:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
Bron: Warner - Datum: 2009-05-27 - Geplaatst door: Werner
STELLA'S OORLOG
 

Stella staat vierkant achter haar man Jur en haar broer Twan als zij op vredesmissie vertrekken naar Uruzgan,Afhanistan.  Natuurlijk is ze bang,maar het geeft haar vertrouwen dat Jur, Twan en hun dienstmaten al jaren een hechte vriendschap hebben en op elkaar passen. En bovendien, die paar maanden zijn toch zo voorbij? Alles verandert wanneer Twan tijdens een patrouille omkomt. De vrienden komen eerder naar huis, maar vooral Jur lijkt in niets meer op de sympathieke en spontane man die hij was voordat hij vertrok.Hij gedraagt zich vreemd, is onbenaderbaar en zondert zich af van Stella, hun dochter Iris en zijn vrienden. Bij Stella slaat de twijfel toe als haar vragen over de dood van Twan onbeantwoord blijven.Wat is er gebeurd in Uruzgan? Waarom wil niemand er iets over kwijt? Stella besluit tot het uiterste te gaan om de waarheid boven tafel te krijgen. Wat begon als een vredesmissie, verandert in een oorlog. Niet in de woestijn van Uruzgan, maar in Stella's eigen gedachtenwereld.

 

Diederik Van Rooijen maakte als regisseur voor het eerst naam voor zichzelf met zijn reclamespots voor de Volkswagen Polo GTI waarvoor hij met een Bronzen Leeuw bedacht werd in Cannes en is verder actief als regisseur, creative producer en scenarist in zowel - de voornamelijk Nederlandse - langspeelfilm als kortfilm en televisiedrama.

 

De film behandelt het actuele thema van de hedendaagse ver van ons bed oorlogen die via de militaire betrokkenheid in vredesmissies en bemiddelingsoperaties toch de Westerse realiteit binnensluipen en onder meer via de vernietigende effecten van het post-traumatische stress syndroom onvermoed schijnbaar zorgeloze levens binnendringen en ontwrichten.

 
Technische fiche:
Regie: Diederik Van Rooijen

Cast: Maartje Remmers, Javier Guzman, Teun Kuilboer, Thijs Römer, Micha Hulshof, Anna Drijver, Juda Goslinga

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Speelduur: ca. 88 min.
Releasedatum: 3 juni 2009
 

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON

1-disc DVD, 2-disc special edition DVD & 2-disc blu-ray

 

De grensverleggende winnaar van drie Academy Awards en één van de door critici meestgeprezen films van het jaar verschijnt op 10 juni 2009 op 1-disc DVD, 2-disc Special Edition DVD en 2-disc Blu-ray, beide laatsten verrijkt met meer dan 3 uur fascinerende extra's.Brad Pitt schittert in dit meeslepende epos van regisseur David Fincher, dat door meer dan 150 critici als één van de beste films van het jaar bejubeld werd.

 

Een aangrijpend avontuur en fascinerend verhaal over het wonderbaarlijke leven van een ongewone man. In dit volgens de New York Observer "niet te missen huzarenstukje" (Rex Reed), zet oscarnominee Brad Pitt "zijn beste prestatie ooit neer" (Lou Lumenick, New York Post) en is oscarwinnares Cate Blanchett "simpelweg verblindend" (Joe Morgenstern, Wall Street Journal). Dit beklijvende avontuur neemt de kijker mee op een adembenemende reis vol romantiek en loutering.

 

The Curious Case Of Benjamin Button werd genomineerd voor 13 Academy Awards en verzilverde de Oscar voor Beste Visuele Effecten,Art Direction en Make-up. We herkennen ook nog oscarnominee Taraji P. Henson (Hustle & Flow), oscarwinnares Tilda Swinton (Michael Clayton) en Julia Ormond (Legends Of The Fall) en voelen duidelijk de hand van oscarwinnend Forrest Gump-scenarist Eric Roth - die ook voor dit scenario op een nominatie mocht rekenen - in dit epische verhaal over een buitengewone man, de mensen en plaatsen die hij op zijn pad vindt, de liefde die hij ontdekt, de mooie dingen en de romantiek van het leven en de dingen die de tijd doorstaan. De 2-disc DVD en 2-disc Blu-ray The Curious Case Of Benjamin Button werden aangevuld met meer dan 3 uur aan boeiende extra's, waaronder interviews met hoofdacteurs Brad Pitt en Cate Blanchett die achter-de-schermen materiaal bevatten van hun wonderbaarlijke transformaties op het scherm, een diepgaande documentaire waarin de ongewone ontstaansgeschiedenis van de film zelf onthuld wordt, inclusief het geheim van zijn bekroonde visuele effecten en een verkenningstocht doorheen de grensverleggende computerwonderen die de  magische wereld van Benjamin Button het leven schonken.

Bij zowel de 2-disc DVD als de Blu-ray versie van de film wordt bovendien een digitale kopie van de film extra aangeboden. Deze kwaliteitsvolle digitale versie van de film kan gedownload worden op een PC of portable player met windows media player en biedt op die manier een extra mogelijkheid om van de film te genieten.Wie voor aankoop van de 1-disc DVD kiest wordt voor de luttele investering van €1,99 ook deze digitale kopie rijker.

 
Synopsis

"Ik werd onder ongewone omstandigheden geboren". Zo vangt The Curious Case Of Benjamin Button aan, een bewerking van het F. Scott Fitzgerald verhaal uit 1920 over een man die als tachtigjarige geboren wordt en in omgekeerde richting evolueert. Vanaf zijn geboorte in New Orleans in 1918, via de grote vaart, het bombardement op Pearl Harbor, en weer terug naar huis is de opmerkelijke reis van Benjamin eigenlijk net zo gewoon als die van iedereen. In een regie van David Fincher (Zodiac, Fight Club) en met Brad Pitt en Cate Blanchett in de hoofdrollen als de door de tijd gehinderde zielsverwanten Benjamin en Daisy, is The Curious Case Of Benjamin Button een episch avontuur doorheen de tijd, met onderweg zowel de vreugdes van het leven als het verdriet van de dood... en een liefde die tijd overwint.

 
Technische fiche:
1-disc DVD
Regie: David Fincher

Cast: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Tilda Swinton, Julia Ormond, Jason Flemyng

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans; in Dolby Surround ADs 2.0: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Italiaans, Arabisch, Grieks, Hebreeuws, Zweeds,

Noors, IJslands, Fins, Deens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden

Speelduur: ca. 165 min.
Releasedatum: 10 juni 2009
 
Extra:

• Audiocommentaar door regisseur David Fincher

 

2-disc DVD

Regie: David Fincher

Cast: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Tilda Swinton, Julia Ormond, Jason Flemyng

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans; in Dolby surround Ads 2.0: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Italiaans, Arabisch, Grieks, Hebreeuws, Zweeds, Noors, IJslands, Fins, Deens, Engels voor slechthorende, Italiaans voor slechthorenden

Speelduur: ca. 159 min.
Releasedatum: 10 juni 2009
 
Extra:
Disc 1:
• Audiocommentaar door regisseur David Fincher
Disc 2:

• The Curious Birth of Benjamin Button—14 informatieve korte films achter de schermen, "Inleiding", "Ontwikkeling & preproductie", "Tech scouts", "Productie deel 1 & 2", "Kostuumontwerp", "Performance capture", "Visuele effecten (Benjamin, Verjonging, de chelsea en simulaties)", "Geluidsontwerp", "Orkest van

Desplat" en "Première"

• 4 Fotogalerijen: "Storyboard", "Art Direction", "Kleding" en "Productie"

• Trailers en TV-spots

 

2-disc Blu-ray

Regie: David Fincher

Cast: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Tilda Swinton, Julia Ormond, Jason Flemyng

Talen: taalkeuze in DolbytrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels, Pools, Tsjechisch, Frans, Hongaars, Russisch, Oekraïens

Audio op extra's kan variëren

Ondertiteling (film en bepaalde extra's): Nederlands, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, IJslands, Ests, Tsjechisch, Kroatisch, Bulgaars, Arabisch, Lets, Litouws, Pools, Roemeens, Russisch, Servisch, Sloveens

Speelduur: ca. 166 min.
Releasedatum: 10 juni 2009
 
Extra:
Disc 1:
• Audiocommentaar door regisseur David Fincher
Disc 2:

• The Curious Birth of Benjamin Button—14 informatieve korte films achter de schermen, "Inleiding", "Ontwikkeling & preproductie", "Tech scouts", "Productie deel 1 & 2", "Kostuumontwerp", "Performance capture", "Visuele effecten  (Benjamin, Verjonging, de chelsea en simulaties)", "Geluidsontwerp", "Orkest van Desplat" en "Première"

• 4 Fotogalerijen: "Storyboard", "Art Direction", "Kleding" en "Productie"

• Trailers en TV-spots

 

SEX DRIVE

When booty calls... they answer.

 

De 18-jarige Ian (Josh Zuckerman) heeft nog nooit seks gehad.Hij krijgt de kans van zijn leven wanneer een superbabe hem via internet seks belooft als hij naar Knoxville rijdt om haar te ontmoeten. Ian besluit op het aanbod in te gaan, steelt de auto van zijn broer Rex en begint aan de lange rit samen met zijn vriend Lance...en zijn jeugdvriendin Felicia, die ze door ongelukkig toeval op sleeptouw krijgen en die denkt dat ze Ians zieke grootmoeder gaan bezoeken.Al snel blijkt dat de verhoudingen tussen de drie ingewikkeld zijn; Ian voelt eigenlijk iets voor Felicia, maar zij is op haar beurt weer verliefd op Lance. Met de fraaie 1969 Pontiac GTO van Rex maken de drie een hilarische road trip op weg naar Ians ontmaagding. Hun rit drijft de meest uiteenlopende figuren op hun pad en brengt hen op de gekste locaties. Bezoekje aan de Amish? Niet meteen op het programma, maar waarom niet? Tussenstop in de gevangenis? Ook weer een ervaring rijker. Een opdringerige lifter afschudden? Moet lukken. Ritje op de kermis? Het kan er allemaal bij. Beetje bij beetje worden de verhoudingen scherper getekend, worden de drie jeugdvrienden door schade en schande wijzer en groeien ze gestaag een beetje dichter naar volwassenheid.

 

In memorabele bijrollen zien we James Marsden (X-men, Enchanted), atypisch gecast als Ians ultraviriele oudere broer Rex, en Seth Green (The Italian Job, Scooby Doo 2) als sarcastische Amish garagist. Nieuwkomers Josh Zuckerman, Amanda Crew en Clark Duke lieten eerder vooral in televisieland al van zich spreken. Sean Anders, voor de tweede maal in de rol van regisseur, nam samen met producer John Morris, waar hij ook voor zijn debuut Never Been Thawed al mee samenwerkte, het scenario voor eigen rekening.

 
Technische fiche:
Regie: Sean Anders

Cast: Josh Zuckerman, Amanda Crew, Clark Duke, James Marsden, Seth Green, Alice Greczyn, Katrina Bowden, Charlie Mcdermott, Mark L. Young, Cole Petersen, Dave Sheridan, Michael Cudlitz, Allison Weissman, Andrea Anders, Kim Ostrenko

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in stereo: Engels

Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 109 min.

Releasedatum: 17 juni 2009

 
Extra's:
• Clark: Duke of the internet

• Killing time in Hollywood, Florida

• Making a masterpiece

• The Marsden dilemma

• Trailer
 

SPRING BREAKDOWN
 

Maak je gereed voor een geweldige komedie als de Saturday Payback's a beach! Night Live veteranen Amy Poehler (Baby Mama), Rachel Dratch (I Now Pronounce You Chuck & Larry) en Will Arnett (Semi-Pro) de handen ineenslaan voor een geweldige Spring Breakdown. De goede vriendinnen Gayle (Poehler), Becky (Parker Posey) en Judi (Dratch), alle drie dertigers, hebben er altijd van gedroomd populair te zijn. Maar ze zijn het stadium van studiebol nooit ontgroeid. Als Becky de dochter van haar baas,Ashley, moet begeleiden naar South Padre Island, diens bestemming tijdens de voorjaarsvakantie, besluiten de dames hun treurige saaie leventje -Judi betrapte haar verloofde met de jonge Latino tuinier, Gayle werd net afgewezen door een blinde en Becky's kat is gestorven - om te gooien en te gaan feesten met de studenten. Na een aantal bierdrinkwedstrijden, losse contacten en schuimfeesten ontdekken Becky, Gayle, Judi en Ashley dat je beter op kunt vallen dan erbij horen en dus trekken de dames alle registers open.

 
Technische fiche:

Regie: Ryan Shiraki

Cast: Rachel Dratch, Amy Poehler, Parker Posey, Will Arnett, Rachel Hamilton

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Arabisch, Grieks, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 80 min.
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra's:

• Commentaar door Regisseur Ryan Shiraki & Rachel Dratch

• Weggelaten scènes
• Bloopers
 

CHUCK serie 1, 4-disc DVD / 3-disc blu-ray

He's the secret. She's the agent.

 

Deze gloednieuwe, met veel humor overladen serie katapulteert de sullige twintiger Chuck vanuit zijn computernerd bestaan in het hectische, risicovolle spionnenleven.

 

Chuck Bartowski, de grootste computernerd van de BuyMore winkelketen heeft van zijn leven nog niet echt een succes gemaakt. Nadat hij van de universiteit geschorst werd, is hij bij zijn zus gaan inwonen en probeert als hersteller aan de kost te komen. En hij is niet helemaal goed bij z'n hoofd... Vanaf het moment waarop hij onbewust een volledige database aan gestolen overheidsgeheimen naar zijn hersenen downloadt, verandert zijn leven op slag. Bij gebrek aan een geschikte computer om de geheimen onmiddellijk weer van hem over te nemen, wordt hij als spion gerecruteerd en krijgt een leven vol actie, spanning en een coole geheim agente als partner. Maar Chuck is nu constant in gevaar... en het wordt schipperen, want hij vervult zijn spionnenrol onder dekmantel van zijn oude verkoper en herstellersleventje en daarin moet iedereen gewoon blijven geloven dat hij nog steeds de oude Chuck is.

 

Makers Josh Schwartz (The OC, Gossip Girl) en McG (Charlie's Angels, We Are Marshall) combineren technische gadgets met oosterse vechtkunst,ontsnappingen op het laatste nippertje en adembenemende spionnen in korte broeken in deze actiekomedie over zomaar iemand uit dit millennium.

 

Chuck moet het qua inhoud niet alleen hebben van computer high tech en state of the art technologie, maar neemt, nadat de miniserie Band of Brothers de spits afbeet, ook het heft in handen op Blu-ray vlak. Van de 13 afleveringen vol indrukwekkende capriolen van onze newbie spion valt namelijk niet alleen op DVD te genieten, ze blazen je helemaal van je sokken op Blu-ray disc.

 
Technische fiche:
DVD:
Creatie: Chris Fedak, Josh Schwartz

Regie: McG, Robert Duncan Mcneill, Jason Ensler, Allan Kroeker, David Solomon, Patrick Norris, Allison Liddi-Brown, Chris Fisher, Frederick E.O. Toye

Cast: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez, Sarah Lancaster, Adam Baldwin, Ryan Mcpartlin, Vik Sahay, Scott Krinsky, Bonita Friedericy, Julia Ling, Mark Christopher Lawrence

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Spaans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Fins, Noors, Pools, Zweeds, Spaans, Portugees, Deens, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 43 min. per aflevering
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra's:
• Weggelaten scènes

• Chuck on Chuck: de sterren ontmoeten de makers voor een stevige discussie

• Chuck's World: hoe het personnage zich heeft ontwikkeld en de originele castingsessies

• Chuck Vs. the Chuckles: bloopers

• Chuck's Online World: galerij van korte films van het web

 
Blu-ray Disc:
Creatie: Chris Fedak, Josh Schwartz

Regie: McG, Robert Duncan Mcneill, Jason Ensler, Allan Kroeker, David Solomon, Patrick Norris, Allison Liddi-Brown, Chris Fisher, Frederick E.O. Toye

Cast: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez, Sarah Lancaster, Adam Baldwin, Ryan Mcpartlin, Vik Sahay, Scott Krinsky, Bonita Friedericy, Julia Ling, Mark Christopher Lawrence

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Digital 2.0: Frans, Spaans

Audio op extra's kan variëren

Ondertiteling (film en bepaalde extra's): Nederlands, Frans, Deens, Noors, Portugees, Spaans

Speelduur: ca. 43 min. per aflevering
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra's:
• Weggelaten scènes

• Chuck on Chuck: de sterren ontmoeten de makers voor een stevige discussie

• Chuck's World: hoe het personnage zich heeft ontwikkeld en de originele castingsessies

• Chuck Vs. the Chuckles: bloopers

• Chuck's Online World: galerij van korte films van het web

 

GOSSIP GIRL serie 2 Deel 1, 3-disc

De klasse, het versieren, de concurrenties.
 

Welkom in de Upper East Side van Manhattan, waar roddel het mooie weer maakt en gegoede tieners niet alleen de verleiding, maar ook de middelen en mogelijkheden

kennen om alle geneugten die NewYork te bieden heeft grondig te verkennen.

 

Gossip Girl heeft het helemaal. En jij ook, met deze eerste 12 afleveringen van het tweede seizoen van Gossip Girl.Wederom boordevol met de heerlijkste roddels en geheimen van een groep scholieren in de high society van Manhattan. Gossip Girl – de anonieme blogger die alles weet over iedereen die er toe doet –houdt iedereen op de hoogte van de meest pikante nieuwtjes in het laatste schooljaar. Nieuwe liefdes: een supercoole kunstenaar voor Serena, een Engelse lord voor Blair, een lekkere vamp voor Nate. Kleding: wie is een fashion star,wie een fashion victim? Status: wie gaat naar Yale, wie gaat helemaal nergens heen en wie gaat op z'n bek...

 

Naar het eind van de schoolvakantie toe,blijken er nog heel wat zaken onuitgesproken te zijn tussen Dan en Serena. Brengen het weer zien en de gekunstelde pogingen om 'normaal' met elkaar om te gaan hen weer dichterbij elkaar of komt het tot een definitieve breuk? Ook tussen Chuck en Blair blijkt de vlam minder gedoofd dan werd aangenomen. Chuck mag dan wel degene zijn die Blair een blauwtje liet lopen, hij blijkt toch niet onverdeeld gelukkig met alle aandacht die zij aan haar nieuwe love interest besteedt. Maar ook die love interest heeft nog wel een paar pikante verrassingen in zijn mouw. Nate heeft het nog steeds moeilijk met de schande die zijn vader over hun familie bracht en zoekt zijn heil in verrassende troostbrengers. Rufus geeft Lily (eindelijk) lik op stuk en Lily's kersverse echtgenoot Bart laat zich ook allerminst kennen als een open boek. Jenny is ervan overtuigd dat ze haar roeping gevonden heeft en wie heeft er dan nog boodschap aan scholing? Niét de mening van haar oudere broer en diens leeftijdgenoten, die op de drempel van hun hogere studies het zwaar geschut bovenhalen in de verbeten strijd om de schaarse toelatingen tot de beste scholen. En Gossip Girl? Die wentelt zich nog steeds lustig in alle commotie die dit alles met zich meebrengt.

 

De ons inmiddels bekende cast met onder meer Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen en Ed Westwick werd aangevuld met gastrollen van onder meer Mädchen Amick,Wallace Shawn, John Patrick Amedori en Tamara Feldman. "Veronica Mars" Kristen Bell neemt nog steeds de zoetgevooisde stem -met angeltjes -van Gossip Girl voor haar rekening.

 

Josh Schwartz en Stephanie Savage, die eerder al het veelbejubelde The O.C. uit

hun pen schudden,bewerkten de gelijknamige boekenreeks van de hand van Cecily von Ziegesar. De ingeschakelde regisseurs bewezen hun kunnen eerderal in series als Everwood, Dawson's Creek,Veronica Mars, The O.C., One Tree Hill, Supernatural, Without A Trace...

 
Technische fiche:
Creatie: Stephanie Savage, Josh Schwartz

Regie: J. Miller Tobin, Michael Fields, Janice Cooke-Leonard, Jim Mckay, Patrick Norris, Alexandra Mcnally, Tony Wharmby, Vondie Curtis-Hall, Jean De Segonzac, Joe Lazarov, David Von Ancken

Cast: Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Kristen Bell, Jessica Szohr, Nicole Fiscella, Zuzanna Szadkowski, Connor Paolo

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra's:
• Niet eerder vertoonde scènes
 

MCLEOD'S DAUGHTERS serie 8 Deel 1, 4-disc

 

Vreugde en verdriet, de dood en de komst van nieuw leven, de grillen van de natuur en de weerbaarheid van de mens... de bewoners en aanverwanten van Drovers Run en Killarney worden, ook in dit eerste deel van het laatste seizoen, voortdurend heen en weer geslingerd tussen wanhoop en hoop,tussen tomeloos geluk en onpeilbaar verdriet.Pijnlijke verliezen worden geleden, kennissen uit het verleden duiken weer op, verloren (in dit geval natuurlijk) dochters keren terug en nieuwe gezichten dienen zich aan die elk hun eigen plaatsje in het ranchleven opeisen en de bestaande verhoudingen in meerdere of mindere mate uit evenwicht brengen. De mogelijke bouw van een dam zorgt bovendien voor nog meer onzekerheid en onenigheid. En terwijl Jane toenadering zoekt tot haar dochter, gaat de kleine Lily op zoek naar zekerheid en warmte bij haar moeder. Dan is er nog de terugkeer van de bloedmooie fashionista Jaz, die op gemengde gevoelens onthaald wordt door haar zussen.

 

Bedenkster Posie Graeme-Evans wilde vermijden dat haar geesteskind langzaam aan kracht zou moeten inboeten en neemt afscheid terwijl de serie nog steeds op dezelfde hoogten van succes loopt. Met seizoen 8 komt daarom definitief een einde aan de bewogen avonturen van deze niet-alledaagse familie, waarin sterke vrouwen bewijzen dat ze ondanks hun totaal verschillende karakters en gevoeligheden hun mannetje kunnen staan in het harde Australische ranchleven.

 

In het voetspoor van de originele televisiefilm uit 1996 vulden in totaal 223 afleveringen vanaf 2001 het scherm. Maar deze box vormt natuurlijk nog maar het begin van het einde, met de eerste 11 afleveringen van het slotseizoen.

 
Technische fiche:
Creatie: Posie Graeme-Evans, Caroline Stanton
Regie: Arnie Custo, Steve Mann, Richard Jasek, Ian Watson

Cast: Aaron Jeffery, Rachael Carpani, Simmone Mackinnon, Michala Banas, Sonia Todd, Doris Younane, Luke Jacobz, Gillian Alexy, Matt Passmore, Zoe Naylor, Abi Tucker, Peter Hardy, Reece Horner, Patrick Frost, Rachel Coopes, Carmel Johnson

Talen: taalkeuze in stereo: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 45 min. per aflevering
Releasedatum: 17 juni 2009
 

HARRY POTTER

EN DE STEEN DER WIJZEN, 2-disc

EN DE GEHEIME KAMER, 2-disc

EN DE GEVANGENE VAN AZKABAN, 2-disc

EN DE VUURBEKER, 2-disc

EN DE ORDE VAN DE PHOENIX, 2-disc

 

De ontknoping van de Harry Potter saga komt steeds nader bij. In aanloop naar de nieuwe onthullingen die het zesde deel weldra op de bioscopen zal loslaten, kunnen de herinneringen aan de magische avonturen die voorafgingen en zich in stijgende lijn van spanning op de kijkers stortten, opgefrist worden aan de hand van de special edition 2-disc dvd's van de eerste vijf films. Voor de gelegenheid werden de hoezen van de vijf dvd's op één lijn gezet, elk voorzien van een markant gegeven uit de film. Een schitterend quintet voor zowel verstokte Harry Potter fans als absolute leken die zich nog mogen verheugen op hun introductie in het wonderbaarlijke Harry Potter universum.

 

DE STEEN DER WIJZEN

Harry Potter komt er op zijn elfde verjaardag achter dat hij het weeskind is van twee tovenaars en dat hij zelf ook magische krachten bezit. Op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus leert hij de hoogdravende sport Zwerkbal en speelt hij een spannende "live" schaakpartij op zijn weg om het op te nemen tegen een Duistere Magiër die hem wil vermoorden.

 
Technische fiche:
Regie: Chris Columbus

Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Saunders Triplets, John Cleese, Fiona Shaw, Harry Melling, Richard Griffiths, Derek Deadman, Ian Hart, James Phelps, Oliver Phelps, Ben Borowiecki, Warwick Davis, Verne Troyer, John Hurt, Richard Bremmer, Tom Felton

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Duits, Nederlands

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Duits voor slechthorenden

Speelduur: ca. 147 min.
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra:
• Weggelaten scènes
• Ontdek Zweinstein

• Mix toverdrankjes, voer gedaanteveranderingen uit, ontdek de wegisweg, vang de snaai en nog veel meer

• Bioscooptrailers
 
DE GEHEIME KAMER

Vliegende auto's, vechtende bomen en een geheimzinnige huiself die Harry Potter komt waarschuwen aan het begin van zijn tweede jaar op Zweinstein. Avontuur en gevaar staan hem te wachten als op bloederige wijze wordt aangekondigd: de geheime kamer is geopend. Om Zweinstein te redden moeten Harry, Ron en Hermelien al hun magische talenten en hun moed uit de kast halen.

 
Technische fiche:
Regie: Chris Columbus

Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Harry Melling, Toby Jones, Jim Norton, Veronica Clifford, James Phelps, Oliver Phelps, Julie Walters, Bonnie Wright, Mark Williams, Chris Rankin, Tom Felton, Jason Isaacs, Robbie Coltrane, Kenneth Branagh, Alan Rickman, Richard Harris, Maggie Smith, John Cleese

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 155 min.
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra
• 19 extra/uitgebreide scènes

• Exclusief interview met schrijfster J.K. Rowling en scenarioschrijver Steve Kloves

• Kantoor van Perkamentus

• Bezoek Smalhart's klas en bekijk zijn certificaten en literatuur

• Interviews met de studenten, professoren en anderen.
• Jaar één op Zweinstein

• Gave activeiten: Kamer uitdaging, Het Verboden Bos uitdaging, Kennis uitdaging, Colins Duistere Kamer, Wegisweg Tour

• Bioscooptrailer
 

DE GEVANGENE VAN AZKABAN

In hun derde jaar op Zweinstein ontmoeten Harry, Ron en Hermelien de ontsnapte gevangene Sirius Zwarts en leren ze een Hippogrief – half paard, half adelaar – te verzorgen, wat ze moeten doen tegen de van gedaante verwisselende Boemannen en hoe ze de kunst van de Waarzeggerij onder de knie kunnen krijgen. Daarnaast moet Harry het hoofd bieden aan zielzuigende Dementors, een gevaarlijke weerwolf te slim af zijn en komt hij achter de waarheid over Sirius en diens relatie tot Harry en zijn ouders.

 
Technische fiche:
Regie: Alfonso Cuarón

Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Griffiths, Pam Ferris, Fiona Shaw, Harry Melling, Adrian Rawlins, Geraldine Somerville, Lee Ingleby, Lenny Henry, Jimmy Gardner, Gary Oldman, Jim Tavaré, Robert Hardy, Oliver Phelps, James Phelps,Chris Rankin, Julie Walters, Bonnie Wright, Mark Williams, David Thewlis, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Tom Felton, Emma Thompson, Julie Christie, Timothy Spall

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams

Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 136 min.
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra:

• Extra scènes • Terugblik met Regisseur Alfonso Cuarón, schrijfster J.K.

Rowling en anderen

• Interviews met de cast door Johnny Vaughan en het Gekrompen Hoofd

• Achter de schermen "De creatie van Scheurbek en de Dementors"

• Maak kennis met de dierentemmer van de fabeldieren

• Gave activiteiten: toverkunst die je wellicht gemist hebt, Help Knikkebeen

om Schurfie te vangen, De zoektocht van Heer Palagon en de rondleiding door Zacharinus of neem een kijkje in het klaslokaal van Professor Lupos

• Bioscooptrailers
• Galerijen
• Easter Egg
 
DE VUURBEKER

Harry Potter wordt op mysterieuze wijze afgevaardigd naar het Toverschool Toernooi, een zware wedstrijd tussen drie toverscholen waarbij hij het opneemt tegen een draak, onderwaterduivels en een betoverde doolhof, waarna Heer Voldemort hem in zijn macht krijgt. Alles verandert zodra Harry, Ron en Hermelien hun kindertijd voorgoed achter zich laten en voor uitdagingen komen te staan die hun fantasie ver te boven gaan.

 
Technische fiche:
Regie: Mike Newell

Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Timothy Spall, David Tennant, Mark Williams, James Phelps, Oliver Phelps, Bonnie Wright, Jeff Rawle, Robert Pattinson, Jason Isaacs, Tom Felton, Katie Leung, Robbie Coltrane, Clémence Poésy, Stanislav Ianevski, Michael Gambon, Maggie Smith, Alan Rickman, Brendan Gleeson, Miranda Richardson, Gary Oldman, Ralph Fiennes, Adrian Rawlins, Geraldine Somerville, Eric Sykes, Robert Hardy, Roger Lloyd-Pack, Shirley Henderson

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 151 min.
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra's:
• Extra scènes
• Voorbereidingen op het kerstbal
• Gesprekken met de acteurs
• Terugblik op film vier

• Het toverschool toernooi: drakenarena "Harry vs. De Hoornstaart" & "Ontmoet de kampioenen"

• Het Toverschool Toernooi: het meer "Te diep: de tweede opdracht"

• Het Toverschool Toernooi: het doolhof "Het doolhof", "Naar-hetkerkhof-

en-terug-uitdaging", "Het doolhof: de derde opdracht" & "Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden"

• Bioscooptrailer
 

DE ORDE VAN DE FENIX

De opstand begin! Heer Voldemort is terug, maar het Ministerie van Toverkunst probeert de waarheid te verbloemen – inclusief de benoeming van een nieuwe, machtsbeluste lerares Verweer Tegen De Zwarte Kunsten op Zweinstein. Ron en Hermelien halen Harry over om in het geheim leerlingen te gaan trainen voor de op handen zijnde toveroorlog. Een afschuwelijke confrontatie tussen goed en kwaad staat hen te wachten!

 
Technische fiche:
Regie: David Yates

Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Harry Melling, Jason Boyd, Richard Macklin, Kathryn Hunter, Fiona Shaw, Richard Griffiths, Jessica Hynes, Adrian Rawlins, Geraldine Somerville, Robert Pattinson, Ralph Fiennes, Natalia Tena, Brendan Gleeson, George Harris,Gary Oldman, Mark Williams, David Thewlis, Maggie Smith, Julie Walters, Timothy Bateson, James Phelps, Oliver Phelps, Bonnie Wright, Jason Isaacs, Chris Rankin, Michael Gambon, Imelda Staunton, Tom Felton, Katie Leung, Evanna Lynch, Alan Rickman, Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane

Talen: taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams

Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 133 min.
Releasedatum: 17 juni 2009
 
Extra's:
• Extra scènes

• Een dagje met Tops: Natalia Tena (alias Nymphadora Tops) geeft een persoonlijke rondleiding op de set

• Harry Potter: De magie van filmmontage: Regisseur David Yates en editor Mark Day laten zien dat goede filmbewerking een groot verschil maakt

 

Overige releases:

17 juni 2009

• Robin Hood: Prince Of Thieves (Blu-ray)

• Falling Down (Blu-ray)

 

8 juli 2009:

• Twilight (huur)

• Twilight

• Twilight (Blu-ray) (huur)

• Twilight (Blu-ray)

 

15 juli 2009:

• Gran Torino (huur)

• Gran Torino

• Gran Torino (Blu-ray) (huur)

• Gran Torino (Blu-ray)

 

22 juli 2009:

• Little Britain USA, Serie 1 (2-Disc)

• ER, Serie 14 (3-Disc)

• Batman (1989)

• Batman Returns (1992)

• Batman Forever (1995)

• Batman & Robin (1997)

• Bullit (1968)

• Empire Of The Sun (1987)

• Enter The Dragon (1973)

• The Lost Boys (1987)

• The Maltese Falcon (1941)

• Mutiny On The Bounty (1935)

• New Jack City (1991)

• Purple Rain (1984)

• Rebel Without A Cause (1955)

• Rio Bravo (1959)

• The Searchers (1956)

• Singin' In The Rain (1952)

• Space Jam (1996)

• The Unbearable Lightness Of Being (1988)

• The Wizard Of Oz (1939)

 Recent nieuws van dezelfde bron