:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S
RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-02-18 - Geplaatst door: Serge
Video/Film Express komt bijzonder sterk uit de startblokken in dit jaar dat zonder enige twijfel één grote triomftocht gaat worden voor de DVD. Een sterke start met direct alweer grote namen uit de muziekwereld. Want dat zijn Pete Townshend, Paul McCartney en de Bee Gees toch? En de Go-go's en Brian Setzer? En Godsmack?

Pete Townshend - Lifehouse
Zo'n dertig jaar geleden had Pete Townshend al in z'n hoofd waarmee hij Tommy zou opvolgen. In 1971 beleefde dat stuk zelfs een premature première in het Young Vic Theatre in Londen, maar daarna zou het tot februari 2000 duren voordat Lifehouse op een volwaardige manier, met een grote inbreng van het London Chamber Orchestra, aan het publiek werd getoond. Townshend schreef het stuk, dat gaat over de opkomst van de digitale technologie en de invloed daarvan op het menselijk gedrag, oorspronkelijk als filmscript, maar doordat Universal Pictures maar niet afkwam met het benodigde voorschot werden de filmplannen nooit gerealiseerd. De live uitvoering, zoals op deze DVD vastgelegd, gelukkig dus wel en dat betekent volop smullen voor Who-fans en Townshend-adepten. 100 minuten maar liefst duurt het optreden, dat redelijk ingetogen van start gaat, maar gaandeweg wint aan energie.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 (100 minuten).

Geen extra features.

Paul McCartney & Friends - The PETA concert for party animals
Een afwisselend programma met celebrities die elkaar prijzen voor hun inzet voor de dieren van deze wereld, die elkaar wat prijzen overhandigen, die wat grappen en grollen vertonen op het podium én waarvan een aantal dansend en zingend participeert in optredens van Paul McCartney, de B 52's, Chrissie Hynde en Sarah McLachlan. Muzikale hoofdmoot komt van McCartney die met o.a. David Gilmour een aantal nummers van zijn Run Devil Run album ten gehore brengt. McCartney treedt trouwens de hele avond op als gastheer. De komische noten komen van onder anderen Ellen Degeneres en Margaret Cho. Belangrijk onderdeel van de extra's zijn de soms erg expliciete commercials en mini-documentaires (echt niet geschikt voor jeugdige kijkers!), waarin grote namen als John Gielgud, kd lang, Linda McCartney, Elvira, Belinda Carlisle, Pamela Anderson, Eric Baldwin en Charlize Theron het publiek oproepen om wat meer gewicht te gooien in de strijd om de rechten voor het dier. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) werd in 1980 opgericht en heeft inmiddels wereldwijd een kleine miljoen leden.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 (68 minuten)

Extra features: mini-docu met Pamela Anderson (12 minuten), mini-docu met Eric Baldwin (13 minuten), mini-docu met Stella McCartney (6 minuten, mini-docu met Charlize Theron 6½ minuten, mini-docu met James Cromwell (9 minuten), PETA-commercials (7½ minuten), videoclip Tame yourself van B 52's met extra gasten (4 minuten)

The Go-Go's - Live in Central Park
Belinda Carlisle en de haren zijn terug, 17 jaar nadat zij grote triomfen vierden in de internationale hitlijsten. Dat de dames dus ook iets ouder zijn is ze nauwelijks aan te zien. Terwijl Carlisle nog steeds óók op het podium truttige twinsets draagt, hebben de anderen zich iets moderner kledij aangeschaft. De muziek is ook nauwelijks veranderd en tijdens dit concert in Central Park komen dan ook uiteraard klassiekers als Our lips are sealed, Vacation, Head over heels en We got the beat voorbij.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 (66 minuten)

Extra feature: behind the scenes (30 minuten)

Bee Gees - Live by request
Een aflevering van het befaamde Amerikaanse televisieprogramma, waarin artiesten verzoeknummers spelen die telefonisch worden doorgegeven. De Bee Gees kwijten zich meer dan voorbeeldig van hun taak, maar spelen eerst een aantal songs van hun laatste album This is where I came in. Daarna gaat het loos met toppers als Lonely Days, I've gotta get a message to you, I started a joke, Massachusetts, Holiday en New York mining disaster. Tussen degenen die verzoeknummers aanvragen zitten Billy Joel (telefonisch) en Destiny's Child (via een video).

Dolby Digital 2.0 en 5.1 en DTS (90 minuten)

Geen extra features

Godsmack Live
Een stevig partijtje 'alternative metal' geven de vier heren van Godsmack ten beste op deze DVD, waarvoor de opnamen werden gemaakt in Worcester in Massachussetts. Godsmack brak in 1997 door met een in eigen beheer opgenomen album, All wound up, dat een jaar later op het onafhankelijke EK Records werd uitgebracht. Het album doobrak enkele keren achtereen de platina-grens en dus stond Universal in '98 te popelen om het tweede album van de groep uit te brengen (en te voorfinancieren). De hoogste regionen van de charts werden ook daarmee snel gehaald. De groep zou vorig jaar naar Nederland komen om het voorprogramma van Limp Bizkit te doen in de Heineken Music Hall, maar dat werd gecancelled. Deze DVD biedt de fans dus de kans om de groep toch live aan het werk te zien.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 en DTS (82 minuten)

Geen extra features

Music in high places - Joy Enriquez
Joy Enriquez is een 20-jarige jongedame die al jaren actief is als zangeres, op jeugdige leeftijd allerlei talentenjachten won, maar de eerste deals die platenmaatschappijen haar aanboden afsloeg omdat ze eerst met alle geweld haar grootste ambitie wilde vervullen: zingen bij haar idool Babyface. Da's ook gebeurd, maar haar talenten werden door het A&R-team van La Face zo hoog ingeschat, dat er eind vorig jaar een solo-album uitkwam. Met vier composities van Babyface! Voor de spraakmakende tv-serie Music in high places trok Enriquez naar Puerto Rico. In de open lucht voerde ze daar, zoals de formule van het programma wil, negen songs live en akoestich uit. Daarnaast op deze DVD natuurlijk heel veel aandacht voor de toeristische schoonheden van Puerto Rico. Zoals gebruikelijk kan de kijker ook kiezen voor de functie 'Just the music'.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 (53 minuten)

Extra features: behind the scenes (5 minuten) interview met Enriquez (29 minuten), promo spots, biografie, just the music, reisimpressie in videoclipvorm (4 minuten), documentaire over Puerto Rico (35 minuten)

Brian Setzer Orchestra Live in Japan
Een enerverende performance van Setzer en zijn 17 man sterke orkest aan de hand van 20 niet minder opgepepte songs als Caravan, This cat's on a hot tin roof, Guitar rag, Jump jive 'n' wail, Rock this town en natuurlijk Stray cat strut. De DVD bevat de registratie van een aantal concerten uit februari 2001.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 en DTS (90 minuten)

Extra features: behind the scenes, multiple angle mogelijkheden bij Caravan en Sleepwalk


Recent nieuws van dezelfde bron