:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: THE KILLING
PERSBERICHT: THE KILLING
Bron: Lumière - Datum: 2009-10-12 - Geplaatst door: Werner
THE KILLING
DVD release: 13 november 2009

Met veel trots stelt Lumière u de DVD box van The Killing voor. Deze Emmy genomineerde Deense televisieserie heeft een bijzonder ingenieuze plot, maar ook de emotionaliteit van een La Meglio Gioventù, waardoor de reeks een episch karakter krijgt. Gedurende twintig episodes gaan we mee op zoek naar de moordenaar van een jonge vrouw. Eenmaal je er aan begonnen bent, kijk je de twintig afleveringen het liefst in één ruk uit. Kortom, twintig uur meeslepende en verslavende televisie. Lumière brengt dit spannende vervolgverhaal, bij ons jammer genoeg nog niet op televisie, nu uit op DVD en hoopt alle liefhebbers van kwalitatieve reeksen hiermee te bereiken. Voor Lumière was The Killing een openbaring vanwege de kwaliteit op alle niveaus: van het hoogstaande acteerwerk tot het uitmuntende visuele kader, dat de dramatiek van het geheel perfect onderschrijft. Een ware ontdekking die de liefhebbers van kwalitatieve series zeker zal bekoren.

"Onversneden audiovisuele heroïne." - Chris Craps - Metro

Ingenieuze misdaadserie
Wie heeft Nanna Birk Larsen vermoord? Met deze vraag hield The Killing, een innovatieve thriller in twintig episodes, heel Denemarken maandenlang in de ban: met 80% marktaandeel was het de grootste TV-hit ooit. De serie groeide uit tot een internationaal succes en sleepte Emmy nominaties in de wacht, maar vooral de cultstatus maakt The Killing legendarisch, evenals de duizenden internetfora die de thrillerreeks tot op het bot uitspitten.

Meer dan een gewone 'whodunit'
The Killing volgt een twintig dagen durende jacht door Kopenhagen op de moordenaar van de 19-jarige Nanna. Sarah Lund, de inspecteur die haar carrière op het spel zet om het gruwelijke misdrijf op te lossen, volgt een spoor dat door alle lagen van de samenleving loopt: van scholieren en hun verborgen agenda naar de gesloten immigrantengemeenschap, om ten slotte uit te komen bij de hoogste politieke kringen. Doorheen het onderzoek ontpopt de Deense hoofdstad zich als een Chinese doos, vol diepe geheimen en machtsstrubbelingen.

The Killing is veel meer dan een gewone whodunit. De verhaallijnen steken uitermate knap in elkaar én het verhaal legt de duistere mechanismen van onze huidige tijd feilloos bloot. Dat alles maakt dat je alle afleveringen het liefst in één ruk door wilt zien.

Technische specificaties:
5 disc dvd box
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 20 x 60 min.


UIT HET ARCHIEF