:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: JOHN CASSAVETES BOX
PERSBERICHT: JOHN CASSAVETES BOX
Bron: Lumière - Datum: 2009-10-01 - Geplaatst door: Werner
THE JOHN CASSAVETES COLLECTION
DVD release 27 oktober 2009

Op 27 oktober brengt Lumière een 6 disc DVD box uit met de volledig geremasterde versie van John Cassavetes'
Shadows, Faces, A Woman Under The Influence, The Killing Of A Chinese Bookie (de director's cut én de originele, lange versie) en Opening Night.

Behalve de vijf geremasterde films bevat de box ook 4 uur extra's, waaronder 2 unieke documentaires:
John Cassavetes: To Risk Everything To Express It All,  een nooit eerder uitgegeven documentaire van de Vlaamse cineast Rudolf Mestdagh en John Cassavetes, een documentaire door André Labarthe, uit de baanbrekende en prestigieuze "Cinéastes de notre temps" reeks. Beide documentaires bieden een blik op de achtergronden en de unieke werkwijze die van Cassavetes ontegensprekelijk de grondlegger van de Amerikaanse onafhankelijke cinema maakte.

John Cassavetes (1929-1989) was één van de meest gedreven en visionaire artiesten in de filmwereld. Hij geldt nog steeds als een pionier en blijft een referentie voor een hele generatie filmmakers. Shadows (1959), Cassavetes’ opzienbarende “cinéma vérité” debuut, was geïnspireerd door de experimentele film en benutte de voordelen van de toen revolutionaire handcamera. Het werd een mijlpaal voor de Amerikaanse onafhankelijke film. Fris, vitaal en volledig tegen de tijdsgeest in, zette de film de toon voor de verdere carrière van de cineast.

Cassavetes heeft zijn authenticiteit nooit verloochend en was daardoor één van de voorvechters van een gezond wantrouwen tegen Hollywood. Zijn films worden gekenmerkt door hun energie, hun menselijkheid, de opvallende, bevlogen acteerprestaties en een onstilbare drang om de Amerikaanse cinema naar onverkende gebieden te leiden.

Deze box bevat vijf volledig geremasterde films: Shadows, Faces, A Woman Under The Influence, The Killing Of A Chinese Bookie – de director’s cut en als bonus de lange versie – en Opening Night. Twee unieke documentaires: John Cassavetes, een documentaire door André Labarthe en John Cassavetes: To Risk Everything To Express It All,, een documentaire door Rudolf Mestdagh – bieden een blik op de achtergronden en de unieke werkwijze die van hem ontegensprekelijk de grondlegger van de Amerikaanse onafhankelijke cinema maakte.

"John Cassavetes made it possible for me to think I could actually make a movie." - Martin Scorsese

Regisseur Rudolf Mestdagh over John Cassavetes: To Risk Everything To Express It All,
"Ik heb besloten een film te maken rond John Cassavetes wegens zijn belang als Rebel Maverick: een onafhankelijk filmmaker die zijn eigen weg gaat en ondanks de versmachtende druk van tegenwerkende krachten maar vooral koppig tegen de stroom inzwemt. De gedrevenheid waarmee John Cassavetes zijn film maakte, mag een exemplarisch lesje zijn voor de behoudsgezinde stroming die de verstarring van het filmmedium in de hand werkt. Als er geen geld was, filmde hij zonder! Alhoewel ik John nooit persoonlijk gekend heb, klinken zijn woorden mij vertrouwd in de oren; de wijze waarop ik mijn eigen filmavonturen vorm geef en de manier waarop deze documentaire tot stand is gekomen, zijn gestoeld op zijn advies als Rebel Maverick."

Technische specificaties DVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 510 min. + 228 min. (extra's)
Beeld: kleur & zwart-wit; alle films worden in hun originele formaat gepresenteerd
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra's:
• Twee documentaires John Cassavetes: To Risk Everything To Express It All en John Cassavetes
The Killing Of A Chinese Bookie originele, lange versie
+ boekje van 20 pagina's boordevol informatie en foto's


UIT HET ARCHIEF