:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-08-13 - Geplaatst door: Werner
MODERN LIVING: THE GRAHPIC UNIVERSE OF HAN HOOGERBRUGGE

Han Hoogerbrugge is een van de meest originele en geliefde kunstenaars annex animators op het web en daarbuiten. Het begon begon halverwege de jaren '90 toen Hoogerbrugge zijn eerste interactieve animatieseries op internet publiceerde. Modern Living/Neurotica gaat over een man - Hoogerbrugge's alter ego - die worstelt met de valstrikken en ongemakken van alledag. Tegen de tijd dat de 99e aflevering de reeks afsloot, was Modern Living/Neurotica een enorm populair en veelbesproken fenomeen op het internet. De serie betekende het begin van een opmerkelijke carriere die nog lang niet ten einde is. Op deze uitgebreide dvd, ontworpen door de Hoogerbrugge zelf, vind je voor meer dan 60 minuten aan werk van de kunstenaar, zoals korte films, animaties, videoclips, kunstwerken en werk in opdracht. Als bonus is het complete archief van Hoogerbrugges flash animatie-series toegevoegd.

DVD details:
Label: Submarine
Herkomst: Nederland, 2010
Speelduur: 62 minuten
Geluid: stereo
Beeld: 16:9
Releasedatum: 6 september 2010

Extra's:
• DVD-ROM met flash animaties Flow, Hotel, Modern Living, Nails en Spin


HORA

Rikke is een boek aan het schrijven en moet even de stad uit om nieuwe inspriratie op te doen. Daarom besluit ze naar de hut van haar overleden moeder te haan, net even buiten het kleine dorpje Dokka. De aankomst van deze mooie jonge vrouw in het dorp trekt direct de aandacht van de bewoners en drie van hen, een achterlijke, een patser en een echte gemene smeerlap, besluiten haar met een bezoekje te vereren. Dit bezoek draait uit op een groepsverkrachting. Rikke wordt uitgekleed, vernederd en keer op keer verkracht en mishandeld. Als de marteling voorbij is en "hora" (de hoer) bij zinnen komt, neemt ze op een vreselijke manier wraak...

DVD details:
Regie: Reinert Kiil
Label: Sodemented
Cast: Isabel Vibe, Kenneth Falkenberg, Eik Ommedal
Herkomst: Noorwegen, 2009
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Noors 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands, Deens, Zweeds en Engels ondertiteld
6 september 2010

Extra's:
• Behind-the-scenes,
• Hora op het But Film Festival,
• Trailer,
• Filmografiën,
• trivia,
• diashow,
• trailershow


DOGTOOTH

Een stel ontspoorde ouders houdt hun drie schijnbaar naïeve jongvolwassen kinderen in 'splendid isolation'. Ze mogen de ommuurde villa niet verlaten, althans niet tot hun hoektanden eruit vallen. In hun opvoeding krijgen ze beperkte informatie over een zogenaamd boosaardige buitenwereld en worden ze onderworpen aan vernederende spelletjes. Als de vader een jonge vrouw meebrengt om de zoon seksueel te bevredigen, vraagt deze op haar beurt een gunst aan één van de twee zusjes. Nieuwe begeerte dringt het omheinde huis binnen. Yorgos Lanthimos – die deel uitmaakt van een golf nieuwe jonge Griekse filmmakers – creëert in het veelvuldig bekroonde Dogtooth een onvergelijkbaar, absurdistisch universum dat benadrukt wordt door de hypergestileerde decors, de strakke fotografie en het bevreemdende acteerwerk. Door de grimmige humor en een schat aan originele vondsten valt de kijker van de ene verbazing in de andere.

DVD details:
Regie: Yorgos Lanthimos
Label: Filmfreak
Cast: Christo Stergioglou, Michelle Valley, Aggeliki Papoulia
Herkomst: Griekenland, 2009
Speelduur: 83 minuten
Geluid: Grieks Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 20 september 2010

Extra's:
• Interview met de regisseur


VAN DIEMEN'S LAND

1822, Australië. Van Diemen's Land is niet meer dan de vergeetput voor de meest gevaarlijke criminelen van Europa. De ontbering en vernedering in de gevangenis Hell's Gate is voor Australië's meest gevreesde misdadiger, Alexander Pearce, te veel om te dragen. Samen met een kleine bende van Schotten, Engelsen en Ieren vlucht hij de barre en meedogenloze wouden van Tasmanië in. Zonder voldoende proviant en met weinig tot geen kennis van hun omgeving vechten de criminelen een ongelijke strijd met de natuurelementen. Ontbering, clanvorming en paranoia dwingen de mannen tot het maken van drastische keuzes.

DVD details:
Regie: Jonathan auf der Heide
Label: Filmfreak
Cast: Oscar Redding, Arthur Angel, Paul Ashcroft
Herkomst: Australië, 2009
Speelduur: 104 minuten
Geluid: Engels / Gaelish Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlandse en Frans ondertiteld
Releasedatum: 20 september 2010


THE MILK OF SORROW

Fausta lijdt aan "la teta asustada" ("de geschrokken tepel"), een ziekte die voortkomt uit de borstmelk van vrouwen die tijdens de terreuroorlog in Peru zijn verkracht en mishandeld. De oorlog is inmiddels voorbij maar Fausta wordt achtervolgd door de angst voor de ziekte die haar haar ziel heeft ontnomen. Door de plotselinge dood van haar moeder zal Fausta haar angsten eindelijk onder ogen moeten komen. Ook wordt ze geconfronteerd met het geheim dat ze altijd voor zich heeft gehouden: de aardappel die ze ter zelfbescherming in haar vagina heeft ingebracht zodat niemand haar aan zou durven te raken. The Milk Of Sorrow gaat over een zoektocht naar genezing; een reis van angst naar vrijheid.

DVD details:
Regie: Claudia Llosa
Label: Brunbro
Cast: Magaly Solier, Susi Sánchez, Efraín Solís
Herkomst: Peru / Spanje, 2009
Speelduur: 94 minuten
Geluid: Spaans / Quechua Dolby Surround 2.0
Beeld; 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 20 september 2010

Extra's:
• Verwijderde scènes,
• making of


FAREWELL

Ten tijde van de Roaring Twenties vindt een bijzondere gebeurtenis plaats. In 1929 vliegt de ‘Graf Zeppelin’, als symbool voor de technologische vooruitgang en de verbeterde relatie tussen de Verenigde Staten en Duitsland, als eerste de wereld rond. Farewell is het reisverslag én liefdesverhaal van de jonge aristocratische Lady Grace Drummond-Hay en de veel oudere Karl von Wiegand, die beiden deel uitmaken van deze reis als verslaggever voor Hearst Press Empire. Op de 21-daagse reis over metropolen als Londen, Friedrichshafen, Berlijn, Tokio, San Francisco, Los Angeles en New York bloeit de verboden liefde tussen weduwe Grace en de getrouwde Karl opnieuw op. Terwijl ze over uitgestrekte, onbewoonde gebieden, prachtige alpentoppen, oceanen en Siberische moerassen vliegen, doen ze er alles aan hun liefde voor de medepassagiers en de buitenwereld verborgen te houden. Tijdens de reis ontstaat een mediahype omtrent de vlucht en neemt de druk van de buitenwereld toe. Het geheimhouden van de affaire tussen de twee wordt steeds ergerlijker en blijkt uiteindelijk onmogelijk. Wanneer Karls vrouw verschijnt in Los Angeles, volgt een pijnlijk en onvermijdelijk afscheid. Als enige tijd later de Wall Street Crash plaatsvindt, worden Grace en Karl opnieuw met hun liefde voor elkaar geconfronteerd.

DVD details:
Regie: Ditteke Mensink
Label: IDFA's Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2009
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Engels stereo
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 20 september 2010

Extra's:
• Trailer


DONKEY

Tijdens een zomervakantie in 1995, terwijl Kroatië in oorlog verkeert, sleurt de koppige en altijd ontevreden Boro zijn gezin mee van het Kroatische Zagreb naar zijn geboortedorp Drinovci in Herzegovina. Hij is daar zeven jaar niet geweest. Boro wil niet met zijn vader Pasko praten omdat die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van zijn moeder. Met zijn vrouw maakt Boro constant ruzie. In de twee weken die volgen zal hij zijn eigen demonen in de ogen moeten kijken. De mannen in dit familiedrama zijn koppig en zelfzuchtig, maar komen er niet onder uit een beslissende confrontatie aan te gaan. Met zijn nadruk op verstoorde familieverhoudingen en machismo maakt regisseur Antonio Nuic een kritische parabel over de nationalistische conflicten in de regio. De broeierige hitte en het camerawerk waarbij alle groen uit het landschap is verwijderd, creëren een beklemmende atmosfeer waaruit alleen wijsheid en respect nog ontsnapping bieden.

Ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het IFFR.

DVD details:
Regie: Antonio Nuic
Label: Tiger Releases
Cast: Nebojsa Glogovac, Natasa Janjic, Ljubo Kapor
Herkomst: Kroatië / Bosnië-Herzegovina / Groot-Brittannië / Servië, 2009
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Kroatisch Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 20 september 2010

Extra's:
• Interview met de regisseur,
• trailers