:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: COMEDY COLLECTION
PERSBERICHT: COMEDY COLLECTION
Bron: Warner - Datum: 2008-08-26 - Geplaatst door: Werner
COMEDY COLLECTION VAN DE BBC

Door de jaren heen heeft de Britse televisietak van 's werelds grootste zendermaatschappij BBC zich een stevige reputatie veroverd op het gebied van humor. Getrouw aan het laatste element van hun missie "to inform, educate and entertain" legde de zender zich erop toe de lachspieren te prikkelen met uiteenlopende series als Dad's Army, Fawlty Towers, Are You Being Served, Blackadder, Coupling, Absolutely Fabulous, Extras, The Office, Only Fools And Horses, Nighty Night, Not the Nine O?Clock News, Little Britain, Open All Hours, 'Allo 'Allo, The Fast Show, Yes, Minister, Keeping Up Appearances, Chef, The Young Ones, Hi de Hi en It Ain't Half Hot Mum.

Van al deze series werden de dvd-releases van reeds één of meerdere seizoenen verenigd onder het Comedy Collection van de BBC label waar nu, als kersverse nieuwe eenden in de bijt volgende billenkletsers aan toegevoegd worden: Gavin And Stacey, A Bit Of Fry And Laurie en You Rang, M'Lord?.

De verschillende series laten zich kenmerken door hilarische, doordachte, gortdroge, absurde, verfijnde, aanstootgevende, traditionele, provocerende, subtiele of doldwaze humor, maar één ding hebben ze gemeen: ze nemen stuk voor stuk de Britse, maar desondanks toch o zo herkenbare zeden, gewoonten en cultuur op de korrel en bewijzen dat er met de bewoners van ons buureiland heel wat af te lachen valt.

Daarmee is het trouwens nog lang niet uit met de pret! Bij elke titel uit de Comedy Collection van de BBC zitten tijdelijk twee originele onderzetters met de tronies van je favoriete comedypersonages. 10 verschillende afbeeldingen prijken op deze verzamelstukken.Verzamel ze allemaal en laat één blik op je salontafel voortaan volstaan om in een deuk te liggen.

British Comedy dag op het Filmfestival van Oostende
Helemaal in de sfeer van de Comedy Collection titels van de BBC richt het Filmfestival van Oostende een heuse British Comedy dag in. Op 29 augustus kan je er genieten van een selectie van de beste, beklijvendste, allergrappigste en meest onvergetelijke afleveringen van series als Dad's Army, It Ain't Half Hot Mum, 'Allo 'Allo, Are You Being Served, You Rang, M'Lord?, Some Mothers Do Have'm en Little Britain en kennismaken met enkele gloednieuwe rastitels uit de BBC-stal: The Life And Times Of Vivienne Vyle, Gavin & Stacey en Little Britain Abroad (surf voor meer info over het exacte programma naar www.filmfestivaloostende.be).

Richard Gibson & Jennifer Saunders in Oostende!
En dat is nog niet alles, want niet alleen valt de Belgische kuststad die dag (29 augustus) onder de bezetting van niemand minder dan Richard Gibson, beter bekend als "Herr Flick" uit de serie 'Allo 'Allo, maar bovendien maakt Jennifer Saunders op 2 september haar opwachting in Oostende. Niet om de plaatselijke boetieks onveilig te maken, maar om haar gloednieuwe serie The Life And Times Of Vivienne Vyle (vanaf 19 november op dvd) voor te stellen. Zij wordt vergezeld door haar coscenariste, Dr. Tanya Byron.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron