:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
Bron: A-Film - Datum: 2009-01-11 - Geplaatst door: Werner
Het A-Film aanbod in februari is uitermate gevarieerd. Twee top horrortitels (Midnight Meat Train en Outpost) krijgen gezelschap van een waargebeurd drama (Savage Grace) en een subtiele Britse romkom (The Waiting Room). Calimucho, de bijzondere nieuwe film van Eugenie Jansen, is vanaf 26 februari op DVD verkrijgbaar. De nieuwe lichting Quality Film Collection bevat, onder andere, de succesfilm The Diving Bell And The Butterfly, Valentijnsfavoriet Alles Is Liefde en Michel Gondry's The Science Of Sleep.

MIDNIGHT MEAT TRAIN
Next stop... death

Wanneer de aandacht van een eigenaresse van een kunstgalerie getrokken wordt door het nieuwste werk van de veelbelovende New Yorkse fotograaf Leon Kaufman, vraagt ze hem de "donkere kant" van de samenleving als studie-object te nemen voor een expositie in haar galerie. Leon gelooft dat dit een succes zal worden. Zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving brengt hem al snel op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de "subway butcher", die late reizigers in de metro stalkt en uiteindelijk op een gruwelijke manier afslacht. Maya, de vriendin van Leon, is bezorgd om hem: Leon raakt meer en meer geobsedeerd door de donkere metro en Mahogany. Hiermee brengt Leon niet alleen zichzelf, maar ook Maya in gevaar. De opdracht wordt echt levensgevaarlijk, wanneer hij zelf het slachtoffer dreigt te worden van Mahogany, die niet terugdeinst voor bloederige afslachtingen.

Gebaseerd op een kort verhaal van Clive Barker
Regisseur: Ryuhei Kitamura
Cast: Vinnie Jones, Brooke Shields, Bradley Cooper
Speelduur: 100 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 26-02-2009
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Angst

Extra's:
• Trailer
• Anatomy of a Murder (9 min)
• Clive Barker: The Man Behind The Myth (15 min)
• Mahogany's Tale (5 min)


SAVAGE GRACE*

Julianne Moore schittert als Barbara Daly, de societydame die laat zien dat de waarheid schokkender is dan fictie. Savage Grace vertelt het waargebeurde verhaal van Barbara Daly, die boven haar stand trouwt met Brooks Baekeland. Ondanks Barbara's schoonheid en charisma is het Brooks die domineert in het huwelijk: hij is erfgenaam van een enorm familiefortuin en van zeer goede komaf. De geboorte van hun enige kind Tony brengt het toch al wankele evenwicht in de relatie nog meer uit balans en in de ogen van Brooks is zijn onzekere zoon een mislukkeling. De drang van de hautaine Brooks om deel uit te maken van de jetset brengt het gezin overal ter wereld. Terwijl ze vertoeven in plaatsen als New York, Parijs, Londen en Mallorca groeit Tony steeds meer naar zijn eenzame moeder toe.

Regisseur: Tom Kalin
Cast: Julianne Moore, Eddie Redmayne, Anne Reid, Stephen Dillane
Speelduur: 96 min
Releasedatum: 19-02-2009
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer


CALIMUCHO

Tijdens het Nederlands Filmfestival is Calimucho bekroond met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Deze persprijs wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

De speelfilm Calimucho is een indringend, realistisch portret van de jonge vrouw Dicky die moet kiezen tussen drie liefdes: die voor zwager Willy en zijn zoontje Timo die ze verzorgt sinds de dood van haar zus; die voor de jonge tentbouwer Tarek uit Tunesië die een seizoen langs komt waaien en die voor het circusleven en haar familie. Calimucho is een mix van cola en rode wijn; een goedkoop drankje dat redelijk onopvallend gedronken kan worden, precies wat weduwnaar Willy nodig heeft om het verleden op afstand te houden.

Regisseur: Eugenie Jansen
Cast: Dicky Kilian, Willy Soeurt, Tarek Hannoudi, Peter Verberk,
Speelduur: 100 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 26-02-2009
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar Geweld Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer
• Achter de Schermen (25 min)


OUTPOST
You can't kill, what's already dead

Outpost is een beangstigende, claustrofobische horrorfilm die er voor zorgt dat je de geschiedenis niet langer kunt negeren. Misschien is die wel je enige redding! In het hart van Oost Europa ontdekt een groep huurlingen een schokkend geheim dat zestig jaar lang verborgen is gebleven. Een onmenselijk experiment om de natuurwetten te veranderen en de dood te overwinnen leidt tot een ijzingwekkende overlevingsstrijd. Het kwaad sterft nooit!

Regisseur: Steve Barker
Cast: Ray Stevenson, Julian Wadham, Richard Brake,
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Stereo, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat DVD 9
Releasedatum: 19-02-2009
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik

Extra's
• Trailer
• Alternative scènes (13 min)
• Interviews (33 min)
• Making Of (7 min)


THE WAITING ROOM

Bestaat de perfecte relatie? Waarschijnlijk niet. Maar liefde op het eerste gezicht wel! Alleenstaande moeder Anna en verpleger Stephen doen ieder wat er van hen verwacht wordt. Werken, zorgen, kinderen naar school brengen, vriendin tevreden houden. Na een vluchtige eerste ontmoeting in de wachtkamer van een treinstation kunnen ze elkaar niet meer loslaten. Zonder het van elkaar te weten worden hun levens naar elkaar toe getrokken...

Regisseur: Roger Goldby
Cast: Anne-Marie Duff, Ralf Little, Phyllida Law
Speelduur: 110 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 19-02-2009
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Seks

Extra's:
• Trailer


BROTHERS OF THE HEAD*

Brothers Of The Head vertelt het bizarre verhaal van de Siamese tweeling Tom en Barry Howe. Ze ontsnappen aan een marginaal leven als ze door een muziekimpresario onder de hoede worden genomen om ze als de nieuwste sensationele punk rockband te exploiteren. Tom en Barry omhelzen hun afwijking en groeien uit tot rocksterren. De jongens worden boegbeelden van de punkscene in de jaren zeventig. Hun relatie neemt echter destructieve vormen aan als onmogelijke liefdes en artistieke rivaliteit de duistere kanten van hun bestaan bloot leggen. Brothers Of The Head is het speelfilmdebuut van Keith Fulton en Louis Pepe die indruk maakten met hun opmerkelijke documentaires over Terry Gilliam (waaronder Lost In La Macha).

Regisseur: Keith Fulton
Cast: Harry Treadaway, Luke Treadaway, Ken Russell, Jonathan Pryce
Releasedatum: 19-02-2009
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Angst Seks drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Op 5 februari verschijnt er weer een nieuwe lichting van de Quality Film Collection.
Hieronder vallen de volgende titels:
• The Diving Bell And The Butterfly
• Alles Is Liefde
• The Science Of Sleep
• Thank You For Smoking
• Spoorloos
• Half Nelson
• Goodbye Bafana
• Zidane, A 21st Century Portrait
• Empire Des Sens

*Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart


UIT HET ARCHIEF