:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2010
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2010
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-02-18 - Geplaatst door: Werner
THE PLAYER 

Geïnspireerd door het avontuurlijke maar ook tragische leven van zijn vader, gaat John Appel in de documentaire The Player op zoek naar de ware aard van de speler. Een film over gokken in de ruimste zin van het woord: van onschuldige spelletjes en grapjes tot fatale risico's en onverbeterlijke gokverslaving.

Aan de hand van portretten van een bookmaker bij de paardenrennen, een pokerspeler en een gevangengenomen rasoplichter, die zich ieder de kunst van het winnen én verliezen eigen hebben gemaakt, schetst John Appel een psychologisch portret van zijn vader, die niet slechts een gewone gokker was, maar een echte speler.

De pers:
Fascinerend... Een liefdevol portret - Het Parool
Biedt een caleidoscopisch en verrassend beeld van gokverslaving - 4/5 – de Volkskrant
Veel meer dan alleen een persoonlijk portret - 4/5 - NRC Handelsblad
Hilarisch en treurig tegelijk – Trouw
Film die je moet zien - Dagblad De Pers
Fantastische film - de Telegraaf
 
DVD details:
Regie: John Appel
Label: IDFA's Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2009,
Speelduur: 85 minuten,
Geluid: Nederlands stereo,
Beeld: 16:9,
Engels ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010
     

BLIND PIG WHO WANTS TO FLY  

Blind Pig Who Wants To Fly is een film die tegelijkertijd ernstig en speels is. De film snijdt een gevoelig raciaal-politiek probleem aan, namelijk de ontkenning van de Chinese culturele identiteit in Indonesië, maar zit ook vol met grappige en bizarre vondsten en situaties. in de opvallende, fragmentarische structuur volgt de maker zuiver zijn intuïtie. Er zijn meerdere verhaallijnen, maar dat over het vuurwerkmeisje Linda vormt een van de belangrijkstre. Mensen uit haar omgeving en ook uit haar verleden krijgen hun eigen kleine vertellingen, inclusief het varken uit de titel. De film is vaak leuk, maar niet luchtig. Een bekend nummer van Stevie Wonder wordt bijvoorbeeld zo vaak herhaald dar het verwarrend en verontrustend wordt. de maker wilde duidelijk niet alleen maar surrealistische taferelen schilderen. Daarom zitten ook de echte beelden van de echte anti-Chinese rellen en plunderingen in de film. Deze was genomineerd voor de VPRO Tiger Awards competitie op het IFFR van 2009 en werd mede-ondersteund door het Hubert Bals Fonds. 

DVD details:
Cast: Ladya Cheryl, Pong Harjatmo, Carlo Genta
Regie: Edwin
Label: Tiger Releases
Herkomst: Indonesië, 2008
Speelduur: 77 minuten
Geluid: Indonesisch Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3,
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010 
Extra's:
• Korte film Hulahoop Soundings
 

LAILA'S BIRTHDAY  

Op de ochtend van zijn dochters verjaardag belooft Abu Laila om 's avonds een verjaarstaart mee naar huis te nemen, maar eerst moet hij de dag zelf nog zien door te komen. Hoewel Abu Laila eigenlijk rechter van beroep is, kan hij door allerlei bureaucratische problemen zijn vak niet meer uitoefenen en is daardoor gedwongen om als taxichauffeur de kost te verdienen. Hij moet zeer tegen zijn zin bewapende cliënten in zijn auto toelaten, ervaart een bomaanslag, krijgt met woedende passagiers te maken, maar zijn voornaamste streven is dat mensen zich als waardige burgers dienen te gedragen. Het leven in de "bezette gebieden" is niet gemakkelijk, maar deze film toont aan dat het ook absurd en zelfs grappig kan zijn. Laila's Birthday laat het leven op een willekeurige dag in het Palestina van vandaag zien. Wat regisseur Rashid Masharwi toont is een bittere komedie over chaos, recht en onrecht, woede, vernedering, anarchie en een wanhopige poging om in die chaos enige orde te scheppen. 

De pers:
In Laila's Birthday vermijdt Masharawi doelbewust de clichébeelden - Trouw
Roadmovie met licht absurdistische trekjes - Movie 2 Movie
Op subtiele wijze belicht de film vooral het menselijke aspect van de chaos en wetteloosheid in het Palestijnse grondgebied - Film Totaal
 
DVD details:
Cast: Mohammad Bakri, Areen Omari, Nour Zoubi
Regie: Rashid Masharawi
Label: Amstel Film i.s.m Brunbro
Herkomst: Palestina / Tunesië / Nederland, 2008
Speelduur: 70 minuten
Geluid: Arabisch Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010
     

SOMERS TOWN 

Tom is net 16 geworden en krijgt geen steungeld meer. Op zoek naar een leven neemt hij vanuit een stadje in de Midlands de trein naar de wereldstad Londen. In Somers Town, een buurt vlak bij het station van St.-Pancras, ontmoet hij Marek, een jonge Poolse immigrant, die er maar wat rondhangt. De twee jongens zijn elkaars tegenpolen: Tomo is extravert en een en al branie; Marek, ontluikend fotograaf die bij zijn strenge vader woont, is melancholisch en in zichzelf gekeerd. Terwijl de beide jongens onderweg ook op hetzelfde meisje verliefd worden, groeit de vriendschap moeizaam maar zeker. Somers Town werd in zwart-wit gedraaid in het hedendaagse Londen en is een film over ongastvrije wijken, gebroken gezinnen en eenzaamheid die alleen verzacht kan worden door vriendschap. Shane Meadows toont opnieuw aan dat hij de ware opvolger en erfgenaam van Ken Loach en Mike Leigh is. 

De pers:
Filmjuweeltje in zwart-wit - Trouw
Ongelooflijk charmant Brits filmpje... Puur goud... Een crowdpleaser zoals je ze nog maar zelden ziet, een prachtig pleidooi voor verdraagzaamheid ook - Humo
Bij vlagen kan de film zelfs sprookjesachtig genoemd worden, geholpen door lumineuze zwart-witbeelden - de Filmkrant
"Zware" thema's worden vaak luchtig verpakt en de interactie tussen de twee jongens is bij wijlen erg grappig - De Standaard
Small but perfectly formed... Salty-tongued humor, excellent semi-improvised perfs and thematic exploration of father figures and sons... Completely of a piece with the director's previous work - Variety
Somers Town demonstrates why Shane Meadows is the best director working in Britain - 4/5 - The Scotsman
 
DVD details:
Cast: Thomas Turgoose, Piotr Jagiello, Ireneusz Czop
Regie: Shane Meadows
Label: Brunbro
Herkomst: Groot-Brittannië, 2008
Speelduur: 71 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010 

Extra's:
• Masterclass Tribeca
• Interviews 
•  Trailers 


SALAH, AN AFRICAN TOUBAB?  

Het gangbare idee over Afrikanen is dat zij uiteindelijk allemaal naar Europa willen. De hele familie betaalt mee om energieke jongeren een kans te geven op een beter leven en betere verdiensten in Europa of de VS. Maar er zijn ook jongemannen die een andere keuze maken zoals de in Mali wonende Salah Salahina Sounfountera, toeristengids in zijn thuisland. Zijn ambitie is om in Mali een bedrijf op te bouwen. Maar door zijn afwijkende opvattingen botst hij met de heersende normen en waarden in zijn land. Hij is fel gekant tegen vaste tradities waarin mensen afhankelijk kunnen zijn van anderen, zonder in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Salah wordt door zijn vrouw, zijn vrienden en zijn familie gezien als een toubab, een man met het gedrag en het karakter van een blanke. Om niet buiten de groep te vallen, moet hij zich conformeren aan de heersende opvattingen, maar dat doet hij niet van harte. 

De pers:
Een integer en boeiend portret - Movie 2 Movie
Een intiem portret van een jongeman die met zijn identiteit worstelt - De Singel
 
DVD details:
Regie: Margriet Jansen
Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2008
Speelduur: 70 minuten
Geluid: Fula / Bambara / Frans / Engels
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010
 
Extra's:
• Trailer
     

RUTA DEL JACA  

Een Peruaans-Amerikaans echtpaar verdwijnt spoorloos als het tijdens een zoektocht naar alternatieve behandelingen voor een ongeneeslijke ziekte verstrikt raakt in de bloederige burgeroorlog van Peru. Volgens de lokale autoriteiten zijn ze ontvoerd en vermoord door terroristen. Twintig jaar later volgt hun zoon de voetsporen van zijn ouders tijdens een intrigerende en soms bizarre reis van shamanen hoog in de Andes tot diep in het Amazone-woud. Hij ondergaat dezelfde traditionele rituelen als zijn ouders en komt steeds meer te weten over Peru en de missie die zijn ouders er bracht. De rauwe waarheid over hun dood geeft een radicale wending aan het verhaal. Debuterend filmmaker Kristinsson levert met Ruta del Jaca een intrigerende film af, die het midden houdt tussen documentaire en fictie en de sfeer van het beeldschone platteland van Peru ademt. In de film is een speciale rol weggelegd voor de populaire volkszangeres Sonia Morales. 

De pers:
Ruta Dl Jaca is een interessante documentaire met een goede climaxopbouw, en een liefdevolle verkenning van het prachtige Peru en haar turbulente verleden - 8Weekly
 
DVD details:
Regie: Kris Kristinsson
Label: Cinema Delicatessen
Herkomst:
Nederland, 2009
Speelduur: 72 minuten
Geluid: Spaans / Engels 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands, Engels en Spaans ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010
 
Extra's:
• Trailers Mt Artesonraju, Ave Maria, Sonia Morales
 

NANA THE MOVIE  

Nana Osaki en Nana Komatsu hebben dezelfde voornaam, zijn even oud en hopen allebei stiekem in Tokio de liefde van hun leven te ontmoeten. Maar hoe hun levens ook op elkaar lijken, hun idealen zijn totaal verschillend. Terwijl de ene Nana, wees en gothic, droomt van de doorbraak van haar punk-rockgroep, is de andere modeverslaafd, werkloos en hopeloos op zoek naar aandacht. Het lot beslist dat beide meisjes huisgenoten worden waardoor hun levens verstrengeld met elkaar raken, wat resulteert in een verhaal vol heftige gebeurtenissen, hoop en doorgeprikte illusies. Nana schetst een treffend portret van de Japanse jeugdcultuur met al zijn hoop, illusies en ongeremde levenslust. Het degelijke acteerwerk, de aanstekelijke humor en de van Japanse hits voorziene soundtrack maken van Nana een op hol geslagen rock 'n roll-verhaal dat miljoenen fans wereldwijd reeds kon boeien. 

DVD details: 
Cast: Mika Nakashima, Aoi Miyazaki, Hiroki Narimiya
Regie: Kentaro Otani
Label: Dybex
Herkomst: Japan, 2005
Speelduur: 115 minuten
Geluid: Japans 5.1 / Frans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010
 

MAN FROM EARTH  

Tot grote verrassing van zijn collega's neemt de 35-jarige hoogleraar John Oldman onverwachts ontslag van zijn baan aan de universiteit. In zijn afgelegen huis in de bossen komen ze bijeen om de reden van zijn vertrek aan te horen. John komt met een schokkende mededeling: hij is onsterfelijk en leeft inmiddels 14 duizend jaar. Aanvankelijk wordt dit ontvangen met hoongelach, maar als zijn collega's op elke vraag hierover een logisch antwoord krijgen slaat hun ongeloof om in twijfel en verbijstering. Is John gek geworden of is hij werkelijk een Cro-Magnon uit het Laat Paleolithicum zoals hij zelf beweert? The Man From Earth is het laatste verhaal van Jerome Bixby, één van de meest gewaardeerde schrijvers van verhalen voor o.a. Star Trek en The Twilight Zone

DVD details:
Regie: Richard Schenkman
Label: Shock
Cast: Ellen Crawford, William Katt, David Lee Smith
Herkomst: Verenigde Staten, 2007
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010 

Extra's:
• Vier behind-the-scenes featurettes: From Script to Scene, Star Trek: Jerome Bixby's SciFi Legacy, On the Set en The Story of the Story 


SENSELESS  

Eliott Gast, een Amerikaanse zakenafgevaardigde, die op het punt staat een belangrijke overeenkomst af te sluiten, wordt in Brussel ontvoerd en gemarteld door anti-globalisten. Eén voor één worden vijf zintuigen op weerzinwekkende wijze verwijderd als straf voor zijn rol in het creëren van een 'Amerikaanse' wereldeconomie. Miljoenen kijkers over de hele wereld volgen de martelingen die live op het internet te zien zijn. Eliott's enige hoop op ontsnapping is nog dat er mensen zijn die meer willen doen dan alleen toekijken. 

DVD details:
Cast: Jason Behr, Emma Catherwood, Joe Ferrara
Regie: Simon Hynd
Label: Shock
Herkomst: Groot-Brittannië, 2008
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Engels 5.1 / Engels stereo
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 15 maart 2010 

Extra's:
• Photo gallery,
• originele trailer