:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: HUURTITELS MEI
PERSBERICHT: HUURTITELS MEI
Bron: RCV - Datum: 2008-04-29 - Geplaatst door: Werner
In mei verschijnt hét avonturenspektakel van het jaar op huur DVD: The Golden Compass! Het kompas neemt je mee naar een adembenemende wereld waar de meest verbazende creaties een fantastisch verhaal over ultieme moed en menselijkheid vertellen. Dit wereldwijde bioscoopsucces van de makers van The Lord Of The Rings is gebaseerd op de bestseller van Philip Pullman, met niemand minder dan Nicole Kidman en Daniel Craig in de hoofdrollen. De DVD bevat naast de Engels ondertitelde versie ook de Nederlands gesproken én de Vlaams gesproken versie!

Ook in mei brengen we de indrukwekkende thriller In The Valley Of Elah, met Tommy Lee Jones in de hoofdrol, die hiervoor genomineerd werd voor een Oscar. De line-up wordt compleet gemaakt door de keiharde thriller Death Sentence, Jude Law en Michael Caine in Sleuth en de actiefilm Diamond Dogs.



THE GOLDEN COMPASS
Winnaar Oscar Beste Visual Effects

Bereid je voor op het grootste filmspektakel van het jaar. In een wereld waar heksen de hemel van het noorden beheersen, gepantserde beren je beste vriend zijn en het kwade Magisterium regeert, wonen Lyra en haar Daemon Pan. In haar wereld heeft ieder mens een Daemon, een dier dat perfect bij je past en altijd bij je is. Lyra woont op een grote Engelse universiteit totdat het grootste avontuur van haar leven losbarst...

Mysterieuze Gobblers ontvoeren kinderen van de straat en nemen ze mee naar het hoge noorden. Als ook Lyra's vriend Roger wordt meegenomen, is ze vastbesloten om hem te redden! In het bezit van een gouden kompas dat de waarheid spreekt gaat ze op reis. Ze hoopt op de hulp van haar stoere oom Asriel of de charmante Miss Coulter, maar ze leert dat echte hulp soms uit onverwachte hoek komt. Samen met de rondreizende Zigeuzen, de aeronaut Lee en de gepantserde ijsbeer Iorek bindt ze de strijd aan met het ultieme kwaad.

Regie: Chris Weitz (About A Boy)
Cast: Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards, Eva Green
Te huur vanaf 20 mei



IN THE VALLEY OF ELAH
Oscarnominatie Beste Mannelijke Hoofdrol

Tommy Lee Jones maakt diepe indruk als de oud-militair Hank Deerfield. Zijn zoon Mike is terug uit Irak maar verdwijnt spoorloos tijdens zijn eerste weekend verlof. Hank weigert samen met zijn vrouw af te wachten en denkt via zijn oude legervrienden Mike snel terug te vinden. Die wereld blijkt ingrijpend veranderd en Hank stuit op veel vijandigheid. Met hulp van rechercheur Emily Sanders lukt het hem verklaringen van Mike's collega's los te krijgen. Samen trekken ze echter een beerput open die iedereen liever dicht had gehouden. Zelfs de verbitterde Hank zal zijn ingesleten overtuigingen en loyaliteit aan het leger moeten heroverwegen in zijn strijd de waarheid aan het licht te krijgen.

Regie: Paul Haggis (Crash)
Cast: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon
Te huur vanaf 20 mei



DEATH SENTENCE
Van de schrijver van Death Wish en de maker van Saw

Als je gezin wordt vermoord... En het rechtssysteem faalt... Is er maar één persoon op wie je kunt vertrouwen: Jijzelf!

Nick Hume is een familieman bij uitstek. Maar zijn leven stort in als zijn zoon voor zijn ogen op brute wijze wordt vermoord door een gewetenloze straatbende. En als de dader er uiteindelijk met een lichte straf vanaf dreigt te komen, knapt er iets in Nick. Het enige wat hij wil is ijskoude gerechtigheid... en desnoods zorgt hij daar zelf voor. Als rechter, jury én beul ontketent hij een oorlog. Een oorlog met verstrekkende gevolgen…

Regie: James Wan (Saw)
Cast: Kevin Bacon, Kelly Preston, John Goodman
Te huur vanaf 6 mei



SLEUTH
Een acteerduel dat zijn weerga niet kent!

Michael Caine en Jude Law laten zien waarom zij beiden door velen gezien worden als één van de beste acteurs van hun generatie.

Milo Tindle is een niet al te succesvol acteur. Het enige waar hij wel ongelofelijk succes mee heeft zijn de vrouwen. Andrew Wyke is een succesvol thrillerschrijver, miljonair en woont in een schitterend landhuis. Zijn probleem? Milo is er met zijn vrouw vandoor... Maar Andrew is niet voor één gat te vangen. Hij bedenkt een duivels plan om wraak te nemen op zowel Milo als zijn vrouw. En als Milo op een regenachtige avond aanbelt bij Andrew, begint er een spel zonder regels...

Regie: Kenneth Branagh
Cast: Jude Law, Michael Caine
Te huur vanaf 6 mei



DIAMOND DOGS

Dolph Lundgren is Ronson! Een keiharde avonturier, die zijn problemen liever met zijn vuisten, dan met woorden oplost. Diep in de binnenlanden van Mongolië probeert hij alles om uit de handen van een groep gewetenloze criminelen te blijven. Als hij wordt ingehuurd door een groep Amerikaanse schatzoekers om hen te leiden naar een waardevol kunstvoorwerp, denkt hij eindelijk uit de problemen te zijn. Op de hielen gezeten door de Russische maffia gaan ze op zoek. Maar wat ze vinden gaat zelfs Ronson’s ergste nachtmerrie te boven.

Regie: Samuel Dolhasca
Cast: Dolph Lundgren, William Shriver
Te huur vanaf 13 mei

UIT HET ARCHIEF