Edward LeSaint, Murdock MacQuarrie, Fred Malatesta
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Frans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 83 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono

The Great Dictator
Heil of onheil, Charlie Chaplin werpt zichzelf in de strijd! Het resultaat is een gelauwerde klassieker die sinds 2000 in de Top-100 American Comedies van het American Film Institute prijkt. De V.S.waren zelfs nog niet betrokken bij de Tweede Wereldoorlog, toen Chaplin zijn grappen en grollen al op Der Führer begon af te vuren. In deze film vertolkt hij een dubbelrol: de Hitleriaanse Adenoid Hynkel en een Joodse kapper die als twee druppels water op "der Nutsie" lijkt. Chaplin gebruikt woordspelingen, visuele grappen en slapstick om het fascisme een neus te zetten, maar hij wisselt die humor wel af met prangende scènes van een getto dat siddert onder de terreur van nietsontziende stoottroepen. Onsterfelijke scènes zijn onder meer Hynkels zelfingenomen dansje met een wereldbol, de "ondersteboven-vlucht" en het maniakale kappersstoelduel tussen Hynkel en zijn Mussolini-achtige rivaal (Jack Oakie). In The Great Dictator gaan klassieke humor en grootse filmpassie hand in hand.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie, Henry Daniell, Reginald Gardiner, Billy Gildert, Grace Hayle, Carter DeHaven, Maurice Moscovitch, Emma Dunn, Bernard Gorcey, Paul Weigel, Chester Conklin, Esteher Michelson, Hank Mann
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Frans voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 120 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono

Monsieur Verdoux
Voor zijn werk reist Henri Verdoux nogal wat af. Zijn werk? Rijke ouwe vrijsters het hof maken, hun vertrouwen winnen en hun bankrekeningen plunderen. Daarna vermoordt hij de argeloze dame en gaat hij op weg naar zijn volgende verovering. In deze sublieme zwarte komedie, waarin een vader zijn toevlucht neemt tot moord om voor zijn geliefde invalide vrouw en kind te zorgen, keert Charles Chaplin zijn traditionele goedlachsheid binnenstebuiten. Met de onsterfelijke Tramp heeft Verdoux bitter weinig gemeen, en toch blijkt de kieskeurige dandy niet helemaal van komisch talent gespeend. Het meest hilarische voorbeeld is wel zijn serie mislukte moordpogingen op de onstuitbare Annabella (Martha Raye). Toen Chaplins meest atypische film werd uitgebracht, bleek de wereld nog niet rijp om in het gezicht van de dood te lachen. Vandaag wordt Monsieur Verdoux tot Chaplins allerbeste films gerekend. Een dodelijk grappige komedie.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Charles Chaplin, Mady Correll, Allison Roddan, Robert Lewis, Audrey Betz, Marhta Raye, Ada May, Isobel Elsom, Marjorie Bennett, Helene Heigh, Margaret Hoffman, Marilyn Nash, Irving Bacon, Edwin Mills, Virginia Brissac
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Kroatisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Frans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 119 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono
• Inleiding door biograaf David Robinson
• Chaplin Today: Monsieur Verdoux
• Fotogalerij
• Trailers

Limelight
Een jonge danseres wil weten of de zilverharige gentleman die haar leven redde, wel degelijk Calvero is, ooit een gevierd cabaretier. "Dat was ik," antwoordt de heer. Charlie Chaplins Limelight is een schitterend eerbetoon aan wat ooit was, een trotse terugblik op een vervlogen tijd waarin amusement iets anders betekende en het bitterzoete verhaal van een artiest die zijn bevlogenheid aan een nieuwe generatie wil doorgeven. Chaplin speelt Calvero (de "Tramp Comedian" op een oude theateraffiche in zijn kamer), die een wanhopige ballerina (Claire Bloom) van haar zelfmoordplannen doet afzien en klaarstoomt voor het grote succes. Eén van de komische hoogtepunten van de film is een weergaloos muzikaal nummertje, uitgevoerd door de legendarische Chaplin en de man met het stenen gezicht, Buster Keaton. De uitzonderlijke muziekscore, geschreven door Chaplin, Raymond Rasch en Larry Russell, werd beloond met een Oscar, de enige die deze filmklassieker in competitie te beurt viel.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Charles Chaplin, Claire Bloom, Nigel Bruce, Buster Keaton, Sydney Chaplin, Andre Elgevsky, Norman Lloyd, Melissa Hayden, Marjorie Bennett, Wheeler Dryden, Mollie Glessing, Barry Bernard, Stapleton Kent, Leonard Mudie, Loyal Underwood
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Frans voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 132 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono

A King In New York
Charles Chaplin, koning van de komedie, geeft de Amerikaanse popcultuur en politiek royaal lik op stuk in deze scherpe satire waarin de legende voor het laatst zelf een rol vertolkt. Chaplin, die traditiegetrouw zowel voor als achter de camera actief was, bevond zich in vrijwillige ballingschap buiten de Verenigde Staten, toen hij op hilarische wijze komaf maakte met de mikpunten van zijn spot: kapotgehypete films, schelle popmuziek, de sterrencultus, facelifts, reclamejongens, politieke heksenjachten... Chaplin speelt een afgezette Europese vorst die naar Manhattan verhuist. Daar wordt hij ingepalmd door adverteerders die zijn naam te gelde willen maken en ontpopt hij zich prompt tot een mediasensatie. Charlies zoon Michael Chaplin vertolkt de jonge stokebrand die de koning helpt zijn idealen te herontdekken. De talloze komische fragmenten getuigen van een grote verbeeldingskracht. De satire is tijdsgebonden en tijdloos tegelijk. Vandaag of gisteren, Chaplin blijft de koning.

Technische fiche:
Regie: Charles Chaplin
Cast: Charles Chaplin, Maxine Audley Jerry Desmonde, Oliver Johnston, Dawn Addams, Sid James, Michael Chaplin, Joan Ingram, Phil Brown, Harry Green, John McLaren, Robert Arden, Alan Gifford, Robert Cawdron, George Woodbridge
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Kroatisch, Sloveens, Engels voor slechthorenden, Frans voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 100 min.
Releasedatum: 19 maart 2008

Extra's:
• Beeld digitaal gerestaureerd
• Soundtrack zowel geremasterd in Dolby Digital 5.1 als in origineel 1.0 Mono
• Inleiding door biograaf David Robinson
• Chaplin Today: A King In New York
• Mandoline Serenade
• Weggelaten scènes
• Fotogalerij
• TrailersOverige releases

5 maart 2008:
• The Brave One (HD-DVD)
• No Reservations (HD-DVD)

9 april 2008:
*• Beowulf
• Beowulf (Blu-Ray)
* Shoot'em Up
• The Invasion (HD-DVD)

22 april 2008:
*• The 11th Hour
*• I Am Legend (1-disc)

23 april 2008:
• I Am Legend (2-disc)
• I Am Legend (Blu-Ray)
• Bonny & Clyde SE (Blu-Ray)
• Flags Of Our Fathers (1-disc)
• Letters From Iwo Jima (1-disc)
• Perfect Strangers, Serie 1 & 2 (4-disc)
• Curb Your Enthousiasm, Serie 6 (2-disc)
• Bonnie & Clyde S.E. (2-disc)
• Blade Runner Ultimate Collector's Edition (5-disc)

29 april 2008:
• Beowulf (Director's Cut) (HD-DVD)

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron