:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2009
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2009
Bron: Warner - Datum: 2009-02-20 - Geplaatst door: Werner
TAKEN

He's got 4 days to get his daughter back.

 

Wat is erger voor een vader dan machteloos via een mobiele telefoon te moeten aanhoren hoe zijn dochter wordt ontvoerd? Het is een nachtmerrie die werkelijkheid wordt voor Bryan (Liam Neeson), voormalig geheim agent bij de CIA. Hij raakte enigzins vervreemd van zijn zeventienjarige dochter Kim (Maggie Grace) door de scheiding van zijn vrouw Lenore (Famke Janssen), die nu met haar rijke vriend samenwoont, en om opnieuw bij haar in de gunst te komen ondertekent hij een toelating om samen met een vriendin naar Parijs te reizen, zij het onder strenge voorwaarden. Op de luchthaven van Parijs ontmoeten de meisjes de knappe jonge Peter en Kims vriendin Amanda raakt helemaal gecharmeerd door hem en geeft hem hun plannen en verblijfplaats mee. Een grove fout, want in een telefoongesprek met zijn dochter hoort Bryan hoe beide meisjes wat later onzacht uit het appartement geplukt worden. Hij heeft slechts enkele uren om zijn dochter te redden uit handen van een beruchte gang die gespecialiseerd is in vrouwenhandel. Daarbij komt hij meteen voor een enorm probleem te staan: hij zit in Los Angeles, zij is net ontvoerd in Parijs...

 

Net als voor The Fifth Element, de Transporter films en Bandidas ging scenarist-regisseur Luc Besson opnieuw een co-schrijverschap aan met Robert Mark Kamen. De regie vertrouwden ze toe aan Pierre Morel, die eerder zijn strepen verdiende als cameraman en met Taken voor de tweede maal een plaatsje in de regisseursstoel innam. Ondanks zijn bescheiden Europese release voerde de film -niettegenstaande het feit dat hij het in de populariteitsstrijd moest opnemen tegen het openingsweekend van de Super Bowl -in januari de Amerikaanse box office aan en hielp daarmee de januarimaand van 2009 de geschiedenis van de box office records in schrijven.

 

Terwijl Nederlandse actrice Famke Janssen op het thuisfront bang afwacht, onderneemt Liam Neeson een spectaculaire race tegen de klok doorheen de onderbuik van Parijs. Een overdonderende wedloop die je op DVD kan meemaken of waarin je je volledig kan laten meeslepen op Blu-ray disc.

 
Technische fiche
Regie: Pierre Morel

Cast: Liam Neeson, Famke Janssen, Arben Bajraktaraj, Xander Berkeley, Radivoje Bukvic, Katie Cassidy, Michel Flash, Nicolas Giraud, Maggie Grace, Jon Gries, Rubens Hyka, Camille Japy, Valentin Kalaj, Goran Kostic, Christophe Kourotchkine, Nabil Massad, Jalil Naciri,Leland Orser, Olivier Rabourdin, Anca Radici, Nathan Rippy, Opender Singh, Tommy Spahija, Anatole Taubman, Holly Valance, David Warshofsky, Gérard Watkins

Talen:
Beide in DTS 5.1: Engels

DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.1: Engels

Blu-ray: in Dolby TrueHD 5.1:Engels; in PCM 2.0: Engels
Audio op Blu-ray extra's kan variëren

Ondertiteling (film en bepaalde extra's bij Blu-ray): Nederlands

Speelduur: DVD: ca. 89 min.; Blu-ray: ca. 94 min.

Releasedatum: 18 maart 2009

 
Extra's:

• Making of

• Trailer
 

DECEPTION
 

Auditboekhouder Jonathan McQuarry (Ewan McGregor) heeft geen leven. Hij heeft geen vriendin, geen familie en geen vrienden en het ontbreekt hem aan de nodige moed om daar verandering in te brengen.Totdat hij op een eenzame late werkavond de jonge en charismatische advocaat Wyatt Bose (Hugh Jackman) ontmoet. Wyatt vindt het hoog tijd dat Jonathan wat meer geniet van het leven en introduceert hem in zijn wervelende bestaan. Tijdens een lunch neemt Jonathan per ongeluk Wyatt's telefoon mee en als deze overgaat, nodigt een verleidelijke vrouwenstem hem uit in haar hotelkamer.Voordat Jonathan zich realiseert wat er gebeurt,belandt hij in het circuit van 'The List',een anoniem seksnetwerk, waarin hij slechts één telefoontje verwijderd is van de mooiste vrouwen zonder enige verplichting. Bij een volgende afspraak ontmoet hij 'S' (Michelle Williams), een vrouw die hij al lang van een afstandje bewondert en waar hij - tegen de regels in - voor lijkt te vallen. Jonathan denkt dat hij het voor elkaar heeft, maar ontdekt dan dat de verwisseling van telefoons met Wyatt onderdeel was van een groter plan. Hoe meer Jonathan probeert te ontsnappen uit een web van chantage en intriges, des te meer raakt hij verstrikt in Wyatt's dodelijke wereld.

 

Mark Bomback, die ook zijn pen leende aan Live Free Or Die Hard, nam het scenario van Deception voor zijn rekening. In een schitterende bezetting speelt voormalig reclamespot- en debuterend langspeelfilmregisseur Marcel Langenegger rasacteurs Ewan McGregor en Hugh Jackman tegen elkaar uit met de knappe Michelle Williams - die eerder al met McGregor het scherm deelde in Incendiary  -als inzet in dit vernuftige kluwen van verlangens, misleiding en bedrog.

 

Geniet van deze sensuele thriller op DVD of raak helemaal verstrengeld in zijn duistere universum waar begeerte heerst op Blu-ray disc.

 
Technische fiche
Regie: Marcel Langenegger

Cast: Ewan Mcgregor, Hugh Jackman, Michelle Williams, Bruce Altman, Andrew Ginsburg, Stephanie Roth Haberle, Christine Kan, Dante Spinotti, Karolina Muller, Agnete Oernsholt, Melissa Rae Mahon, Rachel Montez Collins, Holly Cruikshank, Deborah Yates, Bill Camp

Talen:
DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1/DTS (DVD): Engels

Blu-ray: in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in DTS 5.1: Engels; in PCM 2.0: Engels

Audio op Blu-ray extra's kan variëren

Ondertiteling (film en bepaalde extra's bij Blu-ray): Nederlands

Speelduur: DVD: ca. 102 min.; Blu-ray: ca. 105 min.
Releasedatum: 18 maart 2009
 
Extra's:
• Verwijderde scènes
• Club sexy

• Exposing Deception

• Bioscooptrailer

Exclusief Blu-ray: Alternatief einde

 

POISON IVY 4: THE SECRET SOCIETY

The seduction continues...

 

Seduction. Betrayal. Murder. It's just another day on campus for an Ivy.

 

De eerste dagen van de naïeve eerstejaars Danielle "Daisy" Brooks op Beckshire College zijn geweldig. De knappe zoon van de decaan ziet haar staan, ze krijgt een zeer gewilde beurs en ze wordt uitgenodigd om lid te worden van een exclusieve groep op de campus, de Ivies. Maar de Ivies zijn meer dan een hecht, geheim zusterschap. Het zijn warmbloedige verleidsters met een kille ambitie die verleiding, chantage en zelfs moord inzetten tegen wie hen in de weg staat... ook al is het een van hen! Deze vierde film in de Poison Ivy reeks is een heerlijke thriller met Miriam McDonald als niet zo onschuldig plattelandsmeisje wier opleiding door de Ivies een studie in overleven wordt.

 

Miriam treedt daarmee in de voetsporen van Drew Barrymore, Alyssa Milano en Jaime Pressly, zij het dat zij deze keer niet degene is die zich van haar giftigste kant laat zien, maar degene die het moet opnemen tegen een van venijn doordrongen studentenvereniging.

 
Technische fiche
Regie: Jason Hreno

Cast: Miriam McDonald, Shawna Waldron, Ryan Kennedy, Crystal Lowe, Andrea Whitburn, Greg Evigan, Catherine Hicks, Brendan Penny, Agam Darshi, Shaina Tianne Unger, Bridie Lunde, Michaela Mann, Blake Mawson, Dawn Chubai, Janet Bailey

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Russisch

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Kroatisch, Oekraïens, Pools, Russisch, Hebreeuws, Ests, Lets, Litouws, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 91 min.
Releasedatum: 18 maart 2009
 

KIT KITTREDGE - AN AMERICAN GIRL

 

De negenjarige Kit Kittredge krijgt rechtstreeks te maken met de Grote Depressie als haar vader zijn bedrijf kwijtraakt en vertrekt om werk te gaan zoeken. Om hun huis te kunnen houden, moeten Kit en haar moeder kostgangers in huis nemen – betalende logés die vol boeiende verhalen blijken te zitten. Als moeders geldkistje met al hun geld wordt gestolen, is Kits nieuwe vriend Will, een landloper, de hoofdverdachte. Kit weigert te geloven dat Will een dief is. Door haar pogingen de waarheid te ontdekken krijgen zij en haar vrienden grote problemen. De politie zegt dat de diefstal door een bekende is gepleegd. Maar als Will het niet was, wie dan wel?

 

De American Girl films werden gebaseerd op de gelijknamige poppencollectie, waarin de verschillende modellen elk een andere periode uit de Amerikaanse geschiedenis vertegenwoordigen en daartoe voorzien werden van de bijpassende outfit en achtergrond. Elke pop komt met een begeleidende boekenreeks die er niet voor terugschrikt op een kindvriendelijke manier de hete hangijzers van de desbetreffende periode aan te kaarten. De negenjarige Kit, de zevende van in totaal 14 poppen in de historische reeks, bekijkt de Grote Depressie in het jaar 1934 vanuit kinderperspectief. Eerder verschenen ook al een aantal televisiefilms onder het American Girl label. Kit Kittredge kende als eerste ook een Amerikaanse bioscooprelease.

 

De 12-jarige Abigail Breslin, die zich als kindactrice liet opmerken in Signs, No Reservations en Nims Eiland en voor haar rol in Little Miss Sunshine zelfs een Oscarnominatie in de wacht sleepte, speelt ook hier opnieuw de sterren van de hemel als Kit. Zelf ook een fervent fan van de poppenreeks, was zij de aangewezen persoon om één van de figuurtjes uit haar verzameling tot leven te brengen. Ze laat zich daarbij omringen door een bont allegaartje aan niet van de minste bekende gezichten uit het film- en televisiewezen als Julia Ormond, Chris O'Donnell, Jane Krakowski, Joan Cusack, Wallace Shawn en - dochtertje van - Willow Smith.

 
Technische fiche
Regie: Patricia Rozema

Cast: Abigail Breslin, Julia Ormond, Chris O'Donnell, Jane Krakowski, Wallace Shawn, Max Thieriot, Willow Smith, Glenne Headly, Zach Mills, Kenneth Welsh, Madison Davenport, Joan Cusack, Dylan Smith, Stanley Tucci, Douglas Nyback

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 100 min.
Releasedatum: 18 maart 2009
 
Extra's:

• Becoming An American Girl: Casting

• Kitt Kittredge: HBO first Look

• Weggelaten scenes

 

RAW FEED #6: ALIEN RAIDERS
De persoon naast je zou één van hen kunnen zijn.
 
In het zesde luik van de Raw Feed reeks komt het gevaar van
bovenaf!
 

Verse groenten in gang 1.Verse moordpartijen in de hele winkel. Vlak voor sluitingstijd gebeurt er iets vreselijks in de Hastings Market. Het is bloederig. Het is dodelijk. Het is niet menselijk. Gevangen in de gruwelijke verschrikking in de winkel zijn bezoekers van de supermarkt die gegijzeld zijn, griezelige buitenaardse wezens... en de mensen van een speciale commando-eenheid die vastbesloten zijn de indringers op te sporen en te vernietigen, waar ze zich ook verstoppen. In het Raw Feed label, van de makers van de sensatiefilms Rest Stop en Otis, komt het science fiction/horrorverhaal Alien Raiders, een zenuwslopend gevecht van de mens tegen buitenaardse wezens die onze wereld binnendringen via onze lichamen.

 

Wees alert. Wees voorzichtig. Wees bang. De volgende gastheer van de wezens kan je buurman zijn. Je kleine broertje. Nee — je bent het zelf!

 

Producers en grondleggers van de Raw Feed reeks Daniel Myrick, John Shiban en Tony Krantz zetten hun schouders onder dit project en  gaven de regie in handen van Ben Rock, die als productiedesigner ook bij The Blair Witch Project betrokken was. Aan de horror en spanningselementen uit de vorige Raw Feed segmenten werd een bijkomend Science Fiction element toegevoegd om de angstfactor nog wat op te schroeven, aldus Dan Myrick.

 

Alien Raiders valt ontegensprekelijk in de smaak bij liefhebbers van het genre en won onder meer de prijs voor Beste Thriller op het Shriekfest in L.A. en die voor Beste Actrice en Beste Regisseur op het Shockerfest in Californië.

 
Andere films in het label:

• Rest Stop

• Sublime

• The Believers

• Otis

• Rest Stop 2: Don't Look Back

 
Technische fiche

Regie: Ben Rock

Cast: Carlos Bernard, Mathew St. Patrick, Courtney Ford, Rockmond Dunbar, Tom Kiesche, Joel Mccrary, Bryan Krasner, Bonita Friedericy, Derek Basco, Keith Hudson

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans, Hongaars, Pools

Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Portugees, Grieks, Pools, Hongaars, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 82 min.
Releasedatum: 18 maart 2009
 
Extra's:

• Hidden terror: the Making of Alien Raiders

• Blood,sweat and fears: the special Effects of Alien Raiders

• Tape #9: sterling Explains Alien, fysiologie van buitenaardse parasieten en ontmoeting met Ritter

• Tape #12: Spookie's Job, de bestrijder van buitenaardse wezens verklaart zijn talent

• Whitney cam: mededelingen op de blog na de gebeurtenis bij Buck Lake

• Raw Feed Movies filmtrailers

 

STUDIO 60 ON THE SUNSET STRIP de complete serie, 6-disc

 

Altijd al eens achter de schermen willen kijken bij een satirische late-night-show? Aaron Sorkin, bedenker van The West Wing, sloeg na deze geslaagde samenwerking de handen opnieuw in elkaar met schrijver-producer Thomas Schlamme en geeft je 22 afleveringen lang die kans met deze niet te missen serie, vol innemende personages, scherpe dialogen zoals we die inmiddels kennen uit The West Wing en de niet aflatende geruchtenstroom van het Hollywoodwereldje.

 

Nadat de producer van de succesvolle laatavondshow 'Studio 60'live onscreen een tirade tegen het studiosysteem afsteekt, worden in de studio alle zeilen bijgezet om de schade te beperken. Onder het wakende oog van gewiekste studiobaas Jorden McDeere (Amanda Peet) wordt het creatieve team dat aan de wieg van de show stond teruggefloten uit de filmwereld en opnieuw binnengehaald, zij het niet met hun volle enthousiamse - in Matts geval deels vanwege vroegere amoureuze verwikkelingen met Harriet Hayes, één van de hoofdfiguren uit de show.

 

Matthew Perry (Friends) en Bradley Whitford - op hun beurt eerder al samen te zien in de West Wing - kruipen in de huid van de twee sympathieke hotshots, schrijver Matt Albie en producer Danny Tripp, die het wankelende vlaggenschip van NBS-TV nieuw leven moeten inblazen. In de serie volgen we de levens en relaties van de medewerkers van de show die gebukt gaan onder een constante creatieve druk die hun carrière kan maken en breken. Paniek. Chaos. Angst. Slaapgebrek. Als je maar zorgt dat er vrijdag gelachen kan worden. Want dat is het moment waarop hele volksstammen afstemmen op Studio 60 on the Sunset

Strip.
 

De serie werd genomineerd voor een Golden Globe en 5 Emmy Awards, waarvan er eentje verzilverd werd door John Goodman als Beste Gastrol in een Dramaserie.

 
Technische fiche
Creatie: Aaron Sorkin

Regie: Thomas Schlamme, Christopher Misiano, Timothy Busfield, David Petrarca, David Semel, Lesli Linka Glatter, John Fortenberry, Bryan Gordon, Daniel Attias, Lawrence Trilling, Andrew Bernstein, Dylan K. Massin, Bradley Whitford

Cast: Matthew Perry, Bradley Whitford, Amanda Peet, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Nathan Corddry, Timothy Busfield, Nate Torrence, Lucy Davis, Camille Chen, Simon Helberg, Ayda Field, Merritt Wever, Columbus Short, Mark McKinney, Joey Thurston

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Pools, Portugees

Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedatum: 18 maart 2009
 
Extra's:

• Commentaar bij de pilot aflevering door Aaron Sorkin en Thomas Schlamme

• Korte film "In Depth: the Evolution of studio 60"

 

Overige releases
 

18 maart 2009:

• A Time To Kill (blu-ray)

• Amadeus, D.C. (blu-ray)

 

1 april 2009:

• 300, Collector's Edition (2-disc)

• Batman Begins, Collector's Edition (2-disc)

• Charlie And The Chocolate Factory, Collector's Edition (2-disc)

• Beowulf, Collector's Edition (2-disc)

• I Am Legend, Collector's Edition (2-disc)

• The Last Samurai, Collector's Edition (2-disc)

• Troy, Collector's Edition (2-disc)

• Sweeney Todd, Collector's Edition (2-disc)

• V For Vendetta, Collector's Edition (2-disc)

• Zodiac D.C., Collector's Edition (2-disc)

• Charlie And The Chocolate Factory (blu-ray)

• Any Given Sunday D.C. (blu-ray)

• The Pelican Brief release (blu-ray)

 

8 april 2009:

*• Body Of Lies

*• Body Of Lies (blu-ray)

 

22 april 2009:

*• Space Chimps

*• Space Chimps (huur)

*• Spring Breakdown

• In Treatment, Serie 1 Week 1-5 (5-disc)

• Flight Of The Conchords, Serie 1 (2-disc)

• Veronica Mars, Serie 3 Deel 2 (3-disc)

• Generation Kill (3-disc)

• Plot To Kill Hitler

• Chef, Complete Collection (3-disc)

• Extras, Complete Collection (5-disc)

• The Young Ones, Complete Collection (2-disc)UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron