:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: SURF'S UP
PERSBERICHT: SURF'S UP
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2008-03-06 - Geplaatst door: Werner
SURF'S UP
Neem een frisse duik in deze spetterende animatiefilm!

Surfende pinguins, het moet niet gekker worden! Dat is precies waar de film Surf's Up om draait. Regisseurs Ash Brannon en Chris Buck is het gelukt om een hilarische animatiefilm te maken, gefilmd in documentairestijl. Al eerder lieten sijn hun creativiteit los op succesvolle producties als Toy Story, De Kleine Zeemeermin en Tarzan. Ook hun meest recente werk - Surf's Up - is weer een toppertje. De film was zelfs genomineerd voor de prestigieuze Academy Awards, in de categorie 'Best animated feature film of the year'. Op 13 maart verschijnt de unieke dvd van Surf's Up, want nog niet eerder was de Engelstalige versie van de film in België te zien. Ook de extra's liegen er niet om. Documentaires, korte films en videoclips: ze zijn binnenkort allemaal op dvd en blu-ray te bewonderen.

Pinguïn Cody is een opkomend surftalent dat zich klaarmaakt voor zijn eerste competitiewedstrijd. Geïnspireerd door zijn held, de legendarische Big Z, verlaat hij zijn familie en trekt naar de Big Z Memorial Surfwedstrijd. Cody gelooft dat de overwinning hem de bewondering en het respect zal brengen waarnaar hij zo verlangt. Gedurende zijn reis wordt hij gevolgd door een cameraploeg die zijn ervaringen vastlegt. Als hij oog in ook komt te staan met de surflegende Geek, beseft hij dat de winnaar niet altijd degene is die als eerste eindigt...

Surf's Up is een komische film voor de hele familie. Wat deze animatiefilm zo leuk maakt is de documentairestijl waarin hij wordt gepresenteerd. De karakters spreken de kijker direct toe, ieder op een uitzonderlijke manier. Stemacteur Shia LaBeouf, bekend van Transformers en Disturbia, weet zijn komische talent fantastisch door te laten klinken in de pinguïn Cody. Ook de Nederlandse stemmencast is om van te watertanden. Zo hebben onder andere Ruud Feltkamp (Kruimeltje) en soapsterren Vivienne van der Assem en Bartho Braat de pinguïns een eigen karakter weten te geven. Door de adorabele, vrolijke en gekke figuurtjes weet de film van het begin tot het eind een lach op ieders gezicht te toveren. Vanaf 13 maart is dit waterspektakel in de winkel te verkrijgen op dvd en in high definition op blu-ray.

Productinformatie
Release dvd-koop & blu-ray koop: 13 maart 2008
Release dvd-huur: 26 februari 2008
Genre: animatie
Taal: Nederlands / Engels gesproken (Dolby Digital 5.1) / Nederlands ondertiteld
Regisseur: Ash Brannon / Chris Buck
Stemacteur Cody (Engels): Shia LaBeouf (Transformers, Disturbia, I Robot, Constantine, Charlie's Angels: Full Throttle)
Stemacteur Chicken Joe (Engels): Jon Heder (Blades Of Glory, Monster House, The Benchwarmers)
Stemacteur Big Z (Engels): Jeff Bridges (Tideland, Seabiscuit, The Big Lebowski)
Stemacteur Lani (Engels): Zooey Deschanel (Failure To Launch, Weeds, Bridge To Terabitha, Almost Famous)
Stemacteur Cody (Vlaams): Timo Descamps (Spring, Familie)
Stemacteur Big Z (Vlaams): Hubert Damen (Witse)
Stemacteur Lani (Vlaams): Sofie Van Moll (Spring, Urbain, Aspe)

Extra op dvd:
• Audiocommentaren van de filmmakers
• Verwijderde scènes met optionele introducties
• Arnold's surfschool
• Documentaires "Geen druppel echt water", "Ontmoet de pinguïns", "Surfen als een pro"
• De creatie van een shot
• Fotogaleijen
• Videoclip: "Lose myself" van Lauryn Hill
• Korte films: "The Chubbchubbs" en "The Chubbchubbs save xmas"
• Trailer