:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: 500 DAYS OF SUMMER
PERSBERICHT: 500 DAYS OF SUMMER
Bron: Fox - Datum: 2010-02-03 - Geplaatst door: Werner
(500) DAYS OF SUMMER
Een explosie van pure romantiek!
Te koop vanaf 3 februari

(500) Days of Summer is met voorsprong een van de leukste en slimste komedies van de laatste jaren! Op zoek naar het ideale Valentijnscadeau? Deze film doet alle harten sneller kloppen. Kruip samen onder het dekentje en geniet van een coole comedy die de Hollywoodclichés ver achter zich laat!

"...interessante acteurs, scherpe dialogen, een leuke soundtrack en net niet te hippe personages (...) - geloofwaardig en charmant." - De Volkskrant

Het verhaal
Vanaf het moment dat Tom Hansen Summer Finn ontmoet, weet Tom dat hij de ware gevonden heeft. Summer is mooi, charmant en grappig: ze is de perfecte vrouw! Er is echter een klein probleem: Summer gelooft niet in de liefde. Relaties zijn chaotisch, dus waarom niet gewoon plezier hebben? Gedurende 500 dagen ervaart Tom op een herkenbare manier de euforische ups en pijnlijke downs van de liefde. (500) Days Of Summer is een verrassende, scherpe en geestige komedie!

Topvertolkingen van Zooey Deschanel en Joseph-Gordon Levitt
Zooey Deschanel (Gigantic, The Happening) is perfect gecast in haar rol als Summer. Ze is aantrekkelijk, geestig en verrassend eerlijk. Een eerlijkheid die trouwens niet lijkt door te dringen tot haar aanbidder. Zooey is de zus van Emily Deschanel, die de hoofdrol speelt in Bones. Vóór (500) Days Of Summer stond Zooey al in de spotlights als begenadigde singer-songwriter. Joseph-Gordon Levitt (3rd Rock From The Sun, Brick, Mysterious Skin, The Lookout) is meer dan een waardig tegenspeler voor Deschanel. Hij heeft een ingehouden acteerstijl die zeer goed bij het thema past. In deze rol is hij subliem als verliefde jongeman die ziet wat hij wil zien. Regisseur Marc Webb maakt met (500) Days Of Summer een voortreffelijk regiedebuut. Hij schittert in het uitbeelden van het onbereikbare verlangen op een speelse, altijd verrassende manier. Tegelijkertijd brengt hij ook een hommage aan The Graduate door een scène op te nemen waarin Tom en Summer deze filmklassieker bekijken die zich net als (500) Days afspeelt in een buurt van Los Angeles waar zelden gefilmd wordt.

Geweldige soundtrack
(500) Days Of Summer is een feest voor elke rechtgeaarde popliefhebber die zijn klassiekers kent. Nancy Sinatra herkennen we in 'Sugar Town', de Pixies in 'Here Comes Your Man', heel leuk is ook de recente song van Carla Bruni (Quelqu'un m'a dit), en de Smiths passen met hun ironische songteksten als gegoten in dit verhaal. 'Please, please Let Me Get What I Want' van Smiths-leadzanger Morrisey werd op vraag van Zooey Deschanel opgenomen in de soundtrack. Ze zingt het nummer zelf in, samen met haar collega M. Ward met wie ze de band She & Him vormt.

Bekroningen en nominaties
(500) Days Of Summer, in 2009 dé publiekslieveling op het Sundancefestival, werd onder meer bekroond met een San Diego Film Critics Award en een Hollywood Breakthrough Award. De film werd genomineerd voor twee Golden Globes (beste vertolking, beste musical of comedy) en de Critic's Choice Award.

Productinformatie
Huur-dvd
Titel: 500 Days Of Summer
Releasedatum: 19 januari 2010
Genre: Comedy
Leeftijd: AL
Lengte: Ca. 90 minuten
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 DD, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16x9 1.78 widescreen
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Koop-dvd
Titel: 500 Days Of Summer
Releasedatum: 3 februari 2010
Genre: Comedy
Leeftijd: AL
Lengte: Ca. 90 minuten
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 DD, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16x9 1.78 widescreen
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
• 9 verwijderde en verlengde scènes


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron