:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: TOUS LES MATINS DU MONDE
PERSBERICHT: TOUS LES MATINS DU MONDE
Bron: Lumière - Datum: 2008-06-30 - Geplaatst door: Werner
TOUS LES MATINS DU MONDE
8 juli 2008

Tous Les Matins Du Monde voor het eerst op DVD! Het meesterwerk van Alain Corneau met de legendarische soundtrack van Jordi Savall is eindelijk verkrijgbaar op DVD.

Tous Les Matins Du Monde werd bekroond met 7 Césars. De schitterende vertolkingen van Gérard en Guillaume Depardieu, Anne Brochet en Jean-Pierre Marielle dragen zeker bij tot het succes van de film. Maar het is toch de meesterlijke uitvoering door Jordi Savall van de muziek van Marain Marais, Sainte Colombe, François Couperin en Jean-Baptiste Lully die deze film tot een uitzonderlijke belevenis maakt. De master is opgepoetst en voor de muziekliefhebbers is het originele stereo geluidsspoor beschikbaar als high resolution PCM track. Op deze manier bekijk je de film met geluid van CD kwaliteit!

Synopsis:
Parijs, de tweede helft van de zeventiende eeuw. Monsieur de Sainte Colombe is de grootmeester van de viola da gamba. Na de dood van zijn vrouw leeft hij met zijn twee dochters Madeleine en Toinette afgezonderd van de buitenwereld, ver van alle intriges van het Franse hof van Louis XIV. Ondanks zijn kluizenaarsbestaan, is zijn muziek wijd en zijd bekend en geliefd. Op een dag arriveert Marin Marais, een jongeman die les wil krijgen. Hij ontpopt zich tot een begaafde leerling, maar blijkt ook een bijzonder ambitieus muzikant. Wanneer Marais verliefd wordt op Madeleine blijft de confrontatie met Monsieur de Sainte Colombe niet uit.

Regie: Alain Corneau
Met: Gérard en Guillaume Depardieu, Anne Brochet en Jean-Pierre Marielle
Muziek van: Marain Marais, Sainte Colombe, François Couperin en Jean-Baptiste Lully
Uitvoering: Jordi Savall
Speelduur: 110 min.
Beeld: 1.66:1 – 16/9
Geluid: High Resolution PCM Stereo en 5.1 Dolby Digital
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Making of
• Oorspronkelijke trailer


Recent nieuws van dezelfde bron