:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: VINCERE EN LEBANON
PERSBERICHT: VINCERE EN LEBANON
Bron: Homescreen - Datum: 2010-08-09 - Geplaatst door: Werner
VINCERE
Het verhaal van Mussolini's geheime liefde...
 

Als Ida (Giovanna Mezzogiorno, La Finestra Di Fronte) Mussolini (Filippo Timi, De Eenzaamheid Van De Priemgetallen) ontmoet in Milaan, is zij op slag verliefd. De nog jonge Mussolini is een fanatiek socialist die zegt het volk te willen leiden naar een betere toekomst. Om zijn noodlijdende krant Il popolo d'Italia te kunnen financieren, verkoopt Ida haar hele hebben en houden. De twee worden geliefden en Ida baart een zoon. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, gaat Mussolini in dienst bij het leger en verdwijnt hij uit Ida's leven. Als Ida hem terugvindt in een militair hospitaal, is hij net opnieuw getrouwd. Woedend eist Ida haar rechten op als zijn 'echte vrouw' - en moeder van zijn eerste zoon. Ida wordt met geweld afgevoerd en opgesloten in een inrichting. Maar ook daar geeft zij zich niet gewonnen... Voor het verfilmen van deze verzwegen episode uit het leven van Mussolini baseerde regisseur Marco Bellocchio zich op het boek La Moglie Di Mussolini van Marco Zeni.

 

"Sexy, wreed, krankzinnig." - De Groene Amsterdammer

- "Werkelijk bijzonder." **** - NRC Handelsblad

**** - De Volkskrant
****- Het Parool
 

Regie: Marco Bellocchio

Verpakking: Amaray in O-Card

Releasedatum: 14 september


 

LEBANON
 

Juni 1982, de Eerste Israëlische-Libanese Oorlog. Een eenzame tank krijgt de opdracht om terroristen in een vijandige stad op te sporen. In de tank zitten vier Israëlische soldaten: Shmuel, Assi, Herzl en Yigal, jongens van rond de twintig die nooit iets met geweld te maken hebben gehad. Gegrepen door angst en het fundamentele instinct om te overleven, proberen ze wanhopig om zichzelf niet te verliezen in de chaos van de oorlog.

 

Lebanon is een (deels) autobiografische film van regisseur Samuel Maoz. Op het 66ste Filmfestival van Venetië van 2009 heeft Lebanon de Gouden Leeuw voor Beste Film gewonnen.

 

"Overtuigende, claustrofobische oorlogsfilm." **** - de Volkskrant

"Lebanon is een unieke, heftige en ook uiterst beklemmende ervaring. Zo wanhopig, smerig en onmenselijk voelt moderne oorlogsvoering, kennelijk." - **** Het Parool

***** Algemeen Dagblad
 

Regie: Samuel Maoz

Verpakking: Amaray in O-Card

Releasedatum: 21 september