:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: AMELIA & CRAZY HEART
PERSBERICHT: AMELIA & CRAZY HEART
Bron: Fox - Datum: 2010-07-14 - Geplaatst door: Werner
AMELIA
Aangrijpend drama met schitterende cast
Verkrijgbaar op dvd vanaf juni

Laat je meevoeren op de vleugels van het avontuur. Amelia Earhart, de legendarische pilote, blijft tot de verbeelding spreken. Amelia is een prachtige film over een sterke vrouw vol ambitie. Een pareltje dat je nog heel lang zal bijblijven!

Het verhaal
Amelia beschrijft het aangrijpende leven van de legendarische luchtvaartpionier Amelia Earhart. Amelia (Hilary Swank), een karaktervolle vrouw met internationale roem, flirt met het gevaar en kent geen grenzen, zelfs niet in de liefde. Ze zal tot het einde bewondering opwekken bij haar echtgenoot, uitgever George Putnam (Richard Gere), en bij haar vriend en minnaar, piloot Gene Vidal (Ewan McGregor). Amelia is een onwaarschijnlijk verhaal vol avonturen, dromen en passie, gebracht door een voortreffelijke cast.

Prachtig thema
Amelia Earhart was een vrouw die carrière wilde maken in een tijd toen vrouwenrechten nog moesten worden afgedwongen. Haar vliegcarrière begon in 1921 en ze was de eerste die een intercontinentale solo-retourvlucht maakte. Tijdens haar leven stapelde ze record na record op, net als Charles Lindbergh. Tot het sprookje tragisch maar mysterieus eindigde, zodat het generatie na generatie blijft fascineren...

Topcast met Oscar-winnares Hilary Swank
Hilary Swank (The Black Dahlia, Boys Don't Cry, Million Dollar Baby, Insomnia) is een karaktervolle actrice die al bewezen heeft de moeilijkste rollen aan te kunnen. Voor haar rollen in Boys Don't Cry en Million Dollar Baby won ze een Oscar. Ook met de vertolking van Amelia Earhart toont ze hoe sterk ze in de huid van haar personage kan kruipen. De gelijkenis met de echte Amelia Earhart is soms verbluffend. Regisseur Mira Nair maakte ook gebruik van takes uit oude bioscoopjournaals met Earhart om de film een extra dramatische dimensie te geven. Richard Gere (Bee Season, Chicago, Runaway Bride) is wederom in topvorm als de man van Amelia, de beroemde New Yorkse uitgever George Putnam. De casting is perfect; Gere is nauwelijks te evenaren wanneer hij een allurevolle man mag neerzetten. Ewan McGregor (Angels & Demons, Moulin Rouge!, The Ghost Writer), in het echte leven zelf piloot in opleiding, is bijzonder innemend als Gene Vidal, die andere man die zich aangetrokken voelt tot Amelia. Deze drie rasacteurs creëren een dramatisch en romantisch spanningsveld dat we enkel in de beste films te zien krijgen.

Productinformatie
Huur-dvd
Titel: Amelia
Releasedatum: 15 juni 2010
Genre: Biografie, drama
Leeftijd: AL
Lengte: Ca. 107 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 2.35:1 widescreen
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Koop-dvd
Titel: Amelia
Releasedatum: 30 juni 2010
Genre: Biografie, drama
Leeftijd: AL
Lengte: Ca. 107 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 2.35:1 widescreen
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Verwijderde scènes
• Het maken van Amelia
• De kracht van Amelia Earhart
• Movietones nieuws


CRAZY HEART
Met Oscar & Golden Globes gelauwerd!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 29 juni
"Die Oscar is hem van harte gegund” - Parool
“Jeff Bridges is in zijn eentje reden om een film te zien. “ NRC Handelsblad

Deze veelvuldig bekroonde topfilm is een meesterwerk. Niet te missen voor filmliefhebbers, maar evenmin voor muziekliefhebbers! Tijdens de zomervakantie vind je de meest opwindende muziek niet alleen op de festivalweide, maar ook gewoon bij je thuis. Met een onvergetelijke Jeff Bridges, een ontroerende Maggie Gyllenhaal en een soundtrack om altijd opnieuw te beluisteren!

Het verhaal
Countryzanger Bad Blake (Jeff Bridges) treedt op in kleine cafés van bowlingbanen. Zijn roem en leven gaan er langzaam op achteruit, tot hij de journaliste en jonge moeder Jean (Maggie Gyllenhaal) ontmoet. Zij geeft hem liefde, levensvreugde en de zin om het podium te heroveren. Bad Blake moet kracht putten uit de muziek om de strijd aan te gaan met zijn slechte eigenschappen. Crazy Heart is een ode aan de volharding en de liefde voor het leven, gebracht op het ritme van meeslepende muziek.

Bekroonde cast
Jeff Bridges kan terugkijken op een rijk gevulde trofeeënkast. Al vanaf de jaren zeventig onderscheidde hij zich met vertolkingen in films als The Last Picture Show en Thunderbolt and Lightfoot. Starman, Iron Man, The Fisher King, Seabiscuit en tal van andere titels maakten zijn roem nog groter. Bridges voelt zich thuis in alle rollen en speelt ze altijd met evenveel vanzelfsprekendheid. Als de archetypische zwaar drinkende muzikant van Crazy Heart zet hij een van zijn mooiste prestaties neer, terecht met een Oscar bekroond. Maggie Gyllenhaal (Away We Go, The Dark Knight, Mona Lisa Smile) werd voor haar rol met een Oscar genomineerd. Gyllenhaal geeft haar personage een aangrijpende geloofwaardigheid als een gevoelige en intelligente vrouw. De iconische Robert Duvall (The Sixth Day, Gone In Sixty Seconds, The Godfather) speelde in Tender Mercies zelf een has-been countryzanger. Ook nu is hij als vriend van Bad Blake grandioos. Duvall trad daarnaast ook op als medeproducer van Crazy Heart. Ook Colin Farrell voelt zich goed thuis in het gezelschap van de groten en acteert indrukwekkend als rivaal en beschermeling van Blake. Voor regisseur en auteur Scott Cooper is dit een schitterend debuut. Cooper weet waarover hij schrijft en regisseert: hij is zelf muzikant en acteur. Het verleent Crazy Heart een zelden geziene echtheid.

Schitterende muziek van T Bone Burnett
De muziek in Crazy Heart is weergaloos. Bridges zingt zelf met veel klasse een aantal songs van onder meer Townes Van Zandt (If I Needed You) en Waylon Jennings (Are Your Sure Hank Done It This Way). Maar met name de melodieën van T Bone Burnett en de overleden gitarist en songwriter Stephen Bruton zijn onvergetelijk.
T Bone Burnett won een Oscar voor beste song in The Weary Kind en voor de song van Cold Mountain (2003). Hij won ook Grammy's voor O Brother, Where Art Thou? en voor Across The Universe. Burnett was de music producer voor Walk The Line (2005) en Across The Universe (2007).

Productinformatie
Huur-dvd
Titel: Crazy Heart
Releasedatum: 29 juni 2010
Genre: Drama | Music | Romance
Leeftijd: 12
Lengte: Ca. 108 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Duits Dolby Digital 5.1, Italiaans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16X9 2.35:1
Menu: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans

Koop-dvd
Titel: Crazy Heart
Releasedatum: 7 juli 2010
Genre: Drama | Music | Romance
Leeftijd: 12
Lengte: Ca. 108 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Duits Dolby Digital 5.1, Italiaans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16X9 2.35:1
Menu: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans

Extra's:
• Verwijderde scènes
• BioscooptrailerUIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron