:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: KONGO
PERSBERICHT: KONGO
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2008-05-05 - Geplaatst door: Werner
KONGO

Op 20 mei komt de prestigieuze dramareeks Kongo uit op driedelige luxueuze dvd - box!

Kongo vertelt het verhaal van Guy en Luc die in 1945, met een diploma van de Koloniale School op zak, naar Belgisch Kongo trekken. Guy gaat er aan de slag als adjunct-gewestbeheerder, Luc en zijn vrouw Hélène nemen de plantage van Lucs vader over.

De kennismaking met het totaal verziekte Kongo is hard. De spanning tussen blank en zwart is te snijden. Bovendien krijgt Guy af te rekenen met Roland, de opportunistische directeur van de mijn. Luc heeft dan weer enkel oog voor zijn werk en ziet daardoor de noden van zijn gezin en de snel evoluerende gebeurtenissen niet.

Terwijl Kongo zich moeizaam losmaakt van de kolonisator, moeten ambitie en idealen wijken voor verpletterende ontnuchtering...

Kongo is een prestigieuze zevendelige dramareeks over het einde van het koloniale tijdperk in Belgisch Kongo. De VRT zond deze serie uit in 1997. Elf jaar later verschijnt deze indrukwekkende productie van Favourite Films / Menuet (Katarakt, Terug Naar Oosterdonk, Daens) eindelijk op dvd. De regisseur is Vincent Rouffaer (Witse), de hoofdrollen zijn vertolkt door Lucas Van den Eynde (Aspe, Het Eiland), Guy Van Sande (Zone Stad, 16+), Els Dottermans (Dennis Van Rita, Koning Van De Wereld) en Karen Vanparys (De Kavijaks, Verschoten & Zoon).

Deze pakkende reeks dompelt de kijker 364 minuten lang onder in een fascinerende periode van de Belgische geschiedenis. Het verhaal blijft actueel, zeker nu Congo bijna zijn halve eeuw onafhankelijkheid viert en België zijn koloniale verleden op een meer objectieve manier probeert te bekijken.

Om de serie naast een kritische blik ook de juiste 'couleur locale' mee te geven, kampeerde de hele ploeg maandenlang in Zimbabwe. Door het gebruik van open decors konden de Afrikaanse natuur en het licht ten volle uitgespeeld worden. De Belgische cast werd aangevuld met lokale acteurs. Voor de muziek werkte componist Henry Vrienten nauw samen met zwarte muzikanten. Kongo kan bijgevolg uitpakken met een indrukwekkende sfeerschepping.

Deze driedelige luxueuze dvd – box is vanaf 20 mei verkrijgbaar in de reguliere handel!


Recent nieuws van dezelfde bron