:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2010
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2010
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-07-12 - Geplaatst door: Werner
ROTVOS
 

Rotvos vertelt over het spanningsveld rondom natuurbehoud in het dichtbevolkte Nederland; over de onvermijdelijke dilemma's van natuurbeheer en over de rol van de vos hierin. In 2002 werd de vos wettelijk beschermd. Het dier greep zijn kans en waar de vos vroeger door jagers in toom werd gehouden, verscheen hij op steeds meer plaatsen en vrat andere beschermde soorten op zodat in 2006 de jacht op de vos weer werd geopend. Vossenonderzoeker Jaap Mulder werkt, als een ouderwetse trapper, in dit spanningsveld. Als een spin in het web zit hij midden in de carrousel van jagers, terreinbeheerders en natuurbeschermers die worstelen met de soms dubbele moraal van de natuurbescherming. Zijn adviezen zijn voor de vos van levensbelang. De film is een metafoor voor wat natuurbescherming in een zo dicht bevolkt land wel en niet vermag. Mag de vos, die van nature in ons land thuishoort, zelf bepalen of hij zich hier kan handhaven, of bepalen wij vanachter de tekentafel zijn lot? Is de vos, de natuur, sterker dan wij vermoeden? Heeft de vos ons tuk of is ie toch het haasje?

 

* Bekroond met Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire, Nederlands Film Festival 2009

 
DVD details:

Regie: Tijs Tinbergen / Jan Musch

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 80 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Engels ondertiteld

Releasedatum: 2 augustus 2010

 
Extra's:
• Trailers
 

THE MARKET

 

Mihram is een kleine, inventieve marktkramer in een provinciestadje in het Oosten van Turkije. Hij barst van de ideeën voor businessdeals, maar het ontbreekt hem steevast aan het kapitaal om ze ten uitvoer te brengen. Op een dag worden de geneesmiddelen gestolen die bestemd waren voor het plaatselijke ziekenhuis. Een wanhopige arts gaat Mirham inhuren om de medicatie op de zwarte markt te kopen. Mirham ruikt zijn kans om zijn levenslot een nieuwe wending te geven. Maar om dat doel te bereiken, zal hij gokken met het geld van de gemeenschap... Als hij wint, is zijn broodje gebakken. Als hij verliest, wordt hij een verschoppeling. Hoe dan ook heeft hij twee zaken over het hoofd gezien: de plaatselijke maffia en de ondoorgrondelijke regels van de markt.

 
DVD details:

Regie: Ben Hopkins

Label: Brunbro

Cast: Tayanç Ayaydin, Genco Erkal, Senay Aydin, Hakan Sahin, Rojîn Ulker

Herkomst: Turkije / Duitsland / Kazakhstan, 2008

Speelduur: 89 minten

Geluid: Turks Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 2 augustus 2010

     

AT THE END OF DAYBREAK

 

De inspiratiebron voor het verhaal vormde een nieuwsbericht op het Maleisische journaal over de moord op twee meisjes. Ho Yuhang dook in de zaak en verwerkte deze in zijn film over een 23-jarige man die een onwettige relatie heeft met een 15-jarig meisje. Door de bemoeienis van haar ouders, die de politie erbij willen halen, loopt het helemaal uit de hand. Met een mix van professionele en niet-professionele acteurs maakte Ho een misdaaddrama met een maatschappijkritische ondertoon. De rigide Maleisische mores zijn op zijn minst medeschuldig aan de tragische gebeurtenissen. Met in de bijrol van rechercheur de kleurrijke Maleisische filmcriticus en leraar Hassan Muthalib. At The End Of Daybreak werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het IFFR.

 
DVD details:
Regie: Ho Yuhang
Label: Tiger Realeases
Cast: Chui Tien You, Wai Ying Hung, Ng Meng Hui

Herkomst: Maleisië, 2009

Speelduur: 94 minuten

Geluid: Mandarijn Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 2 augustus 2010

 
Extra's:
• Korte film Potong Saga,
• Interview,
• Trailers
 

THE STRANGER

 

Het afgelegen Finse Noorden. Een jongen van tien woont met zijn moeder op een boerderij omringd door uitgestrekte wouden. Af en toe bezoekt hij in de gevangenis zijn gewelddadige vader. Zijn enige andere metgezel is een rusteloos paard, opgesloten in de stal. Hun eenvoudige leven wordt verstoord wanneer een vreemdeling opduikt met een kogel in zijn zijde en een brief van de vader. Tegen hun zin bieden moeder en zoon hem onderdak...

 
DVD details:

Regie: Jukka-Pekka Valkeapää

Cast: Vitali Bobrov, Emilia Ikaheimo, Pavel Liska, Jorma Tommila

Label: Imagine

Herkomst: Finland, 2008

Speelduur: 99 minuten

Geluid: Fins 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 2 augustus 2010

 

Extra's:

• Ontmoeting met de regisseur tijdens het BIFFF,

• Trailers
 

RIETVELD TV SEIZOEN 2
 

In september 2008 is begonnen met het maken van een televisieprogramma: Rietveld Tv. Daarin zijn deze oude kunstwerken uit het archief gecombineerd met nieuwe Rietveld films te zien. Alle werken zijn gemaakt door kunstenaars tijdens hun academieperiode. Ze worden voorafgegaan door een korte introductie van de makers zelf. Zo ontstaat een belangrijk overzicht van 40 jaar Rietveld Academie in bewegend beeld.

 

Op deze dvd vind je alle afleveringen uit het tweede seizoen 2009 - 2010 nu op dvd, met werk van o.a.: Eelco Brand, Elspeth Diederix, Peter Klashorst, Maarten van der Ploeg, Rob Scholte, Rob Schröder, Barbara Visser

 
DVD details:

Label: Rietveld TV

Herkomst: Nederland, 2009-2010

Speelduur: 100 minuten

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 2 augustus 2010

 

 

YOUNG MALAYSIA COLLECTION   

 
Label: Tiger Releases
 

Deze Young Malaysia Collection bevat vijf films van vier jonge, getalenteerde Maleisische makers die samen de New (of No) Wave-generatie vormen. Het Hubert Bals Fonds heeft de ontwikkelingen in Azië altijd op de voet gevolgd. Inmiddels gevierde arthouse-regisseurs als Gouden Palm winnaar Apitchatpong Weerasethakul, Jia Zhang-ke en Garin Nugroho werden in een vroeg stadium van hun carrière door het fonds ondersteund. Evenals Ho Yuhang, Tan Chui Mui, Woo Ming Jin en Charlotte Lay Kuen Lim van de nu nog onbekende jonge garde waarvan we met trots de volgende films presenteren:

 

AT THE END OF DAYBREAK

Regie: Ho Yuhang
2009
Speelduur: 94 min
 

Een nieuwsbericht op tv over twee vermoorde meisjes vormde de inspiratiebron voor dit misdaaddrama van Ho Yuhang, die eerder op het IFFR draaide o.a. met Sanctuary (Tiger Award-kandidaat). Maleisische moderne film noir over de onwettige relatie tussen een 23-jarige man en een 15-jarig meisje.

 
LOVE CONQUERS ALL

Regie: Tan Chui Mui

2006

Speelduur: 90 min.

 

Winnaar VPRO Tiger award op het festival van 2007. Gevoelige en onuitgesproken sfeertekening van de innerlijke wereld van een jonge vrouw die in Kuala Lumpur in handen valt van een zich als pooier ontpoppende, grootsteedse geliefde.

 

MY DAUGHTER

Regie: Charlotte Lay Kuen Lim

2009

Speelduur: 76 min.

 

Intieme studie van de onderlinge afhankelijkheid van een slordig levende kapster en haar onzekere tienerdochter. Geen melodrama, maar een moedig experiment dat complexe gevoelens vooral visueel tot uitdrukking brengt. Genomineerd voor een VPRO Tiger Award op het festival van 2010.

 
RAIN DOGS

Regie: Ho Yuhang

2006

Speelduur: 94 min.

 

Een jongen gaat naar de grote stad en komt van een koude kermis thuis. Ho Yuhang maakt van dit archetypische verhaal een mooie, gevoelige en originele film. Met hoofdrollen voor het bruisende Kuala Lumpur en het platteland van Maleisië.

 

WOMAN ON FIRE LOOKS FOR WATER

Regie: Woo Ming Jin

2009

Speelduur: 99 min.

 

Vader en zoon worstelen met de liefde in een klein Maleisisch vissersdorp. Terwijl pa een oude liefde opzoekt met wie hij jaren geleden had moeten trouwen, staat zijn zoon voor een dilemma. Kiest hij voor het meisje op wie hij verliefd is, of voor de dochter van zijn baas?

 

DVD details:

Herkomst: Maleisië, 2006-2009

Speelduur: 445 minuten

Geluid: Mandarijn / Kantonees

Beeld: 4:3 / 16:9

Nederlands en Engels onderiteld

Releasedatum: 16 augustus 2010

 
Extra's:
• 15 korte films,
• Interviews
 

WOMAN ON FIRE LOOKS FOR WATER

 

De jonge Ah Fei woont in een klein vissersdorp, waar hij kikkers vangt en verkoopt. Zijn vrijgezelle vader Ah Kau is visser. De oude man ziet zijn dood naderen en gaat in een dorp in de buurt een vrouw opzoeken die zijn grote liefde was, maar met wie hij indertijd niet getrouwd is. Zijn zoon is verliefd op een meisje dat alleen iets met hem wil als hij meer gaat verdienen. Hij gaat in een fabriek werken en komt voor een dilemma te staan als zijn baas wil dat hij met diens dochter trouwt. Terwijl de vader spijt heeft van een beslissing die hij in zijn jeugd nam, lijkt zijn zoon eenzelfde vergissing te maken. Woo Ming Jin, een van de grote Maleisische filmtalenten van het moment, vertelt het verhaal met prachtige beelden van een authentiek vissersdorp, met oog voor het verval ter plekke.

 

DVD details:

Cast: Ernest Chong, Chung Kok Keong, Foo Fei Ling, Jerrica Lai

Regie: Woo Ming Jin

Label: Tiger Releases

Herkomst: Maleisië, 2009

Speelduur: 96 minuten

Geluid: Mandarijn Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 16 augustus 2010

 
Extra's:
• Interview,
• Korte films
 

LOVE CONQUERS ALL

 

Ah Peng is een Chinees-Maleisisch plattelandsmeisje. Ze komt naar de hoofdstad Kuala Lumpur om er in het eenvoudige eetstalletje van haar tante te werken. Snel na haar aankomst in de stad wordt Ah Peng opgemerkt en achtervolgt door John. Dat ze een vriendje heeft in Penang weerhoudt hem niet zijn enigszins agressieve avances door te zetten. Ah Peng verzet zich niet echt en niet voor lang. Onverstoorbaar, met een minimaal gebruik aan middelen, volgt de film Ah Pengs noodlot. Love Conquers All vertelt een sober liefdesverhaal dat door hart en ziel snijdt. Tan Cui Mui: 'Het gaat mij er om hoe alleen de liefde mensen verandert. Ah Peng is in de eerste helft van de film een sterke jonge vrouw die twee jongens aan het lijntje houdt, maar op het moment dat ze op een van hen verliefd wordt, verliest ze alle rationaliteit. Ik wilde vooral laten zien dat liefde inderdaad blind maakt.'

 
* Winnaar Tiger Award, IFFR 2007
 

DVD details:

Cast: Coral Ong Li Whei, Stephen Chuah, Leong Jiun Jiun

Regie: Tan Chui Mui

Label: Tiger Realeases

Herkomst: Maleisië, 2006

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Mandarijn Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 16 augustus 2010

 
Extra's:
• Korte films
 

MY DAUGHTER

 

Dochter Faye is nog een tiener. In een functionerend gezin zou ze verveeld en onverantwoordelijk zijn, maar daar krijgt ze geen kans voor nu ze alleen leeft met haar moeder. Eigenlijk is die moeder de verveelde en onverantwoordelijke. Zij is het die dronken thuiskomt en zich inlaat met foute vriendjes. Zij dwingt haar dochter zo in een rol die ze niet aan wil en niet aankan. Maar er is liefde naast de haat. Misschien wel juist door de moeizame situatie en ongemakkelijke verhouding vinden de moeder en dochter ook emotioneel steun bij elkaar. Een sober en zeer zorgvuldig gemaakt debuut over gevoelens die opgeborgen zijn in de hoop dat ze vergeten worden.

 

De film is geheel op locatie opgenomen in het historische Malakka, waar de filmmaakster opgroeide. De toeristische kant van het stadje hield ze, zorgvuldig, buiten beeld. Gerealiseerd met een bijdrage van het Hubert Bals Fonds.

 
DVD details:

Regie: Charlotte Lay Kuen Lim

Label: Tiger Releases

Cast: Lai Fooi Mun, Chua Thien See, Lam Wen Haur

Herkomst: Maleisië, 2009

Speelduur: 76 minuten

Geluid: Mandarijn Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 16 augustus 2010

 
Extra's:
• Interview,
• Korte films
 

WELLNESS
 

Het tragikomische docudrama Wellness draait om de sullige handelsreiziger Thomas Lindsey. Als vertegenwoordiger van de dubieuze firma Wellness probeert Thomas een afslankproduct te slijten aan de inwoners van een klein Amerikaans stadje. Ondanks de vernederende preken van zijn baas en het feit dat de piramideconstructie die achter Wellness schuilt steeds doorzichtiger wordt, probeert Thomas het beste te maken van zijn treurige bestaan - en lijkt hij zelfs oprecht te geloven in het product dat hij aansmeert. Zijn naïviteit stort hem in allerlei ongemakkelijke situaties die even pijnlijk als komisch zijn. Terwijl Thomas verder in de problemen raakt, wordt de sfeer steeds grimmiger. Regisseur Jake Mahaffy nam het ongepolijste Wellness op in Warren, Pennsylvania, in een tijdsbestek van slechts zeven dagen en met een cast die bijna volledig uit plaatselijke, niet-professionele acteurs bestaat. Deze aanpak geeft de film een puurheid mee die je direct doet meevoelen met de kwetsbare Lindsay, zelfs op het ondraaglijke af.

 

DVD details:
Cast: Jeff Clark, Saul Mahaffy

Regie: Jake Mahaffy
Label: Filmfreak

Herkomst: Verenigde Staten, 2008

Speelduur: 89 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 31 augustus 2010

 

LEAVING MANDELA PARK
 

Leaving Mandela Park is een caleidoscopische documentaire over kinderdromen in de townships van Kaapstad, Zuid-Afrika. Het vertelt het verhaal van een aantal kinderen met een bijzondere drive om te ontsnappen uit hun grauwe werkelijkheid. Muziek en dans blijkt voor deze kinderen het middel om te overleven. Hun dromen staan niet op zichzelf. Ze vormen een metafoor voor de hoopvolle toekomst van een generatie die zichzelf uit een moeras van armoede en geweld probeert te trekken. Leaving Mandela Park laat de wonderbaarlijke veerkracht en levenslust zien van deze kinderen.

 
DVD details:

Regie: Saskia Vredeveld

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 70 minuten

Geluid: Engels / Zuid-Afrikaans

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 31 augustus 2010

 
Extra's:
• Trailers
 

SIMON KONIANSKI

 

Simon Konianski, een 35-jarige eeuwige puber, is net gedumpt door de vrouw van zijn leven, een goy danseres. Zijn vader Ernest neemt hem voorlopig en fl ink tegen zijn zin opnieuw in huis en maakt Simons leven meteen onmogelijk. Hadrien, Simons zoon, is een kleine jongen die gefascineerd is door de verschrikkelijke verhalen van zijn grootvader, een overlevende van de concentratiekampen. Ten slotte zijn er nog Maurice, een oude paranoïde oom en Tante Mala die niet op haar mondje is gevallen. Als Ernest verdwijnt, vertrekt dit bonte gezelschap noodgedwongen op een merkwaardige reis.

 

DVD details:

Regie: Micha Wald
Label: O'Brother
Cast: Jonathan Zaccaï, Popeck, Abraham Leber

Herkomst: België, 2009

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 31 augustus 2010

 

Extra's (niet ondertiteld):

• Making of,

• Verwijderde scènes,

• Casting,

• Karaoke,

• Recept voor gevulde kool,

• Trailer,

• Vox pop

 

PSYCHOS IN LOVE
 

Joe, de eigenaar van een stripclub, is een aardige vent met gevoel voor humor. Hij is het soort mens die je, op het eerste gezicht, alleen maar aardig kan vinden. Maar hij is ook een seriemoordenaar. Zijn hobby is mensen vermoorden en in stukken hakken. Hij vindt een maatje als hij Kate, een jonge hete manicure, ontmoet. Dan blijken de lovers dezelfde hobby te hebben en ook nog eens allebei een geweldige hekel aan druiven. Dit is het begin van een bloederige, absurde maar ook romantische liefdesaffaire. De loodgieter wordt gebeld als de afvoer verstopt raakt en die doet vreemde menselijke vondsten, waarna alles steeds verder uit de hand loopt. Psychos In Love lijkt een gestoorde kleine film - en dat is ook zo! Maar het is zonder twijfel de meest vertederende en romantische "serial killer"-film die je ooit zult zien. Volgestopt met bloed, geweld, zottigheid, bloot en vreemde humor.

 
DVD details:

Regie: Gorman Bechard

Label: Sodemented

Cast: Carmine Capobianco, Patti Chambers, Carla Bragoli

Herkomst: Verenigde Staten, 1987

Speelduur: 88 minuten

Beeld: 16:9

Nederland ondertiteld

Releasedatum: 31 augustus 2010

 
Extra's:

• Audiocommentaar van Gorman Bechard en Carmine Capobianco,

• Audiocommentaar van Gorman Bechard,
• Making of,
• Stage play featurette,
• Extended scenes,
• Behind-the-scenes foto's,
• Andere films van Gorman Bechard,
• Trailers
 

GARDEN OF LOVE
 

Rebecca is als klein meisje de enige overlevende van een afschuwelijke slachtpartij op een hippie-gemeenschap. Geheugenverlies zorgt er aanvankelijk voor dat ze van deze traumatische gebeurtenis geen weet heeft. Vele jaren later krijgt Rebecca vreemde visioenen en terugkerende nachtmerries van de vreselijke gebeurtenis. Daarom besluit ze om terug te gaan naar de "plaats delict" en de confrontatie aan te gaan met haar angsten. Daar blijken de geesten uit het verleden veel realistischer te zijn dan men ooit zou durven denken...

 

DVD details:

Regie: Olaf Ittenbach
Label: Sodemented
Cast: Natacza Boon, James Matthews, Daryl Jackson

Herkomst: Duitsland, 2003

Speelduur: 86 minuten

Geluid: Engels / Duits Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 31 augustus 2010

 
Extra's:
• Making of,
• Featurette 'The Early Years',
• TV specials,
• Trailers,
• Slideshow,
• Trailershow Another World


UIT HET ARCHIEF