:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2009-01-28 - Geplaatst door: Werner
STEP BROTHERS

Het team van Talladega Nights herenigd

One big happy family

 
Synopsis

Het succesteam van Talladega Nights is weer verenigd! Producer Judd Apatow (The 40 Year Old Virgin, Knocked Up) en regisseur Adam McKay (Anchorman) hebben de handen terug in elkaar geslagen en hebben met Step Brothers een hilarische slapstick comedy opgeleverd. Ook de tandem Will Ferrell en John C. Reilly is weer van de partij. Beide acteurs zijn stilaan uitgegroeid tot de iconen van dit genre en brengen het beste in elkaar naar boven... of is het in deze film net het slechtste?

 

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly) zijn 2 werkloze mannen van middelbare leeftijd. Wanneer hun ouders met elkaar trouwen, worden Brennan en Dale plots stiefbroers die tegen wil en dank moeten samenwonen. De twee kunnen elkaar niet uitstaan en zetten het hele huishouden op stelten. Hoe meer tijd ze echter samen doorbrengen, hoe meer ze met elkaar gemeen blijken te hebben. Maar of dat genoeg is om de vrede in huis te bewaren, is maar de vraag...

 

De comedy liefhebbers worden verwend met deze release. Er komt zowel op DVD als op Blu-ray een extended en unrated versie van Step Brothers te staan. Bovendien bevatten beide discs heel wat extra's die de lachspieren nog meer zullen teisteren. Een aanrader voor wat 'family bonding'!

 

Regisseur: Adam Mckay

Acteurs: Will Ferrel (Talladega Nights, The Producers, Stranger Than Fiction), John C. Reilly (Talladega Nights, Gangs Of New York, Walk Hard: The

Dewey Cox Story)

Genre: Komedie

Release Blu-ray disc koop: 19 februari 2009

Release dvd koop: 19 februari 2009

Release dvd huur: 3 februari 200

 
Extra op Blu-ray disc en dvd:
Step Brothers Unrated version (101 min.)

• Audiocommentaar bij de originele en de unrated versie van Will Ferrell, John C. Reilly, Adam McKay, Baron Davis met muziek van Jon Brion

• Verwijderde scènes

• Documentaires: "Line-O-Rama" en "Dale vs. Brennan"

• Bloopers
• Videoclip: "Boats 'N Hoes"
 

REDBELT
 
Synopsis

Redbelt speelt zich af in een wereld van portiers, kooivechters, politieagenten en leden van speciale eenheden. Mike Terry en zijn vrouw Sondra hebben samen een sportschool waar ze les geven in Jiu-Jitsu. Alhoewel hij een getalenteerde vechter is, weigert hij deel te nemen aan wedstrijden waarmee hij geld kan verdienen en zijn sportschool zou kunnen behoeden voor een faillissement. In plaats daarvan traint hij zijn studenten in zelfverdediging volgens de aloude Samoeraicode. Als hij op een dag de filmster Chet Frank (Tim Allen) redt, krijgt hij een baan aangeboden in Hollywood. Hierdoor verandert zijn leven zo drastisch dat hij toch voor de eerste keer van zijn leven in de ring moet stappen.

 

Regisseur: David Mamet

Acteurs: Max Martini,Matt Cable

Genre: Actie

Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009

Release dvd koop: 5 februari 2009
 
Extra op Blu-ray disc en dvd:

• Audiocommentaar van regisseur David Mamet en vechter Randy Couture

• Making of

• Documentaires: "Inside Mixes Martial Arts", "Fighter Profiles", The Magic of Cyril Takayama", "Interview with Dana White" en "Q&A with David Mamet

• Trailers
 

DONNIE BRASCO

Johnny Depp en Al Pacino begeven zich in de New Yorkse onderwereld

 
Synopsis

In 1978 voerde de Amerikaanse regering een heftige oorlog tegen de georganiseerde misdaad. Eén man bleef achter in vijandelijk gebied: FBI agent Joe Pistone. Sony Pictures Home Entertainment brengt op 26 februari de extra lange Extended Cut van de zenuwslopende thriller Donnie Brasco voor het eerst uit op DVD en Blu-ray Disc. In deze speciale uitgave, met meer dan 20 minuten aan nog nooit vertoonde scènes, zien we Johnny Depp en Al Pacino wederom schitteren in deze door critici geprezen film.

 

Om te infiltreren in de New Yorkse maffia neemt FBI agent Joe Pistone de identiteit aan van gangster Donnie Brasco. Om sneller tot de hechte maffiastructuur door te dringen sluit hij vriendschap met Lefty Rugiero, een oude, gedesillusioneerde rot in het vak. Brasco begint zich, naarmate de maanden verstrijken, steeds meer thuis te voelen in de onderwereld en bij zijn maten van de maffia. Als hij uiteindelijk begint te vervreemden van de FBI en zijn gezin, besluiten zijn superieuren hem terug te halen. Dit kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Donnie Brasco is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Naast schitterende beelden en het karakteristieke geluid van de jaren '70 is op deze release van Sony Pictures Home Entertainment veel extra materiaal te vinden. Behalve 21 minuten film dat op het witte doek niet te zien was, bevat de schijf ook een documentaire over de échte Joe Pistone.

 

Regisseur: Mike Newell (Harry Potter And The Goblet Of Fire)

Acteurs: Al Pacino (The Godfather, Scarface, Scent Of A Woman), Johnny Depp (Pirates Of The Caribbean, Edward Scissorhands), Michael Madsen (Reservoir Dogs, Sin City, Kill Bill)

Genre: Thriller, drama

Release Blu-ray disc koop: 26 februari 2009

Release dvd koop: 26 februari 2009
 
Extra op Blu-ray disc en dvd:

• Documentaires: "Donnie Brasco: Out From The Shadows", "Original Featurette"

• Fotogalerij
• Trailers
 

 GANDHI
 
Synopsis

Hollywood maakt zich weer op voor het hoogtepunt van het jaar. Op 22 februari vindt de 81ste Oscaruitreiking plaats en zullen de beste prestaties uit het filmlandschap van het voorbije jaar bekroond wordt. Naar aanleiding van dit  groots feest brengt Sony Pictures Home Entertainment een van zijn grootste klassiekers uit op Blu-ray Disc. Vanaf 19 februari is het epos Gandhi verkrijgbaar in high definition. Regisseur Lord Richard Attenborough mocht voor zijn meesterwerk maar liefst 8 Oscars in ontvangst nemen, inclusief die van 'Beste Regisseur' en 'Beste Film'. Als er een film het Must Have-label verdient, is het wel deze Gandhi met een schitterende, Oscarwinnende Ben Kingsley in de hoofdrol.

 

Gandhi is een echt David vs. Goliath-verhaal. Eén opmerkelijke man slaagde erin om een wereldmacht te verslaan en 350 miljoen mensen te bevrijden. De film vertelt de geschiedenis van Mahatma Gandhi, één van de meest monumentale persoonlijkheden van de vorige eeuw. Hij begon zijn loopbaan als jurist en werd na een jarenlange strijd voor zijn idealen een moderne Messias, wiens passief verzet leidde tot het eind van de Engelse koloniale overheersing in India. Zijn doel was vrijheid, zijn strategie was vrede en zijn wapen was zijn menselijkheid. Zijn naam staat synoniem voor een levenshouding die de geschiedenis voorgoed heeft gewijzigd en nog steeds een inspiratiebron is voor miljoenen mensen. Gandhi is een meesterlijke vertolking van een groots epos.

 

Regisseur: Richard Attenborough (A Bridge Too Far, Chaplin)

Acteurs: Ben Kingsley (Schindler's List), Candice Bergen ("Murphy Brown", Starting Over), Martin Sheen (Apocalypse Now, The Departed)

Genre: Drama

Release Blu-ray disc koop: 19 februari 2009

Winnaar van 8 Oscars nu ook verkrijgbaar op Blu-ray
 
Extra op Blu-ray disc:

• "Gandhi's Legacy" – kom alles te weten over Gandhi in woord en beeld tijdens het spelen van de film

• Audiocommentaar van regisseur Richard Attenborough

• Negen documentaires over Gandhi en het maken van de film

• Nieuwe interviews met Ben Kingsley en Richard Attenborough

 

THE PINK PANTHER
 
Synopsis

De populaire coach van het Franse voetbalteam wordt op het veld beroofd van de Pink Panther-diamant en vermoord. Wie is de dader? De jaloerse ex-minnaar van de vriendin van de coach? Weet deze vriendin (Beyoncé) meer dan ze zegt te weten? Hoofdinspecteur Dreyfus (Kevin Kline) geeft de klus aan Jacques Clouseau (Steve Martin) in de verwachting dat hij met zijn geklungel alle persaandacht trekt, zodat hij zelf in alle rust de moord kan oplossen. Om Clouseau goed in de gaten te kunnen houden krijgt Gilbert Ponton (Jean Reno) de opdracht om Clouseau te helpen en alles door te spelen aan Dreyfuss. Clouseau en Ponton struinen de wereld af op zoek naar de diamant. Ze stuiten op duizelingwekkend knappe dames, valstrikken, leugens èn hoofdinspecteur Dreyfus, die succes geroken heeft en de zaak weer in eigen handen wil nemen...

 

Regisseur: Shawn Levy

Acteurs: Beyoncé Knowles, Steve Martin (Mixed Nuts, L.A. Story), Jean Reno (French Kiss, The Da Vinci Code)

Genre: Komedie

Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009

 
Extra op Blu-ray disc:

• "Code Pink": een graphics in-picture track met de getekende Pink Panther!

• Audiocommentaar van regisseur Shawn Levy

• 11 verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar van de regisseur

• 6 documentaires over het maken van de film

• Videoclip "Check on it" van Beyoncé en een lange uitvoering van "A woman like me"

• Trailers
 

THE PUNISHER
 
Synopsis

Special Agent Frank Castle (Tom Jane) heeft een perfect leven dat hem plotseling afgenomen wordt door een gewetenloze crimineel Howard Saint (John Travolta). Hierdoor verandert Frank in een totaal ander persoon. Hij heeft nog maar één levensdoel: keiharde wraak. Zijn meedogenloze plan is bijna voltooid als hij eindelijk oog in oog komt te staan met de man die hij zo verschrikkelijk haat. The Punisher tegen The Saint kan maar één winnaar hebben...

 

Regisseur: Jonathan Hensleigh

Acteurs: Thomas Jane (The Sweetest Thing, Molly), John Travolta (Carrie, Get Shorty)

Genre: Actie

Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009

 
Extra op Blu-ray disc:
• Audiocommentaar van regisseur Jonathan Hensleigh

Alternatieve openingsscène

• Documentaires: "Keeping it real: Punisher stunts" en "Drawing blood Bradstreet style"

• Making of: "War journal: on the set of The Punisher"

• Videoclip: "Step up" van Drowning Pool

• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
 

13 GOING ON 30
 
Synopsis

Wanneer Jenna (Jennifer Garner) haar dertiende verjaardag viert, droomt ze van populair zijn en een afspraakje met de leukste jongen van school. Omdat ze niet langer tevreden is met alleen haar beste vriend en buurjongen Matt (Mark Ruffalo), nodigt ze haar populaire klasgenoten uit op haar dertiende verjaardag. Helaas wordt haar feestje een ware nachtmerrie en terwijl ze opgesloten zit in haar kast wenst ze dat ze dertig jaar oud is. Als ze wakker wordt, krijgt ze de verrassing van haar leven. Ze is mooi, populair, succesvol en over 5 dagen wordt ze 30! Maar het is niet allemaal geweldig; ze komt er ook achter dat ze helemaal geen contact meer heeft met Matt en hij staat op het punt te gaan trouwen!

 

Regisseur: Gary Winick

Acteurs: Jennifer Garner (Catch And Release), Judy Greer, Mark Ruffalo

Genre: Komedie
Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009
 
Extra op Blu-ray disc:
• Alternatief begin en alternatief einde

• Fashion flashback: Into the 80's

• Bloopers
• Audiocommentaar van regisseur Gary Winick
• Audiocommentaar van de producenten

• Documentaires: "I was a teenage geek". "Making of a teen dream" en "Making of a teen dream – another take"

• Videoclips: "Love is a battlefield" – Pat Benetar en "Jessie's girl" – Rich Springfield

• Fotogalerij
• Trailers
 

CIRQUE DU SOLEIL: MIDNIGHT SUN
 
Synopsis

Op 11 juli 2004 vulden meer dan 200.000 mensen de straten van Montreal om deel te nemen aan een uniek eenmalig evenement. Cirque du Soleil maakte voor het eerst in de geschiedenis deel uit van het Montreal International Jazz Festival. Met meer dan 250 artiesten is Midnight Sun een briljante combinatie van het circus en muziek, de perfectie chemie tussen beeld en geluid! Midnight Sun is een onvergetelijke ervaring en opgenomen in High Definition.

 

Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009

 
Extra op Blu-ray disc:
• Documentaire: "Encore"
• Fotogalerij
 

GROUNDHOG DAY
 
Synopsis

Bill Murray en Andie MacDowell samen in deze romantische komedie over Groundhog Day, de dag die steeds maar weer opnieuw begon. Phill (Bill Murray) is een  egoïstische tvweerman, die iedere keer weer wakker wordt op dezelfde dag, de ergste dag uit zijn leven. Hij kan bepalen wat er op die dag gebeurt, maar wordt ook het slachtoffer van zijn eigen komische beslissingen. "It's Groundhog Day!" ...Alweer..?

 

Regisseur: Harold Ramis

Acteurs: Chris Elliott, Andie Macdowell (The Object Of Beauty, Beauty Shop), Bill Murray (Mad Dog & Glory, Ghostbusters II)

Genre: Komedie

Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009

 
Extra op Blu-ray disc:

• Kom alles te weten over het maken van de film met Needle Nose Ned´s Picture-in picture track

• Audiocommentaar van regisseur Harold Ramis

• Documentaires: "The weight of time": het maken van groundhog day, "The study of groundhogs": maak kennis met de bosmarmot en "A different day": een interview met regisseur Harold Ramis

• 6 verwijderde scènes

• Trailers

 

JOAN OF ARC
 
Synopsis

Frankrijk, 1429. Het Franse rijk verkeert in staat van oorlog met Engeland als een jong boerenmeisje, Jeanne D'Arc, ingegeven door een boodschap van God, zich meldt aan het Franse Hof. Gegrepen door haar verschijning geeft de Dauphin, Charles VII, haar toestemming om met het Franse leger ten strijde te trekken tegen de Engelsen. Zij leidt het leger naar de overwinning in Orleans, waarna Charles VII zich tot koning van Frankrijk kan laten kronen. Hoewel ze in eerste instantie wordt geprezen om haar daden, raakt ze langzaam maar zeker verstrikt

in een web van politieke intriges en verraad.
 

Regisseur: Luc Besson

Acteurs: Faye Dunaway (Albino Alligator, Street Assassin Aka Crazy Joe), Milla Jovovich (Ultraviolet, Resident Evil), John Malkovich (The Object Of Beauty, In The Line Of Fire)

Genre: Actie

Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009

 

KRAMER VS. KRAMER
 
Synopsis

De film kreeg in 1979 maar liefst 5 Oscar's, o.a. voor Beste Film, Beste Acteur (Dustin Hoffman), Beste Vrouwelijke Bijrol (Meryl Streep) en Beste Regisseur (Robert Benton). Kramer vs. Kramer is het hartverscheurende drama over echtscheidingen, relaties en de verdeling tussen werk en gezin. Als Ted Kramer op een avond laat van zijn werk thuis komt, vertelt zijn vrouw, Joanna, hem dat ze hem gaat verlaten. Ze wil haar eigen identiteit gaan zoeken. Ted en zijn zesjarige zoontje staan er nu alleen voor. Terwijl Ted met moeite zijn baan probeert te behouden, wordt de relatie met zijn zoon steeds hechter. Voor het eerst in zijn leven voelt hij zich een volwaardige vader. Maar dan komt Joanna terug en ze wil haar zoon hebben...

 

Regisseur: Robert Benton

Acteurs: Jane Alexander (The New Centurions), Dustin Hoffman (Midnight Cowboy, Accidental Hero Aka Hero), Meryl Streep (The French Lieutenant's Woman, One True Thing)

Genre: Drama

Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009

 

Extra op Blu-ray disc:

• Trailers

• Making of

 

XXX: THE NEXT LEVEL
 
Synopsis

In Washington D.C., het centrum van de Amerikaanse macht, wordt een aanval voorbereid op een doel dat je nooit zou verwachten. In het midden van de intriges en machtspelletjes ontdekt xXx (Ice Cube) dat de grootste bedreiging voor de Verenigde Staten vanuit hun eigen regering komt! xXx: The Next Level is van regisseur Lee Tamahori (Die Another Day) en zit vol keiharde actie, special effects en veel intriges!

 

Regisseur: Lee Tamahori (Die Another Day)

Acteurs: Ice Cube (Are We There Yet?, Anaconda), Willem Dafoe (Spider-Man), Scott Speedman (Underworld Evolution)

Genre: Actie
Release Blu-ray disc koop: 5 februari 2009
 
Extra op Blu-ray disc

• Audiocommentaar van regisseur Lee Tamahori en schrijver Simon Kinsberg

• Documentaires
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar

• Multi angle scènes met introductie van de regisseur

• Trailers
 

STREET FIGHTER

Uiterst succesvolle gameverfilming voor het eerst op Blu-ray disc

 
Synopsis

Begin jaren '90 waren de parken leeg en vele straten verlaten. Alle jongeren waren dagenlang in de speelhal te vinden met slechts een doel: de ultieme gevechtskampioen worden! Vandaag de dag zijn de Street Fighter games nog steeds waanzinnig populair wat blijkt uit het feit dat in februari het langverwachte vierde deel verschijnt. Sony Pictures Home Entertainment warmt je alvast op en brengt op 19 februari de gelijknamige film uit op DVD en Blu-ray Disc.

 

Dictator Bison heeft zijn zinnen gezet op een vierde rijk. Om zijn doel te bereiken gijzelt hij de afgezanten van de Veiligheidsraad. In ruil voor 20 miljard dollar zal hij hun leven sparen. Kolonel Guile maakt op zijn eigen manier een einde aan de waanzinnige plannen van de dictator. Hij heeft 72 uur om de gijzelaars te bevrijden maar daarvoor moet hij ze eerst vinden en krijgt hierbij hulp van de mooie Britse geheim agente Cammy. Street Fighter is één van de meest succesvolle videogames aller tijden. De film volgt het verhaal van de oorspronkelijke game, boordevol actie en met een cast om van te watertanden. Naast spierbundel Jean-Claude van Damme is namelijk niemand minder dan popprinses Kylie Minogue te zien als geheim agente Cammy. Verder is de film een ode aan acteur Raul Julia, dictator Bison in de film, die kort na de opnames van Street Fighter overleed .

 

Regisseur: Steven E. De Souza

 

Acteurs: Jean-Claude Van Damme (The Shepherd: Border Patrol, Second In Command), Raul Julia (The Addams Family), Kylie Minogue

Genre: Actie

Release Blu-ray disc koop: 19 februari 2009

 
Extra op Blu-ray disc
• Audiocommentaar van schrijver / regisseur Steven De Souza

• Street Fighter IV game trailer

• Het maken van Street Fighter
• Fotogalerij
• Verwijderde scenes
• Trailers
 

Andere releases in februari:

 

3 februari:

* Behind The Mask

* The Lodger

 

5 februari:

• Center Stage: Turn It Up

 

10 februari:

* Against The Dark

* Waiting For Dublin

 

12 februari:

• Linewatch

• Puppy Patrol: Op Avontuur

 

19 februari:

• Carnera

• Street Fighter

 

26 februari:

• Behind The Mask