:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
Bron: Filmfreaks - Datum: 2009-10-12 - Geplaatst door: Werner
THREE MONKEYS

Net voor een cruciale verkiezing rijdt Servet door na een dodelijk auto-ongeluk. Verwikkeld in een vuile strijd met de islamitische partij vreest hij voor het einde van zijn politieke carrière. In ruil voor geld wil zijn chauffeur Eyüp voor het misdrijf opdraaien. Terwijl Eyüp in de gevangenis zit, worstelt zijn opgroeiende zoon Ismael met het verdere uiteenvallen van zijn familie en raakt hij op het slechte pad. Moeder Hacer zoekt hulp bij Servet maar dat leidt tot meer verraad en geweld. Als Eyüp terugkeert uit de gevangenis, is zijn rol als hoofd van het gezin uitgespeeld. Zijn eer wordt bloedig gewroken maar daarmee laadt hij een nieuwe schuld op zich. Kan Eyüp deze keer de waarheid wel onder ogen zien of kiest hij voor horen, zien en zwijgen? Three Monkeys is een bloedstollend psychologisch drama en tegelijk een hedendaagse film noir vol sudderende wraakgevoelens.

* Beste Regisseur - Cannes 2008

Pers:
Geniale vertelstijl - De Groene Amsterdammer (5 sterren)
Beeldpoëzie die in compromisloze melancholie vergelijkbaar is met de Russische meester Aleksandr Sokoerov - NRC (5 sterren)
De film heeft de broeierigheid van Visconti's verfilming van The Postman Always Rings Twice, de eenzaamheid van Antonioni's werk en bij vlagen de visuele pracht van Tarkowski's films - Het Parool (4 sterren)

DVD details:
Regie: Nuri Bilge Ceylan
Label: Imagine
Cast: Yavuz Bingol, Hatice Aslan, Ercan Kesal
Herkomst: Turkije / Frankrijk / Italië, 2008
Speelduur: 109 minuten
Geluid: Turks 5.1
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands, Frans en Deens ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Interview met de regisseur (Engels ondertiteld),
• Trailer


O'HORTEN

Machinist Odd Horten rijdt al zo lang het zelfde traject, dat zijn leven alleen nog maar uit alledaagse rituelen bestaat. Maar dan komt het moment dat de 67 jarige Horten na 40 jaar trouwe dienst met pensioen moet. Zijn geordende solitaire bestaan maakt plaats voor een toekomst met veel onbeantwoorde vragen. Hij begint aan een reis vol absurde avonturen en grappige ontmoetingen. Zal hij erin slagen om de stap naar verandering te zetten en zo weer op het juiste pad te komen? Bent Hamers O'Horten is een melancholisch, warm portret van een man die zijn draai moet zien te vinden in een nieuwe levensfase.

* Winnaar van de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van Gent, 2008
* Geselecteerd voor het filmfestival van Cannes, Toronto Film Festival, Karlovy Vary Film Festival en Hong Kong International Film Festival
* De Noorse inzending voor de Oscars, 2009

Pers:
Hamer mengt melancholie met een onderkoeld gevoel voor humor dat doet denken aan zijn Scandinavische collega's Roy Andersson, Aki Kaurismäki en de Nederlander Alex van Warmerdam - Volkskrant
Dit kleine ijskristallen juweel inspireert de kijker ooit even "odd" te zijn als Horten - NRC
Een soort Odyssee maar dan zonder einddoel, bescheidener van schaal, en vooral: droogkomischer. Een Odd-yssee - Filmkrant

DVD details:
Regie: Bent Hamer
Cast: Bard Owe, Espen Skjonberg, Ghita Norby
Label: Amstel Film i.s.m. Art Film
Herkomst: Noorwegen / Frankrijk / Duitsland, 2007
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Noors 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Interview met de regisseur,
• Trailers


FRANÇAISE

De rebelse tienjarige Sophia die een gelukkig en onbezonnen kindertijd doorbrengt in een Frans provinciestadje, voelt zich Française, geen Marokkaanse. Als haar vader zijn baan verliest en het slachtoffer wordt van racisme en discriminatie, vertrekt het gezin van de ene op de andere dag maar Marokko. Daar studeert Sophia fanatiek en helpt in de olijfboomgaard van haar vader. Ze is nog steeds even eigenzinnig en komt in opstand tegen de rigide Marokkaanse sociale regels en gewoonten. Het is haar droom om terug te keren naar haar land, Frankrijk, dat voor haar vrijheid betekent. Haar ouders willen haar echter uithuwelijken. Vooral met haar veeleer traditionele moeder loopt het conflict hoop op. Maar is Frankrijk nog wel het beloofde land?

* Gelecteerd voor het IFFR 2009

Pers:
Somber en genuanceerd - De Morgen
Schitterende vertolking van Sophia door het grote talent Hafsia Herzi - 8 Weekly
Ingetogen en hoopvol portret... Het is trouwens niet verwonderlijk dat Hafsia Herzi eerder al een César voor meest beloftevolle actrice won. Heel overtuigend laat ze ons de verwarring en de angsten van het hoofdpersonage aanvoelen - Filmmagie

DVD details:
Cast: Hafsia Herzi, Ikrame Akaarour, Aymen Saïdi
Regie: Souad El-Bouhati
Label: Art Film
Herkomst: Frankrijk / Marokko, 2008, 80 minuten, Arabisch 2.0 / Frans 2.0, 16:9 anamorf, Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Trailers


LOS BASTARDOS

Los Bastardos beschrijft vierentwintig uur uit het leven van twee Mexicaanse broers, Fausto en Jesus, die als illegale dagloners in Los Angeles werken. Een dag die begint als alle andere, wachtend bij een winkelcentrum op een klusje. Werk vinden - wat dan ook - is de belangrijkste kwestie. Naast de voortdurende dreiging met uitzetting zijn er de onbetrouwbare werkgevers en de dronken racisten in het park waar ze rust zoeken. Uitgebuit en vernederd nemen ze een opdracht aan van een man die zijn ex-vrouw wil laten vermoorden. Ze doen het "voor het geld" maar de gijzeling en de daaropvolgende "tocht" vertelt op gestileerde, indringende en uiteindelijk schokkende wijze over de amorele leegte van de hedendaagse samenleving in Noord-Amerika.

Pers:
Looks and sounds very impressive - Variety
Los Bastardos is pure horror, waarmee regisseur Amat Escalante zijn grote talent bevestigt - Cinema.nl
Met een leerling als Escalante had Haneke echt geen remake (Funny Games US) hoeven maken - Trouw

DVD details:
Cast: Jesus Moises Rodriguez, Nina Zavarin, Ruben Sosa
Regie: Amat Escalante
Label: Art Film
Herkomst: Chili / Argentinië / Spanje, 2005
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Trailers


PURE COOLNESS

Asem is een stadse schone en ze is verliefd op Murat. Op een goede dag komt Murat naar de flat van haar ouders en vraagt haar om met hem mee te gaan om zijn ouders te bezoeken in Issyk Kul. Hij wil graag zijn geliefde en aanstaande vrouw aan hen voorstellen. Als ze echter in het dorp aankomen en bij zijn huis zijn, beseft hij opeens dat wat hij doet tegen alle familieregels indruist. Zijn ouders zijn dan ook niet erg ingenomen met dit al te moderne gedrag van hun zoon en zelf vergeet hij ook zijn bedoelingen wanneer hij een plaatselijke schoonheid ziet: het meisje op wie hij vroeger verliefd was. De liefde kent vele verwikkelingen en de stadse Asem wordt het slachtoffer van een complot in het dorp. Eerder liet regisseur Ernest Abdyjaparov in zijn speelfilmdebuut Saratan op humoristische wijze zien wat de sociaal-economische veranderingen voor effect hadden op het dagelijks leven. Met het sprookjesachtige Pure Coolness zoekt hij weer het adembenemend mooie platteland op, om te vertellen over de oude Kirgizische traditie van het ontvoeren van bruiden.

* Deze film kwam mede tot stand dankzij een bijdrage van het Hubert Bals Fonds van het IFFR

DVD details:
Cast: Asem Toktobekova, Tynchtyk Abylkasymov, Siezdbek Iskernaliev
Regie: Ernest Abdyjaparov
Label: Tiger Releases
Herkomst: Kirgizië, 2007, 95 minuten, Kirgizisch DD2.0, 16:9, Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Trailers


FARO: LA REINE DES EAUX

Zanga komt na zijn studies als een vreemde naar zijn dorp terug. Het dorp is een naïeve schets van een diep traditionalistische gemeenschap, verankerd in geloof waarvan geen duimbreed geweken wordt. Zanga werd echter van kinds af aan als een bastaard beschouwd, wat tegen die traditie ingaat, en werd daarom buitengesloten. Hij komt uitzoeken wie zijn vader is, maar de houding van het dorp is niet gewijzigd en Zanga wordt nog steeds verworpen. In zijn dorp wordt hij als zondebok beschouwd voor de woestheid van Faro, de koningin van de rivier.

Pers:
Faro (-) levert kijkgenot en werpt pertinente vragen op - KUTsite
Faro ademt het dwarse van de Afrikaanse plattelandstraditie èn de schoonheid van het landschap - Filmmagie
Een ode aan tolerantie en solidariteit - Le Soir

DVD details:
Cast: Fily Traoré, Michel Mpambara, Djénéba Koné
Regie: Salif Traoré
Label: Brunbro
Herkomst: Frankrijk / Canada / Mali / Burkina Faso / Duitsland, 2007
Speelduur: 92 minuten,
Geluid: Bambara 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Trailers


ELDORADO

Yvan, een opvliegende veertiger die oldtimers verkoopt, betrapt de jonge Elie terwijl die bij hem inbreekt. In plaats van hem een goed pak rammel te geven, krijgt Yvan echter al snel een vreemde sympathie voor de jonge knaap. Hij stemt toe om hem naar z’n ouders terug te brengen aan het stuur van z’n oude Chevrolet. Zo begint de bevreemdende reis van deze twee randfiguren door een land dat al even prachtig als ontspoord is.

Pers:
Puur Waals goud - De Filmkrant
Volkomen origineel - Trouw
Het is moeilijk om niet in een deuk te liggen tijdens het bekijken van Eldorado - De Morgen
De Waalse filmmaker Bouli Lanners bewijst met Eldorado dat je wel degelijk een vitale roadmovie kunt maken - Het Parool

DVD & Blu-ray details:
Cast: Bouli Lanners, Fabrice Adde, Philippe Nahon
Herkomst: Belgie / Frankrijk, 2008
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Frans 5.1 / Frans 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's (alleen op Blue-ray):
• Interview met de regisseur,
• Making of,
• Deleted scenes,
• Muziekclip,
• Korte film,
• Outtakes,
• Achter-de-schermen,
• Trailer


SURVIVING WITH WOLVES

De achtjarige Misha blijft alleen achter wanneer haar ouders ontvoerd worden door de Gestapo. Het meisje besluit naar hen op zoek te gaan en trotseert de honger en koude. Uit onverwachte hoek vindt ze gezelschap.

* Gebaseerd op de bestseller-roman (meer dan een miljoen exemplaar verkocht)

DVD & Blu-ray details:
Cast: Mathilde Goffart, Guy Bedos, Michele Bernier

Regie: Vera Belmont
Label: Melimedias
Herkomst: Frankrijk / Belgie / Duitsland, 2007
Speelduur: 115 minuten
Geluid: Frans 5.1 / Frans 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's:
• Trailer


LA BELLE PERSONNE

Na het overlijden van haar moeder moet de introverte zestienjarige Junie naar een andere school gaan. Op het Molière-lyceum in het chique XVIe arrondissement wordt ze als snel opgenomen in de vriendenkring van haar neef Matthias. Al gauw wordt ze het liefje van de rustige Otto. Tegelijk voelt ze zich aangetrokken tot haar leraar Italiaans, Nemours. De overrompelende passie tussen de geliefden is echter gedoemd te mislukken. Een brief en intriges zorgen voor een kettingreactie die leidt tot een drama. Na Les Chansons D'Amour en Dans Paris is La Belle Personne het sluitstuk in Honoré's trilogie over Parijse adolescenten en de liefde. La Belle Personne is een adaptatie van La Princesse De Clèves, de zeventiende-eeuwse roman van Madame de la Fayette.

* Genomineerd voor drie Césars
* Winnaar van het Lecce Festival of European Cinema

Pers:
Brengt erg goed de aantrekkingskracht en valkuilen van de liefde in beeld - De Morgen
Vaste Honoré-bleekneus Garrel speelt op zijn navrante wijze een jonge, rokkenjagende leraas Italiaans - Cinema.nl
Zowel eigentijds als tijdloos - Filmmagie

DVD details:
Cast: Louis Garrel, Léa Seydoux, Grégoire Leprince-Ringuet
Regie: Christophe Honoré
Label: Art Film
Herkomst: Frankrijk, 2008
Speelduur: 93 minuten
Geluid: Frans Dolby Surround 2.0 / Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's:
• Trailers


BLACK DEVIL DOLL

Na een geinig avondje klooien met de wereld van het occulte raakt een jonge vochtige voluptueuze tiener verstrikt in een web van verboden seks en dodelijk geweld. Wat als een onschuldig spelletje begon, is veranderd in een gevecht voor haar leven. Wat is dit voor een demon die zij opgeroepen heeft uit de krochten van de hel en waarom heeft hij een afro-kapsel? Welke verschrikkelijke beproevingen zal ze moeten doorstaan? En welke prijs zullen haar superhete en halfnaakte vriendinnen moeten betalen? Maar belangrijker: hoeveel liters blank bloed moeten er vloeien voordat de moordlust gestild is van de black devil doll?

De pers:
Black Devil Doll is a hilarious, over-the-top, sex-filled gorefest! Well worth seeing with an audience if you have the chance - Esplatter.com
Black Devil Doll is an instant cult classic that you don't want to miss. Foret about the big budget horror films coming out this year because none of them have the balls that this film carries. One of the most extreme and wildest films you will ever catch on the big screen - Icansmellyourbrains.com

DVD details:
Cast: Heather Murphy, NatashaTalonz, Erika Branich
Regie: Jonathan Lewis
Label: Shock
Herkomst: Verenigde Staten, 2007
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Audiocommentaar door de Black Devil Doll,
• Stills gallery,
• Trailers & previews


CHANBARA BEAUTY 2: THE VORTEX

Het langverwachte vervolg op het Japamnse gorefestijn Chanbara Beauty The Movie. Deze sequel heeft schaarsgeklede chicks, (te) kleine bikini's, vlijmscherpe samurai-zwaarden, heel veel zombies en nog veel meer bloed. Kortom, zet je schrap voor een sexy en krankzinnige rit door het Japanse splatter-genre! Een mysterieuze wetenschapper heeft een nieuw medicijn uitgevonden om de doden weer tot leven te brengen. Het resultaat: levende doden - zombies. Twintig jaar zijn er sindsdien verstreken. De wereld balanceert op de rand van de afgrond. Zombies teisteren de steden en veranderen ze in een ware hel. Alleen de mooie bikerchick Aya en haar jongere zusje Saki schijnen iets in hun bloed te hebben dat de wereld van de ondergang zou kunnen redden. Zou het ze lukken om de mensheid te verlossen van de plunderende en bloeddorstige zombies?

DVD details:
Cast: Chika Arakawa, Kumi Imura, Rika Kawamura
Regie: Shouji Atsushi
Label: Shock
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 82 minuten
Geluid: Japans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 2 november 2009

Extra's:
• Diashow,
• Trailers


20TH CENTURY BOYS

1969: Kenji en zijn vrienden dagdromen tijdens de zomervakantie samen over de Wereldtentoonstelling in Osaka. En ze verzinnen een verhaal over het einde van de wereld dat ze opschrijven in hun zogenaamde "profetiënboek". Kenji droomt er van om de mensheid te redden èn wil rockster worden.

1997: Kenji helpt zijn moeder in de winkel en is tegelijk babysitter van zijn nichtje Kanna. Zijn jeugdherinneringen komen weer bovendrijven wanneer de politie hem ondervraagt over een mysterieuze organisatie. Deze organisatie gebruikt namelijk precies hetzelfde symbool dat hij en zijn vrienden vroeger als kind in het profetiënboek hadden getekend. Alles wijst op een verdachte sekte waarvan de leider zich Vriend laat noemen.

31 december 2000: Het aftellen begint, het einde van de wereld staat voor de deur... Wie kan de mensheid nu redden?

* Naar het meesterwerk van Naoki Urasawa (Monster)

DVD details:
Cast: Toshiaki Karasawa, Etsushi Toyokawa, Takako Tokiwa
Regie: Yukihiko Tsutsumi
Label: Kaze
Herkomst: Japan, 2008
Speelduur: 142 minuten
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009