:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
Bron: Lumière - Datum: 2010-07-23 - Geplaatst door: Werner
BILLION DOLLAR BRAIN

Harry Palmer verliet de Britse Secret Service om een privé-detective te worden. Eén van zijn eerste opdrachten is om in Finland een pakje af te geven bij een oude kennis van hem. Palmer is echter zeer wantrouwig ten opzichte van de inhoud van dit mysterieus pakje. Hij ruikt onraad en verdenkt zijn eigen baas Midwinter. Midwinter blijkt immers een Texaanse biljonair te zijn met grootse plannen. Hij wil namelijk aan de hand van een hoogtechnologische computer een revolutie tegen het communisme in de Sovjet-Unie ontketenen. Zonder het zelf te willen bevindt Palmer zich plots in het midden van een grootschalige operatie.

Technische gegevens DVD:
Regie: Ken Russell
Met: Michael Caine, Karl Malden, Ed Begley
Duur: 103 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 2.35:1
Geluid: Dolby Digital 1.0
Releasedatum: 27 juli 2010


BARFLY

Henri (Micky Rourke) is een getalenteerde en scherpzinnige jonge schrijver, die gekozen heeft voor een leven als nietsnut. Hij doet waar hij zelf zin in heeft en wil zo weinig mogelijk te maken hebben met de opgelegde conventies van de maatschappij. Hij brengt al zijn tijd door in een bar. Daar ontmoet hij Wanda (Faye Dunaway), een eenzame en gefrustreerde vrouw. Samen delen ze gemeenschappelijke interesses en een passie voor de fles. Op een dag wordt hij benaderd door Tully, een uitgeefster, die zijn werk wil publiceren. Ze zijn elkaars tegenpolen: zij is aantrekkelijk, hoogopgeleid en rijk, hij is ruw, grof en weinig conventioneel. Tully biedt hem onderdak, geld en gezelschap aan zodat hij zich kan concentreren op zijn schrijfwerk. Maar al snel hervalt Henri in zijn oude gewoonten en slijt zijn dagen met drinken in The Horn, samen met Wanda.

Cannes 1987: Sélection officielle
Golden Globe nominatie voor Beste Actrice: Faye Dunaway

Technische gegevens DVD:
Regie: Barbet Schroeder
Met: Mickey Rourke, Faye Dunaway, Jack Nance
Duur: 100 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 1.0
Releasedatum: 27 juli 2010


HIDDEN AGENDA

Noord-Ierland wordt verscheurd door de burgeroorlog. Een brutale moord op een Amerikaanse advocaat in Belfast brengt onverwacht één van Groot-Brittannië’s meest schokkende overheidsschandalen aan het licht. Het officiële rapport luidt dat de vermoorde man een medeplichtige was van de I.R.A., maar zijn verloofde betwist dit. Als een ware journaliste besluit zij om samen met een Engelse detective op zoek te gaan naar de waarheid. Wanneer het stel geconfronteerd wordt met bureaucratische hindernissen, kiezen ze een alternatieve weg. Dit mondt al snel uit in gevaarlijke kat-en-muis spelletjes in een wereld vol spionage, complotten, achterliggende bedoelingen en een schokkende waarheid. In deze spannende, explosieve actiethriller van regisseur Ken Loach schuilt het gevaar op elke hoek en is niets wat het lijkt.

Cannes 1990: Prix du Jury - Sélection officielle

Technische gegevens DVD:
Regie: Ken Loach
Met: Frances McDormand, Brian Cox, Brad Dourif
Duur: 114 min.
Taal: Engels
Ondertiteling : Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 27 juli 2010


Te verwachten in augustus:
• Millennium 3 - Extended Version (dvd & bd)
• Blanc Comme Neige
• Laura, Les Ombres De L'été
• La Passante Du Sans-souci

En in de reeks Lumière Cinema Selection:
• Calvaire
• Aaltra
• Steve + Sky