:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: MAIGRET SEIZOEN 5
PERSBERICHT: MAIGRET SEIZOEN 5
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-05-22 - Geplaatst door: Werner
VIJFDE SEIZOEN FRANSE DETECTIVESERIE MAIGRET OP DVD

Goed nieuws voor de vele liefhebbers van de slimme maar ook altijd wat norse en droefgeestige Franse speurder commissaris Maigret. Van de tv-serie Maigret, met Bruno Cremer in de hoofdrol, wordt in juni 2008 alweer het vijfde seizoen op DVD uitgebracht door Just Entertainment.

Deze Maigret is een zichtbaar met veel zorg en liefde gemaakte Franse detectiveserie die volledig recht doet aan de sfeer van de boeken van Georges Simenon. De serie speelt zich af in de jaren '50 en geeft een overtuigend beeld van het Frankrijk van kort na de Tweede Wereldoorlog. Hoofdrolspeler Bruno Cremer trad destijds in de voetsporen van de grote Jean Richard, die Maigret maar liefst 23 jaar had gespeeld. Cremer deed zijn werk met verve en slaagde erin zelfs de meest kritische Franse kijker Richard te doen vergeten. Mede dankzij Cremer's uitstekende acteerwerk zindert elke aflevering van de psychologische spanning. Maigret werd in Frankrijk uitgezonden van 1991 tot 2006.

Tussen 1931 en 1972 schreef de van oorsprong Belgische schrijver Georges Simenon (1903 - 1989) niet minder dan 75 romans en 28 korte verhalen waarin Commissaris Maigret de hoofdrol speelt. Maigret heeft een aantal uitgesproken handelsmerken. Zoals de pijpen die hij onophoudelijk rookt en de drankjes die hij graag nuttigt in morsige cafeetjes. En niet te vergeten: de onorthodoxe manier waarop hij ingewikkelde moorden en andere misdrijven oplost.