:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2010
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-02-20 - Geplaatst door: Werner
LONDON RIVER

Korte inhoud:
7 juli 2005. Moslimterroristen brengen in de drukke ochtendspits van London vier bommen tot ontploffing. Zevenenvijftig mensen komen om door blinde terreur. Elisabeth (Brenda Blethyn, Secrets and Lies) hoort het nieuws en probeert haar dochter Jane in de hoofdstad te bereiken. Het enige wat ze te horen krijgt is de stem van haar voicemail... Verscheurd door hoop en angst besluit ze naar Londen af te reizen. Tijdens haar zoektocht kruist ze het pad van Ousmane (Sotigui Kouyaté), een Afrikaanse man die op zoek is naar zijn zoon Ali... Net als Elisabeth kan hij geen contact met zijn kind krijgen... Van de regisseur van het internationaal bekroonde en voor een Oscar genomineerde Indigènes/ Days of Glory. Winnaar van een Zilveren Beer voor Beste Acteur, Filmfestival Berlijn.

Regie: Rachid Bouchareb
Releasedatum: 16 februari


WERE THE WORLD MINE
Als je een liefdesdrankje zou hebben, wie zou je dan waanzinnig verliefd op je laten worden?

Korte inhoud:
Timothy is het gay buitenbeentje van de school en wordt vaak gepest. Om de realiteit te ontvluchten trekt hij zich vaak terug in zijn eigen droomwereld, de wereld van de musicals. Als hij na aandringen van zijn lerares de hoofdrol in de schoolopvoering van Shakespeare’s Midsummer Nights Dream gaat spelen, krijgt hij eindelijk de kans de rollen om te keren... Net als Puck in het toneelstuk vindt Timothy opeens het recept om een magische bloem te maken waarmee hij iedereen tot homo kan omtoveren. Gewapend met zijn magische bloem gaat hij alle homofoben te lijf. Maar hij begint bij de bloedmooie aanvoerder van het rugbyteam, de jongen van zijn dromen... Were The World Mine is gebaseerd op Gustafson’s korte film Fairies (ook op deze DVD) en won meer dan 17 awards op filmfestivals wereldwijd.

Regie: Tom Gustafson
Releasedatum: 16 februari


ALL OVER ME

Korte inhoud:
Claude is jong, stoer, houdt van skateboarden en is al jaren bevriend met Ellen. Ze zijn samen opgegroeid in dezelfde wijk in New York, naar dezelfde school gegaan en brengen veel tijd met elkaar door. Ze zijn elkaars beste vriendinnen tot ze allebei verliefd worden. Ellen op Mark en Claude... op Ellen. Ellen heeft geen idee dat Claude verliefd op haar is en heeft weinig tijd meer voor Claude. Claude voelt zich verloren en hun vriendschap komt onder grote spanning te staan. En als Ellens vriendje een aantal hele verkeerde keuzes maakt komt Claude voor een heel moeilijke beslissing te staan. Tegelijkertijd ontmoet ze Luke die haar overhaalt naar haar gevoelens te luisteren. Ze gaat naar een lesbische bar en leert Lucy (Leisha Hailey, Alice uit The LWord) kennen, een erg leuk punk meisje dat in een all girl band speelt... Een mooie gevoelige film over vriendschap en de eerste liefde.

Regie: Alex Sichel
Releasedatum: 16 februari


FRESA Y CHOCOLATE (STRAWBERRY & CHOCOLATE)

Korte inhoud:
Op het terras van een Cubaanse ijssalon valt Diego, kunstenaar en levensgenieter, als een blok voor de bloedmooie David, een op en top macho student. David is overtuigd communist, zit vol vooroordelen en moet helemaal niets hebben van lichamelijke toenadering. Wel raakt hij gefascineerd door Diego en diens voorkeur voor buitenlandse drank, Maria Callas en verboden literatuur... Fresa Y Chcolate is een controversiële Cubaanse film die openlijk Castro’s regering en haar intolerantie bekritiseert. Het was de eerste Cubaanse film die een commerciële release in de VS kreeg en werd genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

Regie: Juan Carlos Tabio & Tomas Guttierez Alea
Releasedatum: 16 februari


ESTÔMAGO

Korte inhoud:
Zonder geld met de bus in een stadje aangekomen belandt Nonato uitgehongerd in een snackbar. Als hij zijn rekening niet kan betalen biedt de eigenaar hem een baan als afwasser. Nonato leert van hem snacks te maken en al snel komt de hele buurt op Nonato’s kookkunsten af. De prostituee Iria, die gek is op eten, kan ook geen genoeg van Nonato’s snacks krijgen en beloont hem rijkelijk in natura. De snackbar trekt inmiddels zoveel klanten dat Giovanni hem wegkaapt en een baan als leerling-kok biedt in zijn restaurant. Hier leert Nonato de fijne kneepjes van het vak. Tot hij Giovanni en Iria in een wel erg intiem samenzijn aantreft...

Regie: Marcos Jorge
Releasedatum: 16 februari


THE TANGO LESSON

Korte inhoud:
Een Engelse filmmaakster, Sally, doet in Parijs research voor haar volgende film. Op een avond hoort ze tangomuziek uit een theatertje komen. Ze gaat naar binnen en is als gehypnotiseerd door het stel dat ze vurig op het toneel ziet dansen. Sally benadert de man, Pablo, een Argentijn, en vraagt of hij het haar wil leren. Sally raakt volledig in de ban van de tango en de danser. Ze blijkt er aanleg voor te hebben, al heeft ze problemen met het moeten ‘volgen’ van haar partner. Als Pablo haar vertelt dat hij ervan droomt ooit op te treden in een film stelt ze voor een film over hen beiden te maken. Maar, zij wil dan degene zijn die ‘leidt’...

‘Licht en teder. Potter verdient de grootste bewondering.’ NRC Handelsblad

Releasedatum: 16 februari
Regie: Sally Potter


MA NUIT CHEZ MAUD

Korte inhoud:
Jean-Louis, een introverte en vrome katholieke dertiger, verhuist naar een klein plattelandsdorpje en raakt bij de zondagse kerkmis onder de indruk van Françoise, een blonde jonge vrouw. Jean-Louis gelooft in ware liefde, is tegen seks voor het huwelijk en vanaf het eerste moment weet hij dat hij met Françoise gaat trouwen. Door Vidal, een oude schoolvriend, wordt hij uitgenodigd voor een etentje bij Maud, een mooie en wereldwijze vrouw die net gescheiden is. Maud is vastbesloten Jean-Louis te versieren en probeert hem ervan te overtuigen dat het gevaarlijk is door de hevige sneeuwval naar huis te rijden. Jean- Louis laat zich overhalen en komt voor een dilemma te staan... Ma Nuit Chez Maud werd genomineerd voor 2 Oscars, waaronder Beste Buitenlandse Film.

Regie: Éric Rohmer
Releasedatum: 16 februari


MATJ (DE MOEDER)

Korte inhoud:
Rusland rond de eeuwwisseling ten tijde van Tsaar Nicolaas II. De mannen werken onder erbarmelijke omstandigheden. Na het werk mishandelen ze hun vrouwen en gaan ze zich te buiten aan wodka.Ook Michail Vlasov behandelt zijn vrouw Pela als een voetveeg. Als hij door een fabrieksongeluk omkomt, lijkt zoon Pavel dezelfde weg als zijn vader op te gaan. Maar Pavel heeft wel oog voor wat er om hem heen gebeurt. In zijn jeugd zag hij hoe de eerste socialisten behandeld werden als onruststokers. Als hij met hen in aanraking komt, ontdekt hij dat zij juist de verbetering van de omstandigheden voorstaan. Pavel gaat verboden boeken lezen en sluit zich aan. Zijn moeder wantrouwt eerst zijn nieuwe vrienden, maar denkt na over haar eigen leven en begrijpt dat Pavel en zijn vrienden terecht verandering willen. Ter voorbereiding van de 1-mei demonstratie verspreiden Pavel en zijn vrienden pamfletten. Er blijkt echter een verrader in hun midden te zijn en Pavel belandt in de gevangenis. Zijn moeder zorgt met een moedige list voor zijn vrijlating en helpt Pavel met de demonstratie. Ze weet dat haar offers niet voor niets zullen zijn... Matj is gebaseerd op de beroemde, klassieke roman ‘De Moeder’ van Maxim Gorki.

Regie: Gleb Panfilov
Releasedatum: 16 februari


NEL NOMEN DEL PADRE

Korte inhoud:
Angelo wordt door zijn vader naar een streng katholiek internaat voor moeilijk opvoedbare rijkeluis jongens gestuurd. De school wordt gerund door een groep priesters, van wie de meesten incompetent of sadistisch zijn. Of beide... Angelo maakt een enorme heibel in het internaat: hij roept Hitlerse leuzen, pest iedereen en hij zorgt ervoor dat een leerling van school wordt gestuurd. Angelo maakt erg goed gebruik van angstzaaien, wat hem onder zijn schoolgenoten macht geeft. Alleen Vader Corazzo lukt het om tegen de jongen in te gaan, als hij zich realiseert dat repressie niet het beste antwoord is...

Regie: Marco Bellocchio
Releasedatum: 16 februari


HANUSSEN

Korte inhoud:
De Oostenrijker Klaus Schneider raakt ernstig gewond tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar komt er bovenop door de goede zorgen van Dr. Emil Bettleheim. Bettelheim komt er achter dat Schneider bijzondere gaven heeft. Zijn grote inlevingsvermogen en helderziendheid worden ingezet om suïcidale patiënten het leven te redden. Na de oorlog vertrekt hij naar Berlijn en verandert zijn naam in Eric Jan Hanussen. Hij gaat er optreden als helderziende in het Varieté-theater. Zijn voorspellingen, die altijd uitkomen, worden opgemerkt door het opkomende nazi-regime. Hanussen voorspelt de opkomst van het regime - iets wat de propaganda-machine goed van pas komt - maar voorziet ook het geweld en de agressie van de nieuwe machthebbers. Hanussen komt hierdoor zelf in gevaar. Het regime dat hem groot maakte wordt hem uiteindelijk noodlottig. Hanussen vormt samen met Mephisto en Oberst Redl de Szabó trilogie en werd genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

Regie: István Szabó
Releasedatum: 16 februari


UNA GIORNATO PARTICOLARE

Korte inhoud:
8 Mei 1939, heel Rome loopt uit voor de historische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini. De Führer is in Rome om een bondgenootschap met Il Duce te sluiten. Antonietta (Sophia Loren) heeft geen tijd om met haar man en kinderen mee te gaan om de 2 dictators toe te juichen. In haar gebouw komt ze Gabriele (Marcello Mastroianni) tegen, die als één van de enigen ook niet is gaan kijken. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee. Een ontroerend verhaal over twee ogenschijnlijk verschillende mensen die beiden slachtoffer zijn van de machocultuur van het fascisme. Una Giornata Particolare is een hoogtepunt uit de Italiaanse filmgeschiedenis, en won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

‘Scola's onbetwiste meesterwerk.’ Algemeen Dagblad

Regie:  Ettore Scola
Releasedatum: 16 februari