:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2010
Bron: Lumière - Datum: 2010-06-23 - Geplaatst door: Werner
LA VIE EST UN LONG FLEUVE TRANQUILLE

Eén van de grootste Franse bioscoopsuccessen, die ondertussen een heuse cultstatus verworven heeft. In een kleine stad in het noorden van Frankrijk wonen twee kroostrijke gezinnen, allebei van zeer verschillende afkomst: de familie Groseille beschikt over een bescheiden inkomen, terwijl de familie Le Quesnoy een welgesteld leven leidt. Maar twaalf jaar tevoren heeft verpleegster Josette de twee pasgeboren baby’s met elkaar verwisseld: de zoon Le Quesnoy met de dochter Groseille. Op een dag beslist Josette om beide ouders hiervan op de hoogte te brengen, met alle gevolgen van dien… Winnaar van 4 Césars in 1989: Beste Debuutfilm, Beste Actrice in een Bijrol (Hélène Vincent), Beste Scenario en Meest Veelbelovende Actrice (Catherine Jacob)

Technische gegevens DVD:
Regie: Étienne Chatiliez
Met: Benoît Magimel, Catherine Jacob, Hélène Vincent
Duur: 90 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 1.66:1
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 29 juni 2010


L'ANNÉE DES MÉDUSES

In deze broeierige thriller, naar het eigen boek van de regisseur, is de hoofdrol weggelegd voor het sexy tieneridool Valérie Kaprisky. Zij geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot aan de Franse kust in een zinderend spel van afstoten en aantrekken. Net als iedere andere zomer vertrekt de beeldschone zestienjarige Chris met haar moeder naar Saint-Tropez voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Geen enkele man lijkt de aantrekkelijke dochter te kunnen weerstaan. Behalve Romain; de minnaar van moeder! Chris gooit echter alles in de strijd om Romain voor zich te winnen. Als een dodelijke kwal waarvan iedere steek fataal kan zijn, verovert ze het vakantieoord. Met gevaarlijke en perverse verleidingsspelletjes probeert ze Romains aandacht te trekken, maar of dit lukt? César voor Beste Actrice in een Bijrol (Caroline Cellier, 1985)

Technische gegevens DVD:
Regie: Christopher Frank
Met: Valérie Kaprisky, Bernard Giraudeau, Caroline Cellier, Jacques Perrin
Duur: 110 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 1.66:1
Geluid: Dolby Digital 1.0
Releasedatum: 29 juni 2010


LE PÈRE DE MES ENFANTS

Grégoire Canvel heeft alles: succes, een liefhebbende vrouw, drie leuke kinderen en een fantastische baan als filmproducent. Door de week stort hij zich helemaal op zijn werk, maar in het weekend brengt hij kostbare momenten door met zijn gezin op het platteland. Met zijn uitzonderlijke charisma en levenslust dwingt Grégoire overal bewondering af, maar tegelijkertijd gaat het met zijn bedrijf bergafwaarts. Een enorm fiasco met zware gevolgen. Cannes 2009 - Un Certain Regard: Special Jury Prize

Gebaseerd op het leven van de Franse filmproducent Humbert Balsan
“een discrete en knap vertolkte familiekroniek” - Dave Mestdach, Focus Knack
“Mia Hansen-Love schuwt het melodrama ten voordele van een sobere maar rustige en accurate beschrijving die je niet onbewogen laat” - De Volkskrant

Technische gegevens DVD:
Regie: Mia Hansen-Love
Met: Chiara Caselli, Louis-Do De Lencquesaing
Duur: 110 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 29 juni 2010


KES

Billy Casper (David Bradley) is een 15-jarige jongen uit de arbeidersklasse van het Engelse Yorkshire. Hij wordt door zijn moeder verwaarloosd, op school flink gepest en met regelmaat geslagen door zijn eigen broer. Wanneer Billy zich ontfermt over een valk die hij Kes noemt, verandert zijn leven. Billy steekt al zijn vrije tijd in het africhten en temmen van de valk. Door zijn vriendschap met Kes ziet hij in zijn toch ongelukkige leven, de zon weer schijnen. Tot op een dag het noodlot toeslaat. Kes is het zeer ontroerende én realistische meesterwerk van de Britse regisseur Ken Loach uit 1969.

Technische gegevens DVD:
Regie: Ken Loach
Met: David Bradley, Freddie Fletcher, Lynne Perrie
Duur: 106 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4/3 1.66
Geluid: Dolby Digital 1.0
Releasedatum: 29 juni 2010


Te verwachten in juli:
• Billion Dollar Brain
• Barfly (Lumière Cinema Selection)
• Hidden Agenda (Lumière Cinema Selection)


UIT HET ARCHIEF