:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2010-06-14 - Geplaatst door: Werner
THE KARATE KID
THE KARATE KID II
 
Een collector's item box van deze klassieke familiefilms
 
Sony Pictures Home Entertainment brengt het Verre Oosten dichterbij met de release van de hartverwarmende coming-of-age films The Karate Kid & The Karate Kid II op Blu-ray Disc.
 
In The Karate Kid maken we kennis met Daniel (Ralph Macchio), die het moeilijk heeft om nieuwe vrienden te maken na een verhuis naar Los Angeles. Wanneer hij vriendschap sluit met Ali (Elisabeth Shue), wordt hij het onderwerp van pesterijen door de Cobra Kai, een groepje karateleerlingen. Om indruk te maken op zijn nieuwe vriendin en de jongens van Cobra Kai een koekje van eigen deeg te geven, vraagt hij de klusjesman Miyagi (Noriyuki 'Pat' Morita), zelf een meester in de Oosterse krijgskunst, om hem karate te leren. Tijdens de trainingen ontwikkelt Daniel niet alleen fysieke kracht, maar bouwt hij ook zijn zelfvertrouwen op om het gevecht van zijn leven aan te gaan.
 
In The Karate Kid II reist Daniel samen met zijn leraar Miyagi naar diens vroegere thuis in Okinawa. Voor Daniel is dit een reis naar een exotische, nieuwe wereld en een kans om meer te weten te komen over het verleden van zijn mentor. Miyagi onderneemt de reis om zijn op sterven liggende vader te bezoeken en de romance met zijn vroegere vriendin nieuw leven in te blazen. Tijdens hun bezoek wordt Miyagi geconfronteerd met zijn oude aartsvijand Sato. Wanneer ook Daniel bij deze vendetta betrokken raakt, leert hij veel over oude Japanse tradities en erecodes. Voor Daniel en zijn leraar is het niet langer een spel dat volgens de regels gespeeld moet worden, het wordt een gevecht op leven en dood...
 
Kijkers krijgen toegang tot Karate Kid weetjes over beide films, een picture-in-picture functie met pop-up interviews, leuke filmfeiten, anekdotes van de acteurs en informatie over Oosterse gevechtskunsten. Kijkers kunnen ook herinneringen ophalen met enkele documentaires en audiocommentaren van onder andere Ralph Macchio en Pat Morita.
 
Regisseur: John G. Avildsen
Met: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Nobu Mccarthy, Danny Kamekona
Genre: Actie, avontuur
Release Blu-ray disc koop op 15 juli 2010
 
Extra's op Blu-ray disc:
• Blu-pop: Exclusief op Blu-ray, PIP interviews en wetenswaardigheden over de film
• Audiocommentaar met regisseur, schrijver en acteurs
• Documentaires: "The Way of the Karate Kid: The Making-of", "Beyond the Form", "East Meets Wets", "Life of Bonsai" en "The Sequel"
 

THE DEVIL'S CHAIR
 
Op zoek naar spanning gaat Nick West (Andrew Howard) met zijn vriendin naar een psychiatrische inrichting. Maar als zijn vriendin op een vreemde stoel gaat zitten, wordt zij verminkt en meegesleurd in een demonisch zwart gat. Als Nick zijn verhaal bij de politie doet, verklaren ze hem voor gek en wordt hij opgesloten. Vier jaar later gaat een hoogleraar psychologie met zijn studenten en de vermoedelijke moordenaar naar de plaats delict, op zoek naar de waarheid achter het occulte mysterie.
 
Regisseur: Adam Mason
Acteurs: Adrew Howard, Pollyanna Rose
Genre: Horror
Release DVD koop op 29 juli 2010
 
Extra's op dvd:
• Audiocommentaar met schrijver-regisseur Adam Mason en schrijver Simon Boyes
• Blood, Sweat and Fears: De making-of


UIT HET ARCHIEF