:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2010
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2010
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2010-01-21 - Geplaatst door: Werner
JULIE & JULIA
 
Een smakelijke keuken, op DVD en Blu-ray Disc!
 

Sony Pictures Home Entertainment brengt op 9 februari Julie & Julia uit op DVD en Bluray. Met zijn smakelijke gerechten en schitterende cast - met onder andere Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci en Chris Messina - is dit een film om je vingers letterlijk en figuurlijk bij af te likken!

 

Julie and Julia is het waargebeurde verhaal van de jonge schrijfster Julie Powell (Amy Adams) die haar saaie leventje beu is en besluit om in één jaar alle recepten uit het kookboek van haar grote voorbeeld Julia Child (Meryl Streep) te bereiden. Via een blog wil ze zo een nieuwe generatie kennis laten maken met de Franse kookkunst. De passie voor het koken verandert al snel in een passie voor het leven. Een delicieuze komedie over vreugde, obsessie en boter...

 

Schrijfster én regisseur Nora Ephron laat de opmerkelijke, waargebeurde verhalen van 2 vrouwen uit een ander tijdperk, beiden op culinaire ontdekkingstocht, vloeiend in elkaar overlopen. Zo creëerde ze een komedie die bewijst dat je, mét de juiste combinatie van passie en obsessie, je leven kan veranderen en je dromen kan waarmaken!

 

Maar het stopt niet bij een smakelijk verhaal. De Blu-ray en DVD extra's bevatten ook commentaar van schrijfster/regisseur Nora Ephron en de behind-the-scenes documentaire 'Geheime ingrediënten: Creëren van Julie & Julia' met onder andere interviews met cast en crew.

 

De Blu-ray Disc staat dan weer vol met exclusieve extra's waarvan je gaat watertanden. Zo is er de documentaire Julia's Keuken, een rondleiding in Julia Childs unieke keuken die nu in het Smithsonian's National Museum of American History gelegen is. De keuken werd op maat gemaakt door haar man Paul en deed ook dienst als opnameset voor haar kookprogramma's.

 

Herinneringen aan Julia Child door familie en vrienden gaat verder waar de film stopte en vertelt over haar publieke leven. Zo komen haar overige gepubliceerde werken aan bod, haar talrijke televisieshows, de stichting van de American Institute of Food and Wine, de vele lofbetuigingen die ze heeft gehad en haar liefdadigheid. Maar deze documentaire belicht ook haar zeldzaam besproken privé-leven: het liefdesverhaal met haar man, haar gevoel voor humor, haar verbazende werkethiek en haar liefde voor lesgeven. In de extra Cooking Lessons demonstreren topchefs als Julia Child, Jacques Pépin, Mark Peel, Suzanne Goin, Steven Lewandowski en Drew Nieporent hoe je heerlijke gerechten kan maken als gesmoord rundvlees en in boter gepocheerde kreeft. De Blu-ray Disc bevat ook movieIQ. Zo kan men met Julia's Recipe Collector tijdens de film de gepresenteerde gerechten selecteren en doormailen. Met movie IQ hebben de kijkers ook toegang tot geüpdate informatie over cast en crew en triviaweetjes over de productie en soundtrack. Kijk-en kookplezier verzekerd met deze Julie & Julia!

 

Regisseur: Nora Ephron (Sleepless In Seatle)

Acteurs: Meryl Streep (Doubt, Mamma Mia, The Devil Wears Prada), Amy Adams (Enchanted, Night At The Museum, Doubt), Stanley Tucci (The Devil Wears Prada, Lucky Number Slevin, What Just Happened)

Genre: Komedie
Release Blu-ray Disc en DVD koop: 9 februari 2010
 
Extra's op dvd en Blu-ray:

• Commentaar met regisseur / scenarioschrijfster Nora Ephron

• Geheime ingrediënten: Creëren van Julie & Julia
Exclusief op Blu-ray:
• Herinneringen aan Julia Child door familie en vrienden
• Julia's Keuken
• Eieren pocheren met Julia Child & Jacques Pépin

• Bereiden van Hollandaise saus met Julia Child & Jacques Pépin

• Mark Peel bakt roereieren
• Suzanne Goin bereidt gestoofde ribbetjes

• Steven Lewandowski & Drew Nieporent maken in boter gepocheerde Maine kreeft

• Movie IQ
 

THE UGLY TRUTH
 

Katherine Heigl en Gerard Butler binden de strijd der seksen aan in een sexy komedie van de regisseur van Legally Blonde! Sony Pictures Home Entertainment wakkert de strijd der seksen aan op Blu-ray en DVD! Ontdek de hilarische waarheid over het verschil tussen vrouwen en mannen op het vlak van romantiek in The Ugly Truth.

 

Abby Richter (Katherine Heigl) is een naar romantiek verlangende ochtendshowproducer die haar zoektocht naar Mr. Perfect nog niet heeft opgegeven. Haar carrière heeft haar nog geen windeieren gelegdàtot Mike Chadway (Gerard Butler) in dienst genomen wordt, een echte macho die belooft om de harde waarheid over mannen en vrouwen voor eens en voor altijd duidelijk te maken.

 

Regisseur Robert Luketic, die eerder al successen boekte met Legally Blonde en Monster-In-Law, maakte van The Ugly Truth een klassieke screwball comedy met een moderne twist die zowel mannen als vrouwen aan het lachen krijgt. Voeg daar nog Hollywoods lievelingen Katherine Heigl (27 Dresses, Knocked Up) en Gerard Butler (P.S. I Love You, 300) in de hoofdrollen aan toe, en je hebt de perfecte mix voor een echte bioscoophit.

 

Met deze Blu-ray en DVD release, beladen met uren aan extra's, kunnen de komedieliefhebbers alles ontdekken over The Ugly Truth. In 'The Truth is Ugly: Capturing the Male & Female Point of View' bespreken de filmmakers hun pogingen om een romantische komedie te maken die zowel het vrouwelijk als het mannelijk perspectief gebalanceerd aan bod laat komen. In 'The Art of Laughter: A Making of Hilarious Proportions' onthullen cast en crew hoe ze erin geslaagd zijn om het onvermijdelijke gelach op de set onder controle te houden. Extra bonusmateriaal op DVD en Blu-ray bestaat uit 'Select Scene Commentary' door regisseur Robert Luketic en producer Gary Lucchesi, verwijderde scènes, alternatieve eindes en bloopers. Exclusief op Blu-ray is de movieIQ functie, waarmee de kijkers tijdens de film toegang hebben tot weetjes over cast, crew, muziek en productie. Als je komedies graag brutaaleerlijk en waanzinnig sexy hebt, dan zal je ongetwijfeld houden van The Ugly Truth!

 

Regisseur: Richard Luketic (21, Legally Blonde)

Acteurs: Katherine Heigl (27 Dresses, Knocked Up, Grey's Anatomy), Gerard Butler (PS. I Love You, 300, Nim's Island, Rock 'N' Rolla), Bree Turner (Just My Luck, The Year Of Getting To Know Us)

Genre: Romantische komedie
Release Blu-ray Disc en DVD koop: 9 februari 2010
 
Extra's op Blu-ray Disc en DVD:

• Documentaires: "The Truth is Ugly: Capturing the Male & Female Point of View",

"The Art of Laughter: A Making of Hilarious Proportions"

• Alternatief einde, verwijderde scènes en bloopers
Exclusief op Blu-ray Disc:

• Toegang via BD-Live tot een real-time database met weetjes over de film en cast

 

DISTRICT 9
 

De sciencefiction thriller van het jaar komt nu uit op Blu-ray Disc en DVD,

maatschappijkritisch en boordevol actie. Sony Pictures Home Entertainment stelt de sciencefiction thriller van het jaar voor: District 9. Producer Peter Jackson (King Kong, The Lord Of The Rings Trilogie) en regisseur Neill Blomkamp (Crossing The Line, Tempbot) realiseerden deze verbazingwekkende en originele sciencefiction thriller met sensationele special effects en bikkelhard realisme. Relatief onbekende acteurs, zoals Sharlto Copley en Jason Cope, worden ingeschakeld en samen met de verbluffende special effects maakt dit van District 9 een spectaculair verhaal over gestrandde aliens in Johannesburg.

 

District 9 toont ons een wereld waarin buitenaardse wezens op onze planeet landen en terechtkomen in een sloppenwijk nabij Johannesburg. De controle over de buitenaardse wezens wordt uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een privébedrijf dat onverschillig is voor het welzijn van de wezens. Wanneer een terreinarbeider van MNU, Wikus Van De Merwe, een mysterieus virus oploopt, bereikt de spanning tussen de buitenaardse wezens en de mensen een hoogtepunt. Achtervolgd en opgejaagd door de straten van het lugubere alien getto, ontdekt Wikus hoe het voelt om een outsider te zijn op je eigen planeet.

 

De extra's op de Blu-ray Disc en DVD bevatten commentaren van regisseur en co-schrijver Neil Blomkamp, verwijderde scènes en de drie-delige documentaire "The Alien Agenda: Dagboek van een filmmaker". Het eerste deel van de documentaire onderzoekt het pre-productieproces en de creatie van de wereld van District 9, de rol van Peter Jackson als producer van de film en de niet alledaagse beslissing om Zuid-Afrika als locatie voor de film te gebruiken. Deel twee van de documentaire toont de stijl waarin de prent gefilmd werd, namelijk met kleine handycam's om het verhaal realistischer te maken, de moeilijkheden die gepaard gingen met filmen in Johannesburg, de uitdaging om scènes te filmen waarbij later speciale visuele effecten moesten bijgevoegd worden en de algemene problemen die zich voordoen tijdens het productieproces. In het derde deel krijgen we te zien hoe de geluidseffecten in de film werden geïntegreerd en

ook welke algemene problemen zich voordoen tijdens het bewerken van de film.

 

Exclusieve extra's op de Blu-ray Disc zijn een digitale kopie van de film voor PC, PSP, Mac of iPod en de interactieve kaart "Joburg from Above: Satellite and Schematics of the World of District 9", dat kijkers toelaat om de alien technologie en het wapenarsenaal te bekijken, alsook het arsenaal van MNU, of meer over de film door een serie van satellietkaarten, schema's en afbeeldingen. De Blu-ray Disc bevat via de BD-Live functie ook MovieIQ en Cinechat. Met MovieIO krijgen kijkers toegang tot trivia-weetjes over de muziek, productie, cast en crew van de film, terwijl ze via de cinechat-functie elkaar berichten kunnen sturen, en dit allemaal tijdens het bekijken van de film.

 

Regisseur: Neil Blomkamp

Acteurs: Sharlto Copley (District 9), Jason Cope (Doomsday, Ella Blue, Spoon), Nathalie Boltt (Route 30, Doomsday, Inspector George Gently)

Genre: Science Fiction, actie

Release Blu-ray Disc en DVD koop: 18 februari 2010
 
Extra's op Blu-ray Disc en dvd:
• Commentaar van regisseur Neil Blomkamp
• Verwijderde Scènes

• Documentaires: "The Alien Agenda: Dagboek van een filmmaker" - documentaire

in drie delen
Extra's op Blu-ray Disc:

• MovieIQ: Toegang tot real-time informatie over de acteurs, muziek, trivia en veel meer terwijl u de film bekijkt!

• Interactive Map: "Joburg From Above"-Satelliet en Schema van District 9

• Cinechat
 

LAST ACTION HERO
 

Actieheld Arnold Schwarzenegger dendert je woonkamer binnen in de rol van een filmheld in deze waanzinnige avonturenfilm van de veelgeprezen regisseur John McTiernan (Predator, Die Hard). Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) is de held van het witte doek. Zijn grootste fan, Danny, krijgt een magisch bioscoopkaartje waarmee hij letterlijk in de filmwereld terechtkomt. Danny heeft waardevolle informatie over de criminelen waar Slater naar op zoek is. Samen gaan ze op jacht naar de bandieten. Wanneer het magische kaartje in handen van de bende valt en zij op hun beurt door het witte doek naar de echte wereld in stappen, lopen film en werkelijkheid in elkaar over.

 

Release Blu-ray Disc Koop: 23 februari 2010