:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
Bron: Universal - Datum: 2010-06-03 - Geplaatst door: Werner
GLADIATOR 10TH ANNIVERSARY EDITION 2 BLU-RAY
 
Wanneer hij door de corrupte, incestueuze troonopvolger tot slavernij wordt gedwongen, herbront de Romeinse generaal Maximus (Russell Crowe) zich tot gladiator. Zijn vaardigheid in de arena brengt hem uiteindelijk tot in Rome, waar hij in het Colosseum de ultieme confrontatie aangaat met de nieuwe keizer.

Gladiator is een meeslepend, met Oscars overladen epos, door topregisseur Ridley Scott (Blade Runner, Alien) op magistrale wijze verfilmd voor een hedendaags publiek. Naast meer dan 11 uur exclusief bonusmateriaal bevat deze speciale jubileumeditie ook

• Pocket Blu applicatie voor iPhone
• Exclusieve mini-disc met HD-trailers van The Wolfman en Robin Hood
 
Speelduur: Duur 155 (bioscoop) of 171 minuten (extended)
Beeld: 2.35:1 - 1080 p
Extra's 480 i/p
Geluid: ENG DTS-HDMA 5.1
Extra's Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum Blu-ray: 1 juli 2010
 

APOLLO 13
 
Vijftien jaar na de originele bioscooprelease en 40 jaar na zijn behouden thuiskomst, landt Apollo 13 in hoge definitie in de aardse videorekken. De "routinevlucht" van Apollo 13 werd als de grootste mislukking van de NASA tot dan toe beschouwd, en achteraf zo goed als doodgezwegen. Dankzij het boek van Jim Lovell, Lost Moon, en de daarop gebaseerde film van Ron Howard, geldt de veilige terugkeer van Apollo 13 nu ook als een van NASA's grootste verwezenlijkingen. De legendarische, onheilszwangere woorden van astronaut Jim Lovell zijn een metafoor geworden voor het opduiken van onverwachte problemen:

"Houston, we have a problem."

Dat ruimtereizen nooit routineus is, werd op pijnlijke wijze duidelijk met de fatale vluchten van de Space Shuttles Challenger (1986) en Columbia (2003). In 1970 echter, nauwelijks twee jaar nadat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan had gezet, blaakt Amerika nog van zelfvertrouwen. Zo nuchter de probleemmelding klinkt, zo hard komt de klap aan bij de vluchtleiding in het Kennedy Space Center. Een technisch defect op 205.000 mijl van de aarde – te ver om rechtsomkeert te maken – dwingt de bemanning ertoe om met de capsule rond de maan te cirkelen en zo te proberen de atmosfeer van de aarde onder een juiste hoek te benaderen. Geen sinecure voor een crew waarvan één lid pas twee dagen voor vertrek was opgetrommeld, ter vervanging van de zieke astronaut Ken Mattingly. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje over de hele wereld en een vlucht die eerst als nauwelijks nieuwswaardig werd beschouwd hield de mensheid dagenlang aan radio en tv gekluisterd.
 
Zes dagen na de lancering keren de astronauten Jim Lovell (Tom Hanks), Fred Haise (Bill Paxton) en Jack Swigert (Kevin Bacon) behouden op aarde terug. Ze hebben hun leven te danken aan hun eigen inventiviteit en koelbloedigheid en aan de geïnspireerde begeleiding van het "vierde", zieke, bemanningslid Ken Mattingly (Gary Sinise), vluchtleider Gene Kranz (Ed Harris) en de leden van de vluchtleiding die alles in het werk stellen om de bemanning heelhuids terug te brengen.
 
Regisseur Ron Howard vertelt het waar gebeurde verhaal van de mislukte missie van Apollo 13 als een ijzingwekkende thriller met diepmenselijke nuances, een ode aan de moed, de hoop en de vindingrijkheid van de menselijke geest. Ook de cast, met o.a. Tom Hanks, Kevin Bacon, Bill Paxton, Gary Sinise, Ed Harris en Kathleen Quinlan, geeft aan deze échte avonturenfilm een extra dimensie.
 
Cast: Tom Hanks, Kevin Bacon, Bill Paxton, Gary Sinise, Ed Harris, Kathleen Quinlan
Regie: Ron Howard
Speelduur: 140 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans, Duits, Portugees, Japans, Russisch DTS-HD 5.1
Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum Blu-ray: 1 juli 2010
 
Extra's:
HD Content
• How To Guides
• U-Control
- The Apollo Era (graphics & font strip)
- Tech-Splanations (139:46 - graphics & PIP)
• BD-Live Features
- Basic (Download Center)
• Apps
- voor 2.0 spelers met WiFi: iPhone APP "pocket Blu"
- Remote control
- Keyboard
- Mobile To Go: Theatrical Trailer (2:30), Techsplanation - Space Suits (2:02), Launch Stages (1:49), Anatomy Of A Disaster (1:46), Sling Shot (1:21), Lunar Landings (2:09), Lucky 13: The Astronauts' Story (12:10)

SD Content:
• Lost Moon": The Triumph Of Apollo 13 (58:04)
• Conquering Space: The Moon And Beyond (48:21)
• Lucky 13: The Astronauts' Story (12:10)
• Filmcommentaar Ron Howard
• Filmcommentaar Jim & Marilyn Lovell
 


OUT OF AFRICA  

We schrijven 1913. De jonge schrijfster Karen Blixen heeft net haar vaderland Denemarken verlaten om zich op een afgelegen koffieplantage in Kenia te vestigen. Het verstandshuwelijk met een Deense baron (Brandauer) levert haar een aristocratische titel op, maar de avontuurtjes van haar man, die veel op zakenreis is, laten haar eenzaam en verweesd achter. In deze fascinerende wildernis ontmoet zij de avonturier Denys Finch-Hatton, een ontmoeting die uitgroeit tot een dramatische liefdesrelatie, steeds balancerend tussen geluk en wanhoop. Een ramp lijkt onafwendbaar en Karens hele bestaan wordt bedreigd...

A Song of Africa
In deze diepgravende documentaire komen regisseur Sidney Pollack, componist John Barry, hoofdrolspeelster Meryl Streep en Judith Thurman, biograaf van Blixen en co-producent van de film, aan bod. De docu combineert het verhaal en archiefbeelden van de echte Karen en Denys met beelden uit de film en fragmenten uit de boeken van Blixen. Ook de anekdotes van acteurs en crew over de verfilming zelf zijn leerrijk en vaak erg grappig.
 
Cast: Sydney Pollack, Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, Graham Crowden, Michael Gough, Suzanna Hamilton
Regie: Sydney Pollack
Speelduur: 161 minuten
Beeld: 1.85:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1; Frans, Duits, Italiaans, Japans, Spaans DTS-HD 5.1
Releasedatum Blu-ray: 1 juli 2010
Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
 
Extra's:
HD Content
• Trailers
SD Content
• Deleted Scenes (14:58)
• A Song Of Africa (72:38)
• Theatrical Trailer (2:57)
• Filmcommentaar Sydney Pollack
 

CARLITO'S WAY

Carlito's Way
, misdaadthriller van de regisseur van Scarface, werd door de pers op lovende kritieken onthaald. Nog voor het einde van zijn gevangenisstraf komt de doorgewinterde crimineel Carlito Brigante (Oscarwinnaar Al Pacino) vrij. Dat dankt hij in grote mate aan het vakmanschap van zijn getalenteerde, maar corrupte advocaat Kleinfeld (Oscarwinnaar Sean Penn). Zijn besluit om op het rechte pad te blijven, zendt dan ook een schokgolf door de New Yorkse onderwereld. Maar dan laat Carlito zich vangen aan een allerlaatste klus, een gunst, uit loyauteit voor bewezen diensten. Als hij zich verzet, breekt de hel los. Carlito's Way is een meeslepende thriller die onhoudbaar naar een explosief einde dendert. In bijrollen herkent u ongetwijfeld John Leguizamo en Luis Guzmán.
 
Cast: Al Pacino, Sean Penn, John Leguizamo, Luis Guzmán
Regie: Brian De Palma
Speelduur: 144 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1; Frans, Duits, Japans, Spaans DTS-HD 5.1
Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum Blu-ray: 1 juli 2010
 
Extra's:
SD Content
• Deleted scenes
• Brian De Palma over Carlito's Way
Bekijk de film van binnenuit met de regisseur
• Making of van Carlito's Way

Diepgravende interviews met cast en crew onthullen de evolutie van Carlito van boek tot film
 


FLASH GORDON
Een must voor alle comicsfans, met muziek van Queen!
 
Ming, de snode keizer van de planeet Mongo, zet zijn plan in werking om de Aarde te vernietigen. Zarkov, een voormalig NASA-wetenschapper die deze buitenaardse aanval voorspelde, dwingt Flash Gordon en de beeldschone Dale Arden om mee te vliegen met zijn ruimteschip en de planeet te redden. Zarkov, Flash en Dale worden op magnetische wijze naar Mongo geleid en gevangen genomen door de genadeloze Ming...
 
Cast: Sam J. Jones, Melody Anderson, Haim Topol, Max Von Sydow
Regie: Mike Hodges
Speelduur: 111 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels, Frans DTS-HD MA 5.1; Duits DTS MA 2.0 mono; Spaans DTS MA 2.0
stereo
Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum Blu-ray: 1 juli 2010

Extra's:
SD Content
• Inleiding op zijn filmcommentaar door Mike Hodges
• Filmcommentaar door Mike Hodges
• Interview met Mike Hodges (32')
 

SPECIAL PRICE COLLECTION

30 nieuwe budgettitels - wave 10

Cultklassiekers, kaskrakers, cinefiele pareltjes... Deze zomer pakt Universal voor de tiende keer uit met een pak nieuwe titels - dertig maar liefst!!! - voor de Special Price Collection. Het SPC-label is in een rap tempo uitgegroeid tot een van de herkenbaarste en kwalitatiefste budgetreeksen op de markt. Eén blik op de opvallende verpakking stelt de koper gerust: hij koopt een sterke catalogusfilm tegen een goeie prijs. Films die geselecteerd zijn op basis van recente verkoopcijfers en dus bij het grote publiek populair zijn. Uiteraard wordt iedere wave aangevuld met een aantal verse new-to-catalogue titels. De catalogusfilms komen als single disc in het originele artwork, voorzien van een nette, duidelijke sticker. Behalve het direct herkenbare "Special Price Collection" prijkt het Universal-logo prominent op de sticker. Het is immers een keurmerk dat een vertrouwde, kwalitatieve uitstraling geeft. Minimaal drie keer per jaar wordt een nieuwe selectie toegevoegd. Bij dvd's uit Wave 10 zit een handig verzamelboekje met alle reeds verschenen titels. In totaal zijn dat er maar liefst 200!
 
Releasedatum: 8 juli 2010
 
Een greep uit het aanbod:
• Alice In Wonderland (1999)
• American Dreamz• American Pie 7
• Battlestar Galactica: The Plan
• Bruiser
• Caprica
• Dita Von Teese At The Grazy Horse
• Funny People S.E.
• Human Nature
• Inglourious Basterds
• Jet Lag
• Land Of The Lost
• Lock Up
• Mulholland Drive
• Near Dark
• The Nutty Professor
• The Pianist
• Rambo: First Blood
• Rambo: First Blood 2
• Rambo III
• Raw Deal
• Red Heat
• Schindler's List
• Shanghai Triad
• Sin Nombre
• Smokin' Aces 2: Assassins' Ball
• Survivor
• The Vampire's Assistant
• The Virgin Suicides
• The Weight Of Water
 

THE WOLFMAN

"Even a man who is pure in heart and says his prayers by night, may become a wolf when the wolfbane blooms, and the autumn moon is bright."

The Wolfman

In The Wolfman, een film geïnspireerd door Universals tijdloze horrorklassieker, vertolkt Oscarwinnaar Benicio Del Toro de rol van Lawrence Talbot, een getroubleerd aristocraat die naar het landgoed van zijn familie terugkeert na een smeekbede van Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn vermiste broer. Herenigd met de vader (Oscarwinnaar Sir Anthony Hopkins) die hij nauwelijks kent, gaat Talbot op zoek naar zijn broer. Zo komt hij erachter dat een bloeddorstig wezen dood en vernieling zaait in het dorp. Ook de achterdochtige Aberline (Hugo Weaving), een inspecteur van Scotland Yard, onderzoekt de zaak nauwgezet. Wat Talbot tijdens zijn jacht op het monsterachtige schepsel ontdekt, is zijn eigen gruwelijke lotsbestemming.

Special effects

Joe Johnston (Jurassic Park III) regisseert The Wolfman, en zesvoudig Oscarwinnaar special effects artist Rick Baker heeft al zijn ontwerp- en makeup-talenten aangewend om Del Toro in de angstaanjagende Wolfman te veranderen. Baker tekende eerder al voor genreklassiekers als Star Wars, Hellboy, An American Werewolf In London, en, uiteraard, de videoclip van Thriller.

Dvd & Blu-ray

De dvd pakt uit met maar liefst 16 minuten extra deleted en extended scenes. De Blu-ray bevat niet alleen de bioscoopversie en de Extended Version, maar ook talloze spectaculaire extra's over deze ijzingwekkende superproductie.

 Weerwolfweetjes

1. In zowat elke cultuur bestaan er weerwolflegendes. Sommige verhalen zijn even oud als het geschreven woord. Een van de allervroegste voorbeelden is het verhaal van de Griekse Koning Lycaon.

 2. De 'weer' in weerwolf betekent eigenlijk 'man/mens'. Weerwolf is dus een equivalent van 'menswolf', een menselijk wezen dat in staat is om 's nachts, of onder invloed van de maan, de gedaante van een wolf aan te nemen. Andere bronnen verwijzen naar de band met het Noorse 'vargulf.' Hiermee wordt een wolf bedoeld die een hele kudde uitmoordt, maar slechts een deel ervan opeet.
 
3. Lycantropie is het bovennatuurlijke fenomeen waarbij een mens in een wolf verandert. Wanneer de aangetaste persoon in een ander dier verandert, dan spreken we over theriantropie. "Therion" is Grieks voor wild dier. Het Grieks voor wolf is "lukos".
 
4. Een weerwolf kan op natuurlijke wijze geboren worden, lycantropie oplopen door de beet van een andere weerwolf of de krachten van een weerwolf verkrijgen door het dragen van een betoverde wolvenpels of - gordel. Er bestaan nog volop andere theorieën, zoals door het drinken van water uit de sporen van een weerwolf.
 
5. Waaraan kun je een weerwolf herkennen? Let op het samenkomen van de wenkbrauwen boven de neus, enigszins gekromde vingernagels, laagstaande oren en een ietwat deinende pas.
 
"Terrible things Lawrence, you've done terrible things."
 
Meerwolfweetjes
 
6. Klinische lycantropie is een bestaande psychologische aandoening waarbij de patiënt echt gelooft dat zijn lichaam verandert in een wolf of een ander schepsel.
 
7. De eerste film waarin lycantropie voorkwam was The Werewolf, een twintig minuten durende stomme film uit 1913. De grootste verdiener tot op heden is de film Wolf uit 1994, met Jack Nicholson en Michelle Pfeiffer. De meest legendarische versie is wellicht The Wolf Man uit 1941, met Lon Chaney.
 
8. Op het Caraïbische eiland Trinidad wordt het bestaan van de zogenaamde "lagahoo" algemeen aangenomen. Dit mannelijke schepsel, een verre neef van de weerwolf kan in diverse dieren veranderen. Het centaurachtige wezen kan onder meer de vorm van een paard, varken of geit aannemen.
 
9. Een weerwolf kan gedood worden met zilveren kogels of pijlen. Na zijn dood neemt de weerwolf opnieuw zijn menselijke gedaante aan.
 
10. Bands als Metallica, Genesis en Jefferson Airplane hebben allemaal nummers over weerwolven gemaakt.
 
Cast: Benicio Del Toro (Lawrence Talbot), Emily Blunt (Gwen Conliffe), Anthony Hopkins (Sir John Talbot), Cristina Contes (Solana Talbot), Simon Merrells (Ben Talbot), Art Malik (Singh)
Regie: Joe Johnston
Scenario: Andrew Kevin Walker, David Self, Curt Siodmak (original 1941 screenplay)

DVD:
Beeld: 1.85:1
Geluid: Engels & Frans Dolby Digital 5.1
Speelduur: 114 minuten
 
Extra's:
• Deleted & Extended Scenes:
- Lawrence Spreekt met Gwen
- Het Verhaal van Singh
- Transformatie in het Mausoleum
- Achtervolging door Londen
- Eindstrijd
 
Blu-ray:
Beeld: 1.85:1 - 1080p
Geluid: Engels DTS-HD 5.1; Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Japans Dolby Digital 5.1
Speelduur: Bioscoopversie 102 minuten, Extended version 118 minuten
Releasedatum DVD & Blu-ray: 15 juli 2010
 
Extra's:
• BD-Live
- Downloadcentrum
- Mijn Scènes
- Mijn Chat
- Mijn Filmcommentaar
- Exclusieve Content: de originele The Wolf Man uit 1941 wordt gedurende een beperkte tijd gratis aangeboden
• APPs
- pocket BLU (voor 2.0 spelers met WiFi) > Afstandsbediening, Toetsenbord, Mobile To Go
• U-Control (enkel bioscoopversie)
- Take Control (36:56 ): videopods
- Erfenis, Legende en Overlevering (32:40): PIP en grafische overlays
• Alternatieve Eindes (8:03)
• Deleted en Extended Scenes (11:26)
- Lawrence Spreekt met Gwen
- Het Verhaal van Singh
- Transformatie in het Mausoleum
- Achtervolging door Londen
- Uitgebreide Eindstrijd
• Featurettes
- Terugkeer van The Wolfman (12:18)
- De Monstermaker (12:03)
- Transformatiegeheimen (15:12)
- The Wolfman Ontketend (8:42)
 

CHLOE
 
Chloé, 23 jaar...
Mooi, sensueel...
Verleidelijk, gevaarlijk...
 
Omdat Catherine vermoedt dat haar echtgenoot David vreemdgaat, schakelt ze Chloé in, een verleidelijke escortdame die de trouw van haar man op de proef moet stellen. Wanneer Chloé gedetailleerd verslag uitbrengt van haar spannende ontmoetingen met David, raakt Catherine verscheurd door tegenstrijdige gevoelens: jaloezie enerzijds, de sensuele roes van haar weer opflakkerende lustgevoelens anderzijds... Maar door de deur naar de verleiding wijd open te zetten, brengt Catherine haar eigen gezin in gevaar. Laat je meeslepen door deze zinderende thriller die het midden houdt tussen Basic Instinct en Disclosure. Geniet van de meesterlijke regie van Atom Egoyan en de doorleefde vertolkingen van de sensuele Julianne Moore (A Single Man, Hannibal), de wellustige Amanda Seyfried (Mamma Mia!) en de onnavolgbare Liam Neeson (Taken, Batman Begins).
 
Genre: Thriller
Cast: Julianne Moore, Amanda Seyfried, Liam Neeson
Regie: Atom Egoyan
Speelduur: 92 minuten (dvd), 95 minuten (blu-ray)
Beeld: 1.85:1 (dvd) 1.85:1 - 1080p (blu-ray)
Extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1 (dvd); Engels DTS-HD MA 5.1, Frans DTS 5.1
Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum dvd & Blu-ray: 22 juli 2010
 
Extra's:
• Making of
• Het Mysterie Egoyan (enkel Blu-ray)
• A Day in Toronto
• Deleted Scenes + Alternatief Einde
• Interviews Atom Egoyan, Amanda Seyfried, Julianne Moore
• Fotogalerij (enkel Blu-ray)
 

BLACK LIGHTNING
 
Zet je schrap voor de wildste rit van je leven! Het leven van een student wordt op zijn kop gezet wanneer  hij ontdekt dat de aftandse wagen die hij van zijn vader heeft gekregen, kan vliegen. Zijn leven is een regelrechte puinhoop. Maar dan neemt hij een stoer besluit en ontpopt hij zich van een nietsnut tot een held: de misdaadbestrijder "Black Lightning". Wat hij echter niet weet, is dat de machten van het Kwaad op de loer liggen. Ze willen koste wat het kost zijn ongelofelijke auto in handen krijgen, ook al moeten ze hem daarvoor uit de weg ruimen en de hele stad vernietigen. Aan dit spetterende actie-avontuur van producer Timur Bekmambetov (regisseur van Wanted) werkten onder meer het Special Effectsteam van Wanted en de stuntmannen van The Bourne Identity en Quantum Of Solace mee.
 
Genre: Actie, thriller
Cast: Sergey Garmash, Grigoriy Dobrygin, Ekaterina Vilkova
Regie: Dmitriy Kiselev & Aleksandr Voytinskiy
Speelduur: 102 minuten (dvd); 106 minuten (blu-ray)
Beeld: 2.35:1 (dvd); 2.35:1 - 1080p (blu-ray)
Extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels, Frans, Russisch, Tsjechisch Dolby Digital 5.1 (dvd); Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Russisch DTS-HD 5.1 (blu-ray)
Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum dvd & Blu-ray: 22 juli 2010
 
Extra's:
• Making of
• Trailers
• Deleted Scenes