:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
Bron: A-Film - Datum: 2009-10-15 - Geplaatst door: Werner
November is traditiegetrouw een drukke maand bij A-Film met een aantal belangrijke releases. In navolging van Amerika, waar seizoen 2 afgelopen zomer op dvd en Blu-ray Disc is uitgekomen, zal A-Film eind november het tweede seizoen van de bejubelde tv-serie Mad Men uitbrengen. Begin november verschijnt Waterlife op dvd en Blu-ray Disc, met 4 discs in HD-kwaliteit. Waterlife neemt je mee op een ontdekkingsreis naar gletsjers en woestijnen, bronnen en de immense dieptes van de zee, waarin de meest fantastische en diverse creaturen van de natuur te zien zijn. In aanloop naar de feestmaand wordt ook aan de kleintjes gedacht met de dvd-release van Ponyo On The Cliff By The Sea van de Oscarwinnende regisseur Hayao Miyazaki, één van de bekenste makers van anime. Ouders mogen zeker meekijken! Anvil is een hilarische maar ook ontroerende autobiografische documentaire over de metalband Anvil, die een hele generatie van muzikanten hebben beïnvloed maar zelf nooit helemaal zijn doorgebroken. Vanuit de Wildbunch-stal komen Tokyo! en Everlasting Moments uit en A-Film voegt ook alweer enkele kleppers toe aan haar Quality Film Collection.


MAD MEN - SEIZOEN 2

Mad Men werd tot tweemaal toe bekroond met een Emmy voor Beste Drama Serie Na het eerste seizoen van Mad Men sleepte ook dit tweede seizoen van de schrijver van The Sopranos weer de belangrijkste TV prijzen binnen.
In dit nieuwe seizoen wordt de mondaine 'Mad Men' koers voortgezet, waarin de grenzen vervagen tussen de werkelijkheid en de perceptie in de snelle reclamewereld van de jaren zestig. Kan Sterling Cooper zich staande houden met deze nieuwe ontwikkelingen? Ondertussen wordt het priv&eacuteleven van Don Draper nog gecompliceerder. Welke prijs moet hij betalen voor zijn geheime identiteit?

Cast: Vincent Kartheiser, Jon Hamm, Elisabeth Moss, January Jones, Christina Hendricks, John Slattery
Geluid/Taal: Engels Dolby 5.1/ DTS-HD Master 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 1.77
Discformaat: DVD 9 / BD-50
Releasedatum: 22-11-2009

Extra's:
• An Era of Style (+/- 22 min.)
• Time Capsule - Historical Events of the 1960's (+/- 68 min.)


WATERLIFE

Waterlife neemt je mee op een ontdekkingsreis naar gletsjers en woestijnen, bronnen en de immense dieptes van de zee, waarin we de meest fantastische en diverse natuur tegenkomen. In elke aflevering komt een ander ecosysteem aan bod en komen we geleidelijk aan meer te weten over de kenmerken van water die leven op onze planeet mogelijk maken en de verschillende manieren waarop dieren en planten zich aan deze omgeving hebben aangepast. Waterlife volgt het water in al zijn verschijningen, onthult waarom het zo essentieel voor het leven is en laat een fascinerende en aangrijpende wereld zien. Dankzij deze documentairereeks komen we de geheimen te weten die van water de werkelijke poel des levens maken.

Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo/ DTS-HD Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1) / 1080i HD Anamorphic 16:9 - 1.77
Discformaat: DVD 9 / BD-50
Releasedatum: 05-11-2009
Kijkwijzer: Let op met kinderen tot 9 jaar Angst

Extra's:
• Making Of (+/- 27 min.)


EASY VIRTUE

John Whittaker, een jonge Engelsman wordt verliefd op Larita, een sexy en glamoureuze Amerikaanse vrouw, waarna ze impulsief trouwen. Wanneer ze samen naar het ouderlijke huis van John gaan, krijgt zijn moeder een hekel aan Larita. Terwijl Larita zich probeert aan te passen, ontdekt ze dat om haar huwelijk te redden ze haar schoonmoeder op haar eigen manier moet bespelen in een strijd waar de vonken vanaf vliegen.

Regisseur: Stephan Elliott
Cast: Jessica Biel, Colin Firth, Kristin Scott Thomas
Speelduur: 97 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1; Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 12-11-2009
Kijkwijzer: Voor alle leeftijden

Extra's:
• Trailer
• Verwijderde Scènes
• Goof Reel


ANVIL

Op hun veertiende sluiten vrienden Robb Reiner en Steve 'The lips' Kudlow een pact om tot hun dood te blijven rocken. Ze worden onthaald als de goden van de Canadese metal en be&iumlnvloeden een hele generatie muzikanten waaronder bands als Metallica, Slayer en Anthrax. Desondanks breken ze zelf echter nooit helemaal door. Nu lopen ze in de vijftig en hopen met hun dertiende album en een Europese tour alsnog hun jeugddromen te verwezenlijken. Een hilarische, maar ook ontroerende autobiografische documentaire over de vriendschap tussen twee muzikanten die ondanks vele tegenslagen nooit hun idealen hebben opgegeven.

Regisseur: Sacha Gervasi
Cast: Steve 'Lips' Kudlow, Robb Reiner, Kevin Goocher, Glenn Gyorffy
Speelduur: 90 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 12-11-2009
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar Geweld Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer


PONYO ON THE CLIFF BY THE SEA

Van de beroemde animatiefilmer Hayao Miyazaki (Spirited Away, Howl's Moving Castle, Princess Mononoke), een studio Ghibli-productie. Op een steile rots boven de zee woont een klein jongetje van vijf jaar, Susuke, samen met zijn ouders. Op een dag ziet hij in het water een goudvis met een meisjesgezichtje. Het bijzondere visje, dat hij Ponyo noemt, is ontsnapt aan haar vader, een onderwatertovenaar. Ponyo is van plan mens te worden. Maar als het visje dankzij wat magische druppeltjes eenmaal handen en voeten heeft, is het natuurlijk evenwicht verstoord. Een tsunami is het gevolg, het einde van de planeet lijkt nabij.

Cast: Yuria Nara, Hiroki Doi, Jôji Tokoro, Tomoko Yamaguchi, Yuki Amami, Nozomi Ohashi
Geluid/Taal: Japans Dolby Stereo, Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 5
Kijkwijzer: Voor alle leeftijden
Releasedatum: 26-11-2009


DISGRACE

Gebaseerd op de Booker Prize-winnende roman van J.M. Coetzee. Een professor in Kaapstad raakt in opspraak nadat hij een affaire heeft gehad met een studente. Hij trekt zich terug op de afgelegen boerderij van zijn dochter in het binnenland van Zuid Afrika. Hij hoopt hier enig evenwicht in zijn leven aan te kunnen brengen. Maar een zeer geweldadige en traumatische ervaring zorgt ervoor dat hun leven voorgoed verandert.

Regisseur: Steve Jacobs
Cast: John Malkovich, Jessica Haines
Speelduur: 120 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 26-11-2009
Kijkwijzer Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer
• Making of (+- 10 min.)


MAMMOTH

Mammoth draait om het leven van het succesvolle New Yorkse stel Leo en Ellen, hun 8 jaar oude dochter Jackie en hun Filippijnse oppas Gloria. Leo en Ellen hebben beide drukke banen. Hun dochter brengt haar tijd merendeels door met Gloria, die zelf weer haar twee zoontjes in de Filippijnen heeft achtergelaten. Die situatie zint Ellen niet meer. Wanneer Leo voor zijn werk op reis is, beseft ook hij dat hij zijn leven wil veranderen. Deze beslissing heeft vergaande gevolgen voor de toekomst van hen allen.

Regisseur: Lukas Moodysson
Cast: Gael García Bernal, Michelle Williams, Sophie Nyweide, Marife Necesito, Maria Esmeralda del Carmen, Jan David G. Nicdao, Perry Dizon, Martin Delos Santos
Speelduur: 121 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 12-11-2009
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Angst Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer


THE YES MEN FIX THE WORLD

Andy Bichlbaum en Mike Bonanno zijn twee ludieke activisten die zich geen nee laten verkopen. Ze hijsen zich in een maatpak, doen zich voor als één van hen' en dweilen congressen en conferenties af om multinationals weergaloos op de hak te nemen. Zo laten ze zien hoe je makkelijk geld kunt verdienen aan slachtoffers van orkaan Katrina, doen ze zich voor als medewerkers van Dow Chemical die voor miljoenen BBC-kijkers de schuld op zich nemen voor het drama in Bhopal, en introduceren ze de Halliburton SurvivaBall, het antwoord op de angst van menig wereldburger. De provocerende Yes Men zijn in your face, grappig, maar stellen tegelijk ook pertinente vragen bij het egoïsme van de multinationals, de groeiende hebzucht in onze maatschappij en de invloed van de markteconomie in onze maatschappelijke keuzes.

Cast: Andy Bichlbaum, Mike Bonanno, Reggie Watts
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 19-11-2009


TOKYO!

Tokyo! is een drieluik van korte films van niet-Japanse regisseurs die zich afspelen in de Japanse hoofdstad. De drie films zijn moderne sprookjes over de metropool, die als zwijgend decor een onzichtbare kracht van vervreemding en verandering uitoefent op de levens van haar inwoners. Gondry bijt de spits af met Interior Design. Een verhaal over een jong stel dat naar de stad trekt op zoek naar succes, maar eerst zichzelf vindt. In Merde van Carax teistert een rioolmonster de inwoners van Tokyo en dat trekt internationaal de aandacht. In Shaking Tokyo van Bong leeft een man in complete afzondering totdat hij verliefd wordt en zijn beschermde wereld letterlijk in duigen valt.

Geluid/Taal: Japans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Releasedatum: 19-11-2009

Extra's
• Trailer


EVERLASTING MOMENTS

In Zweden aan het begin van de twintigste eeuw -in een tijd van sociale omwentelingen en armoede- wint een arbeidersvrouw Maria Larsson een fototoestel bij een loterij. Ze besluit het toestel te houden, een beslissing die haar hele leven verandert, want door de camera begint ze de wereld met andere ogen te bekijken. Door te fotograferen ontsnapt Maria aan haar miserabele bestaan als huisvrouw en echtgenote van een alcoholist en vindt ze haar onafhankelijkheid terug. Maar voor haar man Sigfrid vormt Maria's nieuwe hobby een bedreiging als ze vriendschap sluit met fotograaf "Piff Paff Puff" Pedersen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Everlasting Moments is een drama van de Zweedse regisseur Jan Troell (The Emigrants). De film won al vele prijzen, onder meer zes Zweedse Oscars. In de hoofdrollen spelen Maria Heiskanen (Il Capitano), Mikael Persbrandt (Beck) en Jesper Christensen (Casino Royale).

Cast: Jesper Christensen, Mikael Persbrandt, Maria Heiskanen, Callin Öhrvall, Ghita Nørby
Geluid/Taal: Zweeds Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 26-11-2009

Extra's:
• Trailer


QUALITY FILM COLLECTION

Op 12 november komt A-Film weer met een nieuwe worp titels voor de Quality Film Collection.
Hieronder vallen volgende kleppers:
•  Zwartboek
•  The Killing Fields
•  The Apocalypto
•  Grave Of The Fireflies
•  Le Vélo De Gislain Lambert
•  Le Big Night
•  Dead Man's Shoes
•  Lola Rennt
•  The Last Seduction
•  The Brothers (Susanne Bier)
•  The MissionUIT HET ARCHIEF