:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: MILLENNIUM 3 GERECHTIGHEID
PERSBERICHT: MILLENNIUM 3 GERECHTIGHEID
Bron: Lumière - Datum: 2010-08-20 - Geplaatst door: Werner
MILLENNIUM 3: GERECHTIGHEID EXTENDED VERSION
DVD & Blu-ray Release: 31 augustus 2010

De films die uitgroeiden tot een fenomeen. Het verhaal dat miljoenen lezers in zijn greep heeft. Voor iedereen die de boeken van Stieg Larsson koestert en in de ban is van Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist. Maar liefst 35 minuten langer dan de bioscoopversie! Ideaal voor de vele boekenliefhebbers: de verhaallijnen krijgen meer ademruimte, de personages nóg meer diepte.

De volledige verfilming van Stieg Larssons bestseller
Blu-ray Disc en DVD 2 Disc edition

met:
• De Extended Version van 180 minuten,
maar liefst 35 minuten langer dan de bioscoopversie
Méér Lisbeth Salander, méér Mikael Blomkvist, méér MILLENNIUM
• 90 minuten aan EXTRA'S: Gesprek met Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist) en Noomi Rapace (Lisbeth Salander), achter de schermen van de Millennium Trilogie, Interviews met cast en crew, Gevechtsscène Nidermann vs. Roberto...

Millennium 3: Gerechtigheid is de razend spannende en allesbeslissende ontknoping van de immens populaire Millennium trilogie van Stieg Larsson. Zijn donkere, ingenieuze plot sleurt je genadeloos mee naar een zinderende finale. Lisbeth Salander belandt na een mislukte aanslag op haar leven in het ziekenhuis, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden. Ze wordt nog altijd verdacht van drie moorden en in de media afgeschilderd als een psychopatische moordenaar. Alleen Mikael Blomkvist is overtuigd van haar onschuld en doet er alles aan dat te bewijzen. Zal uiteindelijk het recht zegevieren?

“Noomi Rapace maakt van Salander opnieuw een onvergetelijk personage” - Veronica Magazine
“... de Millennium-serie kan terugvallen op een troef die niet kapot te spelen valt, de figuur van Lisbeth Salander. (...) ook hier ontpopt de vuilbekkende, snoeiharde, koppige, getormenteerde, biseksuele en introverte goth chick zich tot een personage waarvan je niet genoeg kan krijgen.” - Ruben Nollet (P-Magazine)

Technische gegevens:
Regie: Daniel Alfredson
Met: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre
Taal: Zweeds
Ondertitels: Nederlands
Duur: 180 min. (film) + 90 min. (extra's)
Beeld: 16/9 1.78:1 (dvd); High definition 1080/25i (16/9 1.78:1) (Blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 en DTS 5.1 (dvd); DTS HD Master Audio 6.1 (Blu-ray)

Boekuitgaven Millennium-trilogie
In 2008 was Stieg Larsson de tweede best verkopende auteur in de wereld - na Khaled Hosseini (‘De Vliegeraar’). Wereldwijd zijn al ongeveer 30 miljoen exemplaren verkocht, waarvan inmiddels meer dan 2 miljoen in de Benelux. Zelf heeft Stieg Larsson het succes niet meer mee kunnen maken. Voordat zijn eerste boek gepubliceerd werd overleed hij in 2004, op vijftigjarige leeftijd, aan een hartaanval. Hij was onderzoeksjournalist in Zweden, en een autoriteit op het gebied van extreemrechts. Larsson schreef onder andere voor het grootste Zweedse persagentschap TT, was correspondent voor het Britse tijdschrift Searchlight en gaf lezingen door heel Europa.