:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2009
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2009-09-24 - Geplaatst door: Werner

ANGELS & DEMONS (HET BERNINI MYSTERIE)

Bloedstollende klopjacht met Tom Hanks binnenkort verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc: optimaliseer elke Blu-ray ervaring met movieIQ!

 
Synopsis

De blockbuster van 2009, Angels & Demons, verschijnt 1 oktober op DVD en Bluray Disc. Met Ron Howard als regisseur, een cast bestaande uit enkel topacteurs en het controversiële verhaal - gebaseerd op de bestseller van Dan Brown - is Angels & Demons de absolute must have voor dit najaar. In de film volgt de kijker de zenuwslopende klopjacht op de Illuminati die het voorzien hebben op de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen. Angels & Demons verschijnt zowel op DVD als Blu-ray Disc en is overladen met extra's. Hierbij de introductie van het exclusief voor Blu-ray nieuwe movieIQ, waardoor deze release verplichte kost is voor filmfanaten.

 

In dit spannende vervolg op The Da Vinci Code wordt Professor Robert Langdon (Tom Hanks) om hulp gevraagd bij het oplossen van de moord op een wetenschapper. Hij ontdekt dat de Illuminati -een dood gewaande, mysterieuze sekte -een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Samen met de dochter van de wetenschapper, Vittoria Vetra (Ayelet Zurer), volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

 

Release van formaat

De DVD-release van Angels & Demons betreft de extended cut: 11 minuten aan extra scènes. Ook de uit twee discs bestaande Blu-ray Disc beschikt - naast de originele bioscoopversie - over de extended cut, maar dan aangevuld met heel wat bonusmateriaal. Voor echte Dan Brown verzamelaars is er een unieke box in het leven geroepen met daarin zowel The Da Vinci Code als Angels & Demons.

 
movieIQ

Sony Pictures Home Entertainment lanceert met Angels & Demons de allereerste Blu-ray die beschikt over de nieuwe internet-based optie: movieIQ. In samenwerking met Gracenote biedt movieIQ - mits de Blu-ray speler verbonden is met het internet - de kijker toegang tot een levende filmdatabase, welke continu geüpdatet wordt met recente filmweetjes. Tijdens het bekijken van de film wordt de kijker de mogelijkheid geboden om aanvullende informatie - welke synchroon loopt met de betreffende scène - over bijvoorbeeld cast en crew, productie-en locatiefeitjes en de soundtrack van de film te verkrijgen. Door de toevoeging van movieIQ wordt elke entertainmentervaring volledig geoptimaliseerd!

 

Het Verloren Symbool

Angels & Demons is de perfecte voorbereiding op Het Verloren Symbool, de nieuwste thriller van bestsellerauteur Dan Brown, die vanaf 30 oktober verkrijgbaar is in Vlaanderen. De Da Vinci Code krijgt daarmee na meer dan vijf jaar een langverwachte opvolger. Hoofdpersoon in het nieuwe boek is opnieuw kunsthistoricus Robert Langdon. Het verhaal speelt zich onder andere af in Washington. Naast het nieuwe boek van Dan Brown, Het Verloren Symbool, verschijnen half september De Delta Deceptie en Het Juvenalis Dilemma voor het eerst in pocket. Dan Brown – en daarmee ook Angels & Demons (Het Bernini

Mysterie) – is helemaal hot!

 

Regisseur: Ron Howard

Acteurs: Tom Hanks (The Da Vinci Code, Forrest Gump, Philadelphia, Cast Away), Ewan McGregor (Star Wars Trilogie, Big Fish, Moulin Rouge, The Island), Ayelet Zurer (Adam Resurrected, Vantage Point, Munich), Stellan Skarsgard (Pirates Of The Caribbean Trilogie, Mamma Mia, King Arthur)

Genre: Thriller, actie, avontuur
Release Blu-ray disc koop: 1 oktober 2009
Release DVD koop: 1 oktober 2009
Release box koop: 1 oktober 2009
Release DVD huur: 23 september 2009
 
Extra op dvd (single disc)
• Geen

Extra op Blu-ray disc (double disc)

Disc 1:

• Exclusief op Blu-ray: chat tijdens het kijken met andere fans via Cinechat

• Ontdek alle feitjes over de film via MovieIQ

• Documentaires: "The Full Story", "Writing Angels & Demons"

Disc 2:

• Documentaires "This is an ambigram", "Characters in search of the true story", "CERN: pushing the frontiers of knowledge", "Rome was not built in a day" en "Handling props"

• The Path of Illumination – interactieve kaart met instructie video

 

OBSESSED
Hoe ver ga jij om je bezittingen te beschermen?
 
Synopsis
 

Beyoncé Knowles, Ali Larter en Idris Elba laten de gemoederen gevaarlijk hoog oplopen in de nieuwste release van Sony Pictures Home Entertainment: Obsessed. Onder het wakend oog van regisseur Steve Shill zien we een sexy maar dodelijk kat-en-muis spel waarbij niets of niemand gespaard wordt. De film sleurt de kijker mee in intriges, leugens en het verraad dat een gelukkig echtpaar moet doorstaan. Obsessed is vanaf 22 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Disc.
 

Derek Charles heeft een goede baan, een beeldschone vrouw en een jong zoontje. Zijn perfecte leventje wordt echter bedreigd als Derek een nieuwe assistente, Lisa, krijgt. Wat begint als een simpele flirt op de werkvloer, wordt al snel een gevaarlijk spel tussen Lisa, Derek en zijn vrouw Sharon waarbij leugens

en verleidingen uiteindelijk eindigen in pure obsessie.
 

Regisseur: Steve Shill

Acteurs: Idris Elba (American Gangster, Rocknrolla, The Unborn, The Reaping, The Wire), Beyoncé Knowles (Cadillac Records, The Pink Panther, Austin Powers: Goldmember, Dreamgirls), Ali Larter (Heroes, Final Destination, Resident Evil: Extinction, Legally Blonde)

Genre: Thriller

Release Blu-ray disc koop: 22 oktober 2009

Release DVD koop: 22 oktober 2009

Release DVD huur: 29 september 2009

 
Extra op Blu-ray disc en dvd:

• Documentaires: "Playing together nicely", "Girl Fight", "Obsessed: Dressed to kill".

• Trailers
 

CRANK 2: HIGH VOLTAGE
De adrenalinejacht gaat door...
 
Synopsis

Als vervolg op dé cultfilm van 2006, Crank, presenteert Sony Pictures Home Entertainment nu een nieuwe en bloedstollende adrenalinejacht van Jason Statham op DVD en Blu-ray Disc: Crank 2: High Voltage. Wanneer Chev Chelios verleidt wordt door een beeldschoon Chinees bendelid weet zij zijn hart te stelen, letterlijk en figuurlijk, en vervangt dit door een kunsthart dat regelmatig een schok van elektriciteit vereist om te blijven werken. Chelios probeert, op de meest krankzinnige manieren, zichzelf elektrische schokken toe te dienen met maar één doel: overleven.

 

Crank 2: High Voltage pakt de draad op waar zijn voorganger ophield: bij de spectaculaire sprong van Chev Chelios uit een helikopter. Enkele momenten later bevindt onze adrenalinejunk zich in de handen van enkele Chinese bendeleden die zijn hart stelen en vervangen door een kunsthart. Dit loopt op batterijen en vereist regelmatige een schok van elektriciteit om in werking te blijven. Voor Chev volgt een race door Los Angeles, om alles weer recht te zetten, wraak te nemen en zijn eigen hart terug te vinden.

 

In een sneltreinvaart nemen regisseurs Mark Neveldine en Brian Taylor je mee op een krankzinnige jacht naar adrenaline om te overleven. Een origineel plot, nonstop actie en een topcast met ondermeer Jason Statham en Amy Smart zijn een garantie voor vermaak. Zelfs jaren '80-icoon Corey Haim en ex-Spice Girl Geri Halliwell zijn van de partij! Crank 2: High Voltage is vanaf 22 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc.

 

Regisseur: Mark Neveldine, Brian Taylor

Acteurs: Jason Statham (Crank, Transporter 3, The Bank Job, Revolver, Snatch), Amy Smart (Starship Troopers, The Butterfly Effect, Mirrors, Starsky & Hutch), David Carradine (Kung Fu, Kill Bill)

Genre: Actie

Release Blu-ray disc koop: 22 oktober 2009

Release DVD koop: 22 oktober 2009

Release DVD huur: 6 oktober 2009

 

Extra op Blu-ray disc:

• Crank'd Out Picture-in-Picture Commentary: Traditional Mode

• Crank'd Out Picture-in-Picture Commentary: High Voltage

• Audiocommentaar met schrijvers/regisseurs Mark Neveldine en Brian Taylor

• Documentaires: Making of, Crank 2 Take 2

• Trailers

• Bloopers: Wrap Party

 
Extra op dvd:

• Audiocommentaar met schrijvers/regisseurs Mark Neveldine en Brian Taylor

• Documentaires: Making of, Crank 2 Take 2

• Trailers
 

FIRED UP
2 jongens en 300 meiden zorgen voor vuurwerk!
 
Synopsis

Dit najaar presenteert Sony Pictures Home Entertainment de ultieme

jongensdroom op DVD en Blu-ray met de komedie Fired Up. Als de populairste jongens van school besluiten op cheerleaderkamp te gaan, met een peleton aan mooie meiden, hebben zij de tijd van hun leven. Het leven als mannen in een vrouwenwereld blijkt echter toch niet zo gemakkelijk als gedacht...

 

Shawn en Nick zijn twee sterspelers van hun footballteam die besluiten deel te nemen aan een cheerleaderkamp in plaats van een footballkamp. Ze hebben de tijd van hun leven omdat ze door hun nieuwe reputatie als begripvolle en gevoelige jongens de meiden tot van alles kunnen overhalen. Totdat Nick stapelverliefd wordt op Carly (Sarah Roemer), die hun motieven niet helemaal vertrouwt.

 

Met Nicholas D'Agosto en Eric Christian Olsen als jolige hoofdpersonen in de meest vreemde en hilarische situaties lig je gegarandeerd anderhalf uur dubbel van het lachen! Fired Up is vanaf 22 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray disc.

 

Regisseur: Will Gluck

Acteurs: Nicholas D'Agosto (Election, Heroes), Eric Christian Olsen (Dumb And Dumberer, Sunshine Cleaning), Sarah Roemer (The Grudge 2, Disturbia)

Genre: Komedie
Release Blu-ray disc koop: 22 oktober 2009
Release DVD koop: 22 oktober 2009
Release DVD huur: 6 oktober 2009
 
Extra op Blu-ray disc en dvd:

• Audiocommentaar van regisseur Will Gluck, Nicholas D'Agosto en Eric Christian Olsen

• Documentaires: "This is Not a Cheerleading Movie: The Making of Fired Up!", "Double Duty" en "Fired Up! Press Junket"

• Bloopers

• Trailers

• Unrated Scenes

 

THE ART OF WAR III: RETRIBUTION
Vriend of vijand?
 
Synopsis

Een snoeiharde actiefilm, zo kan je deze nieuwe DVD-release van Sony Pictures Home Entertainment het best omschrijven. Regisseur Gerry Lively kent het klappen van de zweep en bedient de genreliefhebbers op hun wenken in dit derde The Art Of War-luik.

 

The Art Of War van Sun Tzu is een van de bekendste en succesvolste boeken over militaire strategie ter wereld. Volgens het eeuwenoude boek is strategie niet het systematisch afwerken van een checklist, maar wel het snel en op een gepaste manier reageren op steeds veranderende omstandigheden. Laat het nu net datgene zijn waar Agent Shaw in deze The Art Of War III: Retribution in zal moeten uitblinken, wil hij zijn vel redden uit een zeer hachelijke situatie...

 

Wanneer internationale diplomatiek het laat afweten, moeten extreme maatregelen genomen worden. Het gevaarlijkste wapen van de overheid, Agent Neil Shaw (hiphopper Anthony 'Treach' Criss), wordt ingeschakeld voor een nieuwe missie: hij moet verhinderen dat terroristen een nucleaire bom bemachtigen die ze willen ontsteken op de vredesbijeenkomst van de Verenigde Naties. Maar wanneer de wapendeal tussen de Noord-Koreaanse kopers en de aanbieders met Russische connecties in een bloedvergieten eindigt, komt Shaw terecht in het spervuur. Hij redt daarbij niet alleen de mooie Sun Yi (Sung Hi Lee), maar hij wordt ook valselijk beschuldigd van moord. Nu hij een gezocht man is en enkel geflankeerd wordt door zijn nieuwe, onervaren partner (Warren Derosa) en de mysterieuze Sun Yi, kan Shaw enkel rekenen op zijn martial arts skills en zijn krijgermoraal om te overleven in de Koreaanse straten en de terroristen te vinden vooraleer ze de bom op de VN-bijeenkomst lossen...

 

Regisseur: Gerry Lively

Acteurs: Anthony 'Treach' Criss (Conner's War, Third Watch), Warren Derosa (The Marksman (V), Second In Command) , Sung Hi Lee (The Girl Next Door, Nurse Betty)

Genre: Actie, thriller
Release DVD koop: 15 oktober 2009
Release DVD huur: 15 september 2009
 

THE LAZARUS PROJECT

Met één been uit het graf
 
Synopsis

Ben Gravey (Paul Walker) staat op het punt om zijn criminele verleden voorgoed achter zich te laten. Hij heeft een liefhebbend gezin, een job en het einde van zijn proeftijd is in zicht. Maar wanneer hij plots zijn job verliest, laat hij zich door zijn broer overtuigen om mee te doen aan een overval. Deze eenmalige terugval in de criminaliteit loopt helemaal mis wanneer een bewaker, Bens broer en hun derde bondgenoot gedood worden. Ben moet opdraaien voor de drie moorden en krijgt de doodstraf. Vreemd genoeg wordt Ben na zijn dodelijk injectie terug wakker en werkt hij als conciërge voor Eerwaarde Ezra (Bob Gunton) in een psychiatrisch ziekenhuis. De priester legt hem uit dat hij een tweede kans heeft gekregen en hij zijn vorige leven achter zich moet laten. Hij mag onder geen beding het domein verlaten, anders sterft hij alsnog. Ben kan zijn vrouw en dochter niet uit zijn hoofd zetten en stelt zich al gauw vragen bij de vreemde situatie waarin hij verzeild is geraakt. Kan hij de waarheid achterhalen?

 

John Glenn heeft met The Lazarus Project een ijzingwekkende thriller gemaakt. De combinatie van drama, mysterie en huiveringwekkende momenten houden de kijkers tot de laatste minuut gekluisterd aan hun stoel. Vanaf 22 oktober is deze SPHE-release verkijgbaar op DVD.

 
Regisseur: John Glenn

Acteurs: Paul Walker (Fast & Furious, Into The Blue, The Skulls, She's All That), Bob Gunton (Numb, Desperate Housewives (Tv-Serie), Peacemakers (Tv-Serie)), Piper Perabo (Beverly Hills Chihuahua, The Prestige, Cheaper By The Dozen)

Genre: Thriller

Release DVD koop: 22 oktober 2009
Release DVD huur: 6 oktober 2009
 
Extra op dvd:
• Verwijderde scènes
• Trailers
 

Overige titels oktober 2009

 
1 oktober 2009:
• Cyclops

• The Bridge (1959)

• The Bridge (2008)

 

6 oktober 2009:

• Lost Treasure Of The Grand Canyon (huur)

• Paul Blart: Mall Cop (huur)

• S.I.S. (huur)
 
15 oktober 2009:
• S.I.S. (huur)
 
20 oktober 2009: 

• Bible Code (huur)