:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2010
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2010
Bron: Warner - Datum: 2010-01-20 - Geplaatst door: Werner
THE HURT LOCKER

War is a Drug

 

Een intens portret van een groep elitesoldaten met één van de meest gevaarlijke jobs ter wereld: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd.Wanneer sergeant James aan het hoofd komt van een getraind ontmijningsteam, slaat hij zijn ondergeschikten met verstomming door hen roekeloos mee te slepen in een dodelijk kat – en muisspel met de vijand.  James gedraagt zich alsof de dood hem onverschillig laat. Terwijl de mannen proberen hun losgeslagen leider onder controle te houden, ontploft de stad in chaos. James ware karakter onthult zich op een manier die de mannen voor altijd zal veranderen...

 

Deze intelligente thriller kaapte zowat alle prijzen weg in 2009. Regisseuse Kathryn Bigelow is dan ook in de running voor een Oscar in maart 2010. Mark Boal verzorgde het verhaal en ging daarvoor embedded met een echte bombsquad in Irak. Het levert een adembenemend spannende, rauwe en realistische thriller met hersenen op, die ook hier insloeg als een bom.

 

"een rauwe, superintense brok actiecinema in de knetterende stijl van Black Hawk Down en Paul Greengrass' Bloody Sunday" (humo.be)

 

"Point Break-regisseuse Kathryn Bigelow slaat keihard terug met een Irakthriller die met scherp op hart en hersenen mikt." (Focus Knack)

 

Regie: Kathryn Bigelow

Cast: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse, Evangeline Lilly, Christian Camargo

Geluidskwaliteit: DVD 5.1 Dolby Digital Engels; Blu-ray 5.1 Dolby Digital en DTS Engels

Speelduur: beide versies ca. 131 min
Releasedatum: 24 februari 2010
 
Extra's:
Beide:
• trailer
Blu:
• trailer
• achter de schermen
 

THE INFORMANT

Based on a tattle-tale

 

Wanneer de Amerikaanse regering besluit om een groot agrarisch bedrijf te vervolgen, meldt medewerker Mark Whitacre (Matt Damon) zich aan om te getuigen.Whitacre begint zich iets te veel in te leven in zijn rol van klokkenluider en krijgt het steeds moeilijker om waarheid en verzinsels van elkaar te onderscheiden.

 

Na de succesvolle Ocean's trilogie opnieuw een samenwerking van Matt Damon en Steven Soderbergh. De film is gebaseerd op het boek van Kurt Eichenwald, dat op zijn beurt op ware feiten gebaseerd is. Het is een scherpe kritiek op corrupte bedrijven, maar echt serieus hoeven we de boodschap niet te nemen. Damon, met licht overgewicht, toupet en snor, staat heerlijk te acteren in deze absurde zwarte komedie. De soundtrack van Marvin Hamlisch kaapte reeds vele prijzen weg.The Informant! wordt ook getipt als een serieuze Oscarkandidaat voor 2010. Als er een Oscar zou bestaan voor beste satire zou er in ieder geval geen concurrentie zijn.

 

Regie: Steven Soderbergh

Cast: Matt Damon, Lucas McHugh Carroll, Eddie Jemison, Rusty Schwimmer, Craig Ricci Shaynak, Tom Papa, Rick Overton, Melanie Lynskey

Geluidskwaliteit: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: DVD: ca. 103 min.; Blu-ray: ca. 108 min.

Releasedatum: 24 februari 2010

 
Extra's:
DVD:

• extra scènes

Blu:
• extra scènes
• audio commentaar
 

MY LIFE IN RUINS

Van de regisseur van Miss Congeniality en How To Lose A Guy In 10 Days

 

Nia Vardalos (My Big Fat Greek Wedding) is Georgia, een werkloze professor Grieks die ongeïnteresseerde toeristen rondleidt op het eiland. Privé en op het werk lijkt alles tegen te zitten en op een gegeven moment lijkt alles helemaal uit de hand te lopen. Maar dan ontmoet Georgia de toerist Irv Gordon (Richard Dreyfuss). Deze leek in eerste instantie wel de laatste persoon waar Georgia iets in zou zien, maar toch lijkt hij haar wereld te kunnen veranderen. De Acropolis, romantiek, de zon ... wat wil een mens meer in deze barkoude tijden?

 

Regie: Donald Petrie

Cast: Nia Vardalos, Richard Dreyfuss, Alexis Georgoulis, Alistair McGowan, Harland Williams, Rachel Dratch

Speelduur: ca. 98 min.

Releasedatum: 10 februari 2010

 
Extra's:

• commentaar tracks,

• alternatief einde,
• Everybody Loves Poupi – kortfilm,
• gewiste scenes
 

BANDSLAM

Band Together

 

Wanneer de getalenteerde Charlotte aan nieuwkomer Will vraagt om haar prille rockgroepje te managen, heeft ze maar één doel voor ogen: haar ex-vriend Ben verslaan in de rockwedstrijd Bandslam. Will komt aanzetten met enkele behoorlijk nerdy muzikanten. Tegen alle verwachtingen in vindt de groep een eigen geluid en de kans om te winnen blijkt plots heel reëel. Maar dan stuiten ze op een hindernis. Een moeilijke keuze wacht: opgeven of met opgeheven hoofd hun idealen verdedigen? Fris als een 3 minuten durende popsong! Deze tienerkomedie omzeilt netjes alle clichés van het genre en overstijgt moeiteloos de recente hit van dit subgenre: High School Musical. Een ongecompliceerde prent met een fijne soundtrack vol pareltjes van o.a. David Bowie, Wilco, Velvet Underground en Nick Drake.

 

Regie: Todd Graff

Cast: Alyson Michalka, Vanessa Hudgens, Gaelan Connell, Scott Porter, Ryan Donowho, Charlie Saxton, Lisa Kudrow, Tim Jo

Geluidskwaliteit: 5.1 Dolby Digital, Dolby True
Speelduur: ca. 111 min.
Releasedatum: 10 februari 2010
 
Extra's:
• Trailer
• weggelaten scenes
 

TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES SEIZOEN 2, 6-disc

De tijd: nu. De inzet: onze toekomst.
 

Een ontluikende Kunstmatige Intelligentie, bijgestaan door dodelijke cyborgs, staat op het punt de wereldheerschappij over te nemen en de mensheid uit te roeien. Het accepteert geen voorwaarden. En het is voor niemand bang. Behalve voor John Connor. De machines weten dat John, die nu 16 is, de toekomstige aanvoerder is van het menselijke verzet. Ze weten dat zijn talenten toenemen. Ze moeten hem vinden en tegenhouden. Maar Sarah Connor is er ook nog; zij beschermt en instrueert haar zoon terwijl hij zich voorbereidt op zijn toekomstige taak. De jacht is begonnen in een seizoen van indrukwekkende onthullingen, ademloze achtervolgingen en hoogstaande special effects. Een geheimzinnig teken van drie punten (hebben ufo's daar iets mee te maken?), een vriendinnetje voor John (is Cameron jaloers?), het mysterieuze technische bedrijf ZeiraCorp (kan dat de verraderlijke software van De Turk de baas?). Seizoen 2 blaast opnieuw vriend en vijand omver met 6 dvd's boordevol actie!

 

Creatie: James Cameron, Josh Friedman, Gale Anne Hurd

Regie: Charles Beeson, Jeffrey G. Hunt, David Nutter, J. Miller Tobin, Bryan Spicer, Guy Norman Bee, Jeff Woolnough

Cast: Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones

Geluidskwaliteit: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: ca. 976 min.
Releasedatum: 10 februari 2010
 
Extra's:
• achter de schermen,
• audiocommentaar,
• bloopers,
• korte film,
• storyboards,
• weggelaten scènes
 

HALO LEGENDS special edition, 2-disc
De game voorbij!
 

Dit overweldigende sciencefictionverhaal graaft in het rijke Halo-universum met zeven spannende verhalen (verteld in acht delen), met aandacht voor de geheimzinnige afkomst van Master Chief, de geavanceerde vechttechnieken van de Spartanen en de gespannen rivaliteit tussen de Spartanen en de Orbital Drop Shock Troopers (ODST's). Halo Legends, gemaakt in samenwerking met een aantal van 's werelds grootste animators uit Japan, sleept je mee naar het hart van de voortdurende strijd van de mensheid met het Verbond. Dynamisch weergegeven in de allernieuwste vormen van animatie, goed voor adembenemende visuals en pakkend avontuur. Ga nog een stap verder dan de game en laat je meeslepen in de wereld van Halo Legends.

 

Creatie: Joseph Staten (game) en Hiroyuki Kawasaki

Regie: Shinji Aramaki, Hideki Futamura

Stemmen: Emily Neves, Christopher Ayres, Kalob Martinez, Andrew Love, Josh Grelle, Shelley Calene-Black, David Wald, John Gremillion, Justin Doran, Chris Hutchison, David Matranga, Melissa Davis, Deke Anderson, Chris Patton, Brittney Karbowski, Andy Mcavin, John Swasey, Carli Mosier

Geluidskwaliteit: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: ca. 119 min.

Releasedatum: 24 februari 2010

 
Extra's:
• audiocommentaar,
• making of,
• korte film
 

BEN 10
serie 2 deel 1
serie 2 deel 2
serie 2 deel 3
Meer aliens, meer actie, meer Ben
 
DEEL 1

In Seizoen 2 krijgen de Tennysons meer actie voor hun kiezen dan ooit tevoren. Ben begint vertrouwd te raken met de Omnitrix en ontdekt een nieuwe alien waarin hij kan veranderen: Cannonbolt. Samen met de 'gelukskracht' van Gwen en de gadgets van opa Max is dat waarschijnlijk net genoeg om de wereld te redden van de slechteriken die hem willen vernietigen.

 
DEEL 2

Kan Ben iedereen in Camp Fear redden? Ben moet Opa Max zien te bevrijden door de kwaadaardige buitenaardse Myceloid Monsters uit te schakelen. Verder zorgen Opa Max en zijn kleinkinderen ervoor dat het Zwaard van Ekchuach niet in verkeerde handen valt. Vervolgens gaan onze helden stiekem aan boord van een enorme onderzeeër waar ze vreemde aliens tegenkomen die van plan zijn hele boel op te blazen.

 
DEEL 3

Hex ontsnapt uit zijn cel en wordt bijna net zo sterk als vroeger. Intussen heeft Gwen in Las Vegas de legendarische Keystone of Bazell gevonden waarmee ze de kracht krijgt van Lucky Girl. Ook Dr. Animo en zijn reuzenkikker komen terug om de Gatorfest te vernietigen. Vervolgens wordt Ben tijdens een schoolreis lastiggevallen door de Circus Freaks. Ook Ghostfreak probeert Ben te verslaan. Ten slotte gaan Vilgax en Kevin samenwerken als ze erachter komen dat ze allebei achter dezelfde persoon aan zitten. Op Aarde ontdekt Ben de hoofdcode van de Omnitrix, waardoor hij met zijn gedachten in elke alien kan veranderen. Is deze ontdekking voldoende om het gevaar dat op de loer ligt tegen te gaan?

 

Creatie: Joe Casey, Joe Kelly, Duncan Rouleau, Steven T. Seagle

Regie: Scooter Tidwell, Alex Soto

Stemmen (engels): Tara Strong, Paul Eiding, Meagan Smith, Dee Bradley Baker, Jim Ward, Steven Jay Blum, Richard McGonagle, Fred Tatasciore

Geluidskwaliteit: stereo
Speelduur: ca. 23 min. per aflevering
Releasedatum: 10 februari 2010
 

Z@PPELIN DVD COLLECTIE deel 1 en deel 2

 

Dol op de programma's van Z@ppelin? Op deze eerste DVD uit de Z@ppelin DVD collectie beleef je ruim één uur plezier met jouw favoriete Z@ppelin-vriendjes! Leef mee met de avonturen van De Smurfen, Kabouter Plop, Sesamstraat, Sprookjesboom, Pingu, Bol & Smik en Dip & Dap! Zing tussendoor samen met Nienke, het vriendinnetje van Z@ppelin, de vrolijke en bekende kinderliedjes mee. Op elke DVD uit de Z@ppelin-collectie staan weer andere vriendjes, dus laat je keer op keer verrassen! Ga er nu maar lekker voor zitten en beleef alle avonturen zo vaak je wil én wanneer je maar wil!

 
Geluidskwaliteit: Dolby Digital 2.0
Speelduur: deel 1: ca. 75 min.; deel 2: ca. 66 min.

Releasedatum: 24 februari 2010

 

SCOOBY DOO: THE MYSTERY BEGINS
Hoe het allemaal begon ...
 

Wat brengt beste vrienden bij elkaar? In het geval van Daphne, Velma, Fred, Shaggy en Shaggy's speelse puppy Scooby-Doo is dat: een mysterie! Scooby-Doo! The Mystery Begins neemt je mee terug naar de tijd dat vier tienerdetectives (en een speurhond) elkaar voor het eerst ontmoeten. De kinderen worden beschuldigd van het uithalen van een griezelige grap compleet met spoken en ze worden ten onrechte van Coolsville Highschool gestuurd. Om hun naam te zuiveren lossen ze het bovennatuurlijke mysterie samen op... en beleven ze voortdurend allerlei dolkomische avonturen. Bijzondere humor, bijzondere vrienden en extra bijzondere effecten maken van dit verhaal over hoe het allemaal begon, een machtig mooi avontuur!

 

Brian Levant,de regisseur van Beethoven en The Flintstones toont je het waanzinnige verhaal van wie, wat, waar, en wanneer Mystery Inc. tot stand kwam. Ouders kunnen stiekem meegenieten van de inside jokes en nostalgische knipogen.

 
Creatie: Daniel & Steven Altiere
Regie: Brian Levant

Cast: Kate Melton, Hayley Kiyoko, Robbie Amell, nick Palatas, Frank Welker (stem Scooby Doo)

Geluidskwaliteit: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: ca. 82 min.
Releasedatum: 24 februari 2010
 
Extra's:
• achter de schermen,
• achtergrondinformatie,
• bloopers,
• muziekvideo
 

SHORTS
 

Terwijl volwassenen bij Black Box Industries werken aan de verbetering van een populair handheldapparaatje, hét technische hoogstandje van het jaar, maakt buurtjongetje Toby "Toe" Thompson nog iets veel leukers mee: hij heeft de Wishing Rock [Wenssteen] ontdekt. Kijk uit met wat je wenst, Toe! Robert Rodriguez, de maker van Spy Kids, bedenkt een vermakelijk verhaal over de chaos die ontstaat als jong en oud zijn hand op de regenboogkleurige steen legt. Met een leger kleine buitenaardse vrienden op stap? Je vervelende kleine broertje veranderen in een kever? Een enorme berg geld krijgen? De machtigste persoon ter wereld zijn? Alles kan. Hoofdrolspelers Jon Cryer, William H. Macy, Leslie Mann en James Spader worden geflankeerd door aanstormend jong talent in deze hilarische reeks korte filmpjes.

 
Regie: Robert Rodriguez

Cast: Jon Cryer, William H. Macy, Leslie Mann, James Spader, Jimmy Bennett, Kat Dennings

Geluidskwaliteit: 5.1 Dolby Digital
Speelduur: ca. 86 min.
Releasedatum: 24 februari 2010
 
Extra's:
• korte film
 

Overige releases

10 maart 2010:

• My Sister's Keeper (huur)

• The Time Traveler's Wife (huur)

• My Sister's Keeper (blu-ray; huur)

• The Time Traveler's Wife (blu-ray; huur)

• My Sister's Keeper

• The Time Traveler's Wife

• My Sister's Keeper (blu-ray)

• The Time Traveler's Wife (blu-ray)

• Ben 10 - serie 3, deel 1
• Ben 10 - serie 3, deel 2
• Ben 10 - serie 3, deel 3
• Ben 10: Secret of the Omnitrix

• Sunshine Barry en de Discowormen

• Annie M.G.

• Smallville - seizoen 8

 

24 maart 2010:

• Het Leven Uit Een Dag (huur)

• The Twilight Saga: New Moon (huur)

• The Twilight Saga: New Moon