:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2009
Bron: Filmfreaks - Datum: 2009-10-21 - Geplaatst door: Werner
Koinobori a collection of Japanese cinema classics verzamelt het beste van de Japanse cinema met hoogtepunten uit het oeuvre van Japanse grootmeesters als Akira Kurosawa, Takeshi Kitano, Hideo Gosha, Keisuke Kinoshita en Masaki Kobayashi. Iedere uitgave uit deze collectie bevat een uitgebreide filmbespreking en biografie van de regisseur. Koinobori verwijst naar de vlaggenstokken met karpervissen die overal in Japan te zien zijn.

SCANDAL
Tijdens een tocht door de bergen ontmoet de zangeres Miyako Saijo de schilder Ichiro Aoye. Omdat ze in dezelfde herberg verblijven biedt Aoye haar een lift aan. Twee paparazzi die Saijo achtervolgen fotograferen de twee en al gauw staat het nieuws over het vermeende nieuwe koppel op de voorpagina van een roddelblad. Aoye en Saijo besluiten een rechtszaak aan te spannen om hun goede naam te beschermen. Maar hun advocaat, wiens dochtertje door tuberculose aan bed is gekluisterd, laat zich omkopen door de tegenpartij. Scandal is grootmeester Akira Kurosawa’s aanklacht tegen de kwalen van het naoorlogse Japan. Hij wordt daarin magistraal bijgestaan door zijn favoriete acteurs Toshiro Mifune en Takashi Shimura, het tandem uit ondermeer Rashomon en Seven Samurai.

DVD details:
Regie: Akira Kurosawa
Cast: Toshiro Mifune, Takashi Shimura, Shirley Yamaguchi, Yôko Katsuragi
Herkomst: Japan, 1950
Speelduur: 104 minuten
Geluid: Japans mono
Beeld: 4:3 fullscreen
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Boekje,
• Trailers


TWENTY-FOUR EYES
Hisako Oishi arriveert in de lente van 1928 als nieuwe schooljuf op een afgelegen eiland. De bewoners keuren haar moderne kledij en stadse gewoontes af, maar haar openheid en onorthodoxe methodes maken haar populair bij haar twaalf leerlingen (de vierentwintig ogen uit de titel). Al snel gaan ook de ouders overstag. Maar er zijn donkere wolken op komst: Japan begint zijn militaire campagne tegen China. De Tweede Wereldoorlog staat op uitbreken en vrije denkers als juffrouw Oishi worden met steeds meer argwaan bekeken.

Twenty-Four Eyes
voert ons door een van de meest turbulente periodes in de Japanse geschiedenis en toont het tragisch effect van oorlog op het dagelijks leven van gewone mensen. Een meeslepend en ontroerend meesterwerk dat de meeste geliefde Japanse film aller tijden wordt genoemd.

DVD details:
Regie: Keisuke Kinoshita
Cast: Hideki Goko, Hideko Takamine, Yukio Watanabe
Herkomst: Japan, 1954
Speelduur: 156 minuten
Geluid: Japans mono
Beeld: 4:3 fullscreen
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Boekje,
• TrailersUIT HET ARCHIEF