:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: DE SMURFEN 9 EN 10 E.A.
PERSBERICHT: DE SMURFEN 9 EN 10 E.A.
Bron: Twin Pics - Datum: 2010-07-12 - Geplaatst door: Werner
DE SMURFEN

Wie kent de kleine blauwe mannetjes met de witte mutsjes niet? De Smurfen behoren - zonder enige twijfel - tot de bekendste animatiefiguren uit de geschiedenis. Deze DVD met afleveringen uit de TV-reeks is een absolute must voor jong en oud! Op 29 oktober 1958 verschenen de Smurfen, een schepping van Pierre Culliford (Peyo) voor het eerst in een verhaal van Johan en Pirrewiet in het tijdschrift 'Robbedoes'. Aanvankelijk waren de Smurfen slechts figuranten, maar al snel werden ze zelf echte sterren. Na enkele minialbums verschenen hun avonturen in volledige albums. Daarna kwam ook de film De Fluit Met De Zes Smurfen uit. De Smurfen werden al gauw wereldbekend. Figuurtjes, pluchen poppen, speelgoed, platen en vooral hun tv-afleveringen. In 1981 begon het bekende tekenfilmduo Hanna & Barbera (Tom & Jerry, The Flinstones) aan een tv-reeks voor NBC-network in de VS. Er werden niet minder dan 272 afleveringen gemaakt, die momenteel nog steeds uitgezonden worden in ongeveer 30 landen. Hoewel hun schepper, Peyo, in 1992 rond Kerstmis overleed, zijn de Smurfen nog nooit zo populair geweest. De strips, boeken, figuurtjes en speelgoed zijn razend populair in de hele wereld. Met de nieuwe stijl en de uitgebreide waaier aan Smurf gadgets en verzamelobjecten hebben de kleine blauwe mannetjes in de komende jaren nog veel verrassingen in petto voor hun grote schare fans. EIC brengt de DVD's met de TV-afleveringen van de Smurfen uit in Vlaanderen en Nederland.

Deel 9: Een Smurfige Vondst

Aflevering 1: 'Een robotsmurf': Knutsel heeft een robot ontworpen die alle klusjes moet opknappen. Maar Brilsmurf heeft ermee geknoeid en Robotsmurf verlaat het dorp. Hij komt terecht in een kasteel. Daar overtuigt hij een jonge prins om naar het smurfendorp te gaan en de Smurfen om hulp te vragen om zo zijn koninkrijk terug te winnen van zijn boosaardige tante.
Aflevering 2: 'Wie verspilt, versmurft': Oogsten en eten maken neemt veel tijd in beslag voor de Smurfen. Maar Knutsel heeft een machine uitgevonden die dit allemaal zal oplossen. Jammer genoeg zijn er ook nadelen verbonden aan deze prachtige uitvinding.
Aflevering 3: 'Smurfomatische smurfolator': Gargamel heeft weer een nieuw plan om de Smurfen te pakken te krijgen. Hij strooit in het bos de zaadjes van een rare plant, waarin de Smurfen zeker verstrikt zullen raken. Maar Knutsel brengt gelukkig redding met zijn smurfomatische smurfolator.
Aflevering 4: 'Smurfmobiel heeft toekomst': Knutsel heeft alweer een nieuwe uitvinding: 'de smurfmobiel'. Elke Smurf krijgt zijn op maat gemaakt voertuig en ze genieten allemaal van hun ritje. Maar dan strooit Gargamel roet in het eten.
Aflevering 5: 'Plaatjes smurfen': Schildersmurf is niet opgezet met de nieuwste uitvinding van Knutsel. De smurfomatische plaatjesmaker is een apparaatje dat snel portretten maakt en dat is veel handiger dan ze te schilderen met een penseel. Maar wanneer Gargamel luchtfoto's van het smurfdorp in handen krijgt wordt de uitvinding plots heel gevaarlijk.

Deel 10: Smurfendorp Op Stelten
Aflevering 1: 'De pluizenplaag': Klungelsmurf brengt een raar wezentje mee naar het dorp. Het is klein en lief maar vermenigvuldigt zich razendsnel en dreigt de dam op te eten. Gelukkig kent Muzieksmurf een deuntje om de wezentjes het bos in te lokken.
Aflevering 2: 'De paarse Smurfen': Wanneer Luilaksmurf gestoken wordt door een paarse vlieg, breekt er een epidemie uit in het smurfendorp waardoor alle Smurfen paars en dol worden. Grote Smurf zoekt naar een tegengif en ontdekt dat de pollen van een bloem redding kunnen brengen.
Aflevering 3: 'De appel valt niet ver van de Smurf': Wanneer Brilsmurf en Babysmurf knoeien met magische drankjes in het laboratorium van Grote Smurf, breekt de hel los. De Smurfen komen machteloos te staan tegenover een leger hongerige sprinkhanen.
Aflevering 4: 'Smurf alarm': De Smurfjes voelen zich ongewenst en besluiten het dorp te verlaten. Ze nemen wel enkele souvenirtjes mee. Daardoor denken de Smurfen dat er zich een dief in hun midden bevindt. Brilsmurf installeert een alarm om de dief te ontmaskeren. Het alarm maakt zo'n lawaai dat de Smurfjes besluiten om terug te keren naar het dorp.
Aflevering 5: 'Puppy's training': Het leven in het smurfendorp zou veel aangenamer zijn als Puppy betere manieren had. Hij graaft de bloemen van Smurfin uit, bekladt het nieuwe behangpapier van Smurffatje en verknoeit de experimenten van Grote Smurf. Maar plots is hij de enige hoop om de Smurfen uit de val van Gargamel te redden. Maar is hij er wel gedisciplineerd genoeg voor?
Aflevering 6: 'De dorpsvandaal': Gargamel heeft er echt genoeg van dat de Smurfen altijd overwinnen. Hij is vastberaden hun dorp voor eens en altijd te vernietigen. Hij stuurt een termiet op het dorp af die huizen compleet vernield. Het resultaat is nog beter dan verwacht, want de Smurfjes krijgen de schuld van de ravage.

Het is vakantie!
Aflevering 1: 'De slechtweer Smurf': Het is tijd voor de jaarlijkse picknick in het bos, maar het regent! Knutsel heeft een idee en maakt een 'weermachine'. Met deze machine kunnen de Smurfen kiezen welk weer het wordt. Maar wat als ze allemaal een ander weertype willen?
Aflevering 2: 'Het versmurfte paradijs': Luilaksmurf droomt dat hij op een paradijselijk eiland is en geen klusjes meer moet uitvoeren van Grote Smurf. Zijn droom wordt echter snel een nachtmerrie.
Aflevering 3: 'De smurfische Spelen': Na een nipte ontsnapping aan Azraël, besluiten de Smurfen dat ze aan sport moeten doen om hun conditie te verbeteren. Grote Smurf roept daarom de eerste Smurfische Spelen in het leven. - Aflevering 4: 'Smurfbreuklingen': Smurfin is het alledaagse leven grondig beu. Zou het niet veel leuker zijn om een lange zeiltocht op zee te maken in plaats van elke dag hetzelfde werk te moeten doen? Smurfin ziet haar droom werkelijkheid worden nu Droomsmurf van plan is een cruise te maken. Zou dat niet heerlijk zijn?
Aflevering 5: 'Het smurfen café': Knutsel en Smulsmurf hebben een verfrissende lekkernij uitgevonden. Ze noemen het smurfijs. Maar hun uitvinding zet beide Smurfen tegen elkaar op. En dan is er nog Gargamel die vervelend doet..

Tekenfilmserie naar een idee van Peyo.
Regie: Gebaseerd op de originele verhalen van Peyo en Yvan Delporte
Productie: Hanna-Barbera
Lime Lights Pictures
Formaat: DVD
Tijdsduur: ca 70 min
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0 Nederlands gesprokenKABAAL IN DE STAL Deel 2

Kabaal In De Stal volgt hun dagelijkse avonturen op de boerderij en staan spelen, leren en ontdekken centraal. Ontmoet in de stal van een groot landbouwbedrijf Roosje, het nieuwsgierig biggetje en de belichaming van de meisjes biggetjes-macht. Huppel de enthousiaste geit, vindingrijk en gulzig, Gust, de pientere, vriendelijke ezel (en de grootste van de bende) en Sprinter, de Labrador puppy, niet de slimste hond in het nest, maar heel schattig.

Bekend van Ketnet

Technische gegevens
Configuratie: DVD
Speelduur: ca 50 min
Taal: Nederlands Dolby Surround 2.0
Beeldformaat: 16:9
Genre: Kids
Leeftijd: AL
Releasedatum: 24-06-2010


TIK TAK

Tik Tak is een programma geheel gewijd aan de allerkleinsten van vier jaar en jonger. Deze dvd bevat een zorgvuldig uitgezochte samenstelling van de leukste fragmenten, waarin een toverhoed centraal staat, en waar kinderen altijd van zullen genieten.

Tik Tak moet zowat het bekendste kinderprogramma in Vlaanderen zijn. Het was zonder twijfel één van de langst lopende programma's van de BRT, later VRT. Het programma werd bedacht door Mil Lenssens die op het idee kwam toen hij kinderen geboeid zag kijken naar een uitzending van een lottotrekking. De voorspelbare, repetitieve mix van beweging, kleuren en muzikale ritmes en deuntjes werden, in samenwerking met Clien de Vuyst in Tik Tak verwerkt. Niet minder dan 365 afleveringen werden gemaakt, goed voor 1 aflevering per dag per jaar, met een extra aflevering voor schrikkeljaren. Iedere aflevering begint met schaapjes of een hondje die bij zonsondergang uit en in deurtjes komen op een ronddraaiend plateau. Het programma werd steevast beëindigd met een schaduwfiguur (door Ann Ricour) die in een opengeslagen boek allerlei dingen beleefde. De eerste uitzending dateert van 1 november 1981 en werd maar liefst 25 jaar onophoudelijk uitgezonden. Vele generaties kinderen werden groot met Tik Tak en vele generaties ouders denken nog steeds met weemoed terug aan het programma. Tik Tak werd verkocht aan meer dan 30 landen, waaronder Nederland (KRO, Kindernet en TROS), Australië, Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Het is hiermee één van de grootste televisie-exportproducten die de Belgische televisie ooit heeft gekend.

De toverhoed
Deze DVD bevat een zorgvuldig uitgezochte verzameling van de leukste fragmenten waarin de toverhoed centraal staat en waar kinderen altijd van zullen genieten

Het draaimolentje
Deze DVD bevat een zorgvuldig uitgezochte verzameling van de leukste fragmenten waarin het draaimolentje centraal staat en waar kinderen altijd van zullen genieten

Regie: Director(s): Mil Lenssens
Writer(s): Mil Lenssens
Music: nmg
Lime Lights Pictures
Formaat: DVD
Tijdsduur: ca 50 min
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0