:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
Bron: Warner - Datum: 2009-11-02 - Geplaatst door: Werner
HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE

dvd & Blu-ray disc, 2-discs

To know the future, you must return to the past.

 

Harry Potter heeft zijn kunsten nog niet verleerd. Hetlangverwachte zesde deel van de saga betovert weer net zozeer als zijn voorgangers, zowel op DVD als Blu-ray Disc.

 

Ditmaal heeft de Blu-ray disc echter een extra magische aantrekkingskracht, want voor het allereerst werd er een BD-Live functie aan de formule toegevoegd. Deze zorgt naast de gebruikelijke boeiende lading aan extra's op de koop toe nog eens voor een extra waaier aan interactieve mogelijkheden. Zo biedt deze vanaf 7 december onder meer toegang tot een exclusieve sneak peek van het volgende luik in de reeks: Harry Potter And The Deadly Hallows, met zowel filmfragmenten als achter-de-schermen materiaal. Helemaal fantastisch wordt het met het BD-Live event! Op 12 december wordt voor het eerst via BD-Live een wereldwijde live community screening opgezet met aanwezigheid van de cast en regisseur en aanvullende mogelijkheid tot vragen stellen. Meer gedetailleerde info over deze unieke mondiale primeur en nog meer fascinerende BD-Live mogelijkheden volgt eerstdaags!

 

Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson nemen opnieuw met glans hun rollen als begaafde tovenaarsleerlingen op in deze verfilming van het voorlaatste boek in de reeks en worden naar goede gewoonte bijgestaan door een keur van Brits acteertalent in hun niet aflatende strijd tegen de verpersoonlijking van het kwaad. Ditmaal dringen we steeds dieper door in het verleden van Lord Voldemort en de gebeurtenissen die hem gemaakt hebben tot wat hij is.

 

Heer Voldemort krijgt zowel de toverwereld als de dreuzelwereld steeds meer in zijn greep. Aangespoord door zijn terugkeer, zaaien de Dooddoeners paniek en chaos in beide werelden. Zweinstein is niet meer het veilige toevluchtsoord van vroeger. Harry vermoedt dat zelfs in het kasteel gevaar dreigt, maar Perkamentus heeft daar weinig aandacht voor; hij vindt het belangrijker om Harry voor te bereiden op de eindstrijd die steeds dichterbij komt. Ze werken samen aan een manier om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Hiervoor neemt Perkamentus zijn oude vriend en collega Hildebrand Slakhoorn in dienst, die mogelijk cruciale informatie achterhoudt. Hij overhaalt hem met meer geld, een groter bureau... en de kans om les te geven aan de beroemde Harry Potter. Intussen worden de leerlingen belaagd door een vijand van een heel ander kaliber als hun hormonen de aanval openen. Aan de vooravond van de beslissende strijd maken Harry, Ron, Hermelien en hun klasgenoten kennis met de wereld van de romantiek. Uit Harry's lange vriendschap met Ginny Wemel zou wel eens iets meer kunnen groeien. Tenminste, als haar vriendje, Daan Thomas, de weg niet zou versperren. Om nog maar te zwijgen van haar grote broer Ron! Maar Ron heeft zijn eigen romantische katjes te geselen. Belinda Broom overstelpt hem met affectie, tot grote ergernis van de jaloerse Hermelien, die weigert voor haar eigen gevoelens uit te komen. Tot overmaat van ramp belandt een doos met liefdesdrank behandelde pralines in de verkeerde handen. Temidden van al deze ontluikende liefde houdt één student zich op de achtergrond, in beslag genomen door veel belangrijker dingen. Hij heeft zich een duister doel gesteld en is vastbesloten dat te verwezenlijken. Er hangt liefde in de lucht, maar de vijand ligt op de loer. Zal Zweinstein ooit nog hetzelfde zijn?

 

Surf zeker ook naar whatsuponline.be om nog meer geheimen achter de Harry Potter saga te achterhalen.

 
Technische fiche
Creatie: J.K. Rowling (boeken)
Regie: David Yates

Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Maggie Smith, Alan Rickman, Bonnie Wright, James Phelps, Oliver Phelps, Julie Walters, Mark Williams, David Thewlis, Helena Bonham Carter, Timothy Spall

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Vlaams, Engels (dvd); Taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans, Portugees, Spaans, Italiaans, Duits; in ADS 2.0: Engels (Blu-ray)

Audio op extra's kan variëren

Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Zweeds, Engels voor slechthorenden (dvd); (film en bepaalde extra's): Nederlands, Frans, Fins, Deens, Duits, Italiaans, Noors, Spaans, Zweeds, Portugees (Blu-ray)

Speelduur: ca. 147 min. (dvd); ca. 153 min. (Blu-ray)

Releasedatum: 18 november 2009

 
Extra's:
• Extra scènes

• "J.K. Rowling: een jaar in het leven", Een persoonlijk kijkje in het leven van de schrijfster tijdens het schrijven en uitgeven van het laatste boek

• Leden van de cast laten allerlei aspecten van filmmaken zien zoals montage, make-up, stunts, setontwerp, rekwisieten, kostuums en meer!

• Een exclusief kijkje in The Wizarding World of Harry Potter in het Universal Orlando Resort

• "Wat heb je in gedachten?" Supersnelle vragen en antwoorden met de cast en crew

• De cast beschrijft hun personages in "oefeningen van één minuut"

Exclusief Blu-ray:

• Warner Bros. maximum movie modus! Cast en filmmakers geven je uitgebreide toegang tot het filmmaken bestaande uit interviews, Focus Points, Fotogalerijen en meer! Deze kun je ervaren door de film Picture-in-Picture te bekijken.

• Exclusieve extra's via BD-LIVE!! maak je eigen Picture-in-Picture commentaar en deel het met de BD-LIVE community en meer innovatieve verbeteringen! Deze film vereist een BD-Live uitgeruste Bluray Disc speler, een werkende breedband internetaansluiting en lokaal geheugen (geheugenkaart, interne harde schijf of ander opslagmedium) met voldoende capaciteit en vrije schrijfruimte. Raadpleeg de handleiding van uw Blu-ray speler of de support website voor uw speler voor meer informatie. duur

 

HARRY POTTER

EN DE STEEN DER WIJZEN, THE ULTIMATE EDITION 4-DISC DVD / 3-DISC BLU

EN DE GEHEIME KAMER, THE ULTIMATE EDITION 4-DISC DVD / 3-DISC BLU

HOGWARTS CASTLE: HARRY POTTER 1-6, 12-DISC DVD / 6-DISC BLU

 

Het universum van Harry Potter draagt vele geheimen met zich mee. De Ultimate Editions zijn helemaal tot op het bot gegaan en leggen de talrijke enigma's en mysteries bloot die deze felbejubelde serie nog achter de hand hield.

 

HARRY POTTER EN DE STEEN DER WIJZEN

Maak kennis met de eerste Harry Potter Ultimate Edition, een spannende set van 4 (dvd) of 3 (blu-ray) discs met onder meer "Het maken van de Harry Potter wereld, deel 1: de magie begint". Deze editie bevat de bioscoopversie [disc 1] en de verlengde versie [disc 2] met 7 minuten materiaal dat niet in de bioscoop te zien was. Voor de allereerste keer wordt de wereld van Harry Potter tot op de bodem uitgespit. Ontdek alles wat je nog niet wist over de zoektocht naar acteurs voor de rollen van Harry Potter en zijn vrienden. Bekijk nooit eerder vertoonde screentests van Daniel, Rupert en Emma. Loop samen met de sterren en de filmmakers over de set tijdens de spannende eerste opnamedag. Kom alles te weten over de kritische, overdachte beslissingen van Chris Columbus achter het maken van de wereld van Harry Potter op het witte doek. Kijk terug op tien jaar geweldige films met Daniel, Rupert en Emma in nieuwe en oude, nooit eerder vertoonde interviews. Dit alles wordt ingeleid met een exclusieve introductie door niemand minder dan Daniel Radcliffe. De box werd bovendien verder aangevuld met waardevolle collector's items, waaronder een 48 pagina's tellend album met bijzondere foto's van jaar 1 tot en met 7 en twee personnagekaarten uit een hele serie.

 

HARRY POTTER EN DE GEHEIME KAMER

Na kennismaking met het eerste deel, zal u zeker niet kunnen weerstaan aan de tweede Harry Potter Ultimate Edition, een fantastische set van 4 (dvd) of 3 (blu-ray) discs, met onder meer "Het maken van de Harry Potter wereld deel 2: personages". Ook hierin zijn zowel de bioscoopversie [disc 1] als de verlengde versie [disc 2] met 13 minuten materiaal dat niet in de bioscoop te zien was terug te vinden. In deze box gaat een hele nieuwe wereld vol ontdekkingen voor je open. Ontdek de intrigerende achtergrondverhalen over waarom zoveel beroemde Britse sterren aan de serie meededen. Bekijk de onlangs vrijgegeven screentest van Daniel Radcliffe en Evanna Lynch (geselecteerd voor de rol van Loena uit maar liefst 15. 000 kandidaten!). Loop over de set en zie met eigen ogen hoe elk van de regisseurs zijn eigen stempel op de serie heeft gedrukt. Wees getuige van de verbazingwekkende metamorfoses van Daniel, Rupert en Emma in de loop van een tien jaar durende unieke filmproductie. Daarbovenop krijg je nog niet eerder vertoonde screentests van Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson.

Om de box te vervolledigen, werd hij verrijkt met een aantal unieke collector's items, waaronder een 48 pagina's tellend album met bijzondere foto's van jaar 1 tot en met 7 en twee personnagekaarten uit een hele serie.

 
HOGWARTS CASTLE

Wie er altijd al van droomde zelf ook uitverkoren te worden om naar Hogwarts te gaan, hoeft daar niet meer van wakker te liggen. Het Zweinstein kasteel komt namelijk zelf naar hen toe. Vanaf nu pronkt deze schitterende toverschool in de eigen woon- of slaapkamer. En zoals het een echt magisch kasteel betaamt, houdt het een schat verborgen, want wie zich in de spelonken waagt, ontdekt er de Harry Potter films van 1 tot en met 6, naar keuze op DVD of Blu-ray disc.

Breng ook zo snel mogelijk een bezoekje aan whatsuponline. be om zeker geen detail te missen van de wonderbaarlijke wereld van Harry Potter.

 

Technische fiche De Steen Der Wijzen

Creatie: J.K. Rowling (boeken)

Regie: Chris Columbus

Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Fiona Shaw, Harry Melling, Richard Griffiths, Richard Harris, maggie Smith, John Cleese, Robbie Coltrane, Alan Rickman, James Phelps, Oliver Phelps, Tom Felton, Ben Borowiecki, Warwick Davis, Julie Walters, Bonnie Wright, Chris Rankin, Ian Hart, Verne Troyer, John Hurt, Richard Bremmer

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital EX 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams (dvd); Taalkeuze in DTS HD master 6.1: Engels; in Dolby Digital EX 5.1: Nederlands, Vlaams, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans, Engels

Extra's in Stereo (Blu-ray)

Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden (dvd); (bij bepaalde extra's): Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans (Blu-ray)

Speelduur: ca. 147 min. (dvd); ca. 152 min. (Blu-ray)
Releasedatum: 18 november 2009
 
Extra's: Zie boven
 

Technische fiche De Geheime Kamer

Creatie: J.K. Rowling (boeken)
Regie: Chris Columbus

Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Fiona Shaw, Harry Melling, Richard Griffiths, Richard Harris, Maggie Smith, John Cleese, Robbie Coltrane, Alan Rickman, James Phelps, Oliver Phelps, Tom Felton, Ben Borowiecki, Warwick Davis, Julie Walters, Bonnie Wright, Chris Rankin, Toby Jones, Jim Norton, Veronica Clifford, Mark Williams, Jason Isaacs, Kenneth Branagh

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital EX 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams (dvd); Taalkeuze in DTS-HD Master Audio 6.1: Engels; in Dolby Digital EX 5.1: Nederlands, Vlaams, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Engels

Extra's in Stereo (Blu-ray)

Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden (dvd); (bij bepaalde extra's): Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans (Blu-ray)

Speelduur: ca. 155 min. (dvd); ca. 160 min. (Blu-ray)
Releasedatum: 18 november 2009
 
Extra's: Zie boven
 

THE TRIANGLE 2-disc

In the Bermuda Triangle, nothing stays lost forever.

 

In The Triangle raakt miljardair Eric Benirall (Sam Neill, The Piano) in een angstaanjagend tempo zijn vrachtschepen en hun bemanning kwijt in de buurt van de Bermuda driehoek. En nu wil hij antwoorden. In een poging om voor eens en voor altijd een eind te maken aan deze verdwijningen stelt Benirall een gevarieerd team van gespecialiseerde deskundigen samen, die allemaal rijkelijk beloond worden als ze erin slagen deze legendarische onregelmatigheid tot op de bodem uit te zoeken. Zo komt de ongebruikelijke combinatie van een sceptische journalist van The Observer (Eric Stoltz, Anaconda), een sensatiebeluste meteorologieprofessor (Michael Rogers, Red Rose), een boorplatformingenieur (Catherine Bell, Bruce Almighty) en een paragnost (Bruce Davison, X-Men) terecht in een maalstroom van bizarre gebeurtenissen, waarin ze met zichzelf en hun levenskeuzes geconfronteerd worden. Deze ervaringen worden ook gedeeld door de kapitein van een Greenpeace schip (Lou Diamond Philips, La Bamba), die als enige van zijn bemanning een bezoekje aan de Bermuda driehoek overleefde. Regisseur Craig R. Baxley deed zijn eerste regieervaringen op bij de cultreeks The A-Team en nam sindsdien ook al enkele Stephen King verfilmingen voor zijn rekening, waaronder Rose Red, Storm Of The Century en delen van Kingdom Hospital, Kings adaptatie van Lars von Triers Riget (aka The Kingdom). Ditmaal waagde hij zich aan het spannende scenario van Dean Devlin (Independence Day) en Rockne S. O'Bannon (The Twilight Zone). Producer Brian Singer (X-Men, Superman Returns) zette zijn schouders onder het project en hun gezamenlijke inspanningen zorgen voor een van suspens en mysterie overvloeiende miniserie in de ware science-fiction traditie.

 
Technische fiche

Regie: Craig R. Baxley

Cast: Eric Stoltz, Catherine Bell, Lou Diamond Phillips, Bruce Davison, Michael E. Rodgers, Sam Neill, Lisa Brenner, John Sloan, Charles Martin Smith, Barrie Ingham, Marius Weyers, Shannon Esra, Adrienne Pierce, Robyn Olivia, Anette Kemp

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1/DTS: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 255 min.
Releasedatum: 11 november 2009
 
Extra's:
• Interviews met cast en crew
 

FOUR LAST SONGS

In an out of the way place where no one belongs, something beautiful is about to happen...

 

Larry is een man met een missie – hij wil eindelijk wat van zijn leven maken. Hij organiseert een groots concert dat hem in de mediterrane gemeenschap waar hij is gaan wonen zal veranderen van een nietszeggend persoon tot een belangrijke inwoner, dat hoopt hij althans. Het optreden is bedoeld als eerbetoon aan Valentin Lucinsky, één van de grootste Europese comonisten die in het dorp zijn thuisbasis had en waarvan Larry had gehoopt dat diens genie op hem zou afstralen. Jammer genoeg heeft hij het tot nog toe enkel nog maar tot barpianist geschopt. En ook bij de organisatie van het galaconcert komt Larry zoals gewoonlijk een aantal problemen tegen. Ondanks zijn adembenemend mooie echtgenote heeft hij romantische gevoelens voor een andere vrouw: de vroegere minnares van de componist. Zij beschikt over onontgonnen werk van Lucinsky en dit uit haar handen losweken zonder daarbij de steun te verliezen van diens weduwe, die voor de locatie en toelatingen moet zorgen, blijkt nog geen sinecure. Larry is uitgeput, houdt zijn leugens niet meer bij en is veel te ambitieus. Dan duikt er een dochter op waarvan hij het bestaan niet kende. Larry staat op het punt om alles te verknoeien, maar op het randje van een ramp slaat hij terug en leert hij dat hetgeen dat hij het meest heeft genegeerd een bron van blijvende waarde is die het waard is om voor te vechten.

 

Scenarist-regisseur Francesca Joseph verzamelde een mooie cast op een sublieme locatie. Stanley Tucci (The Devil Wears Prada) geeft het beste van zichzelf als de goedbedoelende, gepassioneerde kluns Larry en wordt omgeven met vrouwelijk schoon in de vorm van Jessica Hynes (Confetti), Emmanuelle Seigner (Bitter Moon) en Marisa Paredes (Todo Sobre Mi Madre). Jena Malone (Pride & Prejudice) vertolkt zijn uit het niets opduikende dochter met veel naturel. Verder zien we Hugh Bonneville (Iris) als snobistische Engelse ondernemer die Larry het zaakje uit handen wil futselen, maar daarbij in aanvaring komt met zijn eigen bon vivant van een broer, een fantastische rol van Rhys Ifans (The Boat That Rocked). De adembenemende decors doen de rest in deze hartverwarmende dramedy.

 
Technische fiche
Regie: Francesca Joseph

Cast: Stanley Tucci, Rhys Ifans, Hugh Bonneville, Jena Malone, Jessica Hynes, Karl Johnson, Virgile Bramly, Marisa Paredes, Emmanuelle Seigner

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in DTS: Engels; in Dolby Digital 2.0: Engels

Ondertiteling: Nederlands
 
Extra's:
• Trailer
• Achter de schermen tijdens het filmen van Four Last Songs
 
Speelduur: ca. 108 min.

Releasedatum: 11 november 2009

 

WHILE SHE WAS OUT
 

Bereid je voor op de ultieme ijzingwekkende race door de gruwelijke duistere bossen van de binnenlanden van Amerika. Als Della op kerstavond ontdekt dat er geen cadeaupapier in huis is, besluit ze nog snel even langs te gaan in het winkelcentrum. Geërgerd omdat een voertuig in alle kerstdrukte twee parkeerplaatsen bezet, schrijft ze een vermanend briefje. Slechte zet, want de eigenaars in kwestie zijn allerminst in kerststemming en reageren ver van vredevol. Oscarwinnares Kim Basinger (L.A. Confidential, 8 Mile) speelt misschien wel de meest gedurfde rol van haar illustere carrière als Della, een huisvrouw uit een buitenwijk, die vastbesloten is om te overleven tijdens een onbarmhartige achtervolging door een groep jonge misdadigers die wordt aangevoerd door een manipulatieve psychopaat (Lukas Haas van Witness). Ze is slechts gewapend met een gereedschapskist en de wil om te overleven. Haalt Della de ochtend of kan deze groep hondsdolle roofdieren hun gang gaan? Craig Sheffer (One Tree Hill) heeft een bijrol in deze intens spannende thriller over een vrouw, een nacht vol angst en de daden waar we toe in staat zijn als we ons breekpunt bereiken.

 

Voor haar regiedebuut, waarvoor ze zelf ook het script verzorgde op basis van een kortverhaal van S.F. - en horrorschrijver Edward Bryant, wist producer Susan Montford meteen gevestigde waarde Kim Basinger te strikken. Zij neemt het op tegen de gemene bendeleider Lukas Haas en zijn bad boy volgelingen in deze losgeslagen thriller die illustreert hoe een verkeersakkefietje tot uitzinnige proporties kan escaleren.

 
Technische fiche

Regie: Susan Montford

Cast: Kim Basinger, Lukas Haas, Craig Sheffer, Jamie Starr, Leonard Wu, Luis Chávez, Luke Gair, Wayne Bernard, Erika-Shaye Gair, Ari Solomon, Sadie Lawrence, Alana Husband, Katie Messina, Rachel Hayward, Lossen Chambers

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Stereo 2.0: Engels

Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 83 min.
Releasedatum: 11 november 2009
 

Extra's:

• Making of "While She Was out"

• Trailer
 

TWILIGHT S.E.

Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen extreme veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward, maar hij houdt afstand. Edward is namelijk niet zoals de andere jongens. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto's met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward maakt deel uit van een onsterfelijke vampierenfamilie, maar deze zijn niet zoals de andere vampiers: ze drinken geen mensenbloed. Edward is dan ook bang voor verlies van zijn zelfbeheersing door de haast onweerstaanbare aantrekkingskracht die Bella op hem uitoefent. Maar er is geen ontkomen aan, Bella blijkt de zielsverwant waar Edward al 90 jaar op wacht en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Hoe closer Bella en Edward worden, des te harder ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden. En wat moeten ze doen als Laurent en James, Edwards dodelijke vampiervijanden, die hun neus niet ophalen voor een flinke portie mensenbloed, in de stad aankomen en Bella als volgend slachtoffer viseren?

 

De avonturen van deze twee romantische helden zijn nu verkrijgbaar in een special edition DVD, waaraan nog heel wat meer bonusitems werden toegevoegd.

 

Twilight is gebaseerd op het gelijknamige eerste deel van Stephenie Meyers vierdelige Twilight saga, waarvan wereldwijd al meer dan 17 miljoen exemplaren over de toonbank gingen in minstens 37 verschillende landen. Melissa Rosenberg, die haar schrijverstalenten eerder al scherpte op afleveringen van The O.C. en de jongerenhit van de 21ste eeuw, Step Up, bewerkte de roman tot een filmscript en Catherine Hardwicke, die haar debuut maakte met de veelbejubelde tienerprent Thirteen, kreeg de regie toebedeeld. Een jonge cast beet zich vast in de rollen. Kristen Stewart, die op 12-jarige leeftijd van zich liet spreken in Panic Room, geeft gestalte aan haar eigenzinnige leeftijdsgenoot Bella. De Engelse Robert Pattinson, die zich liet opmerken als de knappe Cedric Diggory in Harry Potter And The Goblet Of Fire, neemt de charismatische Edward voor zijn rekening.

 
Technische fiche

Regie: Catherine Hardwicke

Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Greene, Nikki Reed, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Peter Facinelli, Cam Gigandet, Taylor Lautner, Anna Kendrick, Michael Welch, Christian Serratos, Gil Birmingham, Elizabeth Reaser

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1/DTS: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 117 min.
Releasedatum: 4 november 2009
 
Extra's:
Disc 1:

• Trailer

• Deleted scenes (with director's introduction)

• The adventure begins: the journey from page to screen

Disc 2:

• Extended scenes (with director's introduction)

• The comic-con phenomenon

• Theatrical campaign (sizzle reel, teaser 1, teaser 2, trailer, exclusive sneak for the Penelope dvd)

• A conversation with Stephenie Meyer

• The heartbeat of Twilight

• Becoming Edward

• Becoming Bella

• Catherine Hardwicke's Vampire Kiss montage

• Catherine Hardwicke's "Bella's lullaby remix" music video

• Edward's piano concert

• Muse performing "Supermassive Black Hole"

• "Decode" music video by PaRamore

• "Leave out all the rest" music video by Linkin Park

 

THE MENTALIST Series 1, 4-disc

 

De Australische acteur Simon Baker, genomineerd voor zowel een Golden Globe als een Emmy Award (voor respectievelijk The Guardian en The Mentalist) zet een indrukwekkende vertolking neer als Patrick Jane, een onafhankelijke raadgever voor het Californische 'Bureau of Investigation', dat dankzij zijn ultrascherpe observatievermogen indrukwekkende cijfers behaalt in het oplossingspercentage van ernstige misdaden. Een mentalist is iemand die gedachten en gedrag kan manipuleren. The Mentalist is Patrick Jane, ooit een beroemd medium wiens vrouw en kind zijn vermoord door Red John, een ongrijpbare seriemoordenaar. De aangeslagen Patrick geeft toe dat zijn paranormale optredens nep waren, doet afstand van zijn eerdere leven en gebruikt zijn bijzondere vaardigheden op het gebied van observatie en analyse talenten waardoor het lijkt alsof hij paranormaal begaafd is -om moordenaars voor het gerecht te krijgen. Op misdaadplekken door heel California helpt Patrick een team rechercheurs bij het oplossen van hun moeilijkste zaken. Binnen het bureau staat hij er bekend om het protocol aan zijn laars te lappen, maar zijn talent om een doorbraak te forceren in hooggeprofileerde zaken wordt sterk gewaardeerd. Desondanks steekt de doorgewinterde agente Teresa Lisbon (Robin Tunney) niet onder stoelen of banken dat ze Jane liever niet in haar team ziet. Ze schippert tussen schoorvoetend moeten toegeven dat Jane een cruciale rol kan vervullen en een openlijke afkeer voor zijn theatraliteit, narcisme en gevaarlijke gebrek aan grenzen. Ook de andere teamleden, Kimball Cho (Tim Kang), Wayne Rigsby (Owain Yeoman) en groentje Grace Van Pelt (Amanda Righetti), zien Jane als een losgeslagen projectiel, maar moeten hem bewonderen om zijn charme en vernuft. Maar hoeveel misdadigers hij ook vangt, Patrick vergeet in de 23 afleveringen van dit eerste seizoen nooit zijn belangrijkste doel: Red John vinden en ten val brengen. Bedenker Bruno Heller, die eerder al de prestigieuze serie Rome op zijn palmares zette, gooit opnieuw hoge ogen met deze serie die bijzondere gaven belicht die vaak verkeerdelijk als 'paranormaal' bestempeld worden.

 

Laat je zeker ook leiden naar whatsuponline.be om te zien wat er nog meer achter deze bijzondere serie schuilgaat.

 
Technische fiche
Creatie: Bruno Heller

Regie: David Nutter, David Barrett, Chris Long, John Behring, Martha Mitchell, Matt Earl Beesley, Charles Beeson, Paris Barclay, John Polson, Dean White, Lesli Linka Glatter, Norberto Barba, Paul Holahan, Kevin Dowling, Adam Kane

Cast: Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Tim Kang, Owain Yeoman, Gregory Itzin

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 2.0: Engels, Frans, Duits, Spaans

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden

Speelduur: ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 4 november 2009
 
Extra's:

• Korte film: Maak kennis met de cast en de makers en ontdek het bewijs van een hitserie

• Korte film "Cracking the Crystal Ball: Mentalist Vs. Psychic"

• Een kwestie van superieure mentale scherpzinnigheid versus scherpe observatie • Niet eerder vertoonde scènes

• Bloopers
 

TELL ME YOU LOVE ME de complete serie, 4-disc
Sex. Life.
 

De oorspronkelijk door de zender HBO uitgezonden serie Tell Me You Love Me is het verhaal van drie stellen die proberen iets van hun relatie te maken én de pogingen van een sekstherapeut om ze daarbij te helpen. Met een grensoverschrijdende durf verkent bedenkster Cynthia Mort zowel de kantelpunten als de alledaagse elementen die de basis en taal van elke relatie uitmaken.

 

Hugo en Jamie, het koppel van ergens in de twintig, wordt op de proef gesteld als het gaat om de voorbereidingen op het huwelijk en de wederzijdse trouw. Niet dat deze op dit ogenblik een probleem vormt, maar Jamie vreest dat Hugo op termijn wel eens een slippertje zou durven maken en stelt zich bijgevolg vragen over de betekenis van hun huwelijksgelofte. Carolyn en Palek, succesvolle dertigers met een mooi huis en bloeiende carrière, lopen tegen hun mislukte pogingen om een gezin te stichten aan, met alle gevolgen vandien voor hun seksleven, waarvan bijna enkel nog volgens planning en op commando sprake is. En na twee kinderen en 12 jaar huwelijk vragen Dave en Katie, een stel van begin veertig zich af waarom hun liefde en toewijding al bijna een jaar lang maar niet vertaald worden in lichamelijke intimiteit. Zij ziet dit als een gemis in hun relatie, terwijl hij er meer belang aan hecht een liefdevolle ouderrol te vervullen. Dr. May Foster, zelf gezegend met een geslaagd huwelijk waarin intimiteit nog steeds zijn plaats heeft, biedt een luisterend oor en goede raad waar mogelijk.

 

Met veel oog voor zowel de emotionele onzekerheden als de vertrouwdheid van elk koppel haalt Mort 10 afleveringen lang de complexiteit van moderne relaties aan. Tell Me You Love Me zet aan het denken en confronteert compromisloos met de onuitgesproken dromen, valkuilen en angsten die naar boven komen wanneer seks en intimiteit verstrengeld raken... of net niet met elkaar verzoend kunnen worden. Het is een provocerend en eerlijk verhaal over seks... intimiteit... huwelijk... het leven.

 
Technische fiche
Creatie: Cynthia Mort

Regie: Patricia Rozema, Rodrigo García, Anthony Hemingway, Ernest R. Dickerson, Melanie Mayron, Alex Zakrzewski

Cast: Michelle Borth, Tim Dekay, Aislinn Paul, Adam Scott, Sonya Walger, Ally Walker, Jane Alexander, Katharine Towne, David Selby, Ryan Wynott, Josh Folan, Ginger Kroll, Luke Kirby, Ian Somerhalder, Sherry Stringfield

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Digital 2.0: Frans, Duits, Italiaans, Spaans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Hebreeuws, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 50 min. per aflevering
Releasedatum: 4 november 2009
 
Extra's:
• Audiocommentaar van de maker en de cast op diverse afleveringen
 

IN TREATMENT Serie 1 Week 6-9, 4-disc

He's listening.

 

Ontkenning. Conflicten. Liefdesproblemen. Ook in dit tweede deel van het eerste seizoen, volgen we in In Treatment weer de vijf ons inmiddels vertrouwde patiënten tijdens hun sessies bij hun psychotherapeut Paul. Paul (Gabriel Byrne, The Usual Suspects) is een therapeut die bij de behandeling van zijn patiënten groot inzicht en zelfvertrouwen aan de dag legt, maar tijdens bezoeken aan zijn eigen therapeut Gina (Dianne Wiest) worstelt met verlammende onzekerheden. En zijn zorgen nemen alleen maar toe als zijn vrouw Kate (Michelle Forbes) duidelijk maakt dat ze zich verwaarloosd voelt en het zat is voortdurend om zijn aandacht te moeten strijden. Onder Pauls patiënten zijn een jonge arts (Melissa George) die verliefd op hem is geworden, een marinepiloot (Blair Underwood) die probeert zijn leven weer zin te geven na een mislukte missie in Irak, een jonge turnster (Mia Wasikowska) met zelfmoordneigingen en een gepassioneerd koppel (Josh Charles en Embeth Davidtz) dat op alle andere vlakken in hun relatie met grote problemen kampt...

 

Schrijver-regisseur Rodrigo Garcia baseerde de serie op de succesvolle Israëlitische serie BeTipul. Elke aflevering bestrijkt een half uur. Daarin volgen we het verloop van één therapiesessie per dag, elke dag van de week een andere patiënt, met als klap op de vuurpijl de raad die Paul op vrijdag zelf gaat inwinnen bij zijn vroegere mentor. Na meer dan tien jaar gaat hij haar opnieuw opzoeken omdat hij worstelt met persoonlijke problemen, die zijn objectiviteit ten opzichte van zijn patiënten aantasten. Sessies in een waar intellectueel steekspel - gezien Paul de tactieken en methodes om iemand diep in zichzelf te laten graven ook kent - die het ideaalbeeld van de alwetende therapeut ontmantelen en deze als ook maar een mens ontmaskeren.

 

De serie werd, onder meer voor Beste dramareeks, viermaal genomineerd voor zowel de Emmy Awards als de Golden Globes. Glynn Turman won de Emmy voor Beste Gastrol in een dramareeks, Dianne Wiest werd met een Emmy bekroond voor Beste Bijrol in een dramareeks. De meesterlijke acteerprestatie van Gabriel Byrne werd erkend met de toekenning van de Golden Globe voor Beste Acteur in een dramaserie.

 

Deel 2 van het eerste seizoen omvat 18 afleveringen dus in totaal vier

weken aan diepgravende sessies.
 
Technische fiche
Creatie: Rodrigo Garcia
Regie: Paris Barclay, Melanie Mayron, Rodrigo García

Cast: Gabriel Byrne, Michelle Forbes, Dianne Wiest, Mia Wasikowska, Blair Underwood, Embeth Davidtz, Josh Charles, Melissa George, Sherri Saum, Glynn Turman, Mae Whitman, Julia Campbell, Max Burkholder, Aaron Grady Shaw

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Grieks, Hebreeuws, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 25 min. per aflevering
Releasedatum: 4 november2009
 

STAR WARS: THE CLONE WARS

Serie 1, 4-disc dvd / 3-disc blu

Serie 1 deel 1, dvd

Serie 1 deel 2, dvd

Serie 1 deel 3, dvd

Serie 1 deel 4, dvd

Beleef seizoen 1 op volle kracht!
 

De langspeelfilm gaf ons al een indrukwekkend voorproefje, maar de

actie barst pas helemaal goed los in de animatiereeks Star Wars: The

Clone Wars. De serie werd verdeeld over vier losse dvd's die zorgeloos

laten genieten van de intergalactische avonturen. Echte fans gaan

natuurlijk meteen voor de verzamelaarseditie op DVD of Blu-ray

disc, waarop alle 22 afleveringen terug te vinden zijn en die bovendien

voorzien werden van een heelal aan extra's die zich verder verdiepen in

de krachten achter de geanimeerde Star Wars wereld.
 
STAR WARS: THE CLONE WARS BOX

Uitvoerend producent George Lucas en Lucas film Animation presenteren Star Wars: The Clone Wars Seizoen 1. Oorlog is schering en inslag in het universum en daarom vechten de heldhaftige Jedi, inclusief Yoda, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en nieuweling Ahsoka Tano, om de orde te handhaven en de vrede te herstellen. Intussen zijn de Separatisten, onder aanvoering van Graaf Dooku, zijn moordenares Asajj Ventress en de boosaardige Generaal Grievous, van plan om de Republiek te verslaan en de macht over te nemen. Elke aflevering neemt je dieper mee het heelal in, waar je kennis maakt met nieuwe personages en onderweg nieuwe planeten ontdekt. Met zijn baanbrekende computeranimaties en heroïsche verhaallijn is dit een Star Wars-avontuur als nooit tevoren!

 

STAR WARS CLONE WARS SEIZOEN 1 DEEL 1

Het intergalactische avontuur van Star Wars: The Clone Wars gaat vol actie van start met de eerste vijf afleveringen van seizoen 1 van de spectaculaire tv-animatieserie. In de eerste aflevering daagt Asajj Ventress, de angstaanjagende moordenares van Graaf Dooku, Yoda uit, die laat zien hoe sterk de Jedi zijn door met drie clone troopers te vechten tegen een heel leger van droids. In aflevering 2 tot en met 4 verandert de Malevolence, een reusachtig oorlogsschip van de Separatisten, de Republiek in een grote puinhoop. Jediridder Anakin Skywalker voert een klooneskader aan bij een aanval op het vernietigende ruimteschip, waarbij het beschadigd maar niet vernietigd wordt. Wanneer Padmé Amidala en C-3PO in een valstrik lopen en op het schip gegijzeld worden dringen Anakin en Obi-Wan het schip binnen in de hoop de gevangenen te bevrijden en de Malevolence van binnenuit te vernietigen. In de laatste aflevering moeten Kloonkapitein Rex en Commander Cody hun rekruteneenheid aanzetten om een stoottroepeninvasie van droids af te wenden. Beleef de actie en de humor van het eindeloos verre sterrenstelsel met deze spannende avonturen!

 

STAR WARS CLONE WARS SEIZOEN 1 DEEL 2

Het avontuur gaat verder met het tweede deel van Star Wars: The Clone Wars, de

afleveringen van Seizoen 1. In aflevering 6 en 7 wordt R2-D2 vermist tijdens een hevig ruimtegevecht en Anakin en Ahsoka moeten hem zien te redden voordat de Separatisten de militaire geheimen die in zijn geheugenbanken zijn opgeslagen in handen krijgen. In aflevering 8 zien Separatistentroepen Jar Jar Binks per vergissing aan voor een Jediridder bij zijn poging om Padmé uit handen van de boosaardige Nute Gunray te houden. In aflevering 9 en 10 vechten Ahsoka en Luminara Unduli tegen moordenares Asajj Ventress om Gunray voor de rechter te dagen. Als Gunray ontsnapt reizen Kit Fisto en zijn voormalige Padawan naar de enclave van Generaal Grievous om de voortvluchtige in te rekenen -en riskeren daarmee dat ze zelf gevangen genomen worden. Beleef de heldenavonturen van de Jediridders in deze vijf spannende afleveringen!

 

STAR WARS CLONE WARS SEIZOEN 1 DEEL 3

De Kracht is nog nooit zo sterk geweest als in dit derde deel van Seizoen 1 van de animatieavonturen, met daarin aflevering 11 tot en met 16 van de spannende televisieserie Star Wars: The Clone Wars. In aflevering 11 en 12 doen Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi een poging om Graaf Dooku te ontvoeren en worden ze alle drie gevangen genomen door piraten. Gedwongen om een onmogelijk verbond te sluiten werken de Jedi en de Sith samen om aan hun overmeesteraars te ontkomen met hulp van Jar Jar Binks. In aflevering 13 en 14 raakt Anakin ernstig gewond in de strijd en strandt hij op een verafgelegen planeet. Om hem te redden roepen Ahsoka en Aayla Secura de hulp in van de Lurmen, de vreedzame lokale bevolking. Direct daarna voeren de Separatisten een verrassingsaanval uit en de neutrale Lurmen moeten beslissen of ze bereid zijn om te vechten of om te zwichten voor de vernietigende invasie. In aflevering15 doorkruisen Anakin en Obi-Wan het sterrenstelsel op weg naar de ijsplaneet Orto Plutonia om onderzoek te doen naar de mysterieuze verdwijning van een kloon beveiligingseenheid. In de laatste aflevering van dit deel ontdekken Anakin en Obi-Wan dat zich in hun gelederen een verrader bevindt. Vecht mee met de Jedi om de vrede te bewaren en het sterrenstelsel te verdedigen in deze avonturen vol actie!

 

STAR WARS CLONE WARS SEIZOEN 1 DEEL 4

Seizoen 1 van Star Wars: The Clone Wars wordt op adembenemende wijze afgesloten in dit vierde deel dat je niet mag missen, met daarin aflevering 17 tot en met 22 van de succesvolle serie. In aflevering 17 en 18 gaan Padmé en Jar Jar Binks op zoek naar een biologisch laboratorium van de Separatisten in de hoop een uitbraak van het dodelijke Blue Shadow Virus te voorkomen. Als de twee gevangengenomen worden en het virus vrijkomt hebben Anakin en Obi-Wan 48 uur de tijd om een tegengif te vinden op een geheimzinnige, onbekende planeet. In aflevering 19 tot en met 21 krijgt Anakin te maken met de meedogenloze gevolgen van de ongehoorzaamheid van Ahsoka terwijl Obi-Wan een krachtig wapen van de Separatisten probeert te saboteren, dat beschermd wordt door een levend schild van onschuldige burgers van de planeet Ryloth. Als een bezetene probeert Mace Windu Ryloth te redden en daarvoor moet hij Cham Syndulla, aanvoerder van de Twi'lek, overtuigen om mee te vechten om de hoofdstad van de planeet te behoeden voor vernietiging door de droids. In het laatste deel van dit spannende seizoen dreigt er voor de Republiek een nieuw, groot gevaar wanneer premiejager Cad Bane het Senaatsgebouw bezet. De taak van Anakin is om de Senatoren in veiligheid te brengen en Bane ervan te weerhouden zijn missie te volbrengen. Maak je verzameling compleet met het laatste deel van deze avonturen vol actie!

 
Technische fiche
DVD Box

Creatie: George Lucas

Regie: Dave Filoni, Brian O'Connell, Justin Ridge, Rob Coleman, Atsushi Takeuchi, Steward Lee, Giancarlo Volpe, Jesse Yeh

Stemmen: Dee Bradley Baker, Tom Kane, Matt Lanter, Matthew Wood, Ashley Eckstein, James Arnold Taylor, Corey Burton

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans (dvd);

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans, Noors, Zweeds, Deens

Audio op extra's kan variëren (Blu-ray)

Ondertiteling (kan bij sommige extra's ontbreken): Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden (dvd); (film en bepaalde extra's): Nederlands, Frans, Fins, Zweeds, Noors, Deens (Blu-ray)

Speelduur: ca. 22 min. per aflevering (dvd); ca. 23 min. per aflevering (Blu-ray)

Releasedatum: 18 november 2009
 
Extra's:

• 22 afleveringen vol actie, inclusief 7 director's cut-afleveringen

• 22 korte films achter de schermen met interviews met de regisseur en de filmploeg

• Exclusief 68 pagina's tellend productieverslag met originele sketches en aantekeningen van de kunstenaar

• Korte vooruitblik op seizoen 2

• Jedi Temple Archives: een uitgebreide database met de eerste test animaties, conceptontwikkeling en 3D-turnarounds

 

Technische fiche DVD Deel 1-4

Creatie: George Lucas

Regie: Dave Filoni, Brian O'Connell, Justin Ridge, Rob Coleman, Atsushi

Takeuchi, Steward Lee, Giancarlo Volpe, Jesse Yeh

Stemmen: Dee Bradley Baker, Tom Kane, Matt Lanter, Matthew Wood, Ashley Eckstein, James Arnold Taylor, Corey Burton

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden

Speelduur: ca. 22 min. per aflevering

Releasedatum: 18 november 2009

 

FLIGHT OF THE CONCHORDS Serie 2, 2-disc
Born to folk!
 

Als 'het op drie na meest populaire muzikale parodieduo van Nieuw-Zeeland', zijn Jemaine Clement en Bret McKenzie naar New York gekomen voor hun grote doorbraak. Maar hoewel zij er al meer dan een jaar wonen, lijken zij hun draai in de Big Apple maar niet te kunnen vinden en voelen zij zich als een kiwi in een duiventil. De onbeantwoorde liefde viert weer hoogtij, de geldproblemen stapelen zich op, de bandleden slagen erin om idiote misstap na dwaze flater te begaan -al dan niet op advies van de goedmenende, maar o zo incompetente Murray en de muzikale carrière blijft op een hobbelig parcours voortbotsen. Zullen Bret en Jemaine sensatie en romantiek beleven? En zullen zij ooit dat ongrijpbare btaalde optreden vinden? Deze 2-disc set bevat alle 10 afleveringen van seizoen 2 van de populaire HBO serie.

 

Ook dit tweede seizoen greep naast de winst, maar werd bedolven onder een resem Emmy Award nominaties, niet minder dan 6, met name voor Beste Comedy Serie, Beste Regie voor een Comedy Serie (voor de aflevering 'The Tough Brets', Beste Hoofdrol in een Comedy Serie (voor Jemaine), Beste Originele Muziek en Teksten (voor het liedje 'Carol Brown' en de aflevering 'Unnatural Love'), Beste Sound Mixing en Beste Scenario voor een Comedy Serie (voor de aflevering 'Prime Minister').

 

De serie werd gebaseerd op een grotendeels geïmproviseerde radioshow op BBC radio 2, waarin hetzelfde hilarische duo een band vertolkte die zijn grote hit in Londen probeerde te scoren. Stand-up comedian Rhys Darby was toen al van de partij en stand-up comedian Jimmy Carr gaf stem aan hun fan Kipper.

 
Technische fiche:

Creatie: James Bobin, Jemaine Clement, Bret McKenzie

Regie: James Bobin, Troy Miller, Michel Gondry, Taika Cohen

Cast: Jemaine Clement, Bret Mckenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal, Arj Barker, Frank Wood, Eugene Mirman, David Costabile

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 27 min. per aflevering
Releasedatum: 4 november 2009
 

Extra's:

• Documentaire "Flight of the Conchords Taking off"

• Dave's Pawn Shop Commercials

• Ontmoeting met Murray en Greg
• Weggelaten én verwijderde scènes
• Verborgen extra: Doggie Dance
 

ENTOURAGE Serie 5, 3-disc

 

Na een rampzalige vertoning van de film Medellin op het Filmfestival in Cannes moet Vince Chase (Adrien Grenier) een manier bedenken om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Zijn beste vriend en manager Eric (Kevin Connolly) is vastberaden om Vince weer aan de top te krijgen, terwijl hij ook worstelt met zijn alsmaar groeiende managementbedrijf. Ondertussen moet Ari (Jeremy Piven) zelf ook wat hindernissen overwinnen in zijn loopbaan en doet hij er alles aan om Vince zijn droomrol te bezorgen. Drama (Kevin Dillon) achtervolgt zijn succesvolle televisiecarrière terwijl hij ook nog eens met problemen in zijn liefdesleven kampt, en Turtle (Jerry Ferrara) heeft een wel heel bijzondere ontmoeting met Jamie-Lynn Sigler (The Sopranos) en ziet zich genoodzaakt zijn bijdrage aan het geheel opnieuw in overweging te nemen. De jongens worstelen zich weer 12 afleveringen lang met vallen en opstaan doorheen het woelige showbizzgebeuren van L.A. in een bochtig parcours naar het succes.

 
Technische fiche

Creatie: Doug Ellin

Regie: Mark Mylod, Seith Mann, Julian Farino, Ken Whittingham

Cast: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven, Rex Lee, Perrey Reeves, Debi Mazar

Gastrollen: Martin Scorsese, Martin Landau, Eric Roberts, Seth Green, Jamie-Lynn Sigler, Bow Wow, Lukas Haas, Giovanni Ribisi, Leighton Meester, Stellan Skarsgård, Jason Patric, Kevin Pollak, Paul Ben-Victor

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans; in Dolby Digital 2.0: Frans, Italiaans

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Grieks, Hebreeuws, Noors, Portugees, Zweeds, Turks, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 27 min. per aflevering
Releasedatum: 4 november2009
 

Extra's:

• "The Celebrity Factor" – Interviews met cast en crew

• Audiocommentaar over diverse afleveringen door: creative executive producers Doug Ellin, Kevin Connolly, Jerry Ferrara, Adrian Grenier en producer Ally Musika

 

THE WIZARD OF OZ

the Ultimate collector's edition (70th anniversary), 4-disc dvd / 2-disc Blu

 

Reis over de regenboog in schitterende hd-kleuren in deze gloednieuwe multidisc uitgaves. Deze evergreen van oscarwinnend regisseur Victor Fleming (Gone With The Wind) met Judy Garland in een glansrol werd in Blu-ray versie opgewaardeerd naar 1080p-beeldresolutie en komt met verbeterde Dolby TrueHD geluidskwaliteit en ook de DVD werd geremasterd naar glashelder kleurenbeeld met een zes keer hogere resolutie dan de originele Technicolor camera negatieven en voorzien van verbeterde geluidskwaliteit.Beide versies bevatten meer dan 16 uur aan extra's vol betoverende magie over deze filmklassieker! Er zijn onder meer een biografie van L. Frank Baum, de schrijver van het kinderboek The Wonderful Wizard Of Oz waarop de film gebaseerd werd, en verfilmingen van The Patchwork Girl Of Oz  (1914) en The Magic Cloak Of Oz (1914). Er werd gezorgd voor bijna 4 uur aan extra's die niet eerder op home video verschenen, met onder meer een docuprofiel van regisseur Victor Fleming, de tv-film The Dreamer of Oz en het eerbetoon aan de Munchkins uit 2007 op de Hollywood Walk of Fame. Als kers op de taart werd aan de film bovendien een meezingoptie toegevoegd, die garant staat voor uitzinnig amusement. Bij de Blu-ray versie is voor deze functie een Blu-raydiscspeler vereist die geschikt is voor BONUSVIEW of BD-Live. (Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of de website van uw speler voor meer informatie.) Echte fans hoeven niet te twijfelen, want de Bluray disc versie werd daarenboven ook nog eens opgesmukt met schitterende verzamelobjecten.

Zij vinden in hun box een kopie terug van het originele promotieboek uit 1939 en in de reproductieportfolio zitten verder een origineel premièreprogramma uit 1939, een toegangskaart en uitnodiging, het MGM Studio News boekje, de Photoplay Studies Guide en publiciteitsfoto's.

 
Technische fiche

Regie: Victor Fleming

Cast: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Margaret Hamilton, Charley Grapewin, Pat Walshe, Clara Blandick, Terry, The Singer Midgets

Talen:

DVD: Taalkeuze in mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans, Tsjechisch Ondertiteling (film en bepaalde extra's): Nederlands, Frans, Italiaans, Tsjechisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden

BLU: Taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels; in mono 1.0: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees,

Spaans
Audio op extra's kan variëren

Ondertiteling (Film en bepaalde extra's): Nederlands, Frans, Fins, Deens, Zweeds, Spaans, Portugees, Noors, Italiaans

Speelduur: DVD: ca. 98 min.; BLU: ca. 102 min.
Releasedatum: 18 november 2009
 
Extra's:
DVD

Disc 1

• Commentary by John Fricke with Barbara Freed-Saltzman (daughter of Arthur Freed), Margaret Hamilton, Ray Bolger, Jack Haley, John Lahr (son of Bert Lahr), Jane Lahr (daughter of Bert Lahr), Hamilton Meserve (son of Margaret Hamilton), Dona Massin (MGM choreographer), William Tuttle (make-up artist), Buddy Ebsen, Mervyn LeRoy, and Jerry Maren

• The Wonderful Wizard of Oz Storybook RT: 10:26

• Prettier Than Ever: The Restoration of Oz RT: 11:27

• We Haven't Really Met Properly... [selection only];

[the following selections should have a Play All button]

• Frank Morgan as The Wizard of Oz/Professor Marvel RT: 2:34

• Ray Bolger as The Scarecrow/Hunk RT: 2:07

• Bert Lahr as The Cowardly Lion/Zeke RT: 2:07

• Jack Haley as The Tin Man/Hickory RT: 2:11

• Billie Burke as Glinda, The Good Witch of the North RT: 2:30

• Margaret Hamilton as The Wicked Witch of the West/Miss Gulch RT: 2:33

• Charley Grapewin as Uncle Henry RT: 2:15

• Clara Blandick as Auntie Em RT: 2:17

• Terry as Toto RT: 2:01

• Music and Effects Track

• Original Mono Track

• Sing-Along [selection only]

• Sing-Along with the Movie [selection only]

• Select a Song [selection only;]

[the following 10 selections should have a Play All button]

• Over the Rainbow [selection only]

• Munchkinland Medley [selection only]

• Follow the Yellow Brick Road/You're Off to See the Wizard [selection only]

• If I Only Had a Brain [selection only]

• If I Only Had a Heart [selection only]

• We're Off to See the Wizard [selection only]

• If I Only Had the Nerve/We're Off to See the Wizard [selection only]

• Optimistic Voices [selection only]

• The Merry Old Land of Oz [selection only]

• If I Were King of the Forest [selection only]

Disc 3

• Victor Fleming: Master Craftsman RT: 33:53

• L. Frank Baum: The Man Behind the Curtain RT: 27:42

• Hollywood Celebrates Its Biggest Little Stars! RT: 10:15

• The Dreamer of Oz [1990 TV special] RT: 91:33

• The Wonderful Wizard of Oz [1910] RT: 13:16

• The Wizard of Oz [1933] RT: 8:11

 

Disc 4

• His Majesty, The Scarecrow of Oz [1914] RT: 59:02

• The Magic Cloak of Oz [1914] RT: 53:10

• The Patchwork Girl of Oz [1914] RT: 50:38

• The Wizard of Oz [1925] RT: 62:49

 
BD

Disc 1

Behind the Story [bucket]

• Commentary by John Fricke with Barbara Freed-Saltzman (daughter of Arthur Freed), Margaret Hamilton, Ray Bolger, Jack Haley, John Lahr (son of Bert Lahr), Jane Lahr (daughter of Bert Lahr), Hamilton Meserve (son of Margaret Hamilton), Dona Massin (MGM choreographer), William Tuttle (make-up artist), Buddy Ebsen, Mervyn LeRoy, and Jerry Maren

• The Wonderful Wizard of Oz: The Making of a Movie Classic [1990 TV special] RT: 50:52 [SD]

• The Art of Imagination: A Tribute to Oz RT: 30:23 [SD]

• Because of the Wonderful Things it Does: The Legacy of Oz RT: 26:01 [SD]

• Memories of Oz [2001 TCM documentary] RT: 27:37 [SD]

• The Wonderful Wizard of Oz Storybook RT: 10:26 [SD]

• Prettier Than Ever: The Restoration of Oz RT: 11:27 [SD]

• We Haven't Really Met Properly... [sub-bucket only; the following 9 selections should have a Play All button]

• Frank Morgan as The Wizard of Oz/Professor Marvel RT: 2:34 [SD]

• Ray Bolger as The Scarecrow/Hunk RT: 2:07 [SD]

• Bert Lahr as The Cowardly Lion/Zeke RT: 2:07 [SD]

• Jack Haley as The Tin Man/Hickory RT: 2:11 [SD]

• Billie Burke as Glinda, The Good Witch of the North RT: 2:30 [SD]

• Margaret Hamilton as The Wicked Witch of the West/Miss Gulch RT: 2:33 [SD]

• Charley Grapewin as Uncle Henry RT: 2:15 [SD]

• Clara Blandick as Auntie Em RT: 2:17 [SD]

• Terry as Toto RT: 2:01 [SD]

Sing-Along [bucket]

• Sing-Along with the Movie [selection only]

• Select a Song [sub-bucket only; the following 10 selections should have a Play All button]

• Over the Rainbow [selection only]

• Munchkinland Medley [selection only]

• Follow the Yellow Brick Road/You're Off to See the Wizard [selection only]

• If I Only Had a Brain [selection only]

• If I Only Had a Heart [selection only]

• We're Off to See the Wizard [selection only]

• If I Only Had the Nerve/We're Off to See the Wizard [selection only]

• Optimistic Voices [selection only]

• The Merry Old Land of Oz [selection only]

• If I Were King of the Forest [selection only]

Extras [bucket]

• Another Romance of Celluloid: Electrical Power [1938 MGM short] RT: 10:37 [SD]

• Cavalcade of the Academy Awards Excerpt [1939 newsreel] RT: 2:12 [SD]

• Texas Contest Winners [1939 trailer] RT: 1:24 [SD]

• Off to See the Wizard Excerpts [1967 TV series] RT: 3:55 [SD]

• Stills Galleries [sub-bucket only]

• Oz on Broadway (17 cnt.)

• Pre-MGM (19 cnt.)

• Sketches and Storyboards (14 cnt.)

• Costume and Make-up Tests (53 cnt.)

• Richard Thorpe's Oz (36 cnt.)

• Buddy Ebsen (8 cnt.)

• Oz Comes to Life (276 cnt.)

• Behind the Scenes (7 cnt.)

• Portraits (76 cnt.)

• Special Effects (25 cnt.)

• Post Production (11 cnt.)

• Deleted Scenes (20 cnt.)

• Original Publicity (32 cnt.)

• 8/15/1939 Hollywood Premiere (12 cnt.)

• 8/17/1939 New York Premiere (14 cnt.)

• 2/29/1940 Academy Awards Ceremony (9 cnt.)

• Oz Abroad (11 cnt.)

• Oz Revivals (7 cnt.)

Additional Footage [bucket]

• Harold Arlen's Home Movies RT: 3:38 [SD]

• Outtakes and Deleted Scenes [sub-bucket only; the following 5 selections should have a Play All button]

• If I Only Had a Brain RT: 4:35 [SD]

• If I Only Had a Heart RT: 1:34 [SD]

• Triumphal Return to Emerald City RT: 1:53 [SD]

• Over the Rainbow RT: 2:08 [SD]

• The Jitterbug RT: 4:04 [SD]

• It's a Twister! It's a Twister! The Tornado Tests RT: 8:15 [SD]

Audio [bucket]

• Music and Effects Track

• Original Mono Track

• Jukebox [sub-bucket only; the following 18 selections should have a Play All button]

• Over the Rainbow RT: 7:58 [audio only]

• Munchkinland Medley Rehearsal Recordings RT: 11:43 [audio only]

• Munchkinland Medley Sequence Recordings RT: 29:23 [audio only]

• Munchkinland Medley Voice Tests RT: 22:42 [audio only]

• If I Only Had a Brain RT: 17:29 [audio only]

• We're Off to See the Wizard RT: 7:17 [audio only]

• If I Only Had a Heart RT: 13:50 [audio only]

• If I Only Had the Nerve/We're Off to See the Wizard RT: 15:24 [audio only]

• Emerald City/The Merry Old Land of Oz RT: 6:48 [audio only]

• If I Were King of the Forest RT: 14:20 [audio only]

• The Jitterbug RT: 16:25 [audio only]

• Over the Rainbow/Triumphal Return to Emerald City RT: 5:23 [audio only]

• Kansas Underscoring RT: 18:37 [audio only]

• Munchkinland Underscoring RT: 18:10 [audio only]

• The Road to Oz Underscoring RT: 23:45 [audio only]

• Emerald City Underscoring RT: 14:57 [audio only]

• The Witch's Castle Underscoring RT: 23:05 [audio only]

• Finale Underscoring RT: 19:00 [audio only]

• Leo Is on the Air Radio Promo RT: 12:09 [audio only]

• Good News of 1939 Radio Show RT: 73:05 [audio only]

• 12/25/1950 Lux Radio Theater Broadcast RT: 60:51 [audio only]

BD-Live [bucket]

• Media Center [selection only]

• My Commentary [selection only]

• Live Community Screening [selection only]

Trailers [bucket; the following 6 selections should have a Play All button]

• 1939 What is Oz? Teaser RT: 0:30 [SD]

• 1940 Loews Cairo Theater Trailer RT: 1:57 [SD]

• 1949 Re-issue Trailer RT: 2:28 [SD]

• 1949 Grownup Re-issue Trailer RT: 2:20 [SD]

• 1970 Children's Matinee Re-issue Trailer RT: 1:33 [SD]

• 1998 Warner Bros. Re-issue Trailer RT: 2:04 [SD]

 

Disc 2

Behind the Story [bucket]

• Victor Fleming: Master Craftsman RT: 33:53 [SD]

• L. Frank Baum: The Man Behind the Curtain RT: 27:42 [SD]

• Hollywood Celebrates Its Biggest Little Stars! RT: 10:15 [SD]

Extras [bucket]

• The Dreamer of Oz [1990 TV special] RT: 91:33 [SD]

• The Wonderful Wizard of Oz [1910] RT: 13:16 [SD]

• His Majesty, The Scarecrow of Oz [1914] RT: 59:02 [SD]

• The Magic Cloak of Oz [1914] RT: 53:10 [SD]

• The Patchwork Girl of Oz [1914] RT: 50:38 [SD]

• The Wizard of Oz [1925] RT: 62:49 [SD]

• The Wizard of Oz [1933] RT: 8:11 [SD]

 

THE SOPRANOS de complete serie, 28-disc

 

86 afleveringen lang konden we genieten van het wel en wee van een moderne maffiafamilie die het hoofd boven water probeert te houden in veranderende tijden. Deze luxueuze verzameleditie verenigt al deze afleveringen in een originele geschenkbox en voegt er een boekje met het overzicht van de verschillende afleveringen en 2 razend interessante bonusdiscs met ruim 3, 5 uur aan gloednieuwe extra's aan toe. Daarop wordt het hele proces van de serie onder de loep genomen door de mensen die er het nauwst bij betrokken waren, geeft schrijver-regisseur David Chase, die opgroeide in het Italo-Amerikaanse New Jersey en de inspiratie voor de serie bijgevolg uit eigen leven plukte, extra duiding bij het ontstaan van The Sopranos en worden we getrakteerd op enkele dolkomische parodieën.

 

Tony Soprano schopt het in geen tijd tot het hoofd van de New Jersey tak van de maffia en heeft het moeilijk om de bijhorende verantwoordelijkheden in evenwicht te brengen met zijn privéleven. De obligatoire goomars ofte minaressen bezorgen hem huwelijksproblemen en zijn opgroeiende kinderen stellen zich steeds meer vragen bij de broodwinning van hun vader. En dan zijn er nog rivaliserende families, blunderende of onwillige capo's, zijn verongelijkte dementerende oom, zijn dominante moeder en zijn hysterische zus. Als paniekaanvallen toeslaan, besluit hij schoorvoetend om in therapie te gaan.

 

Zijn lotgevallen vormen het ideale cadeau voor de eindejaarsdagen. Om te geven, te krijgen, maar vooral... te kijken!

 
Technische fiche
Creatie: David Chase

Regie: David Chase, Daniel Attias, Nick Gomez, John Patterson, Allen Coulter, Alan Taylor, Lorraine Senna, Timothy Van Patten, Andy Wolk, Matthew Penn, Henry Bronchtein, Martin Bruestle, Lee Tamahori, Jack Bender, Steve Buscemi, James Hayman, Rodrigo García, Peter Bogdanovich, Mike Figgis, David Nutter, Danny Leiner, Steve Shill, Phil Abraham, Terence Winter

Cast: James Gandolfini, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Michael Imperioli, Lorraine Bracco, Tony Sirico, Robert Iler, Steve Van Zandt, Dominic Chianese, Aida Turturro, Drea de matteo, Steve Schirripa, Dan Grimaldi, Joseph R. Gannascoli, John Ventimiglia, Sharon Angela

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans; in Dolby Surround 2.0: Frans

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Roemeens, Fins, Noors, Zweeds, Tsjechisch, IJslands, Hebreeuws, Pools, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Grieks, Portugees, Turks, Deens, Hongaars, Engels voor slechthorenden

 

Extra's:

Disc 1:

• "It's Time We Had a Sit-down... ", twee nog nooit vertoonde rondetafeldiners met de acteurs en de crew. Ze praten over onderwerpen zoals de laatste aflevering, geheimen van de scenarioschrijvers, alternatieve eindes, audities,

de muziek uit de serie en nog veel meer
• Weggelaten scenes
Disc 2:

• "Twee onthullende diepte-interviews", met uitvoerend Producer/Creator David Chase, geleid door Alec Baldwin, waarin ze uiteenlopende onderwerpen bespreken zoals de casting voor het programma, de originele audities, de ontwikkeling van de personages, en de vroege televisiecarrière van Chase

• Seminar van the Paley Center for media "Whacked Sopranos"

• Een extra bonus: hilarische parodieën op The Sopranos

Plus een boekje van 16 pagina's met de afleveringen duur ca. 52 min. per aflevering, ca. 4211 min. in totaal

Releasedatum: 4 november 2009
 

THE WIRE de complete serie, 24-disc

 

Geniet van misschien wel de meest bejubelde dramaserie aller tijden. Gezien vanuit het perspectief van de belangrijkste personages – de politie en haar doelwit – laat The Wire een wereld zien waar het simpele onderscheid tussen goed en kwaad en tussen misdaad en straf voortdurend op de proef wordt gesteld.

 

Het eerste seizoen van de serie ging vooral over de vaak vergeefse pogingen van de politie om te infiltreren in een drugsbende in Baltimore-West. In seizoen twee en drie werden na het escaleren van de drugszaak nieuwe verhaallijnen geïntroduceerd, met daarin meer nadruk op de arbeidersklasse en op de manier waarop de politiek omgaat met de toenemende stedelijke problematiek. Seizoen vier hield het openbare schoolsysteem tegen het licht met op de achtergrond een nieuw drugsimperium en een nieuwe burgemeester, terwijl het vijfde en laatste seizoen inzoomde op de rol van de media bij het al dan niet aan de orde stellen van wat er daadwerkelijk speelde in de stad...

 
Technische Fiche
Creatie: David Simon

Regie: Clark Johnson, Peter Medak, Clément Virgo, Ed Bianchi, Joe Chappelle, Gloria Muzio, Milcho Manchevski, Brad Anderson, Steve Shill, Timothy Van Patten, Elodie Keene, Thomas J. Wright, Daniel Attias, Rob Bailey, Ernest R. Dickerson, Robert F. Colesberry, Leslie Libman, Agnieszka Holland, Alex Zakrzewski, Christine Moore, Seith Mann, Jim Mckay, David Platt, Anthony Hemingway, Joy Kecken, Scott Kecken, Dominic West

Cast: Dominic West, John Doman, Wendell Pierce, Lance Reddick, Deirdre Lovejoy, Sonja Sohn, Seth Gilliam, Domenick Lombardozzi, Clarke Peters, Andre Royo, Michael K. Williams, Jim True-Frost, Frankie Faison, Corey Parker Robinson, Delaney Williams, J. D. Williams, Wood Harris, Idris Elba, Aidan Gillen, Jamie Hector, Gbenga Akinnagbe, Robert Wisdom, Chad Coleman, Anwan Glover, Michael Kostroff, Michael Salconi, Tray Chaney, Isiah Whitlock, Felicia Pearson

Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Portugees, Deens, Noors, Zweeds, Fins, Grieks, Hongaars

Speelduur: ca. 60 min per aflevering, ca. 3600 min. in totaal

Releasedatum: 4 november 2009
 
Extra's
S1:
• 3 audiocommentaren
S2:

• Audiocommentaar met de acteurs Dominic West en Michael K. Williams, coproducer Karen L. Thorson en editor Thom Zimny

• Documentaire: Voorbeschouwingen en "Wat voorafging" bij de afleveringen

S3:

• Audiocommentaar van bedenker David Simon, producers Nina Noble en Karen Thorson, schrijvers Richard Price en George Pelecanos en regisseur Joe Chapelle • Museum of TV and Radio: discussie met David Simon op het Eugene Lang College

S4:

• 2-delige achter de schermen documentaire: "It's All Connected" & "The Game Is Real"

• Zes audiocommentaren met bedenker David Simon, acteurs en crew

S5:

• "The Wire: The Last Word" een documentaire waarin de rol van de media wordt onderzocht

• "The Wire odyssey" een terugblik op de eerste vier seizoenen

• Zes audiocommentaren met maker David Simon, cast en crew

 

TOM & JERRY BESTE ACHTERVOLGINGEN, DEEL 3

Stapels lol met je favoriete kat en muis.
 

Snel, harig en grappig. Zo werkt het bij Tom en Jerry. En in deze verzameling van 14 klassieke cartoons voor jong en oud wordt er flink gewerkt. In De twee muisketiers is het weergaloze duo op hun best met een prestatie waar ze een Oscar voor wonnen. Hierin laten ze hun slapstickkant zien die ook terugkeert in het voor Oscar genomineerde En garde! Op deze dvd vind je ook een aloude kerstfavoriet (Kerstavond), een vleugje romantiek (Liefdesperikelen), rampzalige pogingen om muizenvallen uit te vinden (De vliegende kat en Ontwerp met poespas), ontmoetingen vol wedijver met Toms kattenrivaal Butch (Maak dat de kat wijs! en Kattensmart) en nog zes lichtvoetige voorbeelden van onbesuisde, luidruchtige lol. Zet nu de achtervolging in!

 
Afleveringen:
De hangmat
De vliegende kat
De twee muisketiers
Liefdesperikelen
Maak dat de kat wijs!
Ontwerp met poespas
Een gevoelige snaar
En garde!
De vliegende bezem
Kattensmart
Kerstavond
Beestenboel op de bowlingbaan
Gevleugelde vrienden
Miauwende honden bijten niet
 
Technische fiche
Regie: Joseph Barbera, William Hanna

Talen: Taalkeuze in mono 1.0: Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Italiaans voor slechthorenden

Speelduur: ca. 7 min. per aflevering
Releasedatum: 4 november2009
 

Overige releases
 
18 november 2009:

• The Green Mile (Blu-ray)

• Dances With Wolves (Blu-ray)

 

2 december 2009:

• One Tree Hill, Seizoen 6 (7-Disc)

 

9 december 2009:

• Anywhere But Home (Aka Four Christmases) (huur)

• Anywhere But Home (Aka Four Christmases)

• Terminator Machinima

 

16 december 2009:

• The Hangover (huur)

• Blind Dating (huur)

• Kickin' It Old School (huur)

• The Quiet (huur)

• The Hangover

• Blind Dating

• Kickin' It Old School

• The Quiet

• The Hangover (Blu-ray) (huur)

• The Hangover (Blu-ray)

 


UIT HET ARCHIEF