:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: WELT AM DRAHT
PERSBERICHT: WELT AM DRAHT
Bron: Lumière - Datum: 2010-06-14 - Geplaatst door: Werner
WELT AM DRAHT
De verloren gewaande film van Rainer Werner Fassbinder

Deze tweedelige film is nooit eerder uitgegeven op DVD en is dan ook jaren ongezien gebleven. Na de succesvolle restauratie van Berlin Alexanderplatz werd ook Welt Am Draht onder handen genomen voor een prachtige digitale restauratie.

Vintage seventies, vintage Fassbinder
Deze onvervalste science fiction thriller uit 1973 voorafschaduwt kaskrakers zoals Blade Runner en The Matrix. De vintage decors, de spiegeleffecten en de prachtige cameravoering maken van Welt Am Draht een hallucinant pareltje in het rijke oeuvre van Fassbinder.

Professor Vollmer ontwikkelt een nieuw soort computer: de Simulacron, een geniaal monster dat toekomstige ontwikkelingen kan berekenen en simuleren. Dan sterft de professor plotseling onder verdachte omstandigheden. Zijn opvolger, Dr. Stiller, probeert het mysterie rond Simulacron te ontrafelen. Maar wat is waarheid? Leven wij eigenlijk wel in de echte wereld, of maken wij deel uit van een gesimuleerde parallelwereld?

Voor deze tweedelige productie, gemaakt voor televisie in opdracht van de Westdeutsche Rundfunk (WDR), trok Fassbinder in 1972 naar Keulen, München en Parijs. Nu, bijna veertig jaar later, zorgt de Fassbinder Foundation voor deze fantastische digitale restauratie.

Technische gegevens 2 DVD Box:
Regie : Rainer Werner Fassbinder
Met: Klaus Löwitsch, Karl-Heinz Vosgerau, Mascha Rabben, Günter Lamprecht
Duur: 2 x 100 min. (film) + 56 min. (extra's)
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4/3 1.33
Geluid: PCM high resolution audio 1.0
DVD release 29 juni 2010

Extra's:
• Fassbinder's Welt Am Draht: Blick Voraus ins Heute (56 min.)