:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: TINKERBELL
PERSBERICHT: TINKERBELL
Bron: Disney - Datum: 2008-10-22 - Geplaatst door: Werner
TINKERBELL
Een gloednieuwe animatiefilm over Tinkelbel’s afkomst en de magische rol van elfjes in de natuur.
Vanaf 5 november verkrijgbaar op Disney DVD en Blu-ray Hi-Def

Heb je je ooit afgevraagd hoe vogels leren vliegen? Hoe de regenboog is ontstaan? Hoe een bloem aan haar kleur komt? Het is allemaal het werk van elfjes! Reis met Tinkelbel, een van de meest geliefde en tijdloze Disneykarakters ter wereld, mee naar de Elfenvallei, diep in Nooitgedachtland, waar de Disney-elfjes leven.Geheel in 3D/CGI animatiestijl, ontwikkeld door tweevoudig Oscar-winnaar John Lasseter. En voor het eerst horen we Tinkelbel met de stem van Angela Schijf echt praten!

Voor de allereerste keer in de geschiedenis zal Tinkelbel, een van de meest geliefde Disneykarakters, het ondernemende elfje uit Disney’s 14e Classic Peter Pan, schitteren in een totaal nieuwe originele film, waarin de wonderlijke geheimen van de natuur een speciale plaats innemen. Bovendien kunnen we Tinkelbel met de stem van niemand minder dan Angela Schijf, ook echt horen praten. Ervaar dit verbazingwekkende verhaal in geheel nieuwe 3D/CGI animatiestijl, ontwikkeld door niemand minder dan tweevoudig Oscar-winnaar John Lasseter, chief creative officer van Walt Disney en Pixar Animation Studios, en de verhalenvertellers van Walt Disney Pictures.
TinkerBell vliegt met een betoverend fantasievol avontuur en een schat aan bonusmateriaal vanaf 5 november op zowel DVD als Blu-ray Hi-Def de wereld in.

De animatiefilm TinkerBell is de eerste uit een serie van vier. Waar de Lente in dit eerste avontuur centraal staat worden in de volgende drie TinkerBell animatiefilms, die in de komende jaren uitkomen, de seizoenen Herfst, Zomer en Winter belicht.

Het avontuur van Tinkelbel en haar vriendjes begint lang voordat Peter Pan met Wendy en de Slimme Jongens naar Nooitgedachtland vliegen. Voor de allereerste keer opent Tinkelbel nu de poort naar de Elfenvallei, de geheime en magische wereld diep in het hart van Nooitgedachtland, waar de Disney-elfjes leven. Reis mee naar deze geheime wereld en hoor Tinkelbel voor de eerste keer spreken terwijl het verbazingwekkende verhaal van Disney’s meest bekende elfje eindelijk wordt onthuld.

Korte inhoud
Heb je je ooit afgevraagd hoe een bloem aan zijn kleur komt... waar een dauwdruppel vandaan komt... of wie de regenbogen gemaakt hebben? Kortom, waar de natuur haar gloed vandaan haalt, wie de natuur licht en kleur geeft terwijl de seizoenen komen en gaan? Het is allemaal het werk van de elfjes, die in de Elfenvallei wonen, een koninkrijk diep in Nooitgedachtland. Het land bestaat uit een enorme vallei doorsneden met glinsterende rivieren, weelderige bossen, uitgestrekte velden met de meest bijzondere bloemen en glooiende groene weiden. Aan het hoofd staat koningin Clarion. Naast elfen wordt het land bewoond door heel aardige dieren en nog veel meer.
Ga dit land vol avontuur en mysterie binnen en maak kennis met Tinkelbel en haar elfen vriendjes. Iedere elf heeft een speciaal talent. De een kan bloemen laten groeien, de ander geeft vuurvliegjes het speciale licht en samen veranderen ze de winter in lente.

De elfjes beschikken over hun magische talent omdat midden in de Elfenvallei de Elfenstofboom groeit. Het is de allergrootste boom van het koninkrijk en hij torent boven alles en iedereen uit. Diep binnenin bevat deze boom het magische Elfenstof. Het Elfenstof kan niet alleen kinderen laten vliegen, de elfjes hebben het zelf ook hard nodig. Een theelepel Elfenstof per dag houdt een elf in top-vliegconditie. Met de kracht van geloof, vertrouwen en een klein beetje Elfenstof, leren de elfen in dit gloednieuwe avontuur hoe belangrijk het is om trouw aan jezelf te blijven.

Ontwikkeld door het creatieve team onder leiding van John Lasseter
“Tinkelbel was altijd al een van mijn favoriete Disney karakters. Ze is een echt, ondeugend, slim en vrolijk persoontje. Toen bij Disney de vraag gesteld werd waar Tinkelbel nu eigenlijk vandaan kwam, waar ze is opgegroeid en of er meer elfjes bestonden zoals zij, was het idee voor de film TinkerBell geboren. Tinkelbel heeft nog steeds dezelfde grote persoonlijkheid als in de Classic Peter Pan, maar nu hoor je haar voor het eerst echt praten. Omdat we namelijk de elfenwereld binnenstappen, raken we zelf ook betoverd en kunnen we verstaan wat de elfen tegen elkaar zeggen.”

Enkele hoofdrolspeelsters:
Tinkelbel – Een Knutsel-elfje
Ze is geestig, ongeduldig, eigenwijs, impulsief, heel vastbesloten, slim... en tegelijkertijd ook heel aardig en lief. Ze kan heel goed knutselen. Wanneer ze voor het behoud van de dag wordt opgeroepen, ontdekt ze hoe belangrijk de talenten zijn die ze bezit.

Fauntje – Een Dieren-elfje
Deze kleine druktemaakster zit boordevol kattekwaad en vrolijkheid. Ze is er dol op om Iridessa, het Licht-elfje, te knijpen zodat ze licht geeft. Ze wil altijd spelletjes spelen en hoe uitdagender hoe beter.

Iridessa – Een Licht-elfje
“Dess” is een echte perfectioniste en maakt zich snel zorgen. Ze probeert alijd positief te blijven, maar uiteindelijk ziet ze vooral waar het mis kan gaan. Daardoor is ze goed in staat om iedere opdracht tot een goed einde te brengen.

Rosetta – Een Tuin-elfje
“Ro” is een heel elegant, slim en zeer charmant elfje. Ze geeft graag aan haar vriendjes en de bloemen adviezen om nog mooier te worden. Zelf probeert ze er altijd op haar mooist uit te zien.

Zilverdauw – Een Water-elfje
“Sil” kan op een geweldige manier naar dingen kijken. Vaak luistert ze naar de geruchten van haar kabbelende beek en dan laat ze de gebeurtenissen gewoon op haar afkomen. Soms kan ze ook erg besluiteloos zijn.

Het ontstaan van de elfjes
Wanneer een pasgeboren baby voor de allereerste keer lacht, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Zwevend op het dons van de paardenbloem wordt deze lach door de wind ver over zee naar de Elfenvallei, diep in Nooitgedachtland, geblazen. Met het uitstrooien van een klein beetje Elfenstof verandert Koningin Clarion, de heerseres over het koninkrijk, de lach in een nieuw elfje. En omdat er steeds nieuwe baby’s worden geboren, ontstaan ook steeds nieuwe elfjes.

Alle in het koninkrijk wonende elfjes beschikken over een bijzonder talent. Daarom zijn deze elfjes zo magisch. Hun talent centreert zich vooral om de natuur. De elfjes die in de Elfenvallei wonen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de seizoenen wisselen. Ze veranderen ook de kleuren van de bladeren, zorgen ervoor dat een zonnestraal sneeuw doet smelten of wekken dieren uit hun winterslaap. De elfjes zijn de hele dag druk in de weer om de natuur een handje te helpen. Om in top-vliegconditie te blijven eten ze dagelijks een theelepel Elfenstof dat zich diep in de Elfenstofboom bevindt, de allergrootste boom van het koninkrijk Elfenvallei.

De stemmen
Zowel in de Nederlands/Vlaamse versie als in het origineel hebben bekende mensen de stemmen ingesproken.
Tinkelbel - Angela Schijf - Mae Whitman
Fauntje - Eline Demunck - America Ferrera
Zilverdauw - Rilke Eykermans - Lucy Liu
Iridessa - Nurlaila Karim - Raven-Symoné
Rosetta - Anneke Beukman - Kristin Chenoweth
Vidia - Lien van de Kelder - Pamela Adlon
Vrouwtje Knutsel - Hetty Heyting - Jane Horrocks
Koningin Clarion - Anne Mie Gills - Anjelica Huston
Bel -Jop Joris - Jeff Bennett
Hamel - Peter Thyssen - Rob Paulsen
Timo - Jonas van Geel - Jesse McCartney

Een film van Bradley Raymond, naar een scenario van Jeffrey M. Howard.
De karakters zijn bedacht door J.M. Barrie.

Tinkerbell - DVD Technische specificaties
Naast de gloednieuwe animatiefilm TinkerBell is extra veel bonusmateriaal vol magie toegevoegd.

Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16x9 – 1.78:1
Fast Play
Speelduur: 74 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Kijkwijzer: alle leeftijden

Bonusmateriaal
• Vooruitblik
• De Magische Reisgids naar de Elfenvallei
• Heb je je weleens afgevraagd…
• “Fly to your heart” Muziekvideo Selena Gomez
• Niet-gebruikte scènes
• Het ontstaan van de Elfenvallei

Tinkerbell - Blu-Ray Hi-Def Technische specificaties
Het Bonusmateriaal en de technische gegevens zijn nog niet bekend. Meer hierover in een volgende persbericht

Tinkerbell is de eerste film uit een reeks van vier. Tot en met 2011 zal ieder jaar een nieuw TinkerBell-avontuur verschijnen waarin naast een fantasievol Elfjes-avontuur ook de vier seizoenen belicht worden. TinkerBell is een Disney Fairies franchise: Een filmlijn binnen Disney Consumer Products. Garant voor hoge kwaliteit, waarin bovendien actuele thema’s en waarden aangestipt worden. Disney op zijn best: magie, fantasie, avontuur en humor.Recent nieuws van dezelfde bron