:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
Bron: A-Film - Datum: 2010-01-14 - Geplaatst door: Werner
Een uiterst gevarieerd titel bij A-Film in februari. Jennifer Aniston en Aaron Eckhart vieren samen Valentijn in Love Happens, een a-typische romantische komedie. In The Tribunal komt het Joegoslavië-tribunaal aan bod en de Oscarwinnende film Departures doet leven en dood samen komen. Kevin Spacey blijkt zelf een psychiater nodig te hebben in Shrink. Naast de nieuwe titels zal ook de Quality Film Collection in februari weer uitgebreid worden met een nieuwe worp.

LOVE HAPPENS
 Eloise (Jennifer Aniston) heeft weinig geluk in de liefde. Ze heeft haar vriendje net aan de kant gezet. Weduwnaar Burke (Aaron Eckhart) ontpopt zich na het overlijden van zijn vrouw tot een zelf-hulp goeroe. Hij schrijft een bestseller en trekt door het land voor een promotietour. Tijdens één van zijn workshops loopt hij Eloise tegen het lijf. Na een stroeve eerste date, bedenkt Eloise een originele vervolgafspraak. Burke merkt dat hij toch nog niet helemaal over het verlies van zijn vrouw heen is...
 
Regisseur: Brandon Camp
Cast: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Martin Sheen
Speelduur: 108 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 1.85
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 04-02-2010
 
Extra's:
• Feature Commentary with Director/Co-Writer Brandon Camp, Producer/Co-Writer Mike Thompson and Executive Producer Richard Solomon
• Deleted Scenes (+/- 17 min)
• Giving Romance A New Look (+/- 13 min)
 

THE TRIBUNAL
 Hannah Maynard is procureur bij de Internationale Rechtbank in Den Haag. Zij leidt de rechtszaak tegen Goran Duric, een voormalig commandant van het Joegoslavisch Nationale Leger. Hij wordt beschuldigd van de deportatie en later moord op Bosnische moslims. Met haar belangrijkste getuige, Mira, gaat ze de strijd aan.
 
Regisseur: Hans-Christian Schmid
Cast: Kerry Fox, Stephen Dillane, Anamaria Marinca
Speelduur: 110 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-02-2010
 
Extra's:
• Trailer
 

DEPARTURES
Departures won in 2009 de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Daigo is een cellist die zijn werk kwijt raakt. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie per ongeluk bij een uitvaartondernemer terecht komt en wordt aangenomen. Hoewel zijn vrouw en zijn vrienden neerkijken op het werk dat hij doet, weigert Daigo zijn baan op te zeggen. Hij raakt steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait.
 
Regisseur: Yojiro Takita
Cast: Masahiro Motoki, Ryoko Hirosue, Tsutomu Yamazaki
Geluid/Taal: Japans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-02-2010
 

SHRINK
 Henry Carter is een celebrity psychiater met sterk uiteenlopende klanten, van een onzekere jonge schrijver tot een agent met obsessieve dwangneurotische trekjes en een actrice met vage toekomstplannen. Zijn eigen leven verloopt ook niet helemaal op rolletjes. Hij neemt voor het eerst een pro deo project aan en besluit een getraumatiseerd tienermeisje te behandelen. Zij is niet de geijkte Hollywood Hills tiener, maar koestert wel een grote liefde voor de filmwereld, waar Henry juist zo moe van is. In Shrink draait het om controle en het verlangen hiernaar, zelfs wanneer het onmogelijk lijkt deze te verkrijgen.
 
Regisseur: Jonas Pate
Cast: Kevin Spacey, Robin Williams
Speelduur: 110 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 04-02-2010
 
Extra's:
• trailer
 

ATLANTIS
De verlegen, dertienjarige Xenia voelt zich niet op haar plaats in de overgereguleerde maatschappij waarin ze leeft. Op zoek naar een eigen plek ontdekt ze een eiland waar de tijd niet lijkt te bestaan. Daar vindt ze de sleutel voor haar toekomst.
 
Regisseur: Digna Sinke
Cast: Pitou Nicolaes, Annemarie Prins, Bert Luppes, Sandra Vlaar, Yorrin Kootstra, Ria Marks
Speelduur: 81 min
Geluid/Taal: Nederlands Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 04-02-2010
 
Extra's:
• trailer

TOKYO SONATA
Tokyo Sonata is een indringend verhaal over een, op het eerste zicht, doodnormaal Japans gezin. In werkelijkheid valt het gezin langzaam maar zeker uit elkaar. De vader verliest plotseling zijn baan, maar verzwijgt dit voor zijn gezin. De oudste zoon studeert, maar is bijna nooit meer thuis. De jongste zoon heeft pianoles waar zijn ouders niets van weten. De moeder is degene die het gezin bij elkaar zou moeten houden, maar zij kan de kracht en de wil hiervoor niet meer vinden. Voor de buitenwereld lijkt alles normaal, maar er is een kloof ontstaan die het gezin uit elkaar drijft...
 
Regisseur: Kiyoshi Kurosawa
Cast: Haruka Igawa, Kai Inowaki, Kanji Tsuda, Koji Yakusho
Kyoko Koizumi, Teruyuki Kagawa, Yu Koyanagi
Speelduur: 119 min
Geluid/Taal: Japans Dolby Digital 3.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-02-2010
 
Extra's:
• Trailer
 

THE YES MEN FIX THE WORLD
Andy Bichlbaum en Mike Bonanno zijn twee ludieke activisten die zich geen nee laten verkopen. Ze hijsen zich in een maatpak, doen zich voor als 'één van hen' en lopen congressen en conferenties af om multinationals weergaloos op de hak te nemen. Zo laten ze zien hoe je makkelijk geld kunt verdienen aan slachtoffers van orkaan Katrina, doen ze zich voor als medewerkers van Dow Chemical die voor miljoenen BBC-kijkers de schuld op zich nemen voor het drama in Bhopal, en introduceren ze de Halliburton SurvivaBall, het antwoord op de angst van menig wereldburger. De provocerende Yes Men zijn in your face, grappig, maar stellen tegelijk ook pertinente vragen bij het egoïsme van de multinationals, de groeiende hebzucht in onze maatschappij en de invloed van de markteconomie in onze maatschappelijke keuzes.

Regisseur: Andy Bichlbaum, Mike Bonanno
Cast: Andy Bichlbaum, Mike Bonanno, Reggie Watts
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1,77)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 18-02-2010
 

QUALITY FILM COLLECTION
Begin februari wordt er weer een nieuwe lichting titels toegevoegd aan de Quality Film Collection.
 
Hieronder vallen volgende films:
• Becoming Jane
• Calimucho
• Der Baader-Meinhof Komplex
• De Uitverkorene
• Eat Drink Man Woman
• La Ardilla Roja
• Le Huitième Jour
• L'heure D'été
• Somersault
• The Wedding Banquet 

Releasedatum: 04-02-2010